Μπλίτζερ πόσο πήγε το μαλλί;
Printable View
Μπλίτζερ πόσο πήγε το μαλλί;
Ο δασκαλος μου ειχε φτιαξει ενα δικο του πρωτογονο σετακι ηλεκτρονικων, κοβοντας το παλιο του σετ, προσαρμοζοντας το πανω σε ξυλινες βασεις και βαζοντας triggers. Με εναν καλο εγκεφαλο ακουγονται μπομπα και η αισθηση ηταν σχεδον φυσικη. Νομιζω οτι και σε θεμα κοστους δε πρεπει να βγαινουν ιδιαιτερα ακριβα.
Ωραια αυτα τα roland που ανεβασατε παντως. Εχουν ωραια αισθηση. Μεγιες και καλο κοπανημα :-D :-D :-D
δωσε πονο ρε. οταν βρεις μπαντα ενημερωσε. θα κανουμε λαιβ παρεουλα
@ypersyntelikos: Ποιο μαλλί; Όλο το σετ; Το VH-11 μόνο; Κάτι άλλο;
H πιο οικονομική λύση είναι custom set με triggers. Ειδικά αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά μόνος σου, θα σου στοιχίσει ψίχουλα. Ακόμα και με φθηνό εγκέφαλο, τα περνάς μέσα από ένα λαπτοπάκι και είσαι κουλ.
Πηγαίνω με διάφορες μπάντες για πρόβες τον τελευταίο καιρό, αλλά οι μισές θέλουν έτοιμο/έμπειρο ντράμερ και οι άλλες μισές δεν αρέσουν σε μένα. Πάω σήμερα για μια ακόμα "audition" ^^
Χαχ, δεν ξέρω τώρα, πρέπει να υπολογίσω, γιατί τα περισσότερα τα έχω πάρει μεταχειρισμένα σε διάστημα αρκετών μηνών.
Η αρχική αγορά ήταν 450. Τα 4 mesh pads γύρω στα χμ.... 500; Ίσως 550. Το hihat 270, μαζί με τη βάση. 550 τα 3 πιατίνια, μαζί με μια έξτρα βάση που χρειάστηκα και 160 το kickpad (όλα καινούρια). Διπέταλο 90. Και κανά 100ρικο, αν θυμάμαι καλά, το monitor.
Σύνολο: Πωπω μαλάκα 2100-2200...
Ok μιας και τα βρήκατε και τα συμφωνήσατε με τα 2box και τα Rolandς, για πείτε:
Πέρα από το να σκάσει κάποιος 2χιλιαρα για 2box ή ~1000e για TD-11K, υπάρχει κάποιος πιο οικονομικός τρόπος για κάτι αξιοπρεπές ή δεν αξίζει;
Πχ. τα Alesis λένε τίποτα;
Συμφέρει να πάρει κάποιος, για πιο μακροχρόνια φάση, κομμάτια πχ από το TD-11 και να αφήσει τον εγκέφαλο που κοστίζει πολύ για μετά; Μπορείς πχ να κάνεις την ίδια δουλειά με κάνα laptop/PC μέχρι τότε;
Κάποια άλλη πρόταση;
Ανάλογα τις απαιτήσεις σου - έχω δει το αξιοπρεπέστατο TD4-KX2 να φεύγει στο noiz για 450 ευρά.
Ωραίο είναι και το Alesis DM10 αν δεν έχεις πρόβλημα με το θόρυβο, αν και νομίζω ότι και αυτό κυκλοφορεί πλέον και με mesh heads.
τα θες για να μάθεις να παίζεις? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να εξασκείσαι σε σετ? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να ηχογραφείς σπίτι σου?
A, πιο πολύ το ψάχνω να δω τι επιλογές υπάρχουν μήπως και το άρχιζα. Το ιδανικό θα ήταν να πάρω για να μάθω να παίζω, μετά με μερικές προσθήκες να γινει ένα καλό για εξάσκηση και, γιατί όχι, μακροπρόθεσμα να καταλήξει και στο 3ο. Κατα κάποιο τρόπο επειδή δεν είμαι και μεγάλος φαν της διαδικασίας να πουλάω πέρα δώθε, ήθελα να δω τους 2 δρόμους: α) Κάτι αξιοπρεπές που ίσως αλλάξει όταν ανέβω level β) κάτι καλό που χτίζεται κάπως modular για να μοιραστεί το κόστος αλλά μένει για πάντα. Βασικά δεν έχω και πολύ ιδέα όπως φαίνεται, λολζ.Quote:
τα θες για να μάθεις να παίζεις? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να εξασκείσαι σε σετ? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να ηχογραφείς σπίτι σου?
Mesh heads έρχονται μόνο pre-installed; Δεν αλλάζουν αν πάρεις meshes ξεχωριστά; Γιατί ο σκοπός γενικά των e-drums όπως το βλέπω εγώ τώρα είναι καθαρά το θέμα πρακτικότητα/θόρυβος.
Αν διάβαζες τις προηγούμενες σελίδες, δε θα είχες απορίες :P Εγώ πήρα πλήρες σετάκι με γαμάτο εγκέφαλο (TD-9), με 450 ευρώπουλα. Και από κει και πέρα το "αναβάθμισα" σιγά-σιγά σε αυτό που είναι τώρα. Βέβαια και όπως ήταν αρχικά, είναι υπεραρκετό για να μάθεις να κρατάς τις μπαγκέτες και να εξασκείς paradiddles.
έχει ένας τα DM10 με 500 ευρώ στο noiz, στη συνέχεια αγοράζεις ένα conversion kit: http://www.682drums.com/Alesis-Conversie-set-c-260.html
το πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα είναι ότι πωλούνται σε bursts, πέρσι τέτοια εποχή το noiz είχε γύρω στα πέντε TD9 για πούλημα, τώρα δεν έχει κανένα. αν έχεις υπομονή μπορείς να βρεις ευκαιρία σαν του Μπλίτσερ.
η βαρετή αλλά ορθόδοξη πρόταση: αγοράζεις μπαγκέτες, αγοράζεις practice pad, σου στέλνω παρτιτούρες, κάνεις ασκήσεις μέχρι να βρεις μια καλή ευκαιρία για drumset.
πιθανότατα θα το βαρεθείς γρήγορα όμως
αν εχεις διαθεση και θες να το πας τσουκου-τσουκου ακαδημαϊκα
ο BLiTzER ηταν πολυ τυχερος για τον εγκεφαλο κυριως, προς τα κει ηθελα να κινηθω κι εγω και κατεληξα στα dm10x εδω κι ενα χρονο με τα οποια ειμαι ευχαριστημενος καθως ειναι αρκετα value, αλλα ισχυει το προαναφερθεν θεμα με τον θορυβο. εδω και λιγο καιρο πουλιουνται προκαθορισμενα με mesh. οσο για το 3ο midi να υπαρχει και καλη διαθεση.
ta alesis ειναι πιο θορυβωδη απο τα παντα.
απο εκει και περα για να λεμε αληθειες, τον πρωτο χρονο εν χρειαζεαι καν τυμπανα. ενα ζευγαρι μπακετες. ουτε καν πεταλι.
δεν διαφωνω. εγω το ειπαπιο πολυ για να καταλαβει οτι στην αρχη δεν χρειαζεται πολλα πολλα. αλλα οντως δεν χρειαζεται τιποτα παρα μονο μπακετες στην αρχη. αφου θελει να ψαχτει αν γουσταρει ασ παρει td4 ή td3 και ειναι κομπλε. και οταν παρει την αποφαση το σκοτωνει και περνει ενα καλο.