-
λοιπόν, κάλλιο αργά παρά ποτέ! την καλύτερη άποψη την είπε γαύρος και μάλιστα ο μητς. ο κλαριτζής είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ όλων των εποχών για βάζελο, είχε αμέριστη στήριξη από διοίκηση και κόσμο και 1,5 χρόνο μπροστά του για να δείξει δείγματα της δουλειάς του. όχι μόνο δεν έδειξε τίποτα, αλλά εντός έδρας η πιο σοβαρές ομάδες που κέρδισε ήταν ο άρης και ο παοκ! ούτε καν την αεκ των 2 τελευταίων ετών. έκανε την πράσινη φανέλα να λυγίζει και να φαντάζει ανύπαρκτη μπροστά σε μετριότητες τύπου γαλατά σαράι και τη φετινή ατλέτικο μαδρίτης. κατάφερε να χάσει καθαρά από τον πιο σάπιο gayρο της τελευταίας 12ετίας, αλλά ακόμη και πέρσυ που σε 2 ματς είμασταν ομολογουμένως λίγο ανώτεροι του αντιπάλου, κατάφερε να μην πάρει έστω μία νίκη. επειδή δεν είμαι αχάριστος και έχω επανηλειμένα τονίσει ότι ο τεν τεν είχε και κάποια θετικά στοιχεία, ας τα αναφέρω άλλη μια φορά. παρουσίασε ομάδα γυμνασμένη που δεν ξέμεινε από δυνάμεις ούτε στα πλέι οφ, τα οποία καθάρισε σχετικά εύκολα. έκανε φοβερά διπλά με βέρντερ βρέμης και ίντερ και ίσως αν δεν είχε κάλο στον εγκέφαλο να είχε περάσει τη βιγιαρεάλ. όλα αυτά εμένα με κάναν από πέρσυ να σκέφτομαι ότι ο τεν κάτε είναι ένας πάρα πολύ καλός ΒΟΗΘΟΣ προπονητή και ίσως έπρεπε να σκεφτούμε να τον κρατήσουμε σε αυτή τη θέση.
συμπληρώνω ότι προπονητές που στο παρελθόν έδειξαν καλύτερη δουλειά με μικρότερο μπάτζετ, περιορισμένο ρόστερ και, γιατί όχι, αντιξοότητες "άλλου τύπου" δε στηρίχθηκαν όσο στηρίχθηκε ο τεν κάτε και όσο τους άξιζε στην τελική. να μην πω το συγχωρεμένο τον κυράστα και τον μαρκαριάν ως προφανείς επιλογές, αλλά το σουμ. προσωπικά, δε μου άρεσε η επιλογή του, αλλά να τον διώχνεις νταμπλούχο και αήττητο στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που η ομάδα καθάριζε τα εύκολα ματς χωρίς κόπο είναι ξεφτίλα. το να διώξεις κάποιον που υποσχέθηκε συγκεκριμένα πράγματα και μέχρι τώρα δεν έδειξε ΤΙΠΟΤΑ με δουλειά 1,5 έτους, είναι απλά η λογική επιλογή.
για την επιλογή νιόπλια, θα δω και θα κρίνω. σαν προπονητή τον ξέρουμε μόνο από τις μικρές εθνικές πράγμα τελείως διαφορετικό (θυμηθείτε κόλλια στο gayρο). για 'μενα μετράει ότι έχει φορέσει την πράσινη φανέλλα σε καλές εποχές και ξέρει τι σημαίνει αυτό.
ΥΓ. όσο για το αν θα έχει τα κότσια να αφήσει έξω το τζιμπρίλ, γιατί τα είχε ο τεν τεν? επειδή τον άφησε μία φορά (και τον έβαλε ως αλλαγή μην ξεχνάμε)? στο ημίχρονο με τον εορδαϊκό όταν πήγε να τον αλλάξει γιατί άλλαξε γνώμη μετά από γκρίνια του γάλλου?
-
Κρίμα και άδικο. Γούσταρα πολύ Τεν Κάτε (στον πάγκο του Παναθηναϊκού). Τουλάχιστον να κρατήσετε Πατέρα πρόεδρο, δε θα αντέξουμε και δεύτερη απώλεια.
-
Μιτσμάννε Too bad no one's ever heard of YOU at all!
Ον τόπικ, δεν έχει πολύ νόημα να μιλάμε, η απόφαση έχει παρθεί. Για μένα είναι λάθος να διώχνεις τώρα έναν προπονητή που είναι μέσα σε όλους τους στόχους. Θα δείξει.
-
μα τον έδιωξαν, ακριβώς επειδή η ομάδα είναι ΑΚΟΜΗ μέσα σε όλους τους στόχους...
-
Ρέηβεν, δεν υπάρχει κάτι να πούμε εμείς οι δυο για τον Τεν Κάτε, που δεν έχουμε ήδη πει. Του αναγνωρίζω λάθη, όπως και σε κάθε προπονητή, αλλά βλέπω και πολλα που μου αρέσουν - το πιο σημαντικό είναι ότι ήλπιζα σε αλλαγή νοοτροπίας στην ομάδα, να επιτραπεί σε έναν προπονητή επιτέλους να δουλέψει. Τώρα δύσκολα δε θα γίνουμε το ίδιο μπουρδέλο με τη μηδενική ανοχή στα άσχημα αποτελέσματα και την άπειρη γκρίνια. Όσο και να γκρίνιαζες εσύ εδώ μέσα, στο γήπεδο ο κόσμος μόλις τώρα φώναξε (ελάχιστα) για τον Τεν Κάτε, μέχρι τώρα ακουγόταν το όνομά του θετικά.
-
διαφωνώ ότι δεν υπήρχε γκρίνια, αλλά καλύτερη απόδειξη για 'μενα, ότι η απομάκρυνση τεν κάτε ήταν η ενδεδειγμένη λύση και θα έπρεπε να γίνει αρκετά νωρίτερα, αποτελεί το γεγονός ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι gayροι επιθυμούσαν τον ολλανδό στον πάγκο μας.
ναι, στην αλλαγή νοοτροπίας, όπως λες, αλλά με κάποιον που αποδεδειγμένα αξίζει την ευκαιρία (πχ ο σουμ που ανέφερα παραπάνω). σου ξανα-θυμίζω ότι αυτή η "αλλαγή νοοτροπίας" επιχειρήθηκε και επί μαλεζάνι και αποδείχθηκε μέγιστο λάθος. ακριβώς γιατί ΚΑΙ τότε εμπιστεύθηκες λάθος άνθρωπο.
-
ο νιομπλας δεν μπορει να κριθει γιατι δεν εχει δουλεψει ουσιαστικα σαν προπονητης οτι ειναι πολυ καλος που γραφουν μερικοι που τον εχετε δει?
στην ελμπιδων που εχει δουλεψει και ο μανωλας προπονητης?
ωραια τα λεει ετσι ποδοσφαιρικα σε δηλωσεις του κλπ αλλα αλλο να ειναι προπονητης του Παναθηναικου και αλλο 20χρονων σε διοργανωσεις χωρις αγχος πιεση κλπ
για μενα μεγαλη μαλακια η στιγμη που το εκαναν ας τοχανε και μετα ας επαιρνε τον πουλο
-
Χελλοου Αντονις
Χελλοου Μπιλ!
τι με νοιαζει εμενα αμα θα με πιστευες φιλτατε?
εγω ειπα την αποψη μου σε κατι που φαινοταν και προφανες οτι θα γινει.
αν δε γουσταρει μια μεριδα παναθηναικαρων, η πανηγυριζει, η ξερω και γω τι, σκουζει στο ΕΡ για το θεμα, ειναι δικο σας θεμα.
-
-
Και αν χαθεί το πρωτάθλημα τώρα θα είναι υπεύθυνος ο Πατέρας και πάμε πάλι για μπουρδέλο στη διοίκηση. Ενώ έχει κάνει η ομάδα τεράστια βήματα προόδου σε πολλούς τομείς (που είναι της διοίκησης), όπως το γηπεδικό, οι ακαδημίες, σκάουτιν κλπ. Πάμε μωρή Τζίγγερ.
Εντιτ: Μιτσμαννε I'd be in real trouble if you ever used them.
-
κατσε, εχω ενα καλυτερο.
all work and no play makes Jack a dull boy!
-
μιλαμε για εναν ανθρωπο που θα φευγε σε 5 μηνες .. τι φιλοδοξιες να χει? Αμα λες κανω αυτη την δουλεια αλλα εποχιακα δειχνεις οτι το κανεις για χαβαλε. Μας εκαναν μεσα στο οακα φασεις ο πανιωνιος και ο ατρομητος με 10 παιχτες...θα εφευγε ουτως η αλλως οπως ειχε πει και ο μιτσμαν , απλα ηταν λιγο ακυρη η στιγμη.
στο καλο
-
εγω δε λεω τιποτα, σουμα στο τελος.
η απαισιοδοξια μου ξεχειλιζει παντως.
-
Πριν λίγο το έμαθα κι εγώ. Αν και δεν ήμουν ποτέ τρελός υποστηρικτής του Τεν Κάτε (ωστόσο, ούτε και κανένας πολέμιός του), θεωρώ αυτήν την κίνηση που έγινε σήμερα, εξαιρετικά άστοχη και άκαιρη. Τόσο για το σημείο που φεύγει ο Τεν Κάτε, όσο και για το ποιοί έρχονται στη θέση του. Και εξηγούμαι: Μπορεί ο τεν τεν να είχε λογική ψυχοπαθούς πολλές φορές, αλλά κρατούσε τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και ενέπνεε σεβασμό. Φέτος έδειξε να μπαίνει περισσότερο στη λογική του ελληνικού πρωταθλήματος, και η φυσική κατάσταση της ομάδας επι των ημερών του, παίζει να ήταν απο τις καλύτερες της τελευταίας δεκαετίας. Απο την στιγμή που η διοίκηση τον επέλεξε και για την φετινή χρονιά, έπρεπε να τον στηρίξει μέχρι τέλους. Δεν λέω, εξαιρετικές απώλειες τα 3 τελευταία ματς πριν τον Ατρόμητο, αλλά αυτά συμβαίνουν παντού. Πλέον φοβάμαι οτι η ομάδα θα περάσει σε μια φάση αστάθειας και ψυχολογικά, κάτι που τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες ο Τεν Κάτε έδειχνε οτι μπορεί να ελέγξει και μετά απο δύσκολα παιχνίδια. Όσο ευθύνεται για τα 3 χαμένα ματς τελευταία, άλλο τόσο ευθύνεται και για το γαμιστερό σερι της αρχής. Και πάμε τώρα στους διαδόχους. Όπου πραγματικά θεωρώ έγκληματική την λογική της προσληψής τους την δεδομένη στιγμή. Απο την μία έχεις έχεις το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΝΟ ΣΕΝΤΕΡΦΟΡ που έχει περάσει ΠΟΤΕ απο τα ελληνικά γήπεδα , και που στο όνομά του και μόνο κάθε σωστός Παναθηναικός αρχίζει τις μετάνοιες, και απο την άλλη έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει κι αυτός με την σειρά του στον ΠΑΟ και έχει και μια διάκριση ως προπονητής της ομάδας νέων. Και ρωτάω: Τι σχέση έχουν οι συγκεκριμένες περγαμηνές με την θέση του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ στον ΠΑΟ;;; Ο Χρηστάρας το πιο κοντινό που έχει κάνει είναι να ηγείται των ακαδημιών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, και ο Νόμπλιας να πάει την Under 19 εθνική στον τελικό του euro. Θυμίζω οτι ο επιτυχημένος στην εθνική ελπίδων Κόλλιας όταν ήρθε στον γαυρο προπονητής γελάγανε και οι πέτρες και τελικά έφυγε νύχτα. Επίσης με την απερισκεψία να μπεί ο ΘΕΟΣ Βαζέχα στο προπονητικό τιμ, αν δεν τα καταφέρει καλά (πράγμα πολύ πιθανό λόγω της θέσης) θα έχει δοθεί η αφορμή στον κάθε μαλάκα να πει κακή κουβέντα για τον τελευταία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ παίχτη που πέρασε απο τον ΠΑΟ. Δυστυχώς στην Ελλάδα, σπάνια πετυχαίνουν ως πρώτοι προπονητές παλέμαχοι ποδοσφαιριστές. Προσωπικά ο μόνος που ξεχωρίσα ποτέ ήταν ο Κυράστας. Απο κεί και πέρα φοβάμαι οτι μάλλον θα έχουμε προπονητικό δίδυμο αντίστοιχης αξίας με το σιχαμερό Ζαετς - Καρούλιας πριν 12 χρόνια, όταν δεν βγήκαμε καν στην Ευρώπη. Μακάρι να βγω ψεύτης και ο Χρηστάρας να είναι τόσο άξιος και δίπλα απο το χόρτο, αλλά δεν σας κρύβω οτι αυτήν τη στιγμή δεν το πιστεύω :(
-
Ο κ. Tεν Κάτε δήλωσε : «Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία. Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».
Και μετά δήλωσε :
«Δεν είναι καλό το ποδόσφαιρο. Πέρυσι ήταν πολύ ενθουσιώδης για το ποδόσφαιρο, αλλά απαιτούσαν περισσότερους βαθμούς. Τώρα έχουμε περισσότερους βαθμούς και ξαφνικά δεν έχουμε... ποδόσφαιρο. Έτσι, βρίσκουν πάντα κάτι...Αν κοιτάξετε τα αποτελέσματά μας θα δείτε πως ήταν μια γελοία απόφαση».
Και μετά ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε :
«Ήμουν εκτός Αθηνών και πληροφορήθηκα και εγώ την απομάκρυνση του Χενκ Τεν Κάτε την ώρα που το έμαθαν και οι δημοσιογράφοι. Δεν θέλω να τοποθετηθώ σχετικά με αυτό, δεν είναι αρμοδιότητά μου».
Αναφερόμενος στους Νιόπλια και Βαζέχα πρόσθεσε πως «Από τη στιγμή, όμως, που αποφάσισαν να διώξουν αυτόν τον προπονητή, θα έπρεπε να προσλάβουν κάποιον αντάξιο του ονόματος της ομάδας. Ο κύριος Νιόπλιας και ο κύριος Βαζέχα έχουν προσφέρει σαν αθλητές στον σύλλογο, τους εκτιμώ, αλλά δεν είναι οι προπονητές που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός».
«Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Πατέρα, αλλά θα ζητήσω εξηγήσεις στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν η ομάδα να προχωρήσει με τους δύο αυτούς κυρίους. Ήταν απαραίτητη η πρόσληψη ενός προπονητή αναγνωρισμένης αξίας, ένα όνομα αντάξιο της ιστορίας και του ονόματος του Παναθηναϊκού».
Με αυτά που συμβαίνουν σε ΑΕΚ και ΠΑΟ άντε νασχοληθείς με την ομάδα σου.