candiru είσαι χορτοφάγος;
Printable View
candiru είσαι χορτοφάγος;
οχι απλα μαλακας.
Λυπαμαι μονο την κακομοιρα τη χελωνα, ποσο επικινδυνα μπορει να ζει στο σπιτι kontan. Αφου απ τα ραδιοκυματα των συσκευων και του καταναλωτισμου, μπορει να ξυπνησει ενα πρωι ο kontan και να δει τον Donatello διπλα να παιζει με τα νουντσακου.
Stamathste pia na brizete ton kantiro, ektos tou oti exete katanthsei grafikoi, merikoi enoxlountai :!:
ο Καντιρου ειναι κατι σαν τον Ψωμιαδη (οχι το Μακη, αγαπουλα σολουσιον).
ο Καντιρου ενωνει!
Enas tupos ap' th monada pou einai o kollhtos mou sxiaxnei udraulikies egkatastaseis sthn kabala k phge tis proalles se mia bila pou allakse to afentiko gia na kamei sunthrhsh klp tous anoigei thn porta mnia ntoulapa me makru malli k mauro gualli mphkan mesa arxisan na douleuoun se kapoia fash murizei pouro k gurnaei blepei to makaro me to koximpa apo dw mexri aurio malli sthn trixa ( :!: ) pantofla k kinezikia rompa me drako pisw: "ti kanete dw agapoules mou :?: :!: "
To 8umh8hka pou eipes enwnei.
edit: AYRIO OLOI 1 H WRA KAMARA!!
Nomiza hmastan sto oftopik alla twra to kamame k auto, an einai kanto split mits, as ginri k kana poll kalou kakou.
εγώ πάλι δεν κρατήθηκαQuote:
Originally Posted by House Of Low Culture
Καντιρού, σε συμπαθώ το εχω δηλώσει επανελημένα.
Στον δρόμο που βρέθηκε ο Τέντης, έχω δει τουλάχιστον 2-3 χελωνάκια παρόμοιου μεγέθους λιωμένα απο ρόδες. Φυσικό περιβάλλον μέσα στα τσιμέντα δεν υπάρχει προφανώς, οπότε δεν είναι καλύτερο να ζει σε έναν εντομοκτόνο-free κήπο, από την αφιλόξενη άσφαλτο με πεζούλια πολύ ψηλά για να ανέβει στη περίπτωση που φτάσει στο κοντινότερο πάρκο (που εγώ για να πάω με τα πόδια θέλω 10 λεπτά); Πιθανολογήται οτι με κάποιο τρόπο ξέφυγε από κοντινό νηπιαγωγείο που ήταν φυλακισμένος σε γύαλα (:(). Τώρα τρώει τα μαρουλάκια του, τη ρόκα του κ το σπανάκι του, κάνει τα κακάκια του κ τις βόλτες του σε έναν κήπο που πολύ περισσότερο θυμίζει το φυσικό του περιβάλλον απ' ότι ο δρόμος ή μια γυάλα.
Επίσης περί αγριάδας κλπ: στην αρχή όταν πλησιάζε άνθρωπας μαζευόταν στο καβούκι του, πλέον μας αφήνει να τον σηκώνουμε κ να του μιλάμε, να του χαιδεύουμε το κεφάλάκι του κ να τον καθαρίζουμε απο τα μαρούλια που έχουν μείνει στο ρύγχος του (είναι κ λέμαργος). Δεν ειναι δα κ κανένα ζώο που το πήρα απο το φυσικό του περιβάλον κ του το στερώ ξερω γω, ή τουλάχιστον έτσι πιστευώ.
Awwww.. :touched:Quote:
Originally Posted by kontan
εγώ τις χελώνες που βρίσκω την πόλη μέσα (ή δραπέτες από αιχμαλωσία, ή αποκλεισμένες από τον τσιμεντένιο κλοιό τις μαζεύω και τις πάω ή εγώ στο δάσος όπου ξέρω ότι έχει άλλες ή την πάω στο Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων οι οποίοι αναλαμβάνουν την απελευθέρωσή της.Quote:
Originally Posted by kontan
Αν ζει τώρα σε κήπο μερικών στρεμμάτων δεν κινδυνεύει άμεσα, όμως καλά είναι σε πρώτη ευκαιρία να την αφήσεις στην εξοχή γιατί η ίδια ξέρει πολύ καλύτερα να προφυλαχτεί από μη ανθρωπογενείς κινδύνους όπως αυτοκίνητα, πτώση με κουβάδες ή στέρνες ή σε δοχεια με μπογιά ή άλλα τοξικά, κρύο (πχ πέφτει χε χειμερία νάρκη επιλέγοντας το βάθος με την επιθυμητή για αυτήν θερμοκρασία, αφού έχει φάει για κάμποσο καιρό πριν συγκεκριμένες τροφές (πχ όχι μαρούλια, δεν προσφέρουν τα απαιτούμενα συστατικά) που θα τις δώσουν και το απαιτούμενο απόθεμα λίπους). Αν δεν τα κάνει αυτά κινδυνεύει από πολλές αρρώστειες που είναι πιο απειλητικές όσο πιο μικρή είναι η χελώνα.
Το ότι δεν κρύβει το κεφάλι της δεν σημαίνει ότι σας συμπάθησε, απλώς δεν αναγνωρίζει κίνδυνο και φυσικά η παρουσία σας της θυμίζει την ώρα του φαγητού.
Ελπίζω να της δίνεις και νερό, γιατί γίνεται πιο ευάλλωτη όταν δεν πίνει νερό και το παίρνει μόνο από τροφές.
_ma ine dinaton na mi tis dinei nero?
re sy? mipos den tis dineis ke exei dikio o candiru.
_prin kana e3amino ston kipo tou e3oxikou [ke milame gia kipo megalo, oxi mlks] ixan er8ei mia xelona ki enas skatzoxiros. Fimes lene pos itan paranomo zevgari, kinigimeno apo tis ikogenies ke tin kinonia, stin opia zousan.
tous dosame agapi... fagaki... neraki...
i xelona itan psilotsampoukalemeni vevea, alla pernage anemeles stigmes mazi me tin goldie ke tin dyke.
otan mia mera, tsako8ike me ton skatzoxiro ke tin ekane gia to spiti tou ke tin ikogenia tis.
mia vdomada meta mas tin ekane ke o skatzoxiros....
:cry:
ναι, γιατί υπάρχει πολύ διαδεδομένη η φήμη ότι δεν πίνουν νερό και το παίρνουν μόνο από την τροφή. Είναι τελείως λάθος.Quote:
Originally Posted by ~ladykiller~
εγω νομιζα οτι εχουν αποθεματα νερου και τροφης στο καβουκι τους!
Όχι. Αυτές είναι οι καμήλες.Quote:
Originally Posted by Mitsmann
και έχουν αποθέματα λίπουςQuote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
:(