@ wom : Πολύ πιθανό να κάνω λάθος, απλά δεν είμαι σίγουρος αν η συμπίεση/αποσυμπίεση ήχου γίνεται με τα ίδια αποτελέσματα με αυτή ενός αρχείου word π.χ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις εσύ δίκιο όμως, το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς το ίδιο.
Printable View
@ wom : Πολύ πιθανό να κάνω λάθος, απλά δεν είμαι σίγουρος αν η συμπίεση/αποσυμπίεση ήχου γίνεται με τα ίδια αποτελέσματα με αυτή ενός αρχείου word π.χ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις εσύ δίκιο όμως, το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς το ίδιο.
Δε ξέρω αν το 'πατε γιατι σιγά μη κάτσω να διαβάσω ό,τι αρχιδιά λέτε εσείς οι αργόσχολοι αλλα το μπ3 δεν είναι συμπίεση με τον τρόπο που είναι το φλακ δεδομένου οτι κατα τη διαδικασία μετατροπής της κυματομορφής σε mpeg layer 3 ως γνωστόν κόβονται συχνότητες που δεν μπορεί ο α8ρώπινος ους να ακούσει και ο α8ρώπινος νούς να συλλάβει. Εκεί μέσα να πούμε βρίσκεται και το μυστικόν κατα το οποίο μικραίνει το πράμα σε δεδομένα άρα και σε χώρο. Αναντίστοιχο με το αποτέλεσμα ενός mpeg που το πήραμε απο ένα άβι όπου έχομε επεξεργασία τέτοια τωνε δεδομένων που χάνουμε όντως απο το τελικόν οπτικό αποτέλεσμα. Ό,τι και αν λένε λοιπόν οι υαίνες των σκοτεινών κέντρων της Ασύμμετρης Απειλής τα μπ3 και τα ογγ και όλα αυτά τα καλούδια είναι ακίνδυνα και δε βλάφτουν κανένα, να παίρνετε άφοβα. Δε ξέρω αν χρειάστηκε όντως να το πώ αυτό αλλα δε κώλωσα και το 'πα!!
αχαχαχ δε προσέχεις όμως ε?
"εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. "
λοιπόν, το ανθρώπινο αφτί μπορεί να ακούει τους ήχους από 0 εώς 20 khz περίπου. Πολύ στο περίπου, επειδή δε μπορεί να βρει κάποιος ακριβώς έναν σημείο και να πει εδώ είναι - εξαρτάται από το αφτί και την ακοή του καθένα. Το μπ3 λοιπόν αρχίζει να κόβει από τις πολύ υψηλές συχνότητες στις πιο ποιοτικές του εκδόσεις (δηλ. θεωρητικά παραπάνω από τα 20khz που - πάλι θεωρητικά - δεν ακούμε), και όσο κατεβαίνει το kbps τόσο κατεβαίνει και το khz που πάει γεια σας. Αυτό αποδυκνείεται πρακτικά αν βάλεις ένα equalizer και δεις ότι τα μπ3 στα 64 kbps ακούγεται ίδιο σχεδόν σα να έχεις φάει όλες τις συχνότητες πάνω από 10khz. Οι πολύ υψηλές που υποτίθεται δεν ακούγονται στην πραγματικότητα διαμορφώνουν τη χροιά και την ζωντάνια του ήχου, δεν είναι ότι θα πάρει φόρα ο βάι και θα ρίξει μια σολιά στα ύψη στο θεό που θα τη χάσεις ξερωγω. Αυτό είναι το λίγο αόριστο που ακούς ότι χάνει λίγο ένα μπ3 χωρίς να μπορείς να το καθορίσεις (καλά, στις πολύ χαμηλότερες εκδόσεις χάνει μέχρι και στερεοφωνική πληροφορία, ακούγονται όλα στη μέση δλδ.)
Συμπέρασμα: αυτά για τις συχνότητες που δεν ακούγονται είναι προπαγάνδα των εβρέων.
ωρέγια ειν' τα μπ3 και τα σιντιά και τα βινύλια. Αλλά τα βινύλια είναι τα καλύτερα(άμα τα έχεις).
Αντε γαμήσου ρε φασίστα.Quote:
Originally Posted by phthoggon
1-0 :D
[quote=Steel Assassin]Αυτό είναι αστείο. Τα λέμε σε μια πενταετία που είμαι πεπεισμένος πως εσύ και η γενιά σου θα είστε σταθεροί στις μουσικές ταυτότητές σας. Ή μήπως όχι; :shock:[/quote:3qw6hfks]Quote:
Originally Posted by "stam and the witches":3qw6hfks
Λοιπόν:
- Το μουσικές ταυτότητες το χεις πλάγια για να σνομπάρεις τα gay ακούσματά μας; Ή επειδή απαξιείς να αποκαλέσεις μουσική ταυτότητα αυτό που κάποιος φτιάχνει μέσω mp3; Όπως και να χει προκαλεί λύπηση.
- Εννοείται ότι χαίρομαι που σε 5 χρόνια θα χω μάθει άλλα τόσα και ίσως και να έχω αφήσει τελείως πίσω τον ήχο που τα τελευταία χρόνια γουστάρω σταθερά. Σιγά μην αποφεύγω να μην περάσω από το ίδιο πεζοδρόμιο για να μη με πείτε ξεπουλημένο αγωνιστή κιόλας.
Και τέλοσπάντων, γιατί να μας ενδιαφέρει τι θεωρείτε σωστό και τι λάθος, που θέτει ο καθένας το όριο μεταξύ αληθινής μουσικοφιλίας και πλήρους ασυδοσίας, τι γνώμη έχετε για τον κόσμο που δεν έχει τον ίδιο αριθμό δίσκων με σας κλπ. Κι εγώ γουστάρω να μυρίζω βυνίλια και να κάνω βλακώδεις ανακατατάξεις και γενικά όλα αυτά τα χαζά φετίχ δίνουν νόημα στη ζωή, αλλά αφορούν μόνο εμένα.
Άσε που να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα της τάξης που ελέγχει τη μουσική βιομηχανία μου φαίνεται λίγο βλακώδες[/κνίτης].
ena kalo pou ekane i fash me ta mp3 itan oti xwthike sthn fash polis kosmos px to 2000 pou eixan erthei viologiko oi tragedy eimastan 50 ATOMA!twra erxontai mpantes apla simpathitikes(magrudergrind) kai vlepeis panw apo 200 atoma.
ayto vevaiws itan aytomatws kai kako giati...
a)gemise i fash me atomakia ta opoia einai AKYRA kai einai mono gia tin poza/na prokaloun me apotelesma na ginontai averta fasaries-pleon den gnwrizomaste metaksy mas
b)o kathe akyros katevazei diskografia px social distortion kai pairnei kai ena t shirt(oxi aythentiko,ftiaxto kai ayto apo kati magazia styl lab me 20e pou me ta idia lefta agorazei aythentiko apo ameriki!!) kai fysika to paizei mourh kai enthermos opados,ospou fysika na katevasei diskografia joy division kai na to paizei "thlimmenos"....
C)an exete proseksei(milaw gia salonikeis kai oxi gia athinaious mias kai exw na paw se magazi athina kanena xrono) to playlist sta magazia einai to xeirotero ever.eite pate se metalladika,gothadika,rock,indie otidipote!kai ayto giati pleon arkei mia kali sillogi mp3 kai diasindeseis wste na gineis kai i prwth mourh dj....
d)gia ton kathena pou poulaei opadiliki kai mourh kai sikwnei tin miti mexri to tavani den to sizitaw....kan.eidika kati saxlogomenes pou i epomeni stash tous(anaskela) tha einai sta skyladika...
e)otan vomvardizesai apo akousmata ENOS SIGEKRIMENOU EIDOUS einai logiko kapoia stigmi na to varetheis,an den exeis to ipovathro.etsi loipon opws allazoume to styl mas to emfanisiako,allazoume kai mousika gousta toso grigora oso grigori einai i dsl sindesi mas.....
f)an exete proseksei oi salonikeis,ta metalladika gemizoun MONO tis meres pou paizoun DISCO!gt ayto???ma fysika epeidi einai kati eykolo sto akousma kai xoreyoume oloi mazi xazoxaroumena....an paiksei omws kanena death/grind party oi legomenoi kafroi oute kan tha jseperasoun ta 20 atoma mesa sto magazi....kai ama.apotelesma vevaiws tou agnou opadismou...twn mp3.
eimai poli perifanos pou anhkw se mia proigoumeni genia,i opoia eprepe na kanei ton kwlo tis talhro gia na vrei lp apo tous the sound,pou eprepe na psaxnei se listes apo to ekswteriko gia na agorasei lps apo tous black flag,pou exei sindiasei kathe disko me tin stigmh/mera pou ton agorase....gt apla ola ayta exoun mpei sthn kardia mou kai den paizei pote na vgoun.oso pio diskola vriskeis kati toso pio poli to ektimas....
kai egw katevazw mp3.tous palious mou diskous gia na tous akouw sto mp3 player enw voltarw,i kamia nea kykloforia apo group pou goustarw-an mou aresei omws paw kai to agorazw me thn mia....
kai na kopoun oi pipes "stirizete tis diskografikes" kai mpla mpla mpla....den dinw dekara tsakisth gia to an stirizw tin fat wreck,alla an o neos diskos twn nofx mou aresei,tha skasw ta fraga na ton agorasw(pou den mou perisseyoun alla einai KAPSOURA I FASH) kai makari o fat mike kai i fat wreck na zoun plousioparoxa(leme twra..)
fysika twra atoma opws o razor kai o kathe razor mporoun na iperifaneyontai oti einai opadoi tankard,enw se kapoies alles poxes tha akougan stin kalyterh ksilina spathia......500gb mousiki spiti kai cd/lp MHDEN.poza kai karfia kai rafta petraxeilia kai ousiastikh epafh anyparkth...
kai einai krima na vlepeis mpantes(diy) na min mporoun na anteksoun olo ayto to anelehto downloading kai na varane dialisi....kai milame me times 9e to cd kai 7 to lp....den ta exoume?oxi fysika...apla ola einai thema proteraiothtwn,kai etsi emeis ta xwnoume sta ypermodata pantelonakia mas kai se frapedies se xliadtes kafeteries me 5e ton kafe.
makari na ginei ena gamhmeno skiniko kai oli ayth i fash na papsei mia gia panta.ekei tha doume pioi einai alithinoi mousikofiloi kai oxi pozerakia pou ekfrazontai apo ti ekastote sindeseis tous.
kai kati akoma:einai poli pio timio na mpeite se ena diskadiko kai na klepsete to cd pou thelete.toulaxiston ekei to group tha exei parei idi ta dikaiwmata tou...
apo ta elaxista SOVARA mou post.
edit:angmar simfwnw 100% mazi sou.
Βασικά η πρώτη λέξη είναι πλάγια γιατί απλά δεν έχει σχέση με τη μουσική. Plain and simple. Η δεύτερη είναι πλάγια για ότι γράψω στο επόμενο σημείο σου.Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Τότε πολύ απλά φίλε δεν έχεις βρει ταυτότητα. Καύλες της στιγμής είναι αυτές και ακόμα ψάχνεσαι. Από τη στιγμή που αφορίζεις έτσι απλά τα ακούσματά σου 2 χρόνια πριν, αυτά τα ακούσματα ποτέ δεν ήταν μέρος της ταυτότητάς σου.Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Μπράβο ανοιχτόμυαλοι ERίτες!`!~1 :dfinger:
Α, και αυτό που λέει ο πάνκης για την ποσεριά στο obscure με συλλογές mp3 και κανά φτιαχτό μπλουζάκι κι έτσι είναι από τα πιο αστεία πράγματα που βλέπω έξω και σχολιάζω με φίλους και γνωστούς. Άσε που κατά 90% είναι 16χρονα που με τη μία χώνονται στο ψαγμένο και αγνοούν βασικές μπάντες που οδήγησαν εκεί(*cough* Trident *cough*). Βέβαια αυτό παίζει να γινόταν και με τις κασσέτες κάποτε, αλλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Καταρχήν να ορίσουμε τον χρόνο dt πρώτα:Quote:
Originally Posted by sfinotouvlaki
Χρόνος DT είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που θα ανάψει το πράσινο και θα ακούσεις την κόρνα του ταξιτζή πίσω σου.
Συνεχίστε τώρα!
Milas gia neokoph ellhnikh nwobhm (diabazw ayto pou egrapsa kai klaiw apo ta gelia!!!) mpanta?Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
Τα παιδιά από την μπάντα μια χαρά πράγματα ακούν.
Οι οπαδοί(οπαδές μάλλον) τους πέφτουν στην κατηγορία αυτή.
Άντε και Serpent's Knight και Trop Feross και Chasar τα παιδιά.
ΕΛΛΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΜΠΙΤΡΙΑ.Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
εγώ για να πω την αλήθεια έχω ΑΦΟΡΙΣΕΙ (με παπά και με κουμπάρο) αυτά που άκουγα στα 16-17 μου (όχι όλα, υπήρχαν και οι ρατμ) και δεν τα ακούω πότε, άντε το πολύ πολύ σε καμιά ξεθάβιν βραδιά. Αλλά σου λέω αλήθεια, τ'ορκίζομαι, τότε τα γούσταρα πολύ και ψώνιζα συχνά και σιντί και αυθεντικά μπλουζάκια και ήμουν πολύ χαρούμενος. Απλά μετά άρχισα να ακούω περισσότερο άλλα πράγματα και ακόμα πιο μετά τελείως άλλα πράγματα κ.ο.κ. Και ερωτώ : Χου δε φακ νίτζ εν αϊντέντιτι;
ο Jason Bourne.
αχαχα τι βρωμιάρης που είσαι :pink: