To ότι το 99% των ανθρώπων πιστεύει ότι το κρέας φτιάχνεται απο πλαστικό δε σημαίνει ότι το 99% των κυνηγών δεν είναι μαλάκες.
Δε ξέρουμε τον overdriven αλλά δίκαιες οι προληπτικές μούτζες, όλα κι όλα.
Printable View
To ότι το 99% των ανθρώπων πιστεύει ότι το κρέας φτιάχνεται απο πλαστικό δε σημαίνει ότι το 99% των κυνηγών δεν είναι μαλάκες.
Δε ξέρουμε τον overdriven αλλά δίκαιες οι προληπτικές μούτζες, όλα κι όλα.
marie poios sou eipe na stamathseis na trws? oti eisai vlakas pou se peirazei to ena kai de se peirazei to allo sou eipe (pou kanonika tha eprepe na se peirazei to ena kai na mh se peirazei to allo, alla antistrofa). pantws, overdriven, otan les h8hkous kanones ti ennoeis?
Για την πλειοψηφία των κυνηγών ΟΥΤΕ ΕΓΩ έχω καλή άποψη διότι όπως σε όλα σ'αυτή τη χώρα δεν υπάρχει παιδεία. Δεν θα μπορούσε το κυνήγι να αποτελέσει εξαίρεση από αυτό.
το σφινοτουβλακι σε ρωτησε για κανονες ομως. Τηρείτε τις περιόδους; Κάνετε κάτι για τη λαθροθηρεία;
φίλε οverdriven, επειδή παράλληλα γίνεται συζήτηση στο chat και χάνονται διάφορα εκεί, θα σου πω δυο πράγματα.
το ένα είναι στο πολύ απλό σκεπτικό του οτι αρχικά, δεν είμαι vegetarian και φυσικά δεν θέλω να σταματήσω να τρώω κρέας. ακόμα κι αν σταματήσω να τρώω κοτοπουλάδες, τα οικόσιτα αυτά ζωά, είτε είναι κοτόπουλο ενός γνωστού μας από το χωριό είτε τα κοτόπουλα μαζικής παραγωγής του μιμίκου, θα συνεχίσουν να σφάζονται και να πηγαίνουν για κατανάλωση.
το να μην πάω για κυνήγι και να σκοτώσω "τις τσίχλες και τα μαυροπούλια!", δίνει περιθώριο σε 2-3 ζώα ακόμα να συνεχίσουν την ζωή τους στο αγαπημένο τους δάσος. φυσικά αυτά τα ζώα θα τα αντικαταστήσω με κοτόπουλο ή βοδινό ή χοιρινό που έτσι κι αλλιώς θα πήγαιναν σε άλλο πιάτο αλλά δεν τ'αφήνω γιατί πεινάω κι εγώ ρε παιδιά. και γιατί δεν είμαι χειρότερος από καντιρού να πάω έξω από τις κρεατοβιομηχανίες με πλακάτ και τζίβες να ουρλιάζω για τον βάναυσο τρόπο που συμπεριφέρονται στα ζώα (όχι οτι συμφωνώ φυσικά με τις συνθήκες, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ).
δύο, μέχρι τα 16 έκανα ψαροντούφεκο, μετά ένιωσα λίγο μαλάκας που το έκανα αυτό και το σταμάτησα. δοκίμασε κι εσύ!
Θα σου πω ένα παράδειγμα για το (μοναδικό) κυνήγι που ασχολούμαι, τον λαγό.
Δεν αναφέρομαι σε ό,τι ορίζει ο νόμος, δηλαδή στο γεγονός ότι το να κυνηγήσεις λαγό επιτρέπεται από 15/9 μέχρι 10/1 και μόνο τις μέρες ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ. Αυτά για τον περισσότερο κόσμο είναι αυτονόητα και τηρούνται, δυστυχώς όμως όχι πάντα.
Ένας ηθικός κανόνας λοιπόν είναι ότι ποτέ δεν τουφεκάς λαγό στο γιατάκι του. Είναι 100% νόμιμο αλλά αν έχεις μπέσα δεν το χτυπάς το ζώο την ώρα που είναι ακίνητο και προσπαθεί να κρυφτεί. Είναι μπαμπέσικο πως να στο πω... Αυτός είναι ένας ηθικός κανόνας του κυνηγιού. Επίσης αν χτυπήσεις με την παρέα σου έναν λαγό, τα μαζεύεις και φεύγεις, δεν συνεχίζεις να ψάχνεις για δεύτερο (επιτρέπεται ένας λαγός ανά άτομο).
th grammh poios thn travaei sto ti einai h8iko? ennow, pws einai anh8iko auto pou les ki oxi to oti kynhgas me eksoplismo poy den kataskeuases esy (ypothetw)? emena autos o kanonas mou fainetai perissotero ws kanonas pou krataei th synarpastikothta tou kynhgiou sto paixnidi para ws h8ikos kanonas.
αυτό το "κι αμα σταματησω εγω να τρώω, θα συνεχίζουν να τα σφάζουν" δεν το αντέχω. Λες και άμα η ζήτηση έπεφτε στο μηδέν, θα συνεχιζόταν η εκτροφή και θα τα στέλναν στις χωματερές τα σφαγμένα. Λες κι η αύξηση του αριθμού ζώων έγινε ανεξάρτητα από τη ζήτηση για κρέας. Λες και ο καταναλωτής δε ρυθμίζει αυτός την προσφορά-ζήτηση-τιμή του προιόντος. Βικοτνι συνέχισε να τρως μιμικο, μόνο μην το παίζεις φιλόζωος
Δεν παρακολουθώ το τσατ, κάτι ασυνάρτητα μπινελίκια βλέπω εκεί από άτομα που μάλλον έχουν δικά τους προηγούμενα. Αυτό που λες για την πιθανότητα συνέχισης της ζωής των πουλιών είναι πολύ σχετικό. Διότι η ζωή στο δάσος δεν είναι όπως στα παραμύθια. Τα ζώα εκεί δίνουν μία καθημερινή μάχη επιβίωσης, όπου το γεράκι τρώει την τσίχλα, η αλεπού τον λαγό κοκ.
Και ο άνθρωπος λοιπόν ως μέρος της φύσης, αποτελεί θηρευτή και όσο κι αν δεν αρέσει σε πολύ κόσμο αποτελεί μία εντελώς φυσιολογική διαδικασία αυτό το πράγμα. Επίσης όσον αφορά τα ζώα που επιτρέπει ο νόμος να θηρευτούν, να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν απειλείται τίποτε με εξαφάνιση.
Παραπέρα, να σημειώσω και τις περιπτώσεις όπου το κυνήγι είναι ευεργετικό για τον ίδιο τον κύκλο της φύσης. Κλασσική περίπτωση αυτή του αγριόχοιρου με τον υπερπληθυσμό που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Κι αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι επιστήμονες που όλες αυτές οι μελέτες αποτελούν το αντικείμενό τους.