για τον τεν κάτε δεν είνα 1 παιχνίδι. έχει πάνω από ένα χρόνο στην ομάδα και επαναλαμβάνει τις ίδιες μαλακίες.
για τους παίκτες, φυσικά, είναι υπερβολικά. μια χαρά είναι το υλικό.
Printable View
ε λολ...λες οτι κρινουν αδικα τον τεν κατε απο ενα παιχνιδι(ενω ηταν ολη την περυσινη χρονια στον παγκο χωρις να κανει κατι το διαφορετικο).και ταυτοχρονα λες οτι το να κρινεις τον καντε απο ενα παιχνιδι ειναι σωστο εν μερει..τον οποιο καντε αντε να τον εχουμε δει σε 5 παιχνιδια..μπορει βεβαια να βλεπεις γαλλικο πρωταθλημα αλλα δεν το νομιζω.
ολη την περυσινη χρονια και στο τελος της που ειχε τεθει θεμα για τεν κατε τον στηριζα δινοντας του το ελαφρυντικο οτι δεν ηξερε καλα τους παικτες και δεν ηταν οι μεταγραφες δικες του εισηγησεις...αλλα φετος:
1) αφηνεις μελμπεργκ λες οτι θα παρεις καλυτερο και λες οτι ο βυντρα ειναι ο καλυτερος αμυντικος στο ελληνικο πρωταθλημα.
2) εχεις ολες τις μεταγραφες απο αρκετα νωρις στη διαθεση σου. προετοιμαζεις την ομαδα χρησιμοποιωντας διαφορα συστηματα,δεν δουλευεις καθολου στην τακτικη και πας στο πρωτο παιχνιδι και βαζεις ενα συστημα που δεν ειναι οτι καλυτερο για πρωτο ματς εκτος και τετοιας κρισιμοτητας.
3) κολλας με συγκεκριμενους παικτες πχ σιμαο ο οποιος χρυσος αγιος αλλα ειναι για να παιζει μονο σε δυσκολα ματς που θα χρειαστει για να κανει τη βρωμικη δουλεια.στα ευκολα γιατι να τον εχεις μεσα να καθυστερει την αναπτυξη?
πες ότι δεν το είχε δοκιμάσει σε κανένα φιλικό, ούτε ήταν μια από τις γνωστές παραλλαγές του 4-4-2 :roll:
ο κετσπάγια από ότι κατάλαβα (γιατί το ματς δεν το παρακολούθησα), χρησιμοποίησε τους παίκτες που θεώρησε πιο έτοιμους και όχι απαραίτητα αυτούς που θεωρούνται "βασικοί".
ο καραγκιόζης που έχουμε εμείς για προπονητή κάτι μάτος και κάτι κατσουράνηδες που έβγαζαν μάτια στα φιλικά πού τους έκρυψε? και βάζει μέσα τον κουρασμένο ζιλμπέρτο και τον ανέτοιμο σιμάο. ή τον καρα που ναι μεν ζει για τέτοια ματς, αλλά έχασε 2 βδομάδες με τους μικροτραυματισμούς. τον μπιάρσμιρ δεξί μπακ, ενώ έχει το βύντρα που έχει παίξει τη θέση.
δε σου κάνει ο ίβανσιτς για αριστερό χαφ-εξτρεμ, φέρνεις παίκτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γι'αυτό το λόγο και κατεβάζεις σχήμα ΧΩΡΙΣ αριστερό χαφ!!!! ο άνθρωπος, προφανώς, είναι 1000 χρόνια μπροστά κι από τον κυρ-Βασίλη το Δανιήλ!
ροφλολ στα μουτρα σου γραφικε. Τράβα στο αεροδρόμιο να υποδεχτείς τον Μαντσίνι.
Καμμία σχέση. Αυτό που λέω είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να τα ισοπεδώνουμε όλα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήγαν όλα λάθος: σύστημα/τακτική/επιλογή παικτών/ απόδοση παικτών. Ε αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει. Δεν είναι τόσο κακός προπονητης ο Τεν Κάτε, ούτε τόσο κακός παίχτης ο Καντέ.Quote:
ε λολ...λες οτι κρινουν αδικα τον τεν κατε απο ενα παιχνιδι(ενω ηταν ολη την περυσινη χρονια στον παγκο χωρις να κανει κατι το διαφορετικο).και ταυτοχρονα λες οτι το να κρινεις τον καντε απο ενα παιχνιδι ειναι σωστο εν μερει..τον οποιο καντε αντε να τον εχουμε δει σε 5 παιχνιδια..μπορει βεβαια να βλεπεις γαλλικο πρωταθλημα αλλα δεν το νομιζω.
Αυτό που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να προσγειωθεί και να δουλέψει. Και να πάρει 2 σοβαρους παίχτες. Τόσο απλό. Το υλικό είναι καλό αλλά έχει χτυπητές αδυναμίες.
Δείτε και αυτό από τον Καρπετόπουλο (το βάζω μόνο και μόνο γιατί εδώ είναι ένα φόρουμ και δε μπορώ να συντάξω έκθεση ιδεών, αφού συμφωνώ, το παραθέτω):
Το δημοσιογραφικό λιντσάρισμα του Τεν Κάτε
SportDay / Καρπετόπουλος Αντώνης
Πριν από λίγους μήνες, στις 25 Μαρτίου, μέρα παρελάσεων, είχα γράψει ότι ο ΠΑΟ το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να χωρίσει με τον Χενκ Τεν Κάτε φιλικά, γιατί έτσι κι αλλιώς με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί θα ήταν αδύνατη η στήριξή του.
Ομολογώ πως και η διοίκηση του Παναθηναϊκού και ο ίδιος ο Ολλανδός με κατέπληξαν, καθώς έδειξαν απρόσμενες -για μένα- αντοχές. Αλλά η χθεσινή ομοβροντία εναντίον του κόουτς, έπειτα από ένα ματς στο οποίο έγινε ένα φεστιβάλ λαθών από παίκτες που έμοιαζαν ανίκανοι να κάνουν τα στοιχειώδη, κατέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα: η ετυμηγορία έχει βγει, ο Τεν Κάτε φταίει γιατί υπάρχει.
Ο Τεν Κάτε είναι ένας βολικός φταίχτης. Γουστάρει ένα ποδόσφαιρο που στην Ελλάδα πολλοί δεν καταλαβαίνουν – ο Τζίγκερ είπε κάποτε στον Πεσέιρο να του φτιάξει μια ομάδα που να κερδίζει 1-0. Αν το 'λεγε στον Ολλανδό, αυτός θα πέθαινε στα γέλια, όσοι το άκουσαν θεώρησαν την απαίτηση λογική. Ο άνθρωπος δεν χτίζει φιλίες με τις εφημερίδες ώστε να ζητεί προστασίες.
Τις παίρνει στα σοβαρά, θυμώνει, εκνευρίζεται, αλλά δεν έχει παιδιά κι αποπαίδια και δεν μοιράζει αποκλειστικά σε κολλητούς του. Για τον Ολλανδό μπορεί να γράψεις οτιδήποτε, ποντάροντας στη θλίψη που προκαλεί μια ήττα στον κόσμο και στο θυμικό των αποτυχιών. Οταν, π.χ., κάνεις κριτική στον Ολυμπιακό και τον προπονητή του σκέφτεσαι ότι μπορεί να το ξαναπάρει το πρωτάθλημα και κρατάς μια πισινή – με τον ΠΑΟ είναι ευκολότερο να ποντάρεις στην αγανάκτηση του κόσμου ώστε να τύχεις προσοχής. Ο κόσμος αγανακτεί ευκολότερα όταν του δίνεις έναν ένοχο.
Χειρότερα
Ο ΠΑΟ έκανε ένα κακό ματς στην Πράγα –ένα από τα χειρότερά του-, όμως η ανάλυση της ήττας του είχε αποκλειστικά και μόνο ένα στόχο, τον προπονητή του. Ως εκ τούτου, ήταν μια ανάλυση μεροληπτική και άδικη – ελπίζω η διοίκηση του ΠΑΟ να μην τη λάβει στα υπόψη κυρίως γιατί βασίστηκε σε μια σειρά από κατηγορίες σχεδόν αστήρικτες. Γράφτηκε, π.χ., ότι παρατάχθηκε μια μεσαία γραμμή χωρίς αριστερό χαφ και ότι η ομάδα έπαιξε με ένα σχήμα που δεν έχει δοκιμαστεί στην προετοιμασία.
Μα γιατί να δοκιμαστεί; Αφού είναι ακριβώς το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι στα play off! Τι να δοκιμάσει δηλαδή ο Τεν Κάτε; Κάτι που ξέρει; Ή μήπως είναι ψέματα ότι πέρυσι στα play off, και μάλιστα στα καλύτερα παιγνίδια της ομάδας (με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), τη μεσαία γραμμή αποτελούσαν ο Σιμάο, ο Ζιλμπέρτο, ο «Κάρα» και ο Γκάμπριελ, που ξεκίνησαν στην Πράγα; Ποιος τα προσέχει αυτά; Κανείς. Το να τα κοιτάς αυτές τις λεπτομέρειες σημαίνει ότι προβληματίζεσαι και ψάχνεις: εδώ αμφιβάλλω κι αν κοιτάμε τα ματς. Διάβασα, π.χ., ότι ο Μπιέρσμιρ ήταν μια λάθος επιλογή στα δεξιά. Ας πούμε ότι είναι έτσι.
Μόνο που τα ρήγματα έγιναν όλα από την άλλη πλευρά και αν κάπου φταίει ο Σουηδός, είναι στη φάση του τρίτου γκολ, όταν δεν ενήργησε σωστά ως στόπερ με αντίπαλο ένα φορ 1,80! Θέλουμε να πούμε ότι είναι κακός παίκτης; Να το πούμε. Δεν θα 'ναι η πρώτη φορά που θα 'χουμε βγάλει βιαστικά συμπεράσματα: εδώ κάποτε βαφτίσαμε τον Ουαντού Νοβοσέλατς και τον Σανμαρτεάν Σαν-Πλατινί!
Σχήμα
Δεν ήταν το σχήμα το πρόβλημα στην Πράγα. Ο Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου (για όποιον την άκουσε) εξήγησε ότι ο βαρύς αυτό τον καιρό Ζιλμπέρτο δεν έκλεινε ως όφειλε στα αριστερά και ότι ο Γκάμπριελ δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες όπως του είχε ζητήσει. Μίλησε επίσης για ασυνεννοησία στην άμυνα κι αυτό είναι κάτι που μάλλον έπρεπε να περιμένει.
Μόνο που, είτε έτσι είτε αλλιώς, η άμυνα που θα παρουσίαζε θα ήταν καινούργια: ακόμα κι αν έβαζε τον Βύντρα στα δεξιά, πάλι κάποιος από τους Καντέ – Μπιέρσμιρ έπρεπε να παίξει δίπλα στον Σαριέγκι! Ισως η λογική λύση θα ήταν να γίνει ό,τι και πέρυσι με την Ντιναμό Τιφλίδας, δηλαδή να μην παίξει κανείς από τους ανέτοιμους νεοφερμένους και να παίξει η περσινή άμυνα, με τον Μελίσση π.χ. δεξί μπακ.
Βλέποντας ωστόσο τα κατορθώματα του Βύντρα και του Σαριέγκι, δεν ξέρω πόσο διαφορετική τύχη θα είχε ο ΠΑΟ, από τη στιγμή που αποφάσισε να παίξει το ματς ανοιχτά. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα το πιο μεγάλο λάθος του Ολλανδού: αντί να παίξει όπως πέρυσι στην Πράγα, συντηρητικά, κλειστά, στριφνά και με τρεις κόφτες, πίστεψε ότι η ομάδα του τέτοια εποχή μπορεί να τρέξει και να πιέσει. Το ρίσκο αποδείχτηκε λανθασμένο.
Λάθος
Ο Τεν Κάτε είχε ένα ατυχές κοουτσάρισμα γιατί προσέγγισε λανθασμένα το ματς: μπέρδεψε τη δυσκολία του αντιπάλου με τη δυσκολία της διαδικασίας. Ο αντίπαλος είναι όντως εύκολος, αλλά ο προκριματικός Ιούλιο μήνα δύσκολη ιστορία. Το λάθος του είναι μεγάλο γιατί τρία χρόνια πριν, με τον Αγιαξ στην ίδια πόλη, την είχε ξαναπατήσει – αλλά αυτό με τα δεκάδες πράγματα που γράφτηκαν χθες ελάχιστη σχέση έχει.
Η μεροληψία άγγιξε τα όρια του δημοσιογραφικού λιντσαρίσματος: τα κείμενα των κατηγοριών σε περίπτωση ήττας έμοιαζαν γραμμένα από πριν. Αν ο Τεν Κάτε άφηνε εκτός τον Ζιλμπέρτο, για παράδειγμα, κι έχανε, θα του έγραφαν ότι μείωσε τον αρχηγό της «σελεσάο»! Αν έβαζε δεξί μπακ τον Βύντρα, θα του χτυπούσαν ότι αυτός έλεγε πως ο Λουκάς είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός. Αν ξεκινούσε τον Λέτο, κάποιος θα θυμόταν τον Γκάμπριελ ή και τον Νίνη! Οταν ύστερα από τέτοια εμφάνιση των αμυντικών εστιάζεις στον προπονητή, ο προπονητής δεν γλιτώνει.
Εμπιστοσύνη
Δεν λέω να μην του κάνουμε κριτική: να του κάνουμε. Νομίζω του κάνω τη σκληρότερη. Πριν από μια εβδομάδα έγραφα για τα μυστήρια των επιλογών του, πριν από δέκα μέρες καλούσα τον Πατέρα να παραβλέψει τις εισηγήσεις του και να του πάρει ακόμα δύο παίκτες, πριν από το ματς του θύμιζα τι έκανε πέρυσι, επισημαίνοντας ότι κακώς το ξέχασε. Αλλά άλλο είναι η κριτική κι άλλο να σταυρώσουμε έναν προπονητή γιατί έκανε το λάθος (?) να δείξει υπερβολική εμπιστοσύνη στους παίκτες του…
xaxaxaxaxa
συμφωνουμε και με τον "γαυρο" τον καρπετοπουλο τωρα?
στα παπακια μου αν ειναι γαυρος. Λεει αυτα που θελω να πω κι εγω. Και ο Κοκκαλης να το εγραφε, θα συμφωνουσα.
εγω μαζι σου ειμαι :P
με τεν κατε στον παγκο και με το τρελο κουτσαρισμεα που ζηλευει και ο μουρινιο θα παρω πρωταθλημα απο τα χριστουγεννα και ας εχω τον μητσιχωστα στον παγκο
Σωστά και αυτά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Αυτό που με πονάει εμένα είναι ότι χθες άκουσα για μεταγραφές παιχταράδων (πχ Ελάνο) σε αντίστοιχης οικονομικής δυνατότητας ομάδες. Και εμείς "είμαστε πλήρείς".
Αυτό είναι το νο1 λάθος του Τεν Κάτε. Για όλα τα άλλα υπάρχει λόγος και αντίλογος. Το να σου δίνουν καλύτερο υλικό για να δουλέψεις και να μην το θες, είναι απλά μαλακία.
το ροφλολολ και λιγο ηταν.
Μεσα σε ενα ποστ ειχαμε
α) τους μαστορες της προπαγανδας, λες και χρειαζονται αυτοι σε ενα ματς που (η αμυνα τουλαχιστον) του παο ηταν να γελαει ο κοσμος
β) Οι μαστορες της προπαγανδας θελουν να φυγει ο Τεν Κατε??? ΑΧΑΧΑΑΧ ρε τρομπετα, εμεις θελουμε να μεινει παντως.
γ) οι μαστορες της προπαγανδας θαβουν τον Καντε?? Ναι ο Κοκκαλης φταιει, που ο Καντε εκανε πιο πολλα τσαφ και απο σαιζον Ζουλιο Σεζαρ σε 60 λεπτα.
δ) συνηθως (συνηθως λεμε) ηγετης της αμυνας ειναι παικτης πανω απο 29. Ετσι γινεται. Τωρα εσυ βαλε και τον πιτσιρικα της νεων ηγετη γιατι ΓΑΜΑΕΙ. τι να κανουμε εμεις.
ε) ο Τεν Κατε κανει πραγματα που στον "απλο φιλαθλο" μοιαζουν τρελα?? Ελα ρε. Παιζει δηλαδη ποδοσφαιρο ανωτερης διανοησης και μεις δε το πιανουμε. Μπορει. Εγω παντως ειπα. να μεινει!! κι ας παω κοντρα στα σκοτεινα κεντρα.
στ) Και λιγος Παπουτσελης στο τελος, ετσι για το καλτ.
ΡΟΦΛ.
υ.γ. ενημερωσε με μονο αν εισαι ο παλιος warlord να μη γραφω κιολα.
ουφ κουραση.
Δεν ειναι περιεργο οτι πεσανε ολοι να φανε τον Παναθηναϊκό μετά από ένα (1) επίσημο ματς? Πέρσυ που αποκλειστίκατε μεγαλοπρεπώς από την υπερδύναμη Ανόρθωση έγινε κάτι αντίστοιχο με τον Βαλβέρδε? Εσύ και οι όμοιοί σου βγάλατε συμπέρασμα για τον φετινό Παναθηναϊκό σε 90 λεπτά. Σας ζηλεύω, δεν είμαι τόσο έξυπνος.Quote:
α) τους μαστορες της προπαγανδας, λες και χρειαζονται αυτοι σε ενα ματς που (η αμυνα τουλαχιστον) του παο ηταν να γελαει ο κοσμος
β) Οι μαστορες της προπαγανδας θελουν να φυγει ο Τεν Κατε??? ΑΧΑΧΑΑΧ ρε τρομπετα, εμεις θελουμε να μεινει παντως.
γ) οι μαστορες της προπαγανδας θαβουν τον Καντε?? Ναι ο Κοκκαλης φταιει, που ο Καντε εκανε πιο πολλα τσαφ και απο σαιζον Ζουλιο Σεζαρ σε 60 λεπτα.
δ) συνηθως (συνηθως λεμε) ηγετης της αμυνας ειναι παικτης πανω απο 29. Ετσι γινεται. Τωρα εσυ βαλε και τον πιτσιρικα της νεων ηγετη γιατι ΓΑΜΑΕΙ. τι να κανουμε εμεις.
ε) ο Τεν Κατε κανει πραγματα που στον "απλο φιλαθλο" μοιαζουν τρελα?? Ελα ρε. Παιζει δηλαδη ποδοσφαιρο ανωτερης διανοησης και μεις δε το πιανουμε. Μπορει. Εγω παντως ειπα. να μεινει!! κι ας παω κοντρα στα σκοτεινα κεντρα.
στ) Και λιγος Παπουτσελης στο τελος, ετσι για το καλτ.
Αυτό για τον ηγέτη της άμυνας το βλέπω και γελάω. :moutza: Να πάρουμε πίσω τον Ζούλιο Σέζαρ κοντεύει τα 60. ΗΓΕΤΗΣ.
Όσο για τον απλό φίλαθλο. Ναι είπα μαλακία. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι προπονηταράς της εξέδρας να κρίνω. Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα για να μπορώ να ξέρω ποιος παίχτης είναι στη κατάλληλη κατάσταση χωρίς να είμαι στη προπόνηση. Δεν είμαι μέντιουμ για να μάθω χωρίς να έχω δει την αντίπαλο αγωνιζόμενη πιο σύστημα πρεπει να παίξω. Είμαι ένας "απλός φίλαθλος" που απλά κρίνει εκ του αποτελέσματος.
Οι ιδιοι οι παναθηναικοι σου ειπανε, οτι δεν ειναι ενα (1) επισημο ματς αλλα πολλα ματς του Τεν Κατε.
Εμεις προσωπικα δεν πεσαμε να φαμε κανενα. Ισα ισα σου (ξανα)λεω οτι στηριζουμε.
Και ποια επιτελους ειναι αυτα τα ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΑ κεντρα προπαγανδας? να ξερουμε και μεις.
Οσο για τον Ζουλιο Σεζαρ, προφανως δεν ελεγα γι αυτον εκει τον παππου που ειχατε πριν 4224 χρονια, αλλα για τον δικο μας, επι Σολιντ.
Μιας λοιπον που οι απλοι φιλαθλοι επειδη δε πανε καθε μερα στην προπονηση κρινουν απ αυτο που βλεπουν στην τιβι η το γηπεδο, ε, δεν ηταν και οτι καλυτερο θεαμα α???
Ωραίος το συνεχίζω...
Είναι 1 επίσημο ματς για τη φετινή περίοδο. Άλλη ομάδα η περσινή και άλλη η φετινή. Το να βγάζεις αποτυχημένη όλη τη διαδικασία του φετινού καλοκαιριού από ένα γαμημένο ματς, είναι είτε ηλίθιο είτε κακοπροαίρετο. Το σκοτεινό κέντρο είναι η πουστικη τακτικη των δημοσιοκάφρων: "αν θες να πουλήσεις, πούλα οπαδιλίκι στους γαύρους, γκρίνια στους βάζελους και ελπίδα στους αεκτζίδες".
Ζούλιο Σέζαρ λέω ρε στόκε τον δικό μας...
Το επόμενο έχει απαντηθεί.
Καλα.