Ξαναγύρισες στα βόρεια εσύ;
Printable View
Ξαναγύρισες στα βόρεια εσύ;
Για να μην έχουμε μόνο τις ρειβενλορντικές anecdotal ιστορίες που σκιαγραφούν την (γνωστή) αδυναμία και ανικανότητα του κράτους, εμένα ένας 'φίλος' μου μουσικός ποστάρει εδώ και μήνες φωτογραφίες στο Fb με γάμους, πανηγύρια τίγκα παντού κόσμος όλων των ηλικιών χωρίς μάσκες και άλλα χαζά. Στην επαρχία Βορείου Ελλάδους αυτά. Μπήκε σε οικειοθελή καραντίνα αυτός ο 'φίλος' πρόσφατα, πάλι σύμφωνα με το fb.
Το lockdown είναι ένα δράμα γενικώς. Απλώς το να πιστεύεις πως δεν υπάρχει και ατομική ευθύνη για την εξάπλωση των κρουσμάτων σε μια χώρα που ευδοκιμεί τέτοια ανοησία όπως αυτή που περιγράφω πιο πάνω μου φαίνεται κάπως θλιβερό.
Γενικά το κόμπο ανικανο κράτος + μπόλικοι μπούφοι πολίτες (δεν είναι τυχαίο που πάνε και μαζί αυτά) είναι δυνατό.
αυτό δε νομίζω να το πιστεύει κανείς. αλλά το επίσημο αφήγημα της αποκλειστικής υπαιτιότητας της "ατομικής ευθύνης", όπως διαχέεται εδώ και 7 μήνες, δε θα το φάμε αμάσητο και φυσικά τις αλλοπρόσαλλες επιλογές, τις παλινωδίες και τα λοιπά θέματα που προκύπτουν από την προχειρότητα και την ανικανότητα δε θα τα αφήσουμε χωρίς κριτική και αμφισβήτηση στο όνομα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
και βέβαια τονίζω ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό (τουλάχιστο), αλλά εδώ ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
το "μπόλικοι" είναι επιεικής εκτίμηση
να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς
με δεδομένο ότι εκτός απροόπτου σε λίγη ώρα ανακοινώνεται γενικό λοκντάουν (όπως τον Μάρτιο)
ξέρει κανείς αν το χαρτί για να μπορείς να κυκλοφορήσεις για δουλειά χρειάζεται κάτι έξτρα; πχ να είναι δηλωμένη η δουλειά στην εργάνη ή κάτι τέτοιο
είχε ακουστεί το τελευταίο αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση
Ναι.
Αν μπεις στο forma.gov.gr θα δεις ότι είναι απαραίτητο.
ναι, αυτό ισχύει για τα μέχρι σήμερα δεδομένα. μετά τις σημερινές ανακοινώσεις μπορεί να αλλάξει (δεν το κόβω βέβαια, αλλά όλα τα περιμένεις)
Οχι ρε γκαντεμια και εχω κανα 32 γιδια αδηλωτα..
Quote:
περιστατικό γνωστού στη θεσσαλονίκη, αντιγράφω από το fb:
Κυριακή ανεβάζω πυρετό και παίρνω τηλέφωνο ΕΟΔΥ. Περίμενα μετά από 10 μήνες να έχει στηθεί ένα επιχειρησιακο κέντρο που να σου δίνει σωστές οδηγίες, να σου κλείνει ραντεβού για τεστ κτλ. Μην πω ότι θα έπρεπε να έχουν ναυλωσει ξενοδοχεία να πηγαίνεις να καραντινιαζεσαι. Αντ αυτού ακολουθεί ο διάλογος :
-Πάρτε αντιπυρετικα και αν δεν πέσει ο πυρετός σε 2-3 μέρες κάντε το τεστ.
-Με την οικογένεια μου τι γίνεται, να μείνουν και αυτοί σε καραντίνα?
-Όχι, μόνο αν βγει θετικό το τεστ.
-Μα, μέχρι τότε θα έχουν κολλήσει τη μισή Θεσσαλονίκη! Δεν μπορείτε να μου κλείσετε ένα ραντεβού να πάω να κάνω τώρα κάπου τεστ??
-Όχι, βρείτε ένα κέντρο υγείας και πάρτε τηλέφωνο αν μπορούν να σας εξυπηρετησουν
Αν λοιπόν ακολουθούσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ καταρχήν δεν θα έκανα καν το τεστ γιατί σε 2-3 μέρες έπεσε ο πυρετός όπως μου είπαν.
Η [...] και η [...] θα κολλούσαν συμμαθητές και συναδέλφους και πάει λέγοντας, το ίδιο και εγώ που από σήμερα θα έλεγα "ίωση ήταν και πέρασε".
Ευτυχώς μείναμε όλοι σπίτι, και έχω αμάξι και πήγα να κάνω το τεστ. Αλλιώς φορέας θα έπρεπε να μπω στο αστικό.. αλλά θα προστάτευε η μάσκα...
lol, raven εχουμε κοινους "γνωστους" :razz:
Πηγε η μανα σουπερ να ψωνησει πολεμοφοδια για την καραντινα.
Ολοι οι χεστες γεμιζαν τα καροτσια με κωλοχαρτα και η μανα το γεμησε με πατατακια,φουντουνια και ντοριτος.
Οχι,πειτε μου,ποιος ξερει να περναει την καραντινα πιο ευχαριστα..
ίσως μ' αυτά τα ψώνια καλό θα'τανε να πάρει και κάνα κωλόχαρτο παραπάνω
Αυτά στουμπώνουν ρε, ειδικά με κοακόλα δεν παίζει να χρειαστεί κωλόχαρτο.
Ενα μηνα καραντινα και χεστηκατε πανο σας..που να ζουσατε σε καμια χουντα..
Θα βαλω αγγελια στο carαμα ξεμηνει κανεις,εχω κατι φυλα απο τσουκνιδες
Oταν ακουτε αντιπολιτευση (αξιωματικη και μη), διαφορους κολαουζους και ξεμπαρκους χρησιμους ηλιθιους να λενε περι αναποτελεσματικοτητας κουλι να διαχειριστει την πανδημια (οταν δεν πετανε αγνη ανωθευτη συνωμοσιολογια):
Today 19:24 <Raven Lord> προφανώς μαλακία που ανέβασε τέτοια φωτο. τώρα για το φαΐ με 6-7 άτομα, μπορούσε να το κάνει διακριτικά.
Αδμιν για Πολακη. Σε πληρη ταυτιση με τον παλιο συντροφο, φιλο και συμφοιτητη του, Τσιπρα. Οπως ακριβως και η κυβερνηση Κουλι με την περιπτωση Κουμουτσακου και την "μεταλαβια" του. Κανε την μαλακια εν μεσω πανδημιας αλλα κρυφτο, ετσι κι αλλιως ολοι κανουν μαλακια. Ακριβως τα ιδια, καμια απολυτως διαφορα.
Το θεμα δεν ειναι καμια προστασια της δημοσιας υγειας. Στ' αρχιδια τους ολα. Το θεμα ειναι ποιος θα αξιοποιησει καλυτερα προς ωφελος του τους νεκρους. Κυβερνηση και αντιπολιτευση πτωματοφαγιας.
φύτρωσε αρχιδάκια ο μικρός ανθρωπιστής? :touched:
τι λέει ρε ο ψέκας http://www.docmed.gr/epithesi-dieyth...aRVav_IL1hbv3s
Ωπ, αναρχοζαίος κι ο Ζακυνθινός.
Φθηνά τη γλυτώσαμε. Απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ εμείς εδώ πάνω περιμέναμε ολικό λοκντάου και κλείσιμο και δημοτικών.
Ο ψεκασμένος γιατρός πριν λέει τη γνώμη του ( συμφωνώ στα περισσότερα) όπως την αντίθετη γνώμη τους λένε και διάφοροι άλλοι γιατροί.
Η διαφορά είναι οτι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις τώρα θα λογοδοτήσουν ενώ οι απ' έξω είναι σαν τους προπονητές κερκίδας.
Πραγματικά και εγώ ώρες ώρες αμφιταλαντεύομαι με την αρχική μου γνώμη για τους "ειδικούς" και για το οτι "εμείς τί μιλάμε αφού δεν ξέρουμε" που είχα πει και παλαιότερα.
Τί σκατά μας λέγανε για 1000 θανάτους κάθε μέρα σε γειτονικές χώρες και τώρα με περισσότερα κρούσματα δεν τρέχει κάστανο.
Ομαδικοί τάφοι, φοράτε γάντια, μη φοράτε, η μάσκα μία προστατεύει μία δεν προστατεύει, τα παιδιά μεταδίδουνε αλλά όχι μετά δε μεταδίδουν, το Μάιο προσωπικά έπλενα κάθε φρούτο ξεχωριστά ενώ τώρα μόνο από τον πάγκο του μανάβη δεν το τρώω.
Τί σκατά ρε μανς;
Ηθικο διδαγμα..Το νερο της λασπης ειναι βαγκανος..
Αντε παρε να φας καμια γιδα βραστη ρεεεε!!! Εμεις κλεφτες θα γινουμε;
παιδιά ο λασπόνερας χαλάρωσε την ατομική του υγιεινή και δεν έπαθε τίποτα, διαβάστε τα ευρήματα που ανατρέπουν ολόκληρη την επιδημιολογία σε λίγες μέρες στο pubmed καθώς και την πρωτοποριακή στατιστική bayesian μέθοδο ενός δείγματος που εφάρμοσε στο researchgate.
κατά τ' άλλα ο γιατρός του ΕΣΥ είναι ο κερκίδας
Rat, αν δεν κατάλαβες τί είπα με χαρά να το πω πιο με πιο απλά λόγια.
Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος κτλπ.
λάθος θρεντ σόρι
Εγώ θα το ήθελα πάντως, γιατί το post με τον :ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: πιο πάνω ήταν απολύτως ειλικρινές.
Ας δώσουμε λίγη τροφή στους παντοκράτορες της γνώσης αυτού του φόρουμ.
Αν Πολάκης, Παππάς και σία έλεγαν "πέσαμε έξω" τα ΜΜΕ και οι γνωστοί καλοθελητάδες τους θα είχαν πάρει τα άρματα. Χθες ήταν απλά Πέμπτη, σε αυτήν την υπέροχη γωνιά του κόσμου.
Για να βοηθήσουμε στη μετάφραση, όχι αυτό δεν είναι ένα ποστ κατακραυγής των αποδεκτών των λιστών Πέτσα. Ναι, αυτό είναι ένα ακόμη ποστ στήριξης στο "μεταλλαγμένο" (see what I did there? ) ΠΑΣΟΚ, που εδώ και 6-7 χρόνια ονομάζεται ΤΣΥΡΙΖΑ.
Νεο χτυπημα απο τον χοντρο που σας εφερε το signature μου την εποχη του μεγαλου "κυνηγιου" του τσιγαρου (βεβαια δεν ασχοληθηκα να δω ποσοι αλλοι κοπανοι ΕΡιτες παλαμοβαρανε απο κατω):
https://i.imgur.com/nTphzaG.png
https://i.imgur.com/JveHirG.png
https://i.imgur.com/U57AnBz.png
Μπαναστατες του ER (και εκτος αυτου) μια ζωη εναλλακτικοι μικροαστοι καλοπερασακηδες. Πεστε ψοφηστε ρε μαλακες γιατι εχετε βρωμισει τα παντα.
Spoiler
επιτέλους βγήκε κάποιος υπεύθυνος να το ξεκαθαρίσει. ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι μετακινήσεις για μετάβαση στο βουνό για άθληση. χωρίς άγχος αυτό το σ/κ :)
https://www.youtube.com/watch?v=F9PR8cU-n5Y
εγω παντως ηδη κανονιζω φαση για βουνο το σκ :rofl::rofl:
κώλο δε βάζεις κάτω
Μας το επιτρεπει ο υπουργος αφου
Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά μας
Ω ρε πουστιά που παίχτηκε...Quote:
Βγαίνει ένας δικηγόρος σε μια εκπομπή στο Star κ λέει γειά σας έκανα μήνυση κατά παντός υπευθυνου για την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα που πέθαινε ο κόσμος 10-10 γτ δεν γίνεται κάποιος θα φταίει κ ο Γεωργιάδης έβγαινε κ έλεγε ότι φταίει ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικιων κ ο Κικιλιας ότι φταίνε οι κάτοικοι της Δράμας ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΩΡΈ που δεν είχαν όχι οξυγόνο, αλλά ούτε φρεον στο κλιματιστικό.
Άλλωστε πάλι ο Γεωργιάδης ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της κυβέρνησης για το φιάσκο της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι μας λέγαν οι λοιμωξιολογοι να την κλείσουμε, αλλά σεβαστηκαμε πίστη κ ορθοδοξία γτ γιόρταζε ο Άη Δημήτρης.
Κ τον καλούν τον άνθρωπο στην εκπομπή κ του λέει ένα τσ@υτσεκι που παριστάνει τον δημοσιογράφο ότι καλά τα λέτε για την Βόρεια Ελλάδα ΑΛΛΆ δεν λέτε κάτι για την συγκέντρωση στο Εφετείο για την δίκη της Χ.Α. καθότι όλοι ξέρουμε ότι η λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι μετά τα Τέμπη κ μετά μια άλλη γυρνάει κ του λέει ότι κάποιοι, ΚΆΠΟΙΟΙ, όχι εμείς θα γυρίσουν ίσως κ θα πουν ότι είστε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ για αυτό τα λέτε αυτά, λες κ δεν πέθανε τόσος κόσμος εκεί πάνω.
Κ γυρνάει ο δικηγόρος που μέσα σε λίγα λεπτά έγινε ΔΙΚΑΣΤΗΣ κ τους λέει εγώ που λέτε ΔΕΞΙΟΣ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΚΌΚΚΑΛΟ ΕΊΜΑΙ, για να πάω σπίτι κάνω 3 μέρες γτ στριβω μόνο δεξιά κ η κόρη μου ήταν ΔΎΟ ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΨΉΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ καθότι είναι γνωστό ότι όποιος λέει ότι η κυβέρνηση έκανε εγκληματικά λάθη κ συνεχίζει κ κάνει, είναι σύριζα
Από Χάρη Ζάβαλο
Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας δήλωσε πως:
«Αυξάνουμε το πρόστιμο από τα 300 στα 500€ για να αναθερμάνουμε την οικονομία.»
video
:touched:
Δεκαήμερη αναστολή του μέτρου των 500€ προστίμων, ανακοίνωσε το πατρινό καρναβάλι.