ναι ρε παιδι μου, απλα αυτο ειναι προσωπικο θεμα του καθενος, δε νομιζω οτι υπαρχει αντικειμενικη ηθικη. Ο χορτοφαγος κοιμαται πιο ησυχος τα βραδια, αν οι παμφαγοι κοιμουνται επισης ησυχοι, ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Printable View
ναι ρε παιδι μου, απλα αυτο ειναι προσωπικο θεμα του καθενος, δε νομιζω οτι υπαρχει αντικειμενικη ηθικη. Ο χορτοφαγος κοιμαται πιο ησυχος τα βραδια, αν οι παμφαγοι κοιμουνται επισης ησυχοι, ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Εκτός από τις αγελάδες!
(σόρι, πλάκα κάνω, απλά δεν μπορούσα να αντισταθώ)
Κατά τα άλλα, αυτό με τις πρασινάδες ισχύει, εδώ στο σπίτι πλέον παίρνουμε μόνο βιολογικό μαρούλι γιατί το άλλο όσο κι αν το πλένουμε (και με ξύδι κλπ) έχει γεύση φυτοφάρμακο. Στο ruby tuesday στο mall έχω ακούσει από δύο άσχετα άτομα ότι τους έχει πέσει σαλάτα με χλωρίνη. Πάντως για όποιον θέλει υπάρχουν επιλογές χωρίς κρέας, πχ πίτσα, σάντουιτς, ακόμα και πίτα με τζατζίκι/πατάτες/ντομάτα/κρεμμύδι παίρνω όποτε μου λείπει, μια φορά είχα βάλει και μανιτάρια.
σε μερικά γυράδικα κάνουν αραβική πίτα με φαλάφελ ή μανιτάρια, ή χορτοκεφτέδες. Εγώ εννοείται πως αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο φαγάδικο προτιμάω αυτήν και πάντα τρώω χορτοφαγική πίτσα
Πολεμάς τη δυσκοιλιότητα με παραδοσιακές μεθόδους ε;
Λοιπόν μανάρια έκλεισα χρόνο βετζετέριαν και είμαι όσο υγιής ήμουν πάντα, οι τελευταίες μου εξετάσεις αίματος ήταν άριστες. Απλώς φροντίζω να παίρνω αρκετές ζωικές πρωτεΐνες από γαλακτοκομικά. Για πείτε, βγαίνει κανας άλλος user σε veggie edition;
Μια απορία που είχα πάντα. Παίρνεις πρωτεΐνες ορ σάμθινγκ ή τρως ότι έτρωγες και πριν εξαιρουμένου του κρέατος;
ναι αλλα είσαι και πιο αδύνατος;
Όχι, ίδια κιλά.
@funishment, μπα, παίρνω καμιά βιταμίνη c πού και πού αλλά αυτό το έκανα και παλιότερα, δεν έχει να κάνει. Γενικά τρώω αρκετό τυρί, γάλα και αυγά (κυρίως το ασπράδι) και κανα ξηρό καρπό για να αναπληρώσω για τα ψάρια (που δεν τα έτρωγα ούτως ή άλλως). Αλλά όχι ότι το τηρώ και ιδιαίτερα, αυτά είναι τα βασικά που θα έπρεπε να κάνω (πήγα σε διαιτολόγο), κυρίως στο γάλα και στο τυρί το έχω ρίξει. Πχ πρωί και βράδυ τρώω γάλα με δημητριακά και το μεσημέρι συνήθως τρώω μπόλικο κατίκι με το φαΐ.
έτσι κι αλλιώς τα λαχανικά χωρίς τυρί δεν τρώγονται ;)
άμα τρως γαλακτοκομικα και ψάρια, δεν κινδυνεύεις από τίποτε.
εγώ είχα κόψει το κρεας 14 μήνες, και τα γαλακτοκομικά για κανένα 5μηνο. Δεν παρατήρησα καμία αλλαγή
Με τόσο γάλα και τυρί από χοληστερίνη πας καλά? Εγω γενικά δεν ειμαι φαν του κρεατος, και ενα διαστημα ετρωγα μονο οσπρια και λαδερα με τυρι, τωρα ομως που ειμαι σε διαιτα μ εχει ταραξει στο κρεας :puke: και μου δίνει να πίνω και βιταμίνη C και μαγνήσιο.
Ναι, κομπλέ είμαι. Για τη χοληστερίνη αποφεύγω τους κρόκους των αυγών. Επειδή δεν τρώω κρέας εξισορροπείται μάλλον κάπως. Πάντως προσωπικά έχω και περισσότερη ανάγκη για πρωτεϊνη επειδή δεν απορροφάται όλη από τον οργανισμό μου λόγω ενός προβλήματος στα νεφρά. Πάντως γνωστός μου που ήταν vegan για δυο χρόνια μού είπε ότι είχε προβλήματα, δεν ξέρω τι και πώς. Vegeterian μπορείς να γίνεις χωρίς αρνητική επίπτωση στην υγεία αν προσέξεις γενικότερα διατροφή. Γενικά υπάρχουν άπειρα κείμενα στο internet για το τι πρέπει να προσέξει κανείς, ψάχτε το όσοι ενδιαφέρεστε.
απ'τη στιγμή που δεν τρως κρέας τρώγε όσπρια μαζί με υδατάνθρακες(ρύζι-πατάτα-μακαρόνι), γιατί ανεβαίνει η βιολογική αξία των πρωτεϊνων τους.
έτσι διάβασα τουλάχιστον, σε μια σελίδα χορτοφάγων ΜΠΟΝΤΥ ΜΠΙΛΝΤΕΡΣ.
γαμώ τα άβαταρ γαμώ γαμώ.
κύκλους.