αχ αυτή η θαρραλέα κι αδογμάτιστη μαρξιστική σιγουριά!!
Printable View
αχ αυτή η θαρραλέα κι αδογμάτιστη μαρξιστική σιγουριά!!
Η ΠΥΡΚΑΥΛΗ ΘΕΛΗΣΗ φαίνεται γαμώ ότι ξεχυλαει το ιστορικό ποτήρι, αλλά φαίνεται τόσο αδύναμη όταν το ιστορικό ποτήρι ε.. είναι... άδειο? Καλά όχι ότι είμαι και σίγουρος, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν απότομα, και να είμαι σίγουρος ότι αυτοί που 'τα λέγανε από πριν' θα είναι πεπεισμένοι για το πως αλλάξανε τα πράγματα επειδή αυτοί τα λέγανε.
Ποιός έιναι άδειος, της πουτάνας γίνεται, δείτε παραέξω.
Plus, συγκρατή8ηκα να μη βρίσω άγρια τον Ace. Με τον Helm έχουμε αναπτύξει το ζεν μας!
ζεν το λέμε τώρα.
Αυτό δηλαδή είναι καθαρά μαρξιστική θέση; Εμένα μέχρι και μπακούνιν μου φέρνει. ΠΥΡΚΑΥΛΗ ΘΕΛΗΣΗ και άγουρα φρούτα..Quote:
Originally Posted by ikonoklast
Κι όμως είναι στον πυρήνα του μαρξισμού!
Πάμε λίγο ζεν μάνα μου!
μάντεψε!! και στον πυρήνα του μπακουνισμού!! πάμε λίγο εαακ βια τρομοκρατια.
Υποθέτω πως και το σωστό πρωινό πρέπει να είναι στον πυρήνα και των δυο (ίσως και στου καντιρισμού, χωρις μεταλλαγμένα όμως).
Δεν υπάρχει ιστορία στον μπακούνιν, στον μαρξ υπάρχει. Υπάρχουν τα ώριμα φρούτα, υπάρχει η σπασμωδική βία και κά8ε φορά, στο κέντρο ή κάπου εκεί, κρίνεται ιστορικά το που βρίσκεται η επανάσταση.
Ακόμα κι αν δεν ήταν μαρξισμός αυτό, εσένα η ένσταση σου 8α ήταν στο ότι υπέπεσα σε αντιφάσεις επειδή έχω την ταμπέλα του "μαρξιστή" ή αν η ίδια η ουσία αυτών που λέω είναι λά8ος;
Εγώ υποθέτω οτι δεν είναι σε κανέναν απ τους δύο πυρήνες, ουτε καν στα εξωτερικά στρώματα της κάθε σφαίρας. Θαρρώ όμως οτι η συζήτηση για την αναγκαιότητα ύπαρξης επαναστατικής θεωρίας είναι τεράστια και ο κύριος που στέκεται αριστερά απ όσα γράφω
έχει ήδη νευριάσει με αυτά που εμφανίζονται δίπλα στη μούρη του. :|
ikonoklast, σε καμία περίπτωση. 'Εκανα ένα φιλικό σχολιάκι για το πώς μερικές φορές δε θυμίζεις καθόλου μαρξιστή. Παραδέχομαι όμως οτι ήταν λίγο άθειστ το πόστ.
Αυτό εκεί το μαρξ που το λατρεύουν κάτι πράσινα αν8ρωπάκια.
Χρόνια πολλά ικόνοκλαστ.
".. το κόλπο είναι να χτυπήσετε τις πέτρες μεταξύ τους!!!!"
τι μπακουνιν και μαρξ και πρασινα αλογα(πασοκικα).
διαβαστε κροποτκιν
Καλά άδειο δεν είναι εντάξει, έξω περισσότερο στο Ελλάδα λιγότερο. Απλά λέω, όλοι είναι εκεί να αδράξουν τις δάφνες της αλλαγής όταν αυτή αποφασίζει να γίνει.Quote:
Originally Posted by ikonoklast
Εγώ είμαι μπερδεμένος με το θέμα επειδή ενώ ο Μαρξ αν θυμάμαι καλά έλεγε για ιστορική συγκυρία και εξάντληση του καπιταλισμού πριν την αλλαγή κλπ (διορθώστε με, οι κατανόησή μου του μαρξισμού είναι αρκετά περιορισμένη και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου μαρξιστή), οι εφαρμοστές πολιτικής σχετικής του λέγανε το πως Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ επειδή, συνοπτικά, τώρα ζούσανε αυτοί τώρα θέλανε, τώρα τα διάβασαν και τώρα θα τα εφαρμόσουν. Νομίζω είναι μια από της τραγικότητες της αριστεράς το να δεχτεί τελικώς, ότι αυτά που θέλει, ίσως δεν θα ζήσει να τα δει.Quote:
Εγώ υποθέτω οτι δεν είναι σε κανέναν απ τους δύο πυρήνες, ουτε καν στα εξωτερικά στρώματα της κάθε σφαίρας.