nasum eidika an les gia ta panepistimia ktl, se phgainw kai sto post tou panki tin perasmeni selida opou profanws itan paron stin fasi.
Printable View
nasum eidika an les gia ta panepistimia ktl, se phgainw kai sto post tou panki tin perasmeni selida opou profanws itan paron stin fasi.
Και οι αναρχικοί ιδεολόγοι που είναι για να τους σταματήσουν τότε;
Έτσι από περιέργεια ρωτάω. Ή μήπως μπροστά στα καδρόνια και στους λοστούς των μπάχαλων και οι αναρχικοί κάνουν τουμπεκί μη φάνε καμιά αδέσποτη στα πλευρά;
Τέσπα, όπως είπε ο Nerd, ή εκλογές ή χούντα.
Μαριλλιον,δεν μιλαω συγκεκριμενα για πανεπιστημια.Εξαλλου δεν ειμαι στη θεσσαλονικη για να ξερω τα πραγματα απο πρωτο χερι αλλα στη Πατρα οπου με βεβαιοτητα μπορω να σου πω οτι το ραδιο αρβυλα και οι φιδεμποροι τσατσοι κανουν παρτυ.
Quote:
Σύμφωνα με το Βήμα, την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε ανέλαβε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος.
«Γύρισα για τον τσαμπουκά»
Με απίστευτο κυνισμό περιέγραψε στους συναδέλφους του ο 37χρονος ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός για την προσωπικότητα του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα το 15χρονο Αλέξανδρο.
- Γιατί επέστρεψες, αφού είχες δεχθεί την επίθεση;
- Γύρισα για τον τσαμπουκά. Βαρέθηκα να τρώω πέτρες και μην κάνω τίποτα.
- Γιατί πυροβόλησες;
- Φοβήθηκα για τη ζωή μου, ότι θα μου πάρουν το όπλο. Πυροβόλησα δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και μία τρίτη μου «έφυγε» τη στιγμή που έβαζα το όπλο στη θήκη.
- Γιατί δεν κάλεσες ασθενοφόρο;
- Εκείνη τη στιγμή τα έχασα. Ήταν λάθος μου. Έχω μετανιώσει.
http://www.zougla.gr/news.php?id=16114
:gun:
του "έφυγε", λέει, σαν νάτανε πορδή :gun: :gun: :gun:
τα γάμησαν όλα οι Στέρεο Νόβα.
Quote:
Originally Posted by Candiru
Ω ναι το έκαναν! Φωτιά στον πολιτισμό, τα παιδιά στηρίζουνε τον μεταμοντέρνο καπιταλισμό όπως φαίνεται. Μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες θα επιβιώσουν από όλο αυτό :cry:
Γενικα η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη, και πιανομαι απο τον μαριλλιον, εδω τουλαχιστον Θεσ/νικη το μονο + πιο οργανωμενο μπλοκ (κι αυτο ουτε καν) της πορειας ηταν μπροστα των φοιτητικων συλλογων, μπαχαλοι ηταν παντου κι απλος κοσμος που βαδιζε στο δρομο και δεξια κι αριστερα σπαγαν σε ντο ματζορε, πρωτη φορα ειδα τον κοσμο να ναι τοσο εξοικειωμενος με το σπασιμο τραπεζων/πολυκαταστηματων ενω υπηρξαν καποιες αντιδρασεις οταν σπαγαν η' πηγαιναν να σπασουν πιο μικρα μαγαζια (ενω υπηρξε και κανα 2-3 ΕΕΕΕ οταν πηγαν και στα μετροπολις lol) ! αυτη τη στιγμη στην πολη υπαρχει μονο ενα "συντονιστικο" φοιτητων-πολιτων-μαθητων στην καταληψη του δικηγορικου συλλογου, ακομα και οποιες καταληψεις υπαρχουν σε σχολες ειναι χωρις κοσμο καθως ειναι αδυναμον σε τετοιο συνεχομενο κλιμα μπαχαλων να κρατησεις καταληψη (χθες για παραδειγμα στη σχολη οταν πηγαμε να ξεκινησουμε συνελευση, ξεκινησε ψιλοβροχο δακρυγονων που εξελιχτηκε σε καταιγιδα (ουτε ο Αρναουτογλου δεν το προβλεψε, με αποτελεσμα να μην γινει ποτε)! γενικα αυτο το πρωτογνωρο της ανεξελεγκτης οργης δεν μπορει να το διαχειριστεις ουτε να το συντονισεις γιατι πολυ απλα ειναι οργη, και μια μεγαλη μεριδα αυτων που κανουν τα μπαχαλα πιστεψε δεν εχουν κανει ουτε πρετεντερικη ριψη εμφιαλωμενου νερου, και τωρα τους εβλεπα με σφυρακια, πετρουλες κλπ. ειναι ο μαθητης, ειναι ο ανεργος, ειναι ο χουλιγκανος, ειναι ο αναρχικος, ειναι ο αλλοδαπος, ειναι ο αριστερος, ειναι ο ανενταχτος, ειναι ο μπαχαλος!
...δε συμφωνω ουτε εγω με τα σπασμενα μαγαζακια, καμενα αυτοκινητα, αλλα τερμα με τις βιτρινες, κι ας αρχισουμε για τις ζωες, τις χαμενες και τις "χαμενες" του ανεργου, του μαθητη, του αλλοδαπου κ.ο.κ., και το αν καηκε ενα αυτοκινητο, το αυτοκινητο σου εισαι και συ υπευθυνος, οπως ειμαστε ολοι, γιατι αφησες την κυβερνηση να οπλισει το οπλο του μπατσου, γιατι αφηνεις να σε ξεζουμουν οικονομικα και να βλεπεις απραγος 28δις στις τραπεζες, και για να μην τα πολυλογω βλεπεις ολη αυτην την πολιτικη της ανεργιας, τις καταπιεσης, της εκμεταλλευσης και δεν αντιδρας, ε και δυστυχως ολη αυτη η συσσωρευμενη αγανακτηση κι οργη του κοσμου, ξεσπασε και δυστυχως δολοφονηθηκε ενα 15χρονο για να γινει αυτο! ε αυτη που ομως φερνει την Ευθυνη ειναι η κυβερνητικη πολιτικη, ε ας την ανατρεψουμε! εχει κι απεργια αυριο ε! σημερα 12:00 Θεσ/νικη η πορεια!
α και ναι δεν εχει νοημα με κατι μπλιτζερ να ασχολειστε!
[spoiler:2qsdfd6z]http://i179.photobucket.com/albums/w...ero/greeks.png[/spoiler:2qsdfd6z]
Σωστά τα λέει ο Pinatero αλλά έπρεπε να γίνει αλλιώς γμτ. Μη συντηρούμε στην τελική ένα οικονομικο-κοινωνικό κατεστημένο που ήδη ξεψυχάει από μόνο του λόγω κοινωνικής αχρηστίας.
Neronako η σφαίρα δε βρέθηκε αλλοιωμένη κατά τη νεκροτομή? Εγώ αυτό κατάλαβα.
Όπως και να'χει σκατά στους βολεμένους άχρηστους του ρουσφετιού και της δήθεν κοινωνικής ισότητας, πόσοι πρέπει να πεθάνουν ή να καταστραφούν δλδ, τα έχω πάρει αγρίως γμτ. φεύγω.
λολQuote:
Originally Posted by FaithFails
Διαφωνείς στο ότι αποδείχτηκε η αχρηστία του και η κοινωνική αναποτελεσματικότητά του ή σε κάτι άλλο? Αυτό εννοώ ξεψυχάει και ότι παλεύουν να το στηρίξουν. Ας μην τους βοηθάμε. Αυτό λέω.
ο μπάτσος τώρα λέει ότι χτύπησε το όπλο καθώς το έβγαζε από την θήκη του
Εννοεί στον 1ο, στον 2ο ή στον 3ο πυροβολισμό? Δε μας χέζει ο άχρηστος.
Σόρρυ τότε, άλλο κατάλαβα.Quote:
μπήκε ήδη στο μπλογκ μουQuote:
Originally Posted by Neronas
να για να μάθεις παλιοόπλο! άρπα αυτήν!Quote:
Originally Posted by Yanqui
Ο Καντίρου είναι πορτοκαλί χοντρός κεφτεδάκος του ελέους και της πούτσας.
Και ο carheart
χμμμ τώρα που το σκέφτομαι ίσως το όπλο πιάστηκε στο βρακί του και από φόβο έριξε τρεις ριπές μυδραλιοβόλου σε τυχαία κατεύθυνση υπολογίζοντας τη συνισταμένη ταχύτητας και απόστασης από το πουλάκι του σε χρόνο ανά sec.
Μια χαρά υπερασπιστική γραμμή τη βρίσκω. Αν κλάψει και λίγο ίσως τον πιστέψει κανα τετράποδο. Για δίποδο δεν το βλέπω.
http://pitsirikos.blogspot.com/
:rofl: :rofl: :rofl: δείτε όλες τις αναρτήσεις της πρώτης σελίδας
το πορτοκαλί πού το είδες;Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Quote:
Μπερδεύτηκε το παιδί. Ήθελε να σε πει καρπούζι.
Απ'έξω πράσινος, μέσα κόκκινος και στο βάθος ξινό κίτρινο-άσπρο :P
πολύ "ύποπτα" αυτά τα μπάχαλα προς κάθε κατεύθυνση. και η αναμμενόμενη στροφή της κοινής γνώμης πάλι προς τις δυνάμεις καταστολής :roll:
Ξεκόλλα λατρεία! Αυτό το ψευδοδίλημμα μεταξύ εχθρού - φίλου των δυνάμεων καταστολής δεν πείθει κανέναν και δεν περνάει.
Έχουμε μάθει γμτ να σκεφτόμαστε (και να φοβόμαστε) στο δίπολο έντονος (βίαιος ίσως )παρεμβατισμός vs μεταμοντέρνος φιλελεύθερος καπιταλισμός. Υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα που γίνονται διάφορα γεγονότα γιου νόου :wink:
Στο μεταξύ, όλοι μέσα ΠΑΟ-Ανόρθωση απόψε. Παίζεται η πρόκριση. Μακάρι να δώσει άδεια η Uefa να γίνει το ματς μόνο.
Δεν ξέρω τι να πω ρε πούστη μου :evil:
:pingpong: :pingpong: ένα κι έναQuote:
Εμάς εδώ γύρω πάντως, τα περισσότερα είναι σπασμένα, κλειστά, καμένα και γενικότερα αποπνέεται ένας αέρας πλαστικού και δακρυγόνων. Το βράδυ πάλι γλέντι θα έχουμε.
Και ακόμα δεν έχει έρθει το αύριο που ουσιαστικά θα είναι η κλιμάκωση του όλου θέματος ε.
διόλου απίθανο, περιμένουν να εκτονωθεί η κρίση και συγχρόνως να αναζητήσει ξανά την αστυνομία ο μέσος βολεμένος, με ένα σμπάρο δυο τριγωνια.Quote:
Originally Posted by Raven Lord
χα! και πώς εξηγείς το προχτεσινό κράξιμο όλων και τη χτεσινή ξαφνική στροφή τους? πολύ βολικά δεν έσκασαν τα μπάχαλα?Quote:
επίσης, γιατί οι επιθέσεις εδώ στα τρίκαλα που είδα με τα μάτια μου ήταν απόλυτα στοχευμένες σε "πολιτικούς" στόχους και τα ενδιάμεσα καταστήματα έμειναν άθικτα? στην αθήνα κ τη θεσσαλονίκη γιατί ξέφυγαν τα πράγματα?
Quote:
Originally Posted by BLi
σοβαρέψου άμεσα.
@ Raven Lord
σαφώς και έγιναν πολύ βολικά αλλά δε νομίζω για τους λόγους αυτούς. Πιο πολύ οικονομικό το βλέπω το θέμα, κάτσε να δεις πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν από μεγαλύτερες ή πόσοι θα προσφύγουν σε δανεισμό από τράπεζες στηρίζοντας το σύστημα ανέλπιστα εν μέσω της κρίσης. Σίγουρα βόλεψε κάποιους η κατάσταση, guess who. Οι εποχές άλλαξαν νομίζω, άλλα εξουσιαστικά ένστικτα κυβερνάνε (απληστίας και προσωπικής φιλοδοξίας και όχι ομαδικής πολιτικής δράσης). Αυτό πιστεύω προσωπικά, άλλος το βλέπει αλλιώς το θέμα.
edit: Στα Τρίκαλα και αλλού επαρχιακά δεν ξέρω τι έγινε αλλά βλέποντάς την ιστορία στα μεγάλα αστικά κέντρα παίζεται πάντα το οικονομικό παιχνίδι.
έλα, βγαίνει και λέει όλοι θα αποζημιωθούν, κλπ, κλπ, ρίχνει σπόνδες για στρατιωτικο νόμο (μέσω της άρνησής του), σιγά μην περιμένει από τέτοια ελάχιστα και μεμονωμένα ατυχή γεγονότα να κάνει μακροπροθεσμη οικονομική πολιτική
οικονομικό <=> θέμα εξουσίαςQuote:
Συμφωνώ, απλά δε βλέπω να γίνεται τέτοια κίνηση δυνάμεων καταστολής. Δε χρειάζεται.
Αρκεί η αυτοδικαίωση της οικονομικής πολιτικής των 28 δις στις τράπεζες (θα φανεί ως σωτήρια μετά τις καταστροφές και όχι ως ως προσπάθεια στήριξης του υπάρχοντος καπιταλισμού), για την οποία μόνο οι Έλληνες πολίτες ξίνισαν τη μούρη τόσο πολύ σε όλο τον δυτικό κόσμο. Γενικά δικαιώνει οικονομικο-κοινωνικές πολιτικές των δύο τελευταίων γενεών στα μάτια του απλού πολίτη. Η εξουσία έχει τεθεί σε άλλη βάση, δε χρειάζεται επέμβαση άλλου τύπου.
Quote:
1ον δεν είναι ελάχιστα ούτε μεμονωμένα.
2ον είναι η σωτηρία του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου που φαίνεται να χωλαίνει στις δημοσκοπήσεις. Έδειξαν στους πολίτες τι εστί έλλειψη αυτοδυναμίας σε επερχόμενες εκλογές και τους τρόμαξαν. Κοίτα τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που μιλάνε για δημοκρατία, πολιτικό σύστημα, αποφυγή της καταστροφικής αναρχίας κ.λπ.
3ον στηρίζει το οικονομικό σύστημα με τους τρόπους που ανέφερα.
Έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, καθαρά προσωπική γνώμη. Και ναι φαίνεται αρκετά μελετημένο μακροπρόθεσμα.
edit: συντήρηση του κατεστημένου λέγεται όλο αυτό, δεν το βλέπουμε πρώτη φορά, ναι?
Ο τρομοκρατημένος πολίτης είναι σαν την πλαστελίνη: τον κάνεις ό,τι θες! Μετά λοιπόν την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, ήρθαν οι απαραίτητες ενέσεις τρόμου: καταστροφές, φωτιές, λεηλασίες...
Ποιο ήταν το κέντρο της προσοχής μας χθες;
Μέχρι τις 7 το απόγευμα, η είδηση της ημέρας (ίσως και της χρονιάς) ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία 15χρονου και η αυθόρμητη, ειρηνική αντίδραση της νέας γενιάς. Επιτέλους, η νέα γενιά έδειξε αντανακλαστικά!
Τα δυο αυτά μηνύματα ήταν επικίνδυνα ισχυρά. Κάτι πολύ μαύρο έπρεπε να τα επισκιάσει...
Νομοτελειακά ήρθαν μετά οι κατεστραμμένες μας πόλεις. Η θέα των κουκουλοφόρων που καίνε κτίρια και αυτοκίνητα. Και η αστυνομία που απουσίαζε. Έγιναν όλα τυχαία;
Κατ’ αρχάς η απουσία της αστυνομίας εξευγένισε την εικόνα της. Μας "έδειξε" πόσο απαραίτητη είναι. Μετά το κόστος της παρουσίας της, είδαμε και το κόστος της απουσίας της. Για να συγκρίνουμε.
Η ανεξέλεγκτη δράση κουκουλοφόρων έγινε το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής διαμαρτυρίας. Έγινε το φόβητρο για τυχόν μελλοντική συμμετοχή μας σε κάθε διαδήλωση.
Το μέγεθος της καταστροφής μας φόβισε. Μας θύμισε τι ωραία που είναι όλα, όταν ασχολούμαστε μόνο με τηλε-κουτσομπολιά και δεν μπαίνουμε σε ξένο αχυρώνα.
Και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες των μαθητών; Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή;
Αυτά έχουν ήδη ξεχαστεί! Κι είμαστε έτοιμοι τώρα να δολοφονήσουμε και τη μνήμη του. Όχι με σφαίρες αυτή τη φορά, αλλά με (ψευτο)διλήμματα:
«Θέλεις ή δε θέλεις αστυνομία παντού; Προτιμάς ελευθερία για όλους με κίνδυνο να σου σπάσουν τη βιτρίνα ή αυστηρό έλεγχο για το καλό σου;»
«Αξίζει ή δεν αξίζει να συμμετέχεις σε πορείες και διαμαρτυρίες; Δεν είναι καλύτερα να στα δείχνουμε από την τηλεόραση, ώστε να μην κινδυνεύεις;»
«Θέλεις ή δε θέλεις να ασχολείσαι με την πολιτική; Δεν είναι καλύτερα να λες "όλοι ίδιοι είναι" και να αποχαυνώνεσαι στον καναπέ σου;»
(Μη βιαστείς ν’ απαντήσεις! Ό,τι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου...)
Μας έχουν κάνει τέλειο ψυχογράφημα. Ξέρουν ποιοι είμαστε και τι θ’ απαντήσουμε σε κάθε δίλημμα. Ξέρουν τι μπορούμε να ρισκάρουμε. Γιατί είναι ειδικοί στη θεωρία των παιγνίων.
Εκείνο όμως που δε γνωρίζουν είναι ότι καθημερινά διαμορφώνεται μια νέα σιωπηλή πλειοψηφία. Δεν μπορούν να δουν τα νέα σημεία ισορροπίας, ούτε να καταλάβουν τις ωδίνες. Δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν την επικοινωνία. Δεν καταλαβαίνουν ότι τα ερωτήματα αλλάζουν!
Γιατί οι ίδιοι γεννήθηκαν ισχυροί, δεν έγιναν. Έμαθαν να πίνουν κρασί, μόνο αν τους δώσεις το μπουκάλι. Δεν ξέρουν ποια ζύμωση προηγείται!
Ενάντια λοιπόν στην απόπειρα να βάλουν χαλινάρια στη λαϊκή δυσαρέσκεια, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 συμμετέχουμε μαζικά και στην απεργία και στην πορεία που θα ακολουθήσει. Και περιφρουρούμε εμείς την τάξη!
Όχι για να σπάσουμε βιτρίνες, όπως κάποιοι λένε. Αλλά γιατί βλέπουμε ότι οι ζωές μας οι ίδιες γίνονται βιτρίνα! Κι έρχονται εκπτώσεις...
http://kotzabassakis.blogspot.com/
Πιστεύω το ζήτημα δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο το δίλημμα μεταξύ αστυνομικής παρουσίας - απουσίας με βάση τα σημερινά πολιτικά-οικονομικά-κοινωνικά δεδομένα.
π.χ. τι ωφελεί να δημιουργήσουν καλή εικόνα για τις δυνάμεις καταστολής όταν η λαϊκή πρόθεση πρόκειται να τους αποδοκιμάσει στις εκλογές και να χάσουν εξορισμού το παιχνίδι αμφότεροι?
Είμαστε αλάνια από την Ηλεία και πάνα απ’ολα γαμιέται η Μεσσηνία, εμείς τον πύργο μας τον αγαπάμε και όπου και αν παίζει τον ακολουθαμε, Πύργο όλε, Πύργο ολεο είσαι η μαστούρα μου και πάντα θα το λέω