Μα και το gnome shell το κρύβεις άμα θες. Και τελοσπάντων δεκτό σα σκέψη.
Το θέμα είναι ότι έκανα σαράντα ώρες να βρω το control panel σε φρέσκια εγκατάσταση.
Printable View
Μα και το gnome shell το κρύβεις άμα θες. Και τελοσπάντων δεκτό σα σκέψη.
Το θέμα είναι ότι έκανα σαράντα ώρες να βρω το control panel σε φρέσκια εγκατάσταση.
Λοιπόν έβαλα το καινούριο ουμπούντου στο παλιό μου λάπτοπ και μέχρι στιγμής το αγαπώ πολύ πολύ.
Αναγνώρισε τα πάντα κατευθείαν, ακόμα και τα custom κουμπιά του λάπτοπ, το flash δουλεύει καλύτερα από ποτέ (στις προηγούμενες εκδόσεις όποτε έβαζα στο youtube hd video σερνόταν) και γενικά τα πάντα μου φαίνεται να λειτουργούν πολύ γρήγορα.
Δε το έχω χρησιμοποιήσει πολύ για να ξέρω τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν, αλλά μέχρι στιγμής δε το σκέφτομαι καν να βάλω και windows.
Αν μπορούσα να κάνω και streaming της μουσικής μου από το itunes θα ήμουν ευτυχισμένος, προς το παρόν μάλλον θα κάτσω να περάσω 120gb μουσικής στο λάπτοπ από τον εξωτερικό σκληρό.
Κανείς άλλος εντυπώσεις από τη νέα έκδοση;
kubuntu 11.10 εδώ
όλα σταθερά όπως και πριν. πείτε για το unity στην 11.10
Λιγάκι εκνευριστικό αλλά το συνηθίζεις. Το πάνε για touchscreen interface.
Λοιπόν βρήκα και το πρώτο μου bug. Όταν βγάζω το λάπτοπ από την πρίζα, μου γράφει ότι δεν έχει καθόλου μπαταρία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει, ενώ η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Όταν το ξανανοίγω, λειτουργεί κανονικά με τη μπαταρία.
Αλλά είναι πολύ σπαστικό γιατί δε μπορώ να μεταφέρω το λάπτοπ χωρίς να σβήσει. Αν βρει κανείς κανα fix γι'αυτό το πράγμα πολύ θα το εκτιμήσω.
11.10 κομπλέ σε upgrade από 11.04. Unity παλεύεται, αλλά θέλει το χρόνο του. To gnome shell με εφε δε τρέχει για κάποιο λόγο, αν και φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Θα προσπαθήσω να το φτιάξω τις επόμενες μέρες και να το τεστάρω.
Γενικές εντυπώσεις είναι ότι 11.04 σε ubuntu είναι ότι vista σε windows (δεν είναι δικό μου, κάπου το πήρε το μάτι μου).
ati κάρτα, driver proprietary. Το unity δουλεύει κομπλέ όμως με όλα τα εφε, αν και δε θα έλεγα πως πάει και σφαίρα.
ρώτησα γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου προβλήματα με τον fglrx και μάλλον δεν θα καταφέρεις κάτι αν δεν τον φτιάξουν αυτοί. καλύτερα δοκίμασε το gnome shell με τον radeon.
δεν το παίρνω απόφαση πριν περάσουν 10 μέρες από το ριλιζ :oops:
και όσο για τα βίστα σχετικά με το 11.04 , δεν το καταλαβαίνω ... δεν είχα κάποιο πρόβλημα που να με κάνει να πω ότι ήταν ένα fail release ...
Όταν βρω κι άλλο λίγο χρόνο για χάσιμο θα το κάνω. ΘΕνκς
Σε σχέδη με την έκδοση 11.04 υπήρχαν αρκετά προβλήματα στην αρχή, αν και το μεγαλύτερο θέμα ήταν ότι συμπεριλάμβανε το unity σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς καμία ελπίδα πραγματικής εφαρμογής και εκτός αυτού όλα τα υπόλοιπα ήταν ουσιαστικά ίδια με την προηγούμενη έκδοση. Τέσπα, γνώμες είναι αυτές. Γενικότερα η 11.10 μου φαίνεται πολύ πιο ελπιδοφόρα έκδοση.
χμ, οκ, παίζει. Γιαυτό δεν κάνω ποτέ άμεσα upgrade , και ακόμα είμαι με το κλασικό και όχι με unity.
Οπότε θα το δω μια και καλή :)
Εμένα πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι πολύ θετική. Κατέβαζα σχεδόν όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά πάντα μετά από λίγο καιρό επέστρεφα στα windows, κυρίως λόγω προβλημάτων με την ati κάρτα του λάπτοπ. Στην 11.10 μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα, πέρα από το μπαγκ με τη μπαταρία και μια φορά που τάπαιξε το banshee όταν το έβαλα να κάνει update 120gb μουσικής.
Το Unity μια χαρά μου φαίνεται, ειδικά από τη στιγμή που έμαθα μερικά βασικά keyboard shortcuts. Μοναδικό μου παράπονο ότι για να αλλάξεις σχεδόν το οτιδήποτε, ακόμα και το μέγεθος των fonts, πρέπει να κατεβάσεις application. Είπαμε απλότητα αλλά αυτοί το γάμησαν.