ε καλά και συ, υπάρχουν τρόποι... το φτωχό μυαλό μου σκέφτεται πχ. άμεση αντιμετώπιση της πυρκαιάς (και όχι την εκδικητική μαλακία που κάνανε) και επιβολή προστίμου μετά το συμβαν...
Printable View
ε καλά και συ, υπάρχουν τρόποι... το φτωχό μυαλό μου σκέφτεται πχ. άμεση αντιμετώπιση της πυρκαιάς (και όχι την εκδικητική μαλακία που κάνανε) και επιβολή προστίμου μετά το συμβαν...
Γενικά εμετός με τη λογική της επί πληρωμή υπηρεσίας πυρόσβεσης. Το κράτος σε ορισμένες περιπτώσεις δεν προσφέρει πια ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Άμα είναι να χρειάζεται λεφτά για κάτι τόσο στοιχειώδες όπως η πυρόσβεση τελικά τι σκατά χρησιμότητα έχει το κράτος; Και εν τέλει αν ήμουν Αμερικανός θα απορούσα πώς διάολο υπάρχουν λεφτά να συντηρείται ο πόλεμος στα ναρκωτικά και την τρομοκρατία και δε βρίσκονται $75 να μου σβήσουν τη φωτιά από το σπίτι.
Ε οκ, εδώ τους πληρώνεις μέσω φόρων, εκεί δεν τους πληρώνεις έτσι και έχουν λιγότερους φόρους. Το αποτέλεσμα οικονομικά πρέπει να είναι το ίδιο, μιας και ούτε εδώ είναι τζάμπα.
@Wurst, Spiritcrusher
Δηλαδή άμα ήτανε φτωχός δε θα χρειαζόταν $75 για πυροπροστασία; Το πόιντ μου είναι ότι σε συνθήκες καπιταλισμού τα έσοδα του κράτους είναι αναγκαίο κακό, αλλά τουλάχιστον μπορεί να υπάρξει διαφορά στο κατά πόσο επωμίζεται ο καθένας τα φορολογικά βάρη (αυτό που λέγεται η αρχή της αναλογικότητας στο δίκαιο). Ο παραλογισμός απέναντι στους φόρους στην αμερική έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που υπάρχει κίνημα για την κατάργηση των άμεσων φόρων και η αντικατάστασή του από μόνο έμμεσους φόρους με τη δικαιολογία ότι αυτό το σύστημα είναι δικαιότερο (again, what????)
fairtax.org
Φορολογείται και το εισόδημα και η ακίνητη περιουσία και πάνω-κάτω ό,τι άλλο φορολογείται και στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ διαφορετικό και πολύπλοκο σύστημα, γιατί φορολογείσαι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την πολιτειακή και την επαρχεία/πόλη "ξεχωριστά" (μαζί τα πληρώνεις, αλλά ο καθένας έχει το δικό του σύστημα τι και πόσο τα φορολογεί). Αυτό έχει και κάποια πλεονεκτήματα λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ πολιτειών, π.χ. πολιτείες που θέλουν να αυξήσουν την βιομηχανία τους μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχες διευκολύνσεις. Μια φορά και έναν καιρό, μόνο την φορολογία εισοδήματος θεωρούσαν ως δίκαιη. Πλέον έχει αλλάξει πολύ αυτό, κάποιες πολιτείες έχουν εισάγει και ΦΠΑ στα προϊόντα, κλπ. Γενικά, μία πολιτεία έχει μία σχετικά μεγάλη ευχέρια να ρυθμίσει το φορολογικό νόμο της, αρκεί να μην περιορίζει συναλλαγές με άλλες πολιτείες (π.χ. φόρο εξαγωγής).
Από εκεί και πέρα, αν η άποψη μου είναι απάνθρωπη: είναι πολύ διαφορετικό αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει, στην οποία περίπτωση η στέρηση βασικών υπηρεσιών είναι επί της ουσίας οικονομική διάκριση και γνωρίζουμε ότι αυτό επιφέρει γενικότερες δυσμενείς συνέπειες στο σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, και πολύ διαφορετική η περίπτωση κάποιου που συνειδητά αγνοεί τις υποχρεώσεις του για υπηρεσίες, στις οποίες τελικά καλούνται άλλοι να πληρώσουν αντί για αυτόν. Ε, αφού οικειοθελώς απομακρύνεται έτσι από τον τρόπο που λειτουργεί μία κοινωνία, ας σβήσει και τη φωτιά μόνος του, πρόβλημα του, γιατί να στηρίξω κάποιον που δεν έχει καμία διάθεση να κάνει οτιδήποτε παρόμοιο;
Επίσης, το ανέφερα ήδη, το σφάλμα από την πλευρά της πυροσβεστικής είναι ότι εξ' αρχής θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο, απαιτώντας την κάλυψη του σύνολου του κόστους κατάσβεσης από όσους κατά τα άλλα δεν πληρώνουν.
http://logo.onned.gr/
μιλάμε για έμπνευση, όχι αστεία.
μας εχει λιωσει στη δουλεια ο χοντρος να πουμε,γαμω τις ψαροτρατες του μεσα
χτες τον ειδα και παρεουλα με τον φαδερ να τα λενε-συμπραξη λιπους
αν συνεχισουν να τρωνε ετσι θα ξεπερασουν το διδυμο παγκαλος βενιζελος
Τα πουλιά! =D
Το ένα είναι περιστέρι το άλλο φοίνικας ρε ηλίθιε. Αν κάθε πουλί είναι ίδιο, βάλε και το πουλί που έχεις στον κώλο.