Το "μάτι" το βάζεις στην πρίζα και έτσι το θέτεις σε λειτουργία;;; :PQuote:
Originally Posted by Dragonlord
Printable View
Το "μάτι" το βάζεις στην πρίζα και έτσι το θέτεις σε λειτουργία;;; :PQuote:
:roll:
Για το κουτάλι έλεγα ως πιθανότητα, καθώς δε μπορώ να το εξηγήσω. Για το μάτιασμα, δεδομένου πως στο παρελθόν το απέδιδαν σε συμπτώματα που αργότερα εξηγήθηκαν καλύτερα, οπότε σιγά σιγά αφαιρούσαν ένα ένα τα "αποτελέσματα" του ματιού, πρόκειται αποκλειστικά για προκατάληψη.Quote:
Άρα ας πούμε το καλοριφέρ δε ζεσταίνει γιατί το ίδιο κάνει και η φωτιά.Ok,ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια από τον ravenlord
Η διαφορά με το παράδειγμα σου είναι πως υπάρχει μια λογικότατη, αναμφισβήτη εκδοχή (ότι συμπτώματα όπως οι κοκκινίλες μπορούν να οφείλονται σε μικρο-οργανισμούς ή σωματικές διαταραχές), γεγονός τεκμηριομένο, και μια εξήγηση που βασίζεται σε αυθαιρεσίες και καμία απολύτως εξήγηση, το μάτιασμα.Quote:
Επιπλέον, όπως είπα και πριν, σιγά σιγά άρχισαν να βγάζουν ένα ένα τα συμπτώματα του ματιάσματος, όταν αποκτούσαν γνώση των πραγματικών αιτιών τέτοιων συμπτωμάτων. Τελικώς έχει σχεδόν περιοριστεί σε απλά συμπτώματα, όπως πονοκέφαλος, ή επηρροές στην "μοίρα" ενός ατόμου.
Για να ξακαθαρίσουμε κάτι, ποτέ δεν είπα το οτιδήποτε για το κουτάλι σπίτι σου (ίσως ο αδερφός μου). Από τη στιγμή που μου λες λύγισε ,λέω οκ, δεν ξέρω πώς /τι έγινε, αλλά έχω πολλές αμφιβολίες ότι ευθύνεται ο geller .Αλλά ΔΕΝ ΞΕΡΩ άρα δεν μιλάω .
Από την άλλη ,η μόνη μου επαφή με μάτιασμα είναι το "φτου φτου να μη σε ματιάσω" , οπότε ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα άθλημα και τα περισσότερα πράγματα τα έμαθα τώρα σε αυτό το thread.Και για αυτό δεν αναφέρθηκα και πουθενά στο thread για αυτό.Και απάντησα στον Μωβ, γιατί θεωρώ ότι τα περισσότερα από αυτά που είπε είναι αναπόδεικτες πίπες. Προσωπική άποψη βασισμένη στις μέχρι τώρα εμπειρίες και γνώσεις μου. Φυσικά και μπορεί να αλλάξει. Όπως και η τωρινή μου άποψη ότι το μάτιασμα είναι μαι μαλακία και μισή. Δε θέλω και τρομερές αποδείξεις ,αλλά δεν θα δέχομαι και την κάθε μαλακία που λέει ο κάθε geller για σωστή και ορθή εξήγηγση ε. Λοιπόν ,σοβαρά επιμένω ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό να βρεθούμε από κοντά και να βριστούμε ωραία και καλά ,γιατί τώρα, άμα δε φωνάζεις στη μούρη του άλλου δε λέει και πολύ.
Ορίστε,αυτά που λέει ο ithilmir είναι λογικότατα (άρα δεν υπάρχει λόγος για φωνές,sorry :D )
Τώρα το ότι τα συμπτώματα του ματιάσματος έχουν κι άλλες αιτίες σημαίνει πως το μάτιασμα είναι απλά προκατάληψη είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αυθαίρετο.Αφού ρε μανούλα μου λες ότι συμφωνείς πως μπορεί κάτι να υπάρχει χωρίς να έχει αποδειχτεί,γιατί τώρα το αναιρείς;Επίσης δώσε μου μια σοβαρή εξήγηση για τη φάση με το λάδι που διαλύεται-αφού λες πως δεν υπάρχει μάτιασμα/ξεμάτιασμα,φαντάζομαι θα έχεις απάντηση και για αυτό
Degkila symfwnw me Drago sto peri aFthairesias.
η δυσειδαιμονία αυτή είναι ισλαμικής προέλευσης αν δεν απατώμαιQuote:
Originally Posted by Deggial
Kai to Islam tin pire apo pio palia pigi.Quote:
Originally Posted by enitharmon
ποια η γνώμη σου για την τηλεπάθεια?Quote:
Sounds better to me.Quote:
tilepa8eia? (yuri geller) - like or something else?Quote:
Πιστεύω στο "μάτι" με την έννοια της υποβολής. Για μένα βέβαια είναι καθαρά ψυχολογικό το φαινόμενο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιου είδους ενέργεια ή τίποτα τέτοιο. Απλά όταν ξέρεις ότι κάποιος σε κακολογεί σε παίρνει από κάτω και από κει και μετά έχει σημασία τι δύναμη θέλησης έχεις για να μην σε πάρει... κάπου εδώ μπαίνει και η ανθυποβολή βέβαια. Ψυχολογικό πιστεύω είναι το αίτιο και πάλι που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να ξεματιαστούν, ακόμα και όταν δεν ξέρουν ποιος/γιατί τους μάτιασε... Απλά θέλουν να αποφορτιστούν ψυχολογικά.
Το κόλπο με το λάδι κτλ μου φαίνονται βλακείες, είναι τεχνικές που τελικά στοχεύουν όμως στην ψυχολογική αποφόρτιση... Όταν βλέπει ο άλλος το λάδι να διαλύεται (που δεν μπορω να καταλάβω το "διαλύεται") σκέφτεται "ουφ ξεματιάστηκα" και τελείωσε γι'αυτόν η υπόθεση. Πιστεύω ότι υπάρχει φυσική εξήγηση στο φαινόμενο. Δηλαδή άμα όντως συμβαίνει τότε υπάρχει φυσική εξήγηση. Όχι μαγείες, ούτε ενέργειες περίεργες ούτε τίποτα τέτοιο. Συγκεκριμένα το λάδι μου θυμίζει αυτό που γίνεται με το fairy όταν πλένεις τα πιάτα. Σε ενα πιάτο που έχεις φάει με λάδια, ρίχνεις νερό και μετά μια σταγόνα, όχι περισσότερο, λίγο σαπούνι για τα πιάτια και *ΤΣΟΥΠ* όλο το λάδι στην επιφάνεια πάει στις άκρες... ακόμα και αυτό που δεν φαίνεται να έρχεται σε επαφή με το σαπούνι. Αν και δεν γνωρίζω πως ακριβώς γίνεται αυτό, ξέρω ότι υπάρχει επιστημονική εξήγηση - και πιστεύω είναι απλή και κατανοητή για όλους.
Διαφωνώ όμως με το σκεπτικό του "εφόσον δεν ξέρω ότι κάτι υπάρχει δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει". Όταν δεν μπορώ να αποδείξω τι και πως συμβαίνει κάτι το αγνοώ. Κάπως έτσι έγινε πχ με την θεωρία της σχετικότητας που ναι μεν έβγαινε στο χαρτί αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει πειραματική επαλήθευση μέχρι της αρχές του 90 αν δεν κάνω λάθος. Μέχρι το 90 η επιστημονική κοινότητα δεν χρησιμοποιούσε ως βάση την σχετικότητα για περαιτέρω συμπεράσματα. Οτιδήποτε παραπέρα οι επιστήμονες το λένε "πίστη", δεν είναι κατακριτέα, ούτε κακή, απλά δεν είναι επιστημονική βάση για περαιτέρω ανακαλύψεις.
Πάνο, γίνεσαι όπως αυτοί που κοροιδεύεις, στενόμυαλος και εριστικόςQuote: