ο αντμίν έχει γίνει καντιρότερος του καντίρου :shock:
Printable View
ο αντμίν έχει γίνει καντιρότερος του καντίρου :shock:
Όχι ιδιαίτερα, ήταν απάντηση στο "Dld pragmatika pisteyeis oti an de fas miso kilo kima th vdomada, tha thanatothoun ligotera zoa. Ta opoia, etsi ki allios, sinithos genniountai gia na thanatothoun." που στο πρώτο κολλάει το παράδειγμα με τα σκουπίδια στις ακτές καθώς δεν είμαι ο μόνος που δεν τρώει μισό κιλό κιμά τη βδομάδα, καταλήγει να είναι κάτι συλλογικό. Η δεύτερη πρόταση ήταν ούτως ή άλλως άκυρο, όπως έγραψα ήδη αυτό δεν κάνει το θάνατό τους λιγότερο θάνατο.Quote:
Originally Posted by BLi
Όντως η συζήτηση έχει βαλτώσει, αφού ο animae δε λέει να διαβάσει τα ποστ μου πριν απαντήσει. Animae, διάβασε το quote που κάνεις, στη μέση ακριβώς έχω γράψει την απάντηση σε αυτό που λες.
:fear:Quote:
Originally Posted by Candiru
Quote:
Originally Posted by Dragonlord
wtf
Εξήγησα το τι εννοώ με το "λιγότερο κακό" που ήταν σε προηγούμενο ποστ μου που σε έκανε να ξεκινήσεις το "κλασσικός ελληνας μαλάκας" (και εν τελει να τονίσω την αποψη μου λέγοντας ότι το να είσαι χορτοφάγος, δεν δίνει λύση). Εκεί στάθηκα. Στα υπολοιπα σου είπα ότι συμφωνώ(ναι ναι και σε αυτά που νομίζεις ότι δεν είχα διαβάσει).
Και τελικά η συζήτηση βαλτώνει γιατί δεν μπορείς να διαβάσεις 2 σειρές. Πόσο πιο νιανια για 2 σειρές?
Θελω να δω τι θα βρεις οτι δεν κατάλαβα τώρα.
Άσ'το, μπορεί να μην έχω καταλάβει κι εγώ καλά τι λες.
Ωραία λοιπόν, να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ.
Ο καθένας κάνει ότι θεωρεί σωστό για αυτόν και για τους γύρω του, για διάφορους ηθικούς, τυπικούς, πρακτικούς και δενξερωκαιγωτιαλλο λόγους.
Οι λόγοι για τους οποίους εσύ σκέφτεται την χορτοφαγία, είναι μια χαρά σε προσωπικό επίπεδο,ιμο πάσχουν όμως σε επιχειρηματολογία (το γιατί εν τελει το να είσαι χορτοφάγος είναι καλύτερο), το οποίο ας πούμε ότι σε αυτό το σημείο δεν μας απασχολεί.
Το "λιγότερο κακό"(ή "καλύτερο" για να μην μένουμε στο μίζερο "λιγότερο κακό") που έχεις πει, το βρίσκω αρκετά σωστό σε οποιαδήποτε εκφανση ζωής. Είτε αυτό αφορά διατροφή, είτε οτιδήποτε τελοσπάντων αναφέρεται σε προσωπικό αλλά και συνολικό επίπεδο. Αυτό μας κάνει καλύτερους αν λάβουμε ως δεδομένο μια αντικειμενική αλήθεια που λέει να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο επιβλαβείς μπορούμε σε κοινωνικό, πολιτικό, προσωπικό, οικολογικό κλπ κλπ επίπεδο. Κοινώς για τα πάντα. Καλά μέχρι εδώ?
Πάμε τώρα στο πιο συγκεκριμένο. Αυτό που λέω ότι δεν θα κάνεις εγώ και συ την διαφορά εν τελει (ασχέτως αν τα παραπάνω τα κάνουμε στην ζωή μας) όσων αφορά τον διατροφικό τομέα. Είναι θέμα (δυστυχώς) πολιτικής κατάστασης. Όχι μόνο στην ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.
Ας μέινουμε όμως στην Ελλάδα.
Υπάρχει ένας τρόπος ζωής για μια μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό είναι το αν έχει πιάσει μια σταθερή δουλειά, να μην είναι σπίτι του, πριν τις 3-4-5(αισιόδοξο αρκετά-ξέρω άπειρο κόσμο που πριν τις 6 δεν είναι σπίτι του).
Αν λοιπόν θες να μην γαμάς το βιολογικό σου ρολόι, καποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις στην ώρα τους(βέβαια υπάρχουν και ανθρωποι οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν χριστό). Πράγμα που σημαίνει πως μια καλη ώρα για να φας είναι 2 το μεσημέρι. Αν και εφόσον έχεις προλάβει να μαγειρέψεις σπίτι, το πράγμα είναι στο χέρι σου σε μεγάλο βαθμό. Αν όμως για τον οποιοδήποτε random λόγο δεν το έχεις κάνει, τότε παραγγέλνεις απ εξω, όπου ξεκινάει και το παιχνίδι. Για να μην το πολυλογώ είμαστε σε έναν τρόπο ζωής που σε γαμάει πατόκορφα και δυστυχώς παίρνει την μπάλα και η διατροφή. Για παράδειγμα, έχω το κόλλημα να μην μπορώ να φάω έξω πρασινάδες. Σιχένομαι. Σπίτι μου μπορώ να φάω άπειρα.
Μπορεί να ακούγεται δικαιολογία και ως ένα σημείο ίσως και να είναι, αλλά μάλλον είναι και αρκετά αντιπροσωπευτικό.
Όταν λοιπόν, ενώ πιο παλιά είχαμε μια πιο ισορροπημένη διατροφή και πλέον σαν χώρα έχουμε φτάσει πάτο λόγω μαρκετινγκ και αφομίωσης του δυτικού τρόπου, σίγουρα 2 κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Είναι το αντίστοιχο του ότι θεωρεί ο κόσμος ότι ζούμε σε δημοκρατία και είναι σίγουρος για αυτό.Υπάρχει τέτοια βιομηχανία από πίσω από αυτό το πράγμα, που δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι.
Τέλος να πω ότι σε βρίσκω σωστό για την μείωση του κρέατος στην διατροφή μας(για όλους τους λόγους που έχουν ειπωθεί), αλλά τα επιχειρήματα για να γίνει κάποιος χορτοφάγος είναι αδύναμα, για να μην πω αστεία.
Σε μια φράση: συμφωνούμε για την μείωση του κρέατος,διαφωνούμε για το ότι η χορτοφαγία δίνει λύση και είναι οτι πιο σωστή.
Έγινε, λετς πλέι.Quote:
Originally Posted by animae
1. Μαζί σου.
2. Εδώ μάλλον αρχίζει να χαλάει το πράγμα, καθώς μιλάς για "αντικειμενική αλήθεια" για την οποία όμως βλέπεις ότι ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Λες δηλαδή να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο επιβλαβείς, που σε αυτό μπορεί να συμφωνούμε, όμως δε συμφωνούμε στο τι είναι επιβλαβές. Ο καντίρου λέει να τρώμε λίγο και μικρά ζώα. Κάποιος άλλος είπε ότι τα ζώα υπάρχουν για να τα τρώμε. Εγώ λέω ότι δε θέλω να σκοτώνονται ζώα για να τρέφομαι, μερικοί λέτε ότι και τα φυτά το ίδιο είναι, δε γαμιέται, δική μου είναι η αυταπάτη αν είμαι λάθος, κακό δεν κάνω.
3. Διαφωνώ, καθώς ναι μεν (και αν υποθέσουμε ότι ο στόχος είναι να σκοτώνονται λιγότερα ζώα, που δεν υπάρχει κοινός στόχος όπως εξήγησα στο 2 αλλά για χάρη της συζήτησης) θα ήταν ό,τι καλύτερο να αλλάξουν τα πράγματα σε ένα γενικότερο επίπεδο, όμως μέχρι τότε μια χαρά βελτιώνουμε την κατάσταση εγώ κι εσύ αν δεν τρώμε κρέας. Βάλε κάτω πόσα ζώα θα έπρεπε να πεθάνουν για να τραφούν δύο άνθρωποι μέσα σε ένα χρόνο, και μετά σκέψου πόσα γλιτώνουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες χορτοφάγων. Γιατί δε μιλάμε για ένα άτομο, αλλά για μια προσωπική επιλογή που ξεκινά από το ένα άτομο και καταλήγει σε μια ομάδα πολλών που έχει προφανώς άλλο αντίκτυπο.
4. Το φαγητό απ'έξω είναι τίγκα στο κρέας γιατί αυτό ζητάει ο κόσμος. Το κόλλημα με τις πρασινάδες είναι δικό σου, κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι κάθε ντελιβεράδικο έχει και σαλάτες οπότε υπάρχει ζήτηση. Αν υπάρξουν περισσότεροι χορτοφάγοι, θα υπάρξουν και περισσότερα αντίστοιχα μαγαζιά και περισσότερες χορτοφαγικές επιλογές στα ήδη υπάρχοντα.
5. Ό,τι είπα στο 3.
6. Δε νομίζω να έκατσα να παραθέσω επιχειρήματα για να γίνει κάποιος χορτοφάγος, εδώ δεν είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, θα καθόμουν να πείσω κι άλλους; Εγώ είπα απλώς πώς βλέπω το πράμα από την πλευρά μου. Εκτός αν αναφέρεσαι σε επιχειρήματα που υπάρχουν εκτός του παρόντος τόπικ, για τα οποία νίπτω τας χείρας μου.
Όσο για το αν είναι η χορτοφαγία λύση, πες μου το πρόβλημα και θα σου πω.
animae, stop the madness
μιλαμε για ελλατωση κρεατος και το χεις ξεχειλωσει
η φραση "σίγουρα 2 κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη" ειναι αυτη που εκαναν τον ντραγκονλορντ να σε χαρακτηρισει κλασσικο μαλακα ελληνα, δε χρειαζεται να το αναλυσουμε παραπανω. Κι αφου το χεις μπλεξει και με δυτικο τροπο ζωης και ελλαδα και πολιτικα και ωρες εργασιας και δεν ξερω τι αλλο, μην αλλαζεις τιποτα στην προσωπικη σου ζωη, γιατι δεν προκειται να καταφερεις μονος σου τιποτα. Ο κλασσικος ο μαλακας ο ελληνας.
Εξω μπορεις να φας πιτσα χωρις σαλαμια! Όχι μόνο σουβλάκια! Κι έχει και σαντουιτς! Και τυροπιτες! Και μακαρονάδες! Όλα αυτά μπορείς να τα παραγγείλεις αν θες, δεν περιέχουν σιχαμένες πρασινάδες! Τζιζους δηλαδη, πας να μας πεισεις οτι η διατροφη μας ειναι θυμα του συστηματος επειδη αναγκαζομαστε να παραγγειλουμε... Ασε που αν παραγγελνει καποιος τοσο συχνα εξω, καποια στιγμη θα αναγκαστει να μαγειρεψει σπιτι του και να το παιρνει μαζι στη δουλεια, γιατι θα εχει γινει σα τοφαλος και θα του τελειωνουν τα λεφτα στη μεση του μηνα. Μη μας πεις τωρα οτι η παχυσαρκια ειναι κατι "λογικο".
Α, και λαστ ταιμ αι τσεκντ (μπλιτσερ), οι Ινδοι χορτοφαγοι μια χαρα ζουν και χωρις κρεας.
Δεν προσπαθει να σε πεισει κανεις να γινεις χορτοφαγος, ΣΤΑΜΑΤΑ
Παραλληλιζεις τον χορτοφαγο με τον τυπο που δινει 100 ευρω σε μια φτωχη οικογενεια και τον κρεατοφαγο με εναν τυπο που τα χαλαει στα μπουζουκια. Μπορει να μην τον λες ανηθικο ξεκαθαρα τον δευτερο, αλλα ενταξει, προφανως το πιστευεις για να θεσεις αυτο το παραδειγμα. Παω σπιτι γιατι πεινασα μεχρι αηδιας, θα το τσακισω το κοτοπουλο, ευχομαι να ετρεχε με κομμενο κεφαλι και μικρα παιδια γυρω γυρω να γελουσαν με το θεαμα κανοντας bloodbath.Quote:
Ίσως να ήταν λίγο ατυχής η διατύπωση, όπως και να έχει, κι εγώ πολύ πιο συχνά είμαι στην πλευρά που ξοδεύει χαζά παρά στην πλευρά που δίνει. Περισσότερο ήθελα να δείξω ότι δεν μπορεί αυτός που δεν κάνει κάτι που κάποιος θεωρεί σωστό να του λέει ότι δεν το κάνει για ηθικούς λόγους, όπως έλεγε ο φάντομ στο ποστ που απαντούσα. Και ναι, προφανώς όταν λέω για τη δική μου ηθική ότι είναι ηθικό να τρώω λίγο ή καθόλου κρέας, για τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ ηθική είναι ανήθικο να τρως σαν πούστης - όπως και για την ηθική κάποιου άλλου, δεν είναι λιγότερο ηθικό να τα δίνει στα μπουζούκια αντί για τους φτωχούς, αφού "δικά του είναι". Όμως έχω πει γι'αυτό το λόγο χίλιες φορές ότι η ηθική συχνά είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, το ανήθικο του ενός είναι ηθικό για κάποιον άλλο. Και αν η δική μου λογική και τρόπος σκέψης είναι ελλιπή και αντιφατικά, σκέψου πόσο αντιφατικό είναι όταν κάποιος θεωρεί ανήθικο το να σκοτώνεις σκυλάκια/γατάκια για πλάκα, αλλά μια χαρά ηθικό το να σκοτώνεις μωρά μοσχαράκια (γάλακτος!) επειδή σου αρέσει το κρέας τους (γιατί νομίζω ότι το 99% του φόρουμ δεν τρώει κρέας μόνο όποτε "χρειάζεται", αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό). Από εκεί και πέρα, κι εγώ κάνω πολλές επιλογές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν λιγότερο ηθικές από κάποιες άλλες, ακόμα και με τη δική μου ηθική, it's my cross, αλλά δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχει ηθικό θέμα πχ στο να δώσω 70 ευρώ στα friday's αντί για 20 σε πίτσες και 50 σε κάποιον που τα χρειάζεται. Ίσως να είναι και το επόμενο που πρέπει να δουλέψω με τον εαυτό μου.
Parakato (variemai na psaxno), ksekatharisa oti ennoousa oti den PISTEYO (mporei na kano kai lathos) oti tha allaksoun polla, akoma ki an oi misoi kreatofagoi stamathsoun na trone kreas. Einai teleios diaforetiko me ta skoupidia stis aktes. Den htan sthn posothta to point mou.Quote:
Oso gia th 2h protash, htan parathrhsh vasismenh sto oti to zhthma gia sas einai oikologiko, opos prospathousa na ksekathariso tote. Grapse lathos (gia sas, gia mena akoma leei kati :P).
Otan les "mia xara"? Ennoeis oti epizoun? Giati kai me sketa makaronia epizeis. Den einai mia xara.Quote:
Originally Posted by enitharmon
Quote:
2. Ισως το έθεσα λάθος. Ας υποθέσουμε ότι η "αντικειμενική αλήθεια" είναι αυτά τα πράγματα που είπα πριν. Γενικά και αόριστα, όχι σε κάποιον τομέα. Δεν εξετάζω τον τρόπο εν τελει που θα φτάσεις στο αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι "προσπαθούμε να αφήσουμε στους επόμενους κάτι καλύτερο", είναι η "αλήθεια" που λέμε.
Το "δε γαμιέται δική μου είναι η αυταπάτη" είναι δεκτό, αλλά όταν πας να πείσεις κάποιον άλλον δεν θα πρέπει να στηρίζεσαι σε λεγόμενες αυταπάτες, αλλά επιχειρήματα.
3.Σωστά το πας, συμφωνώ εν μέρει, αλλά εν τέλει θα πρέπει να εξετάσεις τι θα συμβεί σε περίπτωση αντιστροφής των διατροφικών συνηθειών. Το ίδιο, απλά από την αντίθετη πλευρά. Αυτό δεν είναι όμως αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε?
4. Το κολλημα με τις πρασινάδες, θα ήταν και δικό σου αν
- έχεις δει πολλές φορές κακοπλυμένα χόρτα
- έχεις δει σπαρταριστή κάμπια στην σαλάτα σου
- έχεις δει άπειρα ζουζουνάκια στο κάτω κάτω μαρουλοφυλο της σαλάτας που έχεις φάει και η απάντηση που έχεις πάρει από υπεύθυνο του μαγαζιού ήταν "ο προμηθευτής φταίει που δεν τα χει πλύνει καλά, εμείς τα παίρνουμε και τα βάζουμε όπως είναι".
- αν έχεις καθαρίσει μαρούλι σπίτι σου, ξέρεις την γεύση καθαρού μαρουλιού και η πλειοψηφία που έχεις φάει εξω έχεις καταλάβει ότι δεν είναι καλοπλυμένα.
Αν λοιπόν εσύ γουστάρεις να βάζεις αυτά τα πράγματα στο στόμα σου, δικό σου πρόβλημα. (όχι δεν είμαι υποχόνδριος)
6. Ναι οκ, διαφωνούμε τότε στο τι ορίζεις ζωή και τι όχι.
@Ενι, αν έχεις πρόβλημα με τα ποστ μου, απλά μην τα διαβάζεις-υπάρχει και το ιγκνορ.
Για το κλασσικός μαλάκας ελληνας. Θα σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό, γιατι και συ σαν κλασσικός μαλάκας έλληνας, νομίζεις ότι γνωρίζεις τα πάντα και πας να χαρακτηρίσεις τον άλλον από κάτι που δεν έχεις καταλάβει τι εννοεί.
Λοιπόν κλασσικέ μαλάκα έλληνα, μπορώ να έχω μια άποψη, πέστην μίζερη, πέστην οπως θες, μπορώ όμως να έχω μια άποψη για το που μπορεί να πάνε κάποια πράγματα. Λέγεται και εκτίμηση πιθανότητας.
Μπορεί λοιπόν να πιστεύω ή να πιθανολογώ ότι οι πορείες που γίνονται για την παιδεία δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά μεχρι πέρσι κατέβαινα συνέχεια. Μπορεί να πιστεύω ότι οι συνελεύσεις που κάνουμε στις σχολές να ειναι ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ και ότι οι παρατάξεις είναι επίσης για τον ΠΟΥΤΣΟ, αλλά και πάλι έχω λιώσει στις συζητήσεις μαζί τους και πηγαίνω στις συνελεύσεις.Μπορεί να πιστεύω ότι με το ότι κάνω ανακύκλωση, δεν θα καταφέρω και πολλά, γιατί οι περισσότεροι είτε δεν κάνουν, είτε έχω δει να πετάνε και κανονικά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης οπότε και γαμιέται όλος ο κάδος, αλλά συνεχίζω να κάνω ανακύκλωση. Και πολλά άλλα παραδείγματα. Φτάνουν όμως αυτά.
Τράβα και γαμήσου τώρα που νομίζεις ότι έβγαλες ένα συμπέρασμα από ένα ποστ που δεν κατάλαβες και αυτό σε κάνει να μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον.
Αν καταφέρεις και ζεις υγιής με αυτά, τότε είσαι παιδί του τσερνομπιλ.Quote:
Εξω μπορεις να φας πιτσα χωρις σαλαμια! Όχι μόνο σουβλάκια! Κι έχει και σαντουιτς! Και τυροπιτες! Και μακαρονάδες!
Εχει διαφορα απο το να σκοτωνεις ενα σκυλακι ή ενα γατακι για πλακα, απο το να σκοτωνεις μια αγελαδα για να τη φας. Τα ζωα πανε σε κατηγοριες καλως η κακως, υπαρχει γενικα ενα πραγμα που λεγεται τροφικη αλυσιδα. Υπαρχει πολυ καλος λογος για τον οποιο στη ζουγκλα δεν φυτρωνουν σκυλια και γατια, παρα μονο γαζελες και διαφορες αλλες αηδιες που τρωνε τα λιονταρια.Quote:
Γενικα σε ολα τα ποστς σου επαναλαμβανεις οτι δε λες στον αλλον τι να κανει και τι να θεωρει σωστο, αλλα παλι γραφεις το ολο παραδειγμα με τα γατια και τα σκυλια (που το θεωρω αποτυχημενο, μη σου γραψω κι εγω τωρα για τα εντομα που ειπε ο αλλος, κι αυτα πονανε σιγουρα) για να μας πεισεις οτι ειναι ΛΑΘΟΣ να τρωμε αγελαδες και αλλα τετοια ομορφα.
Προσεξε, εγω δε λεω τη δικη σου λογικη για τη σταση σου αυτη ελλιπη κι αντιφατικη, αλλα μη μου λες κι εσυ οτι την επομενη φορα που θα περπαταω στο δρομο με ενα εκπληκτικο μπεργκερ και αντικρισω ενα κουταβακι να περιπλανιεται στο δρομο πρεπει να φτυσω το μπεργκερ και να βρισω οποιον ειναι διπλα μου λεγοντας με ηλιθια φατσα "thats just plain wrong".
Ο καθενας τρωει οτι θελει και ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι με περισσοτερες ζωντανες αγελαδες.
Πρόσεξε, δεν είπα για τα ζώα που θα σκοτωθούν για να φας γενικά, δεν είπα δηλαδή για αυτά που "έχει ανάγκη" ο οργανισμός σου, είπα για τα έξτρα. Αυτά που τρως γιατί έτσι. Και ναι, σε αυτά είναι το ίδιο με το να τα σκοτώνεις για πλάκα. Επίσης σε άλλες χώρες τρώνε τους σκύλους και θεωρούν τις αγελάδες ιερές, εκεί τι σκατά συμβαίνει με την τροφική αλυσίδα;Quote:
Originally Posted by FIXXXER
Όπως είπες κι εσύ, δε σου είπα τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση με το μπέργκερ. Είναι καθαρά δικό σου θέμα. Εγώ θα είχα τύψεις, εσύ μπορεί να μην έχεις, αφού άλλωστε είναι "εκπληκτικό". Και πρόσεξε, δεν περιαυτολογώ. Αν διαβάσεις το προηγούμενο ποστ μου, περιγράφω στην ουσία το πώς οι ζωές όλων μας είναι γεμάτες από ηθικές και ανήθικες επιλογές, σε διάφορους βαθμούς. Σύμφωνα λοιπόν με τη δική μου ηθική, όπως εσύ είσαι γκίλτι όταν τρως ένα μπέργκερ επειδή είναι εκπληκτικό, έτσι κι εγώ είμαι γκίλτι όταν βγαίνω και πληρώνω 30 ευρώ σε ποτά σε μια έξοδό μου ενώ θα μπορούσα να μείνω στα 5 και να δώσω τα 25 κάπου αλλού. Ταυτόχρονα μπορεί να είμαι και περήφανος που δεν τα έδωσα στο καζίνο ας πούμε. Η ζωή μας είναι μια αλληλουχία από αποφάσεις που άλλες είναι λιγότερο και άλλες περισσότερο ανήθικες (ή ηθικές), αλλά για να συνεχίσουμε να ζούμε καταπνίγουμε τις τύψεις που μπορεί να είχαμε υπό άλλες συνθήκες (πχ αν έπρεπε να σκοτώσεις εσύ τα ζώα που τρως, ή αν έξω από την μπυραρία ήταν ένας άστεγος που πεθαίνει από το κρύο). Προσπαθώ να μην κατακρίνω κανέναν για τις τύψεις που καταπνίγει ή για τις τύψεις που δεν έχει (για όσους η ηθική τους λέει ότι είναι απολύτως οκ να σκοτώνονται ζώα για να τα φάνε). Αυτός είναι απλά ένας τομέας που αποφάσισα, μετά από καμιά δεκαπενταριά χρόνια που παίζει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, να κάνω κάτι.
animae, όταν βριζομαστε το νικ ειναι enitharmon, και ευτυχως διατηρεις το επιπεδο ψηλα
βσκ συνειδητοποιησε λιγο οτι μιλαμε για ενα απλο γαμημενο κιλο κιμα / κρεας κι οχι για πολιτικη, κινητοποιησεις και κομματα, στα οποια εμπλεκονται ενα σωρο παραμετροι. Μπορει η κατασταση με το μπιφτεκι να μην εχει αμεσα αποτελεσματα, (αμα ο ντραγκονλορντ σταματαει να τρωει κρεας), δηλαδη το δεν τρωω κρεας δε συνεπαγεται οτι δε σκοτωνεται μια αγελαδα, αλλα αμα δε τρωνε χιλιοι, ισως το εξτρα κρεας παει σε καναν αφρικανο, ξερω γω. Στην τελική ας το αφησουν να σαπισει (το κρεας), οταν μειωθει η ζητηση, καποια στιγμη θα μειωθει η παραγωγη.
Όσο για το σχολιακι για το τσερνομπιλ, εσυ ειπες για παραγγελιες απεξω, σιχαμενες πρασιναδες και λοιπα (για τις σιχαμενες πρασιναδες εχεις δικιο). δε μπορεις να ζησεις με παραγγελια μακαροναδα, αλλα ζεις με παραγγελια σουβλακια; μηπως εσυ δεν καταλαβες κατι ή δε μπορεις να εκφραστεις;
α, υ.γ: τα ποστ σου πρεπει να τα διαβαζω, ειμαι μοντ, τι να γινει
Quote:
Originally Posted by enitharmon
Τώρα που δεν βριζόμαστε, μπορώ να σε λέω ενι?
Ναι, το έχω συνειδητοποιήσει για τι μιλάμε. Έχουμε διαφορετική οπτική για το τι μπορεί να φταίει και για το τι μπορεί να μπλέκεται στην όλη ιστορία. Το είπα και σε άλλα ποστ και στο προηγούμενο. Μπορεί να συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά αμφιβάλλω για το ότι τελικά θα έχει αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν με αποτρέπει από το να κάνω κάτι που πιστεύω ως σωστό.
Δεν είπα ότι μπορείς να ζήσεις με σουβλάκια, αλλά ότι έχεις περιορισμένες επιλογές. Τι να σου πω, δεν το χω ψάξει και άπειρα με το τι μπορεί να υπάρχει για να παραγγείλω απ έξω, συνήθως δεν παραγγέλνω για να φάω μεσημεριανό.
Τεσπα, πάνω κάτω συμφωνούμε.
Απλά από την αρχή του τόπικ υπάρχουν απόψεις όπως αυτή
η οποία πάσχει λίγο, καθώς δεν εστιάζει σωστά στο πρόβλημα(ιμο πάντα) το οποίο είναι η υπερκατανάλωση και όχι το ανεδαφικό "σκοτώνω για να τραφώ, είναι ηθικά σωστό?".Quote:
φυσικά και είναι θέμα ηθικής και πολιτισμού το αν θέλεις να χάσει κάτι τη ζωή του για να τραφείς.