ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ
Printable View
ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ
Η ύπαρξη ή μη νοήματος, εξαρτάται από τη θέληση του συγγραφέα να εισαγάγει νόημα στο έργο του. Αν ο συγγραφέας έχει ένα συγκεκριμένο νόημα στο κεφάλι του, είτε το μετέδωσε σωστά είτε όχι (ώστε να είναι κατανοητό έστω κι από ελάιχστους), δεν πα' να "ερμηνεύεις" εσύ το έργο του όπως θέλεις, απλά αυταπατάσαι.
Αν βέβαια μιλάμε για κάτι τύπους σαν τον Lynch με δηλώσεις όπως:
τότε μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε, το έργο είναι χωρίς νόημα εξ' αρχής.Quote:
Originally Posted by Δαβίδ Λυντσάρος
Loki σχολίασε :P
Χμ, πάνω στο τελευταίο, αν και δεν είμαι σε καμία περίπτωση Καλλιτέχνης, συνήθως όποιος διαβάζει τους στίχους μου δεν καταλαβαίνει τι είχα στο μυαλό μου και εν μέρει το επιδιώκω, έχω να πω ότι αυτό με τη διαφορετική ερμηνεία του καθενός είναι ένα πράμα μαγικό. Αν ήθελε κάποιος να γίνει ντε και καλά κατανοητός μπορούσε να γράψει και δοκίμιο.
συμφωνώ, δεν λέω ότι πάντα κρύβεται μια συγκεκριμένη πρόθεση πίσω απ'το δημιουργό, αλλά μορ όφεν δαν νότ αυτό γίνεται! και με κουράζουν τρομερά οι συζητήσεις γύρω απ'το 'τι ήθελε να πεί' όταν νιώθω ότι έχω λάβει ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα απ'την Τέχνη που μόλις κατανάλωσα, οπότε απλά πιστεύω ότι έχω Δίκιο και αποχωρώ. συνήθως. γενικά περίεργα πράγματα, δεν είναι να μπλέκεσαι μ'αυτά, κατηγορήστε το ταμαγκόθι καλύτερα.
Έχουμε να μιλήσουμε για Το Νόημα περίπου από το πρώτο ποστ, βλαμμένοι είστε; Να πάτε αλλού! Εδώ λέμε για Την Ουσία της τέχνης και ανταλλάσσουμε ύβρεις και συνταγές για σουτζουκάκια.
ΥΓ. Αυτό που δέχομαι είναι πως μερικές φορές ο δημιουργός απλά δημιούργησε ασυναίσθητα οπότε κι ο ίδιος ψάχνει το υποσυνείδητο και ψυχολογικό νόημα του έργου του.
Κάπου είχα διαβάσει πως ο Φρόιντ είχε πει/γράψει πως "απ'τα όνειρα και τα έργα μας δεν κρύβεται ο εαυτός μας"
Γενικά το topic σου προκαλεί έναν έτσι υπαρξιακό προβληματισμό, -http://encarta.msn.com/media_102618817_761555417_-1_1/Gauguin_D'o%C3%B9_venons-nous_Que_sommes-nous_O%C3%B9_allons-nous_.html φάση - που με ιλιγγιώδη ταχύτητα νιώθεις να κινείται προς τον σκεπτικισμό, οπότε, προκειμένου να δεις τη σύγκρουση ασκαρδαμυκτί, αποχωρείς όσο πιο γρήγορα μπορείς κι εσύ.
Loki γιατί με αποπαίρνεις? Μπουχουχουυυυ.
[οκ, θα μου περάσει]
"Civilization began the first time an angry person cast a word instead of a rock."
Sigmund Freud
http://psychcentral.com/blog/archive...y-do-we-swear/
lol