Ε, wat, είμαι Κόρινθο, μακρυά από τα κέντρα αποφάσεων, γιατί να μην ενημερωθώ/συζητήσω για τους σχηματισμούς που με ενδιαφέρουν. Δεν είναι μόνο θέμα ψήφου, κι ας το έθεσα έτσι απλοϊκά.
Printable View
ούτως ή άλλως το'πε η ντόρα, οκτώβρη σπάμε καρπό αλλά στο πέος γιατί νοέμβρη ξηλώνουμε πεζοδρόμια.
αμα θέλουμε δηλαδής να ψηφίσουμε αστικό κόμμα άλλα όχι νδ ή πασόκ τι έχετε απο δαυτα;
Παίζει να κατέβει η ΔΡΑΣΗ? Αν κατέβει σ αυτονανε ρίχτο.
Α και για να ρωτήσω, τώρα να πουμε τα εακάκια έχουνε πάρει τον δρόμο της πάλης και θα ξηλώνουνε και πεζοδρόμια? Γιωτάδες...
ρε πατόφλωρε σκας εδώ και μας λες για σύριζα και όμικρον/πι, είσαι λίγος για να την πεις στους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.εκτός αν είσαι συνταξιοδοτημένο κωλόφρικο και νυν ενεργός πολίτης ορ σθ όποτε LOL @ Mpampis Mpakalis.
Ήθελα και γω να πω για τον Κάρολο και τα πιστεύω μου, αλλά ξέρετε τι θα γίνει αν.
Παιδιά δεν έχω διαβάσει το τόπικ, όχι όλο δηλαδή, οπότε μπορεί και να τα έχετε πει ήδη, αλλά για εξηγάτε οι ψαγμένοι σε απλά ελληνικά τι είναι αυτός ο νέος εκλογικός νόμος που λένε. Αν τα κόμματα που μείνουν εκτός Βουλής πάρουν από 6,5% και πάνω (συνολικά) θα αυξηθούν οι έδρες του πρώτου κόμματος;
Αυτό σε πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι αν ψηφίσω κάτι μικρό και προγκρέσιβ και γαμάτο σε κάποιο βαθμό βοηθάω το πασόκ να πάρει περισσότερες έδρες ή μαλακίες λέω;
πρέπει να είχε γίνει αυτή η κουβέντα σε άλλο τόπικ και πρέπει να λέγαμε ότι όσα περισσότερα κόμματα μπούνε τόσες λιγότερες έδρες ο πρώτος (πασοκάρα) και άρα είτε ψηφίσεις ανταρσύα είτε άκυρο κτλ είναι σαν να μην ψήφισες μιας και δεν επηρεάζεις έδρες. οπότε αν ο στόχος σου είναι να μειώσεις την δύναμη του πρώτου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ψηφίσεις κάποιον στο όριο να μπει και το δεύτερο καλύτερο φυσικά να το ρίξεις σε άλλον που ξέρεις ότι θα μπει.
θυμάμαι όμως ότι κάπου καταλήξαμε ότι κάποιο θέμα δεν το είχα καταλάβει και τόσο καλά. αν έχει όρεξη ψάξε.
χμ αυτός ο νόμος είναι πιο καινούργιος του καινούργιου; κάθε εκλογές αλλάζουν οι αθεόφοβοι;
Όχι, αυτό που λέει ο αμνήζιακ ισχύει. Δεν ξέρω από ποιο ποσοστό και πάνω, αλλά ναι, αν έχουν μεγάλο ποσοστό τα εκτός βουλής τότε είναι πιο εύκολη η αυτοδυναμία για τον πρώτο. Όπως και να έχει, νομίζω ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται κάποιος από τις μαϊμουδιές των εκλογικών νόμων, αν θες να το ρίξεις ανταρσύα ρίχ'το, ούτως ή άλλως πασόκ θα βγει και, είτε με μία είτε με δύο κυριακές, θα την έχει και την αυτοδυναμία. Κάτι τέτοιες γελοιότητες πάντως δείχνουν ακόμα περισσότερο πόσο άδικο είναι οτιδήποτε πέραν της απλής αναλογικής.
Καλά το τελευταίο εννοείται. Πάντως είτε εγώ είμαι εντελώς αστοιχείωτος (το πιθανότερο) είτε ο νόμος έχει περάσει λίγο στα ψιλά ε.
Γενικά τι μπορεί να κάνει κάποιος για να μην ενισχύσει τα μεγάλα κόμματα ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, πέρα από αποχή;
Μάλλον σύριζα, που είναι το μόνο που μπαίνει - δεν μπαίνει. Με μικρή επιφύλαξη για τη μετεκλογική συμπεριφορά των ανανεωτικών. Πάντως κκε-λαος μπαίνουν σίγουρα, οικολόγοι μάλλον δεν μπαίνουν οπότε ενισχύεις το ποσοστό των εκτός βουλής, μόνο σύριζα μένει.
ξέρετε λοιπόν τι πρέπει να ψηφίσετε για να έχει η ψήφος σας αξία
αντι-συριζα είμαστε.
το πρώτο τηλεοπτικό σποτάκι για τη ΝΔ:lol:
http://3.bp.blogspot.com/_pbXsWItKzJ...A/s400/KKE.bmp
Πέρα απ' την πλάκα, η μόνη σωστή απάντηση σ'αυτό είναι: να γράψει στ' αρχίδια του τις γαμημένες εκλογές. Να κάνει άλλα πράγματα εντός τετραετίας.
Το λατρεύω πραγματικά όταν ο καναπές αποδεικνύεται η πιο σοφή λύση.
Διαλέγω τανξ στους οικολόγους πράσινους.
HAVOC, δώσε λίγο msn που σε θέλω κάτι.
δεν έπρεπε να μιλήσω. συγνώμη παιδιά.
:lol::lol:
rage for order καταλαβαίνεις τώρα τι μαλακιάρα έκανες ε.
Εμπνέει όμως μια αίσθηση ασφάλειας, όπως και να το πάρεις.
απτο 2003 που ειναι το φορουμ.. εναν μονο γιουζερ θυμαμαι που ειπε οτι ψηφιζει νεα δημοκρατια.. οι αλλοι που κρυβεστε καλε?
Για να σοβαρευτουμε και λιγο. Εχει κανεις καμια ακρη απο εγκυρες πηγες για τα ποσοστα που θα παρουν τα κομματα? δημοσκοπησεις και ετσι ? λεω να τζογαρω λιγο μπας και βγαλουμε καιι μεις οι μικροαστοι κανα κερδος απο ολο αυτο το πανηγυρι.
φυσικά! Δυσαρεστημένοι του ΛΑΟΣ έρχονται σε εμάς, αλλά τους δεχόμαστε μόνο με ενυπόγραφη δήλωση μετάνοιας. Σοβαρά τώρα, ένας από τα Σέρρες μας εκλιπαρεί να μπει υποφήφιος φτύνοντας το παρελθόν του στον καρατσαφύρερ, τον οποίο τον λέει απατεώνα και ψεύτη, αλλά εξακολουθεί να δηλώνει πίστη στις ελληνικές αξίες (πατρίδα, θρησκεία οικογένεια). Το περίεργο είναι πως αυτά τα είπε αφού άκουσε και τις θέσεις μας για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.
http://www.lifo.gr/mag/columns/2256
Πιτσιρίκος: Ημερολόγι Πρωθυπουργού. Από τα καλύτερά του!!!!
Εννοείται πως αυτός είναι ο ικανότερος πολιτικός! Ειδικά σε χώρα όπως η Ελλάδα, που δεν αξιώνει πολιτικούς με διαφορετικούς στόχους. Στη Ρωσία, ναι, ικανότερος πολιτικός είναι το μουνόπανο ο Πούτιν που 'χει καταφέρει να εξολοθρέψει τη μισή πρώην KGB και να πάρει πίσω τον πλούτο της χώρας του από τους μεγιστάνες κι έχτισε ένα κράτος-φρούριο ξανά από το μηδέν, από τον πάτο στον οποίο το χαν ρίξει οι προηγούμενοι. Στην Ελλάδα, που δεν ενδιαφέρεται κανείς για κάτι τέτοιο, ικανότερος πολιτικός είναι το άλλο μουνόπανο ο Καρατζαφέρης που γνωρίζει πως να πείθει και να τραβάει κόσμο με το μέρος του αραδιάζοντας ανοησίες που όμως γνωρίζει να τις ντύνει όμορφα. Και δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό, αφού όλοι οι πολιτικοί (όχι επειδή είναι όλοι διεφθαρμένοι, απλά επειδή είναι πολιτικοί σε αστική δημοκρατία) από τη φύση του επαγγέλματος-θέσης τους νοιάζονται είτε για την ενδυνάμωση του κατασταλτικού μηχανισμού που λέγεται Κράτος είτε για το φούσκωμα της τσέπης τους (και όσοι τυχόν ανόητοι ουτοπιστές νοιαστήκαν για κάτι άλλο, τους έδειξαν με τον καλλήτερο τρόπο πως το κακό δεν το πολεμάς με τα δικά του όπλα: τους καθάρισαν ή, στην καλύτερη, τους καθαίρεσαν!).