παίζει και το αντίστροφο πάντως, με οπαδούς blackmetal να παίζουν shoegaze.
http://www.youtube.com/watch?v=34oX8Fijvq8
Printable View
παίζει και το αντίστροφο πάντως, με οπαδούς blackmetal να παίζουν shoegaze.
http://www.youtube.com/watch?v=34oX8Fijvq8
Ε, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ένα συγκεκριμένο σημείο στο μυαλό απλά έχω συνδυάσει αυτό το μουσικό ιδίωμα με τον δίσκο. Black metal ρομαντισμός, lo-fi παραγωγή και post (-rock?) επιροές. Η εξέλιξη του ήχου αυτού θα μπορούσε να είναι (είναι?) ένας δίσκος σαν το Sunbather. Mπορεί να λέω και μπούρδες βέβαια καθότι δεν νομίζω η συνομοταξία των Deafhaven να έχει ακούσει πολλές φορές Weakling ή αν οι Weakling ήταν ενεργοί σήμερα θα γράφανε τέτοια μουσική.
Πολύ κακό για το τίποτα. Ευχάριστο δισκάκι αλλά μέχρι εκεί, θα έλεγα πως αυτοί που το βάλαν στις λίστες δεν έχουν ακούσει πολλά, πάρα πολλά άλλα πράγματα, αλλοιώς δε μπορώ να το εξηγήσω. Προσωπικά αν μου ερχόταν από το πουθενά ίσως να ενθουσιαζόμουν με το πρώτο άκουσμα, για κανά 2-3 μέρες να το πρότεινα σε μερικούς και λίγα ακούσματα μετά να γινόταν άλλος ένας φάκελος στο χάος του σκληρού χωρίς να μου παιρνούσε ποτέ η ιδέα από το μυαλό για αγορά, κάτι που συμβαίνει με όποια δουλειά πραγματικά μ'αρέσει. Πάντως εγώ για post θα το έλεγα και όχι για shoegaze.
Shoegaze, postrock, black metal για μένα πάντα είχαν κάποια κοινά στοιχεία και αυτό ήταν που με κέρδισε στα δύο πρώτα, που τα άκουσα αφού είχα ασχοληθεί με το black, αντίστροφη πορεία όπως λέει και ο κανονικός Παύλος αν και γω την βλέπω για λογική. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω που κολλάμε. Αν αυτό γίνεται επειδή οι τύποι (αυτο)προσδιορίζονται ως black στα αρχίδια μου, δε πάνε να λένε οτι θέλουν. Τουλάχιστον τους δίνω το δικαίωμα για μερικά σημεία του δίσκου που όντως είναι. Πιο πολύ με χαλάνε δίσκοι που υποτίθεται πως είναι black αλλά για μένα δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση.
Τώρα για τα υπόλοιπα που πήρε το μάτι μου αριστερά δεξιά, εξώφυλλα, στίχοι κτλ ε μαλακίες. Πραγματικά πολύ κακό για το τίποτα, όπως είχε πει ένας γνωστός άντρας - ονόματα δε λέμε μη πέσει κανά ταβάνι - σε λίγα χρόνια δε θα το θυμάται κανείς.
Offtopic, φθόγγε πήγαινε στο σίνεμα σεξιον και δες το τελευταίο μου θρεντ.
Το πρώτο shoegaze, post rock, black metal τραγούδι βρίσκεται στο Dirty και το έχουν γράψει οι Sonic Youth καταλάθος. Ποιοι alcest.
Από όσα άκουσα, καμία bm μπάντα δεν μπλέκει καλά το shoegaze στην μουσική της.
Είμαι κάθετα αντίθετος με τον Καραμπεάζη, και τον κάθε indie δημοσιογράφο, που αποθεώνει τέτοιες κινήσεις/μπάντες/δίσκους. Λες και έχουν ξεμωραθεί όλοι αυτοί, πιάσαν τα 40φεύγα και χάσαν το γούστο τους. Βεβαίως, από το mic γενικά δεν περιμένω προκοπή, μιας η βάση του ήταν punks που άκουγαν intellectual πράγματα (όπως Cardiacs, Wire, Gang of Four, The Fall) και έκραζαν τους Disorder, τους Youth of Today, τους Adrenalin O.D, τους Cockney Rejects κάποτε, και σήμερα αποθεώνουν τους....Dimmu Borgir. Ε γελάει ο κόσμος.
Γενικά, άλλη μία μόδα (τι άλλο ακολουθεί δηλαδή στο μέλλον? Σπηντ μεταλ γκαραζ? Πάουερ μέταλ με NYHC γκανγκ βοκαλς?), που δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί της. Επειδή έχουν παιχτεί τα πάντα, πλέον ο κάθενας αναμιγνύει ότι του κατέβει στο κεφάλι μήπως και βγάλει κάτι ξεχωριστό.
Παρόλα αυτά, οι ταγμένοι μπλακμεταλλάδες καλά κάνουν και κράζουν αυτές τις μίξεις, αλλά μπάντες όπως οι Ride, Slowdive, πρώιμοι Lush, πρώιμοι Jesus and Mary Chain κάθε άλλο παρά pop ήταν, και βγάλαν απίστευτες μουσικές...
Edit: Λεκέ διαφωνώ μάλλον, το πρώτο shoegaze (χωρίς να είναι shoegaze) black metal( ουδεμία σχέση αλλά) κομμάτι ήταν μάλλον αυτό....
^κομματάρα;
@regular ναι αυτό εννοώ, πως είναι μια μπάντα που με μόστρα κάποιο hip genre προσπαθεί να κάνει το κομμάτι της, χωρίς όμως να έχει καμία ουσιαστική σχέση με αυτό στον ήχο ή το περιεχόμενο. Απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό που αντί να κάνει browse σε δίσκους κάνει σε genres και ο βασικός λόγος για την επιτυχία τους ήταν η προκλητική αύρα της bm ταμπέλας στα μάτια αυτού του κοινού (από αυτή τη μερίδα ακροατών προέρχονται κι αυτοί εν πάσει περιπτώσει και τέτοια μυαλά έχουν).
Το αστείο είναι πως μουσικά στην περίπτωσή τους τα πράγματα είναι αρκετά απλά, έχουν αρκετά συνεκτικό ήχο και λίγες βασικές φόρμουλες ώστε να μην μπορείς να πεις και πολλά, το θέμα γίνεται περίπλοκο όταν διαβάσεις το namedropping σε δισκοκριτικές ή σε συνεντεύξεις τους. Το παράδειγμα ήταν χαζό και λίγο προβοκατόρικο, αλλά ήθελα να δείξω πόσο ανόητο φαίνεται για μια μερίδα ακροατών που ξέρει καλά το υλικό της (black metal αλλά και shoegaze μη σου πω) το "θέμα" γύρω από τους deafheaven. Κι επειδή το μέταλ σηκώνει φανατισμό, τέτοια πράγματα ναι αφαιρούν από την αξία ενός δίσκου:P
Κομμάτι από το επερχόμενο Spectral Lore εδώ.
Και δείγμα από το artwork:
http://www.i-voidhanger.com/spectral_lore_III.jpg
Γαμηστερά αμφότερα :)
thread για prog εχουμε;
reject πες κανενα κους κουςQuote:
Jay Bentley also stated that he and Brett destroyed several boxes of the record
ο Krux τι λεει για αυτο; :D
Isws yparxei kapou, alla sto search de vgazei kati. The Third Sound leei, kai afto akougetai sympa8estato:
The Third Sound Of Destruction & Creation
έχει δυστυχώς πολλά χρόνια να ακουστεί τόσο^ καλός ο ρέζνορ.
http://www.youtube.com/watch?v=xwhBRJStz7w