Μετριότατη σειρά είναι εδώ που τα λέμε.
Printable View
Μετριότατη σειρά είναι εδώ που τα λέμε.
1. Ο Jesse έχει καταλάβει πως ο Walt θα κάνει τα πάντα για σώσει το τομάρι του, ακόμα και να δηλητηριάσει ένα παιδάκι. Εξού και οι υποψίες.
2. Ο Walt έχει πάψει να είναι πλέον ο Walt, είναι ο Heisenberg, πως-το-λένε, έχει μαυρίσει, έχει πάει στη σκοτεινή πλευρά με τα μπισκοτάκια και ναι ικανός ακόμα και να δηλητηριάσει ένα παιδάκι. Αν δεν βλέπεις συνέπεια, δες την σειρά με μεγαλύτερη... συνέπεια.
3. Ο Gustavo δεν είναι βλάκας, και ξέρει πως και ο Walt δεν είναι βλάκας.
4. Ο μπράβος έχει μια μαλακία, που ανιχνεύει κοριούς. Το λες και μόνος σου. Προφανώς η μαλακία δεν ανιχνεύει βόμβες και σιγά μην έψαχνε κάθε εκατοστό του δωματίου.
5. Γκρίνια για την γκρίνια.
6. Είσαι βλάκας.
7. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
8. Σταμάτα να γκρινιάζεις σαν γάτα σε περίοδο.
Κάνουμε διάλογο με άτομο που ευχαριστιέται ακόμα dexter και αποθέωσε τέλος Lost. Και λέει τώρα για inconsistencies στο breaking bad.
Εδιτ: α, δεν του άρεσε και το wire. Έχει ξεπεράσει και τα όρια του "υποκειμενικού" και του "γούστου".
ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ, όχι γαμπρός κωλαράκι τορνευτό.
1-2. Μπορεις και χειροτερα παντως, δεν ησουν αρκετα φανμποης, κρατησες ενα επιπεδο (λεμε τωρα). Εμενα γενικα μαρεσει η σειρα, δεν την θεωρω "αισχρη" ή κατι τετοιο, απλα πραγματικα γελουσα με τις εξελιξεις της τεταρτης σεζον, και με το ποσο επιτηδευμενα ηταν ολα. Οι απαντησεις σου απο 1-4 ειναι απλα απαντησεις της λογικης "ε αυτο εξηγειται, επειδη ετσι ηταν, κι αμα σαρεσει".
Στο ενα επεισοδιο εχεις τον Γουολτερ να λεει το ονομα του Τζεσι στο κρεβατι οντας ναρκωμενος απο τις κωδεινες, και στο αλλο επεισοδιο μου λες οτι ο Τζεσι τον υποψιαζεται και εχει καθε βασιμο λογο να τον υποψιαστει μαλιστα. Το οποιο καθως εβλεπα το επεισοδιο ηταν πραγματικα ενα πραγμα απο το πουθενα. Δεν κολλουσε για κανεναν λογο με την εξελιξη της σειρας μεχρι εκεινο το σημειο. Και εκανε και φως φαναρι το οτι οι σεναριογραφοι ηταν στη φαση "πω μαλακα ελα, θα γινουμε ΑΚΡΑΙΟΙ, λοκο φιλε".
Ξεχασες μαλλον οτι σε ολη τη σεζον ο Γουολτερ εκανε τα παντα (και απο τις προηγουμενες σεζον) ωστε να μην παθει τιποτα ο Τζεσι, και οχι επειδη τον χρειαζοταν, αλλα επειδη τον εχει στην καρδια του. Κοινως αυτο το "θα κανει τα παντα για να σωσει το τομαρι του" και το "εχει μαυρισει", δε στεκουν, οσο κι αν θα το ηθελες. Πολλα αλλα παραδειγματα, οπως το ενδιαφερον του για την οικογενεια του, οπως το γεγονος οτι ηταν στο ΤΣΑΚ να παρει την οικογενεια του και να φυγει, δειχνουν οτι δε νοιαζεται μονο για το τομαρι του. Ας μην αραδιασω και τις περιπου 2003838 φορες στις οποιες ο Γουολτερ, εκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, προκειμενου να μην παθει τιποτα ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ (σευχαριστω Κωλαρακι Τεμπελικο για τη διορθωση). Και φυσικα, επειδη "πρεπει" να εχουμε ανατροπη στο φιναλε καθε σεζον, αποδεικνυεται οτι ΟΝΤΩΣ το ειχε δηλητηριασει το παιδακι. Και εσενα σου φανηκε γαματο και πολυ φοβερη αυτη η "ανατροπη" :touched:
3. O Γκουσταβο δεν ειναι βλακας, αλλα ουτε ειναι Τζενται. Αν ηταν, θα ειχε νιωσει τον κινδυνο απο τη βομβα και δε θα ειχε παει καν εκει περα. Αν ηταν ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ φανερη παγιδα απο οσες θα μπορουσε να οργανωσει ο Γουολτερ, ηταν ο μαλακας ο αναπηρος που οποτε αναστατωνοταν μασαγε τα χειλια του. Οχι στο παρκιν του νοσοκομειου χωρις να εχει το παραμικρο στοιχειο, και σιγουρα οχι επειδη μυρισε τον αερα και του φανηκε περιεργο. Πρεπει να παραδεχτεις οτι αυτο ηταν μια ακομα σκηνη εντυπωσιασμου, και τιποτα παραπανω. Αλλα τι λεω... φανμποηδες...
4. Δεν εψαχνε μονο για καμερες, εψαχνε για τα παντα. Για τον Γουολτερ, για καμερες, για οποιαδηποτε απειλη στη ζωη του Γκας. Μπορεις να με μουτζωνεις οσο θελεις, αλλα μην κοροιδευεις κι αλλο τον εαυτο σου, εχε λιγη αξιοπρεπεια.
5. Οχι, δεν ειχα καμια προκαταληψη απεναντι στο Breaking Bad, και ουτε εχω, και οπως ειπα οι πρωτες τρεις σεζον μαρεσαν πολυ περισσοτερο, οπως και το πρωτο μισο της τεταρτης. Δεν ειναι γκρινια για την γκρινια, ειναι γκρινια γιατι γινοταν η μια μαλακια μετα την αλλη. Και δεν ανεφερα καν την (πωρωτικη μεν, αστεια δε) σκηνη που ο Γκας και οι αλλοι δυο ξεκληριζουν το καρτελ ε. Παει ξερναει το δηλητηριο (θεε μου, ποσο μουφα πια, λες και το δηλητηριο ηταν στο στομαχι, ενω οι αλλοι το ειχαν απορροφησει ηδη) ο Γκας, και καλα αντε πες παει στο διαολο αυτο, μετα περπαταει 3 ωρες στην ερημο του Μεξικου σα να μη συμβαινει τιποτα :touched: Καλο ειναι να βλεπουμε και κανενα τραβηγμενο στις σειρες, γιατι αν θελαμε να βλεπουμε την απολυτα ρεαλιστικη σειρα βλεπουμε και ποιοτικο_ευρωπαικο_κινηματογραφο, αλλα αν το γαμαμε, δεν μετραει και πολυ μετα ε? Δε με ενοχλησε ΕΝΑ επεισοδιο, με ενοχλησε οτι πολλα επεισοδια στη σειρα ειχαν οτινανισμους.
6-8. Δε θυμαμαι να σε χαρακτηρισα καπως, ουτε εσενα ουτε καποιον αλλον που βλεπει τη σειρα.
σας έφτασα.
στο πάνθεον των σειρών μαζί με Dexter εννοείται. ψηφίζω για καλύτερη σεζόν την 4η, ειδικά το τέλος.
αφού τελειώσεις τη μισή 5η, βοηθάει να ξαναδείς την αρχή του πρώτου επεισοδίου. μπανίζεις τι έπεται να συμβεί.
εμφανίζεται και ο Ellsworth απ' το Deadwood επίσης. το imdb λέει ότι παίζει και στην 4η αλλά δε θυμάμαι τι και πως. για βοηθήστε.
Spoiler
Πουλάει το όπλο στον WW.
Χαχ, είσαι ο πρώτος που ακούω να αναφέρεται στον ηθοποιό ως Ellsworth και όχι ως Bobby.
πριν λίγες μέρες τελείωσα Deadwood, ενώ Supernatural έχω δει μόνο την πρώτη σεζόν πριν κάτι χρόνια. (το γκούγκλαρα, εννοείται πως δε θυμόμουν ότι έπαιζε)
Ta pire o Walter diladi kai ta parkare allou :touched:
Σταμάτα να είσαι βλαμμένος για λίγο ρε παιδί μου. Είπα «το υποτιθέμενο» ακριβώς γιατί μια σειρά από πράγματα (όπως το πότε και πώς δηλητηριάστηκε ο Μπροκ) εξηγούνται αλλά όχι εντελώς, πράμα που εγώ βρίσκω ιδανική ισορροπία για μια σειρά όπως το Breaking Bad που θέλει να δώσει έμφαση στην πλοκή και στην δράση. Αν αφιερώσεις άλλο τόσο σεναριακό χρόνο για να εξηγήσεις κάθε αβανταδόρικο εύρημα θα ήσουν ο πρώτος που θα μίλαγε για μια πολύ βαρετή σειρά χωρίς focus και χωρίς δράση.
Και δεν αναφέρεις τουλάχιστον τα πραγματικά sloppy/cheesy σκηνικά, με αποκορύφωμα τον Two-Face Γκουστάβο να φτιάχνει γραβάτα αμέσως μετά την έκρηξη.
In all, τώρα τα είδα κι εγώ (μη δίνετε σημασία στο BB versus Wire πολλ που είχα κάνει, δεν είχα δει Breaking Bad). Φυσικά -σχεδόν- καμία σχέση με Wire αλλά από τις πιο διασκεδαστικές και με ελάχιστα στραβοπατήματα σειρές που έχω δει, απολαυστική εξέλιξη χαρακτήρα και απολαυστικοί χαρακτήρες γενικά (εκτός της Σκάιλερ που ψόφα επιτέλους), όρθιοι πανηγυρισμοί στα μεγάλα στιγμιότυπα βλ. ξεκαθάρισμα με καρτελ - ξεκαθάρισμα με Tuco. Πολλά μπράβο, περιμένουμε ένα δυνατό φινάλε που αν δε το τραβήξει από τα μαλλιά θα την τοποθετήσει στα πάνθεον.
Και ένα χθεσινό AMA του Bryan Cranston στο Reddit για όσους ενδιαφέρονται:
http://www.reddit.com/r/IAmA/comment..._cranston_ama/
Τώρα είδα το πρώτο μισό της τελευταίας σεζόν αφού ο Αύγουστος πλησιάζει και τα τελευταία επεισόδια έρχονται.
Spoiler
μέσα σε μια βδομάδα περίπου έχω δει 3μιση κύκλους. επικ σειρά
Αρκετά καλή so far.
Είδα 1η σεζον κομπλέ με υποτίτλους κλπ σε bs player και τώρα που κατέβασα 2η σεζόν λέει δεν βρίσκει ελληνικούς. Γιατί γαμώ το θεό πάντα κάτι γίνεται; Any help?
η πρωτη σκηνη του teaser φαίνεται κάπως
Δε θα γινόταν να μη φαίνεται σαν τίποτα.
Μια εικονογραφημένη σχέση μαλλιών/βίας από τον αγαπημένο theoatmeal.com
http://theoatmeal.com/comics/breaking_bad_hair
*μη το ανοίξετε εάν δεν έχετε δει μέχρι τουλάχιστον τη 3η σεζόν. ίσως 4η
περιέχει σπόιλερς μέχρι τον 4ο κύκλο
Ozymandias Teaser
http://www.youtube.com/watch?v=T3dpghfRBHE
Edit
Δεν παίζει Ελλάντα εκείνο το vid, πάρτε απο δω http://www.slate.com/blogs/browbeat/...lley_poem.html
:touched:
Να σαι καλα (2 χρονια μετα) για την υπεροχη μαλακια σου, αλλα δεν υποστηριξα ποτε κατι τετοιο, αλλιως δε θα την εβλεπα τη σειρα. Σηκω απο το καλαμι που καβαλας που θα μιλησεις για φιξξξερς αυτου του κοσμου. Εισαι ελεεινος.
Γιατι πρεπει να ερθει να γραψει τιποτα και καποιος μη-fanboy, αντιθετα απο σας που προσκυνατε την καθε γελοια ξεδιαντροπη παπαρια χωρις νοημα των σεναριογραφων, να γινει λιγος τζερτζελες ρε παιδι μου.
Μια οαση ο Τζεσι, οπως και αυτη η σκηνη, αγαπαμε μεχρι εσχατων.
Η Σκαηλερ ειναι σπαστικη μεν, αλλα εκπληκτικα ρεαλιστικη ως χαρακτηρας ως προς ολη τη συμπεριφορα της εδω και 5 χρονια. Προσπαθησε λιγο να μπεις στη θεση της. Και λιγα εκανε/ειπε.
Και τωρα που ειδα και 5η σεζον μπορω να απαντησω. Φιλε μου προσπαθω να μη γινομαι βλαμμενος οσο μπορω, αλλα η σειρα δε με αφηνει. Δεν αναφερω τα sloppy/cheesy σκηνικα γιατι αυτα ειναι αυτονοητα. Με εξεπληξε θετικα το οτι μεσα στον παροξυσμο υπηρξαν πριν καμια δεκαρια σελιδες και 5-10 ποστς που εστιασαν ακριβως σε αυτο που ελεγα, δηλαδη στην χειροτερη σκηνη της 4ης σεζον με τον Γκουσταβο να αφουγκραζεται τον κινδυνο στο αυτοκινητο του. Δεν εχω σχεδον κανενα παραπονο για τις 3 πρωτες σεζον, εκτος ισως απο καποια επεισοδια που εβλεπα τον ουρανο της Αριζονας και του Νεου Μεξικου για κανα τριλεπτο, πριν αποφασισει ο σκηνοθετης να μας δειξει και καναν ανθρωπο, αλλα κι αυτο δε με ενοχλησε τοσο, γιατι η πλοκη ηταν ομορφη και εβγαζε νοημα.
Απο τη στιγμη που το Breaking Bad εκανε νουμερα και απεκτησε τοσο μεγαλο hype, οι δημιουργοι αποφασισαν πως ο Walter White πρεπει να ξεφυγει ολοκληρωτικα μεσα σε χρονικο διαστημα ενος ετους (και λιγοτερο δηλαδη στην 4η). Απο εκει που ο Τζεσι σκοτωνε τον Gale Boetticher και αυτο παρουσιαζοταν ως κατι πραγματικα τραγικο, δινοντας βαση στην ολη επιδραση ενος τετοιου γεγονοτος σε Τζεσι αλλα και σε Γουολτερ, ξαφνικα περασαμε σε φαση που ο Γουολτερ δηλητηριαζει ενα μικρο παιδακι για να σωσει το τομαρι του (το οποιο τουλαχιστον το εδειξαν ως κατι "χοντρο" οντως) και εν συνεχεια στο να γινεται ο Βασιλιας, δινοντας εντολη να καθαρισουν 10 ατομα μεσα στις φυλακες, χωρις δευτερη σκεψη, σε μια εξελιξη που κρατησε 25 λεπτα μεσω 2-3 σκηνων, και σκοτωνοντας ακομα και τον Mike. Ο οποιος Mike σε μια ελαχιστα πιο καλογραμμενη σεζον/σειρα, θα ειχε σκοτωσει τον Walter καπου 17 φορες πριν γινει το αντιστροφο. Και αφηνω για τελευταιο το καλυτερο, το επεισοδιο με τον μαγνητη και το αρχειο της αστυνομιας με το λαπτοπ. Μετα απο συντομη σκεψη, ειμαι σιγουρος πως ειναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εχω δει σε σειρα που προσπαθει να το παιξει σοβαρη. Δε μπορουσα να σταματησω να γελαω με αυτη τη σκηνη. Αν και δε θα πρεπε να συμβαινει κατι τετοιο (αντι-χιψτερς ειμαστε), ειναι λιγακι περαιτερω εκνευριστικο το οτι σε αυτο το θρεντ προσκυνατε με τετοιο παθος μια τοσο μετριοκαλη σειρα. Το καλο ειναι πως το τελος της πεμπτης σεζον ηταν παραδοξως αρκετα καλο, οπως επισης και το εκπληκτικο επεισοδιο με τη ληστεια του τρενου (το ειχα καταλαβει πως θα τους δει το παιδακι με την αραχνη και θα αναγκαστουν να κανουν κατι γι αυτο, ημουν 50-50 στο να το σκοτωσουν ή οχι και ηλπιζα να το σκοτωσουν γιατι το αντιθετο θα ηταν αλλη μια φαση "ελεος πια").
fucking magnets fixxxer, how do they work?
Κωλαράκι, αν και ασποϊλερίαστα, τα λες καλά.
Breaking Bad Magnets: How Do They Work?
edit: Για όσους βαριούνται να το διαβάσουν, το geek συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι τόσο εξωφρενικό όσο φαίνεται.
Χμ, ο τυπος κανει πολλες παραδοχες, ολες ευνοικες για το συμπερασμα που θελει να αποδειξει, οτι δηλαδη δεν ειναι εξωφρενικο. Το γραφει κιολας. Και λεει οτι αν αλλαξει την αποσταση εστω και για λιγα μετρα, γινεται εντελως μη ρεαλιστικο. Ως καποιος που εχει σπουδασει Φυσικη, τα καγκουριλικια του Breaking Bad τα γουσταρω. Η σκηνη με την εκρηξη στο γραφειο του Tuco, η σκηνη με το τρενο και ακομα και η σκηνη με το καλοριφερ και το καλωδιο (:touched:) ειναι σκηνες που γουσταρα, ετσι για το καψιμο. Το προβλημα μου με το φορτηγο και τους μαγνητες δεν ηταν τοσο το αν μπορουσε να δημιουργησει τοσο ισχυρο μαγνητικο πεδιο ωστε να σβηστουν τα δεδομενα (ενταξει, το οτι επεσαν ολα τα μεταλλικα πραγματα το προσπερναμε), αλλα περισσοτερο το οτι μπηκαν στη μαντρα της αστυνομιας, εκαναν οτι εκαναν, και δεν εφυγαν με 389 σφαιρες στο κεφαλι ο καθενας (ή με ενα μπαζουκα στον κωλο πριν καν μπορεσουν να πλησιασουν στο εν λογω κτιριο).
θεωριών συνέχεια:
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enha...76042603-8.jpg