http://www.msg.com/lost/ νέο vid του Trautwig
Printable View
http://www.msg.com/lost/ νέο vid του Trautwig
fixer varethika. elega na postarw τις σημειωσεις απο καθε σεζον (απο την 4 και μετα γαμανε) αλλα βαριεμαι ρε εχω λιωσει στο κολ οφ ντιουτι
τεσπα. εδω θα αναλυσω τη σκεψη μου περι ταιμ τραβελ και τιποτα αλλο
εκτος και αν με πορωσει το επομενο επεισοδειο
ας πουμε οτι ειμαι ο τζακ. και γεννηθηκα το 1972
το 2004 μπαινω σε ενα αεροπλανο και πεφτω στο νησι. ο χρονος κυλα το χατς τιναζεται, εγω γυρναω στο 2006 (2 χρονια πιο μετα, αν βρω ορεξη θα ανοιξω σημειωσεις οπου εχω αποδειξει τη συσχετιση τη χρονικη οσον αφορα το νησι και τον εξω κοσμο) και το 2007 μπαινω σε ενα αεροπλανο και πεφτω παλι στο νησι. μονο που φτανω στο 77. αυτο κανονικα θα επρεπε να σημαινει οτι καθως πηγα σε αλλο ταιμλαιν (και αφου σας απεδειξα οτι ολα αλλαζουν) οτι εχω ζησει ειναι σβησμενο και ξαναγραφεται. αρα ο τζακ που γεννιεται το 72 δε παει να πει οτι θα παει στο νησι το 2004. οσο εγω ειμαι στο 77 ο τζακ του 72 ειναι 5 χρονων αρα μιλαμε για 2 διαφορετικους τζακ αρα για 2 εναλλακτικες πραγματικοτητες. θα μιλαγαμε για την ιδια, αν εγω δε γινοταν να αλλαξω το πεπρωμενο...αρα ο τζακ του αεροπλανου π[ου βλεπουμε στην εκτη σεζον προφανως ειναι εναλλακτικος. σα την χ
ας πουμε τωρα οτι ειμαι ο τζειμς
πεφτω στο νησι σκαει το χατς, γυρνα ο μπεν το τροχο και εγω κανω φλας μπακ και φλας φοργουορντ. ας υποθεσουμε οτι ειναι ως μη γενομενα αυτα
ομως οταν ηρεμω στο 74, ειμαι στο παρελθον μου, οποτε το ξαναγραφω οπως ειπαμε. αρα δεν υπαρχει το παρον απο οπου ξεκινησα, ειμαι σε ενα αλλο συμπαν
αρα ο καθενας πυσιαστικα ζει το δικο του γιουνιβερς. ομως αυτο του τζακ και αυτο του σωγιερ παρολο που ξεκινησαν διαφορετικα (ο σωγιερ πηγε στο 77 ζωντας 3 χρονια στο 74, ενω ο τζακ πηγε ζωντας 3 χρονια στο 2004-2007), ενωθηκαν οταν αυτοι οι2 συναντηθικαν.
αρα μηπως απλα δουμε και πως οι 2 εναλλακτικες που βλεπουμε στην εκτη σεζον, ενωθουν?
ή μηπως αν θελετε, δουμε οτι μετα το αλμα απο το 77 στο 2007 (εφοσον το διαστημα 77-2007 εχει ουσιαστικα ξαναγραφτει αφου τα γεγονοτα του 77 αλλαξαν)και αφου τα γεγονοτα 77-2007 αυτα που εχουν ξαναγραφτει, δε μας τα δειχνουν, μηπως μιλαμε για ενα γιουνιβερς που πλεον το 23004 δεν επεσαν στο νησι οι μαγκες αλλα με καποιο τροπο πεσαν αργοτερα/????
λεω μηπως
μποτομλαιν ιζ οτι
αν απο μια χρονια πχ 2044, πας στο 2033, τοτε οσα γνωριζες οτι εγιναν απο το 33-44, δεν υφιστανται πλεον. αν ακολουθησεις την ιδια ροη γεγονοτων, ισως να ξαναγινουν, αλλα ισως και οχι....αυτα.....
τουλαχιστον εγω ετσι το αντιμετωπιζω
Καλα ολα αυτα που εγραψες και δεν τα καταλαβα πολυ καλα ρε Μπερνι, αλλα τα γεγονοτα 1977-2077 δεν αλλαξαν ουτε κατα το ελαχιστο στο συμπαν στο οποιο σκοτωνεται ο Jacob κτλ, και στο αλλο συμπαν με το βυθισμενο νησι καποια στιγμη εσκασε η βομβα και δεν υπαρχει εδω και χρονια ουτε Νταρμα, ουτε others ουτε τιποτα.
εχς ςμεθυσει με κιμωλιοτες π;αρεεα
Ρε παιδγιά, μιλώ τώρα με τον ναθιμάν και μας δημιουργήθηκαν εναδυό απορίες. Η εξής μια είναι πως όταν πέφτει η Ατζίρα, στο νησί υπάρχει ένας κανονικός αεροδιάδρομος, τον οποίο υποθέσαμε πως έχτιζε η παρέα του Μπεν, και πως ο Σώγιερ και η Κέιτ έσπαζαν πέτρες δια τον σκοπόν τούτον. Αυτό, για να έρθει η πτήση της Ατζίρα, ώστε να έρθει η Ιλάνα, ώστε να βοηθηθεί ο Jacob; (απορία άλφα)
και βήτα, όταν ο Μπεν ήθελε να ξεκληρίσει τα κομάντα, κάλεσε τον καπνό. Ο Μπεν, τον καπνό. Δεν ήρθε ο καπνός να βοηθήσει τον Μπεν, επειδή τον χρειαζόταν, ο Μπεν έκανε κάτι και κάλεσε τον καπνό. Στέκει λογικά αυτό;
Ωραίες απορίες.
Η πρώτη ίσως είναι αυτό που ήδη υποπτεύεστε. Δηλ. χτίζουν τον αεροδιάδρομο για να προσγειωθεί με ασφάλεια η πτήση Ajira. Η μόνη απορία είναι πως ξέρουν πως η συγκεκριμένη αυτή πτήση πρέπει να προσγειωθεί με ασφάλεια; Τους το λέει ο Jacob; Το πιο πιθανό, καθώς αυτός δίνει τις λίστες, άρα και τις εργασίες που πρέπει να εκτελέσουν. Πως το ξέρει όμως; Λόγω των "δυνάμεών" του, να ξέρει τι ρόλο παίζει ο καθένας; Ή το γεγονός πως Jack/Kate/Hurley/Sayid βρεθήκαν στο 1977 λόγω Ajira, άρα κάποιου είδους record έμεινε (δε θυμάμαι όμως να ανέφεραν πτήση-ίσως στο επεισόδιο που ανακρίνουν τον Sayid). Μάλλον το πρώτο συμβαίνει.
Η δεύτερη απορία δένει πολύ με το "I want to go home" του καπνού, τον ρόλο του Jacob στο νησί και τον λόγο που ο καπνός δε μπορούσε να γυρίσει σπίτι του. Μήπως ο Jacob είναι ενός είδους "δεσμοφύλακα" (κι άρα τα όρια κακού/καλού ξεφτύζουν κι όπως λένε οι παραγωγοί θα πρέπει να δούμε στο μέλλον ποιος είναι τι και ποια ομάδα ανθρώπων θα πρέπει να υποστηρίξουμε- τη δεδομένη στιγμή, όμως, είναι όλοι εναντίον καπνού,hmm, θυμίζει έντονα πρώτη season όπως υποσχέθηκαν οι παραγωγοί!) για τον καπνό; Μήπως όντως είναι ένα είδος μηχανισμού ασφαλείας για το νησί που πλέον ξέρουμε πως είναι πολύτιμο (βλ. πηγή νεότητας/πηγή αθανασίας/πηγή αναστάσεως, όπως θέλετε πείτε την). Ο Ben ήξερε πως ο "καπνός" ήταν ενός είδους μηχανισμού ασφαλείας, ίσως να μην ήξερε ποιος ήταν όμως. Όταν ο Locke τον ρωτάει "what is the smoke monster" ίσως να μην ήξερε πραγματικά να του απαντήσει και τώρα έτσι φαίνεται. Πως δεν ήξερε τη σχέση μεταξύ του καπνού και του "φίλου" του Jacob. Άρα συνοψίζοντας, στέκει λογικά.
η απαντηση για τη δευτερη ερωτηση του σιχαμενου, ειναι η εξης
οταν ο μπεικον γινεται καπνος απο μονος του, (να το εχει επιλεξει ο ιδιος, οπως πχ στη φαση του 6χ02), τοτε ολα καλα γαμαει ή οχι, οποιον θελει.
ομως απο το σπιτι του μπεν οταν πας απο κατω, ειναι δυνατον να τον κανεις summon. και τοτε ο καπνος απλα γαμαει οτι κινειται. γιαυτο και πολλες φορες οποιος αναφεροταν στον καπνο, αναφεροταν ως " το συστημα ασφαλειας του ναου/"απλα αυτο ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι πλεον ο καπνος ειναι ο μπεικον και εφοσον ειναι φρι μπορει να τους γαμαει οπως θελει.
ο δικηγορος του διαβολου βεβαια θα πει οτι ο μπεικον απλα βοηθησε το μπεν γιατι ουσιαστ5ικα βοηθαγε το μεγαλειωδες σχεδιο του αλλα νομιζω ειναι παπαργιες αυτο
οσον αφορα το πρωτο, το να ηξεραν οι αδερς οτι πρεπει να γινει αεροδιαδρομος για να προσγειωθει η ατζιρα προυποθετει να ηξεραν το 2004 τι θα γινει το 2007
αν δε παιξει κιαλλο ταιμτραβελ τοτε αρχιδια κατι αλλο ειναι
οσον αφορα το ποστ μου για το ταιμτραβελ υπαρχει και αλλη μια προσεγγιση
οταν πας στο παρελθον παντα πας σε παραλελ γιουνιβερς καθως στο ιδιο σου το γιουνιβερς ολα εχουν γραφτει και δε μπορεις να επιδρασεις πανω τους.
ειναι μια ενδιαφερουσα προσεγγιση η οποια μας λεει οτι οσοι κατελιξαν στο 77 ιναι σε αλλο παραλελ γιουνι και με την εκρηξη πηγαν πισω στο 2007 στην δικια τους ταιμλαιν. αυτοι που ταξιδευουν στο αεροπλανο που προσγειωνεται ειναι οι εναλακτικοι που προερχονται απο το 77 που η βομβα εσκασε κτλ
αυτη μου η προσεγγιση μου αρεσει. στεκει πολυ καλα
Το πρωτο το λεγαμε με Κελντορεν χθες, επισης στο ΜΣΝ (φανταζομαι), και ειναι οντως ο ιδιος αεροδιαδρομος τον οποιο εφτιαχναν πριν 3 χρονια οι αλλοι υπο τις οδηγιες του Μπεν. Καλυτερη μου μαντεψια προς το παρον ειναι οτι ο καπνος του ειχε δωσει εντολη για κατι τετοιο, καθως οπως αποκαλυφθηκε, ο Jacob μπορει και να μην ειχε ποτε επαφη με τον Μπεν, αφου εμενε κατω στο αγαλμα. Ο καπνος απο την αλλη, και την καλυβα ειχε καβαντζωσει, και τωρα που το σκεφτομαι ηταν μαλλον αυτος που ειπε help me στον Locke (αν και δεν ειναι απαραιτητο) και γενικα φερεται να εχει κι αυτος σημαντικα καμεο επιρροης σε παρα μα παρα πολλες περιπτωσεις (μορφη Κριστιαν στον τροχο, μορφη Γεμι στον Εκο κτλ). Η Ιλανα δεν ηταν η μονη που ηταν στην Ατζιρα, ηταν και το πτωμα του Λοκ μεσα, και ολοι ξερουμε ποιον βοηθησε αυτο.
Για το δευτερο, το σκεφτομουν τις προαλλες, καμια απαντηση πραγματικα.
δε ξερω αν εχει αναφερθει παλι αλλα εχετε σκεφτει οτι το i want to go home του flocke μπορει να εννοει τον ναο(και οχι καπου εκτος νησιου);
ma egw apo thn arxh auto pisteua. oi alloi milagan gia exwghinous....
Multi-quotes για να αποφύγουμε μελλοντικά edits.
@Abruzzi: Ναι, προφανώς θέλει να πάει στο ναό είτε γιατί θέλει να ξεπαστρέψει τον γιαπωνέζο (του την δίνουν τα γιαπωνέζικα! :twisted: ) είτε γιατί θέλει να έχει πρόσβαση στην πηγή για κάποιο λόγο που θα εξυπηρετήσει την τελική του "δραπέτευση" από το νησί. Επ'ουδενί όμως δεν έχει ως τελικό προορισμό τον ναό. Από το season finale της προηγούμενης διαφαινόταν πως δεν γούσταρε το νησί κι ο ναός είναι μέρος του νησιού. Θέλει να φύγει, σε αντίθεση με τον Jock Locke, το είπε κι ο ίδιος, πιστεύω πως αξίζει να τον πιστέψουμε.
@BURNIE: Αφού ρε έχουν πει πως δεν θα χώσουν εξωγήινους μέσα.