Re: Metal From Hellas [ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ]
1. Witchkillah: Εννοείται πως δεν ήταν μεηνστρήμ οι Φλότσαμ. Ψάξε να δεις ποιος τους χαρακτήρισε έτσι. Δεν διαβάζεις πολύ προσεκτικά.
2. Έχω καλεσμένους και δεν θα επεκταθώ τώρα. Πάντως το 88 να γίνεται της καριόλας από μεταλλάδες, ΠΟΥ σκατά ήταν όλοι αυτοί; Έξω από το Ροκ Σίτυ; Ε, ναι, εκεί μαζεύονταν όλοι. Σχολείο πάντως ήμασταν ΛΙΓΟΙ. Ο πάνκης σκέφτεται την εποχή όπου είχε γίνει το μπαμ με Μπλακ Άλμπουμ, Γκανζ και Νιρβάνα (πολλοί ξεκινήσανε με αυτό το δίσκο), ενώ εγώ λέω για την εποχή που μιλάει το ντοκυμαντέρ.
Αργότερα τα υποδέλοιπα.
ΥΓ: Αν πούλησε 200.000 κόπιες το Χέβι Μέταλ Μάνιακ θα εκπλαγώ πραγματικά πάρα πολύ, δεν αναιρεί όμως τα βασικά που σου έλεγα Γουίτσι. Απλά ξαναδιάβασε το θρεντ από την αρχή. Λες τα μισά σε μένα και τα άλλα μισά στον χοχλιό και δεν το έχεις καταλάβει.
Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
ΥΓ: Αν πούλησε 200.000 κόπιες το Χέβι Μέταλ Μάνιακ θα εκπλαγώ πραγματικά πάρα πολύ, δεν αναιρεί όμως τα βασικά που σου έλεγα Γουίτσι. Απλά ξαναδιάβασε το θρεντ από την αρχή. Λες τα μισά σε μένα και τα άλλα μισά στον χοχλιό και δεν το έχεις καταλάβει.
Να ξαναδιαβάσω ρε παλικάρι μπας και τα έμπλεξα.
Μη χαθούτε.....επανέρχωμαι.
Quote:
Originally Posted by hcpunksonacid
φορντ,
επειδη δεν εχουμε και ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα ηλικιας,εχω να σου πως εγω που εζησα τα 90ς(που το μεταλ πεθανε εμπορικα,με εξαιρεση μερικες χωρες οπως η ελλαδα) θυμαμαι στο σχολειο τους μισους να ειναι κανγκουρες που ακουγαν τεκνο και ρεηβ,και τους υπολοιπους να ειναι μεταλλαδες.μιλαμε τωρα για πολυ κοσμο.δεν θα σου μιλησω για 93-94 που ξεκινησα συνειδητα να αγοραζω δισκους,οταν πηγαινα στο ροκ σιτυ να αγορασω δισκους dri και suicidal tendencies και γινοταν χαμος απο κοσμο καθε μερα
Σε αυτό ήδη απάντησα ουσιαστικά. Μιλάμε για τελείως διαφορετικές περιόδους. Το μέταλ στην Ελλάδα πήρε τα πάνω του όταν άρχισε να γίνεται πιο γνωστό, μέσω Χάμερ, μέσω συγκεκριμένων δίσκων και βέβαια όταν άνοιξαν dedicated δισκάδικα. '88 και πάνω περίπου (έπαιξε ρόλο και η συναυλία Maiden), με το 90-91 να κάνει μπουμ σε πολύ κόσμο. E, μετά ήρθε και η έκρηξη του power που ήταν και προσβάσιμο και γέμισε ο κόσμος μεταλάκια (που εγώ δεν το βρίσκω κακό)
Quote:
το μεταλ στην ελλαδα ηταν,ειναι,και θα ειναι μοδα.θα ειναι ο πιο ευκολος τροπος εφηβικης επαναστασης.
To ήταν άστο καλύτερα. Μια μικρή σκηνή ήταν όπως όλες οι σκηνές στα 80ς και δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε ποια σκηνή είχε τους περισσότερους της μόδας. Περί εφηβικής επανάστασης τα έχω γράψει προ πολλού σε πολύ παλιότερο τόπικ, αλλά κατ'εμέ είναι ένα πράγμα είναι της μόδας και άλλο είναι μουσική που προσελκύει άτομα που θέλουν κάτι αντιδραστικό και εξτρίμ. Πολύ εύκολα χρησιμοποιείτε τον όρο πάντως. Δηλαδή αν το μέταλ είναι της μόδας, το '91 που είχαμε πήξει σε χαουζάδες και βέβαια οι κλασίκ λαϊκόγυφτοπόπ καλλιτέχνες τι είναι; Εμείς πάντως και μέχρι το '92 που είχα πάει σε σχολικά πάρτυ, οι μεταλάδες ήταν οι δυο-τρεις που αράζανε δίπλα στο κασσετόφωνο και περιμένανε να βάλουνε μουλωχτά καμιά μπαλάντα να μπαλαμουτιάσουν στο μπλουζ...
Quote:
πλεον ειναι πιο ποζα απο ποτε,υπαρχουν απο την μια ατομα σαν τον ρεηζορ με 15 χιλιαδες μπλουζες και ζωνες με σφαιρες και δεν εχουν αγορασει εναν δισκο στην ζωη τους και το παιζουν παλαιουρες και φανατικοι οπαδοι,και απο την αλλη εχει κοσμο ο οποιος απομακρυσμενος απο ολο αυτο το πανηγυρακι ψαχνεται και ασχολειται ακομα.
Ε, εντάξει, είσαι λίγο εμπαθής. Πιάνεις το άκρο και το κράζεις, στην πραγματικότητα είναι πολύς ο κόσμος που ακούει πλέον και έχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Παιδικές ασθένειες έχουν όλες οι σκηνές γιατί έχει να κάνει με την ηλικία και όχι την σκηνή αυτή καθ'εαυτή. Στην τελική πιο πολύ με εκνευρίζει ο τύπος με την τεράστια δισκογραφία και το μυαλό σφραγισμένο από παντού παρά κάποιος που ακούει γιατί γουστάρει και δεν ψάχνεται σε σημείο αηδίας. Δεν γράφουμε εξετάσεις, ούτε χρωστάμε διαπιστευτήρια σε κανέναν πούστη. Αυτά είναι κομπλεξισμοί.
Quote:
(το πανκ και το χαρντκορ στην ελλαδα ειναι εντελως αλλη φαση,ειναι ισως το πιο παρεξηγημενο μουσικο κινημα,και μουσικα αλλα και σαν νοοτροπια).
E, και το πανκ έχει τους καραγκιόζηδές του, τι είναι δηλαδή; Το άμωμο κίνημα; Έλα τώρα. Και στην τελική εγώ το βρίσκω λογικό να έχει μικρότερο μέγεθος. Είναι μια σκηνή πολύ επηρεασμένη από νοοτροπίες και ιδεολογίες και κώδικες και μουσικά δεν έχει επ'ουδενί την ποικιλία που υπάρχει στο μέταλ, ούτε την τεχνική κατάρτιση που υπάρχει στο μέταλ, το οποίο δεν το λέω για να το υποτιμήσω, απλά η ίδια η τεχνική, μόνη της, λογικά οδηγεί σε μεγαλύτερο πλούτο μουσικής, έχει πιο ευρεία παιδεία και βγάζει περισσότερους μουσικούς.
Δεν συγκρίνουμε σκηνές πάντως, δεν βλέπω το λόγο.
Γουίτσι, δεν μπορώ να βρω στο νετ πωλήσεις, αν το βρεις με ενδιαφέρει. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως, αν αναλογιστείς ότι κάπου στα μέσα των 90ς διάβαζα από την ίδια την Noise ότι το μπεστ σέλερ τους (και με διαφορά) ήταν το κάθε Keeper, που είχε πουλήσει 300.000 κόπιες έκαστο περίπου. Νομίζω ότι υπάρχει προφανής διαφορά στο popularity των δίσκων, εξ ου και η απορία μου.
Quote:
Γουίτσι, δεν μπορώ να βρω στο νετ πωλήσεις, αν το βρεις με ενδιαφέρει. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως, αν αναλογιστείς ότι κάπου στα μέσα των 90ς διάβαζα από την ίδια την Noise ότι το μπεστ σέλερ τους (και με διαφορά) ήταν το κάθε Keeper, που είχε πουλήσει 300.000 κόπιες έκαστο περίπου. Νομίζω ότι υπάρχει προφανής διαφορά στο popularity των δίσκων, εξ ου και η απορία μου.
Ψάχνω.Προς το παρών τσίμπα μια σελιδούλα για Metal Inquisition.
http://www.ixmatimedia.com/index.php?op ... &Itemid=68
Kαι από αυτό το κείμενο σου κάνω με bold το εξής....................
In late 1984, Piledriver's 'Metal Inquisition' album infested itself across an unsuspecting planet, ruling the underground and setting the bar higher for metalheads with a penchant for outraging parents and weaker souls, while influencing a whole new generation of metal-addled musicians. Darling-bastard-child of the nascent underground speed and thrash metal scenes, Piledriver shocked and awed with songs like 'Sex With Satan', 'Sodomize The Dead', 'Alien Rape', 'Witch Hunt' and 'Human Sacrifice', while remaining a leather-veiled mystery of a freak not seen since Alice Cooper's heyday, and not seen again until Marilyn Manson and Slipknot's rise. Garnering rave reviews and brisk global sales (reportedly nearly 500,000 copies to date), Piledriver's Metal Inquisition became a respected and celebrated oeuvre-of-awful, even being voted by many critics as one of 1984's Best Metal Albums.
Edit : googlarω για Heavy Metal Maniac.Δε βρήσκω. Θα ψάξω αρχαίο Metal Forces περιοδικάκι (δωρεά από παλέουρα ξάδερφο) και θα επανέρθω.
Μέχρι τότε μπορείς να googlαρεις για Violence And Force και να δεις το "χαλαρό" 75.000 κόπιες την περίοδο 84 - 85.
Θενκ γιου για τον κόπο! Το 75.000 είναι πολύ πιο ρεαλιστικό πάντως. Το 500.000 δεν το πιστεύω με τίποτα! :Ρ Ε, σιγά μην πούλησε περισσότερο από τα Κίπερς. Τι reportedly;
Quote:
Originally Posted by Witchkiller
Garnering rave reviews and brisk global sales (reportedly nearly 500,000 copies to date),
auto apokleietai, gia ton teleiws aplo logo, oti pote de kophkan tosa antitypa 'Metal Inquisition' se opoiadhpote morfh!
se ligo 8a ma8oume oti htan kai support sthn tote amerikanikh periodeia tou Prince.... :pingpong:
Quote:
Originally Posted by Jim Dandy Mangrum
se ligo 8a ma8oume oti htan kai support sthn tote amerikanikh periodeia tou Prince.... :pingpong:
Xαλαρά και ήταν.Ο ίδιος ο Prince τους το πρότηνε. Έλα τώρα ,μην με ξενερώνεις ,αφού το λέει και στο dvd του.Αλλά οι Piledriver δεν γουστέρνανε τότε γιατί ήχαν καλύτερη προσφορά από τον Michael Jackson (τον οποίο ο Prince γαμεί χαλαρότατα και δεν κάνω πλάκα τώρα)................
tou klanei mia mantra alla telospantwn....
ΠΑΡ'ΤΟ ΜΠΟΎΛΟ!O Prince γαμεί τον Μηχαλάκη για πολύ πλάκα όμως γιατί είναι ο Prince...........
Συνολικά ψηφίζω Πρινς και εγώ. Έτσι για τρου μέταλ καταστάσεις.
Wraia prospa8eia anadromhs kanete kai polu nostalgikes oi eikones pou dhmiourgeite.Pantws sxetika me afto pou eipe o punkhs oti ta metalla htane moda sta nineties sthn ellada karaisxuei.Shmera,mpa oute kan.Egw toulaxiston pou emena eparxeia,sta sxoleia mas gumnasia lukeia,peripou xilia paidia dhladh,den h3era panw apo 3 paidia pou na akoune metal,kai de lew gia trela pragmata,na akoune kana vasiko opws judas k maiden,dld paparia mentoles
Quote:
Επίσης άπειρες παραλείψεις. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΗΣ ΡΕ;
Ανασκευάζω. Προφανώς δεν είχαν το απαιτούμενο μπάτζετ να κλείσουν αυτό το μεγαθήριο.
Λοιπόν, κοιτάξτε τι δεν μπήκε στο ντοκυμαντέρ:
http://profile.ak.facebook.com/objec...86416_5676.jpg
http://www.facebook.com/pages/DEMETRIOS ... 8614286416
Και μετά σου λένε δεν προκόβουν οι Έλληνες χεβιμεταλάδες:
http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-...17758_3401.jpg
Δεν περιγράφω άλλο.
Έντιτ: Μαζί με την δόξα ήρθαν και οι τρίχες. Πάει η καράφλα.
Εδώ και τρία χρόνια ρε έχει γίνει η εμφύτευση, δεν θυμάσαι φωτό που είχαν δημοσιευθεί και εδώ; :P
Κατής respect, ό,τι και να λένε οι άλλοι (και η "Γενιά των Αρίστων" είναι πολύ ωραίο δισκάκι, όχι μόνο το πρώτο).
κατσε,τι βραβειο ειναι αυτο