Re: Metal From Hellas [ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ]
Quote:
Originally Posted by Witchkiller
ΠΑΡ'ΤΟ ΜΠΟΎΛΟ!O Prince γαμεί τον Μηχαλάκη για πολύ πλάκα όμως γιατί είναι ο Prince...........
parekshghshs! mperdeuthka kai sto prwto sou sxolio katalaba to anapodo.
kai gw megalos fan tou Prince eimai kai xalarotata gamaei mixalakh gia plaka.
kai oi Piledriver dialeksan la8os tote kai tous stoixise th megalh kariera pou tous eixe strw8ei.....de tairazan me to koino tou mixalakh pou phgaine stis synaulies. eprepe na xan paei me ton Prince.....aaax....
Quote:
Originally Posted by Jim Dandy Mangrum
Quote:
Originally Posted by Witchkiller
ΠΑΡ'ΤΟ ΜΠΟΎΛΟ!O Prince γαμεί τον Μηχαλάκη για πολύ πλάκα όμως γιατί είναι ο Prince...........
parekshghshs! mperdeuthka kai sto prwto sou sxolio katalaba to anapodo.
kai gw megalos fan tou Prince eimai kai xalarotata gamaei mixalakh gia plaka.
kai oi Piledriver dialeksan la8os tote kai tous stoixise th megalh kariera pou tous eixe strw8ei.....de tairazan me to koino tou mixalakh pou phgaine stis synaulies. eprepe na xan paei me ton Prince.....aaax....
Πες τα χρυσόστομε....................
Σχετικά με το Ντοκυμαντερ... το έχω δει πέντε έξι φορές και μου άρεσε αρκετά.
Ο τίτλος Metal from Hellas, εξηγεί τα πάντα. Τόσο αυτά που ακούγονται, όσο και αυτά που συμπεραίνονται και που αναφέρθηκαν από αρκετούς.
Αυτοί είμαστε… νοσταλγικοί, ρομαντικοί, συναισθηματικοί αλλά και ποζεράδες, εμπαθείς, τοπικιστές και κολλημένοι.
Όλο αυτό το συνοθύλευμα απόψεων και προσώπων, αποτυπώνει απόλυτα τι συνέβαινε ,τι συμβαίνει και δίνει την απόλυτη εικόνα του Έλληνα οπαδού, τότε και τώρα .
Τα υπόλοιπα ίσως σε κάποιο άλλο documentary...
λοιπον, χτες στα φιλανδικα μια μαθητρια εφερε μια θηκη με τεσσερα cd με φιλανδικη μουσικη (μοιραζόταν για προωθητικούς σκοπούς), γιατι στο ραδιοφωνικο σταθμο καναν ξεκαθαρισμα. Το ένα είχε φιλανδικο metal (Turisas δίπλα δίπλα με Kotipelto), το άλλα rock/alternativ, pop και jazz. Τη θήκη είχε επιμεληθεί το φιλανδικό υπουργείο πολιτισμού με διάφορους άλλους φορείς.
Μαγκες, ενα καλησπερα και απο εμενα. Καποιοι απο εσας θα καταλαβατε ποιος ειμαι μονο απο το "Drink Metal". Αλλα για οσους δεν καταλαβαν, ειμαι ο Νικος που εχει γυρισει το ντοκυμαντερ!
Καταρχην να πω οτι ειμαι φανταρος αυτη τη στιγμη και ως εξοδουχος πηγα και εγω σε ενα Internet cafe. Κανω λοιπον ενα search στο google για το ντοκυμαντερ και βρηκα αρκετες αναφορες και το βιντεακι ανεβασμενο! Καταρχην να ευχαριστησω ολους σας που καθησατε και το ειδατε, ειναι τιμη μου!
Χαρηκα που εγινε αφορμη για συζητηση. Ισως κανω μαλακια αυτη τη στιγμη που επεμβαινω απλα θελω να ξεκαθαρισσω 2 - 3 πραγματακια! Κατι που δεν παρατηρησε ΚΑΝΕΙΣ σας (τουλαχιστον δε τον ειδα γραμμενο) ειναι οτι το ντοκυμαντερ...ειναι μια ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Ειμαι πτυχιουχος του ΤΕΙ Μουσικης Τεχνολογιας και Ακουστικης. Αφου τελειωσα τα μαθηματα και την πρακτικη εμενε να κανω μια πτυχιακη εργασια. Ειναι η τριτη προσπαθεια που γινεται γενικοτερα να δημιουργηθει ενα ντοκυμαντερ ελληνικου μεταλ. Τη δευτερη την εκανε ο Μανος Κουφακης, γνωστος στο χωρο λογω της εταιριας του και της ενασχολησης του με ταινιες κλπ. Ο Μανος λοιπον ειχε αρκετο υλικο αλλα λογω στρατου δεν ειχε χρονο να το μονταρει. Οποτε μου προτεινε να το μονταρω και εγω σκεφτηκα να το κανω πτυχιακη. Οταν το προτεινα στον εισηγητη καθηγητη μου ειπε οτι επρεπε να παρω εγω τα πλανα και ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΩ ΤΟΝ ΗΧΟ μιας και το ΤΕΙ εχει 95% σχεση με ακουστικη και 5% με εικονα.
Μην τα πολυλογω, ξεκινησα την ανοιξη να παιρνω συνεντευξεις, με πολυ φθηνο εξοπλισμο (handycam της πλακας, μικροφονακια της π@υτσας, λαμπατερ απο το σπιτι μου για φωτισμο). Τα πιο πολλα γκρουπ που συμμετεχουν ειναι φιλοι μου, γνωστοι και δεν δυσκολευτηκα να εντοπισω. Καπου στον Οκτωμβρη μου ηρθε το χαρτι του στρατου και καταλαβα οτι τα χρονικα περιθωρια στενεψαν σε βαθμο κακουργηματος! Οποτε εκοψα μαχαιρι ολες τις προγραματισμενες συνεντευξεις και ξεκινησα μονταζ! Το τελειωσα με το υλικο που ειχα και παρεδωσα 4 μερες πριν παρουσιαστω. Για τα πρακτικα, δεδομενου μηδενικου budget και δυσκολων συνθηκων πηρε 10 σαν εργασια λογω καλης τεχνοτροποιας, μονταζ, μιξαζ και mastering ηχου. Το ΤΕΙ κοιταξε την τεχνοτροπια, οχι το περιεχομενο (λες και οι καθηγητες ηξεραν για Γεωργιοπουλους και Παπακωστηδες)...
Σαν ντοκυμαντερ λοιπον...βλεποντας το λοιπον μετα απο καιρο ξανα, καταλαβαινω οσους "στραβωνουν" μιας και ειναι ΟΝΤΩΣ σχεδον προπαγανδα!!!!!! Απο ιστορικης αποψεως καλυπτει ενα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ των δρωμενων της εποχης των 80's. Μπορει να μιλανε για τα 80's καποιοι που τοτε ηταν ακομα 10 χρονων αλλα αυτο δεν ειναι απαγορευτικο ωστε να μην πουνε ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ απο φιλους, αδερφια κλπ...
Χαιρομαι που οι πιο πολλοι απο εσας καταλαβαινουν τι σημαινει οτι ηταν ΜΟΔΑ στα 80's και underground απο εκει και περα...
Εννοειται οτι λειπουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ συγκροτηματα και παραγοντες του χωρου. Μακαρι να εμπαινα 3 μηνες αργοτερα και να προλαβαινα. Για του λογου το αληθες ομως να αναφερω οτι μιλουσα με Vavel, Sarissa, Northwind και με "χ-ωσαν" 2 - 3 φορες. Βρηκα τον Σακη ο οποιος θα ηταν το πιο καταλληλο ατομο να μιλησει για την ανοδο του Death και Black στις αρχες της δεκαετιας του 90 αλλα μετα απο μερικες μερες...δε σηκωνε το τηλεφωνο...
Φυσικα και δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος με αυτη τη μουσικη. "Ειτε ειναι η ζωη σου, ειτε οχι" δε λεω στην αρχη? Οσοι προσπαθησουν να το νιωσουν, θα καταλαβουν γιατι ειναι τελικα τοσο σημαντικο να ειναι ενωμενα τα συγκροτηματα, ο τυπος να στηριζει, οι οπαδοι να πηγαινουν σε live...Μην επεκταθω παραπερα γιατι θα γινω ακομα πιο γραφικος! Εξαλλου με εχουν καλυψει καποιοι αλλοι.
Στην τελικη, το λαθος μαλλον ειναι οτι το αποκαλεσα ντοκυμαντερ. Μαλλον επρεπε να το πω αφιερωμα!
Να'στε καλα ολοι και ανυπομονω να ξαναβγω εξοδουχος να δω σχολια.
"Drink metal is what I wanna do, it's the only way for me in thiw life full of fools.
It isn't just music, it is a way of life and if you didn't understand then
GO TO HELL AND DIE"
αντε με το καλο μολις τελιωσεις ,ανεβα με τους convixion θεσσαλονικη να τα κανουμε πουτανα
Den katalavainw pws einai dynaton na fages x apo tis 3 salonikiwtikes mpantes pou anafereis. Mporw na skeftw toulaxiston ena melos apo thn kathemia, pou kai xwris prosklhsh na aneveis tha tous vreis efkola. Vevaia den kserw ean sou milhsoun giati eisai athinaios. kai exeis athinaikes pinakides.
Quote:
Originally Posted by Drink Metal
Μπορει να μιλανε για τα 80's καποιοι που τοτε ηταν ακομα 10 χρονων αλλα αυτο δεν ειναι απαγορευτικο ωστε να μην πουνε ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ απο φιλους, αδερφια κλπ...
αυτό το ανέφερα κ εγώ, όχι ως αρνητικό, αλλά ως απάντηση στην ένσταση ότι "παραμελήθηκαν" τα 90ς.
Μόλις το είδα.Φυσικά γνωρίζω ελάχιστα από τα αναφερόμενα συγκροτήματα,γιατί όταν βγήκαν ήμουν μείον κάτι χρόνια.
Αλλά με έκανε να γελάσω πάρα πολύ!Η αφήγηση είναι θεική και οι κάποια άτομα που δίνουν συνέντευξη μου θυμίζουν Γαρδέλη ή Μάκη Μανάβη.
ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ,ΕΙΤΕ ΟΧΙειτε οχιειτε οχι
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!