Πες μας κι εμάς πως το κάνεις αυτο με το 25λεπτο τωρα...
Printable View
Πες μας κι εμάς πως το κάνεις αυτο με το 25λεπτο τωρα...
invites απο καποιον που ειναι ηδη γραμμενος εκειQuote:
Και πώς ακριβώς γραφόμαστε σε αυτά τα πριβέ και ημιπριβέ τράκερς;
Ε δεν έκανα κάτι, ένα σερτς στο piratebay, τη βρήκα και την κατέβασα!! Τόσο απλό!!
Α, ξέχασα να ρωτήσω, αν κατεβάζω πολλά πράγματα μαζί θα μπορώ να φτάνω τις μάξιμουμ ταχύτητες των ονείρων μου ή επειδή θα μοιράζεται το uploading θα πέφτουν και οι ταχύτητες κατεβάσματος οπότε θα είναι το ίδιο;
έντιτ : ε κάντε μου κανα ινβάιτ ντε, είναι για καλό σκοπό.
Γενικά καλό θα ήταν να μην έχεις παραπάνω από 3 torrents active
To upload speed σου καλό θα ήταν να έχει ένα limit γιατί καθυστερεί αρκετά το browsing χωρίς. ( όταν browsάρεις κάνεις και συ αιτήσεις (uploads ) ( όταν πατάς submit reply σε ένα forum πχ ) ).
Επίσης αν δεν κατεβάζεις μέσω κάποιου download manager που χρειάζεται συνεχή αλλαγή IP, μπορείς να την κάνεις static έτσι ώστε να ανοίξεις port για το torrent program που χρησιμοποιείς στο router σου και να τσοντάρει σε ταχύτητα.
Αυτά τα λίγα από μένα
Πείτε ένα καλό όριο για upload speed.
(αν και ανεξαρτήτως ορίου, όταν τρέχει utorrent, το ιντερνετ μου τρώει φρίκες..)
Αν θες να seedάρεις κι εσύ για να πιάσεις ratio, ένα 70-80% του συνολικού σου upload είναι πολύ καλά(θεωρώντας ότι δεν στέλνεις γενικά άλλα πράγματα). Μπορείς και παραπάνω, μπορείς και παρακάτω, εγώ είπα, με γραμμή που κλειδώνει χοντρικά στα 1000 kbps upload βάζω 80 ΚΒ/sec το όριο. Και όταν χρειαστεί να στείλεις πράγμα(πχ να βάλεις κάτι σε κανά ftp ή να στείλεις κάτι από κανά msn) ε τα κλείνεις για λίγο τα torrents και τα συνεχίζεις μετά.
Όσο για τα πόσα είναι active torrents, εγώ έχω βάλει 6 max uploads και 5 max downloads και δεν βλέπω κολλήματα. Είναι και λίγο θέμα router βέβαια, αν δεν τραβά πολλά connections το router σου κλάφ'τα. Αν δε έχεις κανά παλιό modemάκι, κλάφ'τα ακόμα περισσότερο. Συνολικά connections έχω κόφτη στα 600 εγώ, με 100 ανά torrent και γενικά πάει καλά(σε linksys wag200g).
PS: Έχουμε πει πως το torrent που τσεκάρεις το πως πάει η γραμμή σου σε αυτά είναι ένα image του ubuntu από public tracker. Ότι πιάσεις με αυτό, ε δεν θα πιάσεις περισσότερο σε τίποτα άλλο πιθανότατα.
PPS: Α, και επίσης, στα torrents η ταχύτητα ανεβαίνει σιγά σιγά. Δηλαδή θέλει κάποια λεπτά για να ανοίξουν τα σωστά connections και να πιάσεις όσο μπορείς από το torrent που κατεβάζεις. Δηλαδή μην περιμένετε με τη μία να χτυπήσει το μέγιστο, κάντε λίγο υπομονή.
Μικρέ μου συνάδελφε. Ο download manager χρειάζεται αλλαγή της κανονικής σου IP, αυτής που σου δίνει ο ISP σου. Αυτή δεν μπορείς να την έχεις static εκτός και αν πληρώσεις. Η καρφωτή IP που βάζεις μέσω των windows είναι για το τοπικό σου δίκτυο και μόνο.
Βασικά ότι είπε ο Ruthless. Αφού έχεις 24άρα πήγαινε στο μTorrent πάτα Ctrl+G και στο connection type βάλε xx/1Mbit. Το upload εγώ το έχω στο αυτόματο, ή βάλτο και εσύ ή αν δεν έχεις καλές ταχύτητες κατέβασε αυτό που θα σου βάλει μόνο του με το speed guide.
Κάντε ένα speedtest και βάλτε upload limit 20-30% κάτω. Μη βασίζεστε ποτέ στις ονομαστικές ταχύτητες.
Αν μετά την εισαγωγή ορίου το browsing είναι πάλι σκατά, 2 τινά μπορούν να συμβαίνουν. Είτε πρέπει να βάλετε μικρότερο όριο συνδέσεων στον torrent client, είτε το router σας είναι του κιλού. Αν είναι usb modem διαβάζετε λάθος thread.
An exete winxp kai paei arga to browsing otan vazete torrent tsekarete kiedw:
http://www.mydigitallife.info/2005/1...event-id-4226/
anevazete to tcp limit sto 80-100 (apo 10) kai logika tha paei mia xara meta.
Hlithios periorismos pou eytyxws vgalane apo ta win7.
Απο οτι εχω δει στην πραξη οι ταχυτητες σου εξαρτωνται απο αρκετους παραγοντες, δυο απο τους οποιους, και αρκετα βασικοι, ειναι ο προβαιντερ και η ποιοτητα της γραμμης σου. Το δευτερο ειναι απλα τυχαιο νομιζω. Στο σπιτι στην Ελλαδα κατεβαζα ταινιες πολυ γρηγορα και επιανα ταχυτητες με μια μεση τιμη ας πουμε γυρω στα 400KB/sec. Αν βαλεις 3-5 τορρεντ ταυτοχρονα να κατεβαινουν, δε θα εχεις μεγαλο προβλημα λογικα, απλα το συνολο της ταχυτητας δε θα υπερβαινει ενα μεγιστο οριο, για μενα ηταν κοντα στο 1ΜΒ/sec. Η καλυτερη λυση, εκτος κι αν εισαι απο αυτους που πρεπει να κλεισουν το πισι το βραδυ, ειναι να αφηνεις καμια 20αρια τορρεντ ολο το βραδυ να κατεβαινουν και να μην εχεις θεματα.
Φυσικα αν θελεις να κατεβασεις το πρωτο φοιτητικο προτζεκτ του ταδε τυχαιου Καταλανου σκηνοθετη που μεσουρανησε στο Ευρωπαικο σινεμα το 1947, δε θα κατεβει ποτε. Αλλα γενικα σε public trackers βρισκεις οποιαδηποτε ταινια θελεις, κι ας μην πιανεις τοσο μεγαλες ταχυτητες συνεχεια. Στην τελικη, ΤΖΑΜΠΑ ειναι ρε φιλε και ΠΑΡΑΝΟΜΟ επισης, μην εισαι και κακομαθημενος :pink: