ήτανε.
γενικά όλοι οι γαμάτοι τύποι ήταν απλά το σαρκίο και το μέσο, κουμάντο κάνει πάντα το μουστάκι.
Printable View
ήτανε.
γενικά όλοι οι γαμάτοι τύποι ήταν απλά το σαρκίο και το μέσο, κουμάντο κάνει πάντα το μουστάκι.
αποπολιτικοποιείτε τι διαδικασία.
Αυτη του πουστη του Παρη. Ναι ρε συ Ουμπου, σωστα δε λεω, αλλα δε γουσταρω να τα ισοπεδωνω ολα και να λεω οτι ολοι εκαναν αυτο που εκαναν γιατι δεν ειχαν επιλογη και γιατι τα ηλεκτρονια μεσα τους αυτο αποφασισαν για αυτους γιατι ετσι καταληγουμε σε υπαρξιακα και δε θελω να παω παλι εκει. Τελικα, το θεμα ειναι η επιλογη κι οχι οι συνθηκες που σε οδηγησαν σε αυτην.Quote:
Originally Posted by ikonoklast
ναι; εγώ λέω πως δεν υπάρχει επιλογή.
δηλαδή ρε παιδί μου λες πως οι μάζες που στήριξαν το ναζιστικό καθεστώς είχαν την επιλογή για ελευθερία-ισότητα-αδελφότητα αλλά προτίμησαν τον αδόλφο και το παρείνι του. ε όχι, εγώ λέω πως δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή.
αυτό μπορεί να επεκταθεί σε κάθε μάζα ανεξαρτήτως χρόνου και χώρου.
Αν εχεις δικιο, παρατα τους αγωνες. Εκτος κι αν δεν εχεις τετοια επιλογη.
γιατί;
Οοοοοοχι όχι!! Τελικά το 8έμα είναι και τα δύο. Και το ίδιο το αποτέλεσμα και αι συν8ήκαι αμα 8έλουμε να είμαστε σωστοί αλλιώς είμαστε μαλάκες και κρύβουμε πράματα!!Quote:
Originally Posted by Fixxxer
Υπήρξαν εκκα8αρίσεις στελεχών του κόμματος; Δε κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα αλλα ερευνούμε και τις συν8ήκες. Δε κοιτάμε μόνο τις συν8ήκες αλλα κρίνουμε και το αποτέλεσμα. Κι έτσι είμαστε σωστή γραμμή.
Δεν ξερω, δεν ειχα επιλογη, επρεπε να στο προτεινω.Quote:
Originally Posted by Ubu Roi
Να ας πούμε ο ουμπορόι αφαιρεί κά8ε δυνατότητα δράσης και τα πετάει όλα σε έναν ντετερμινισμό του συστήματος. Δεν είναι έτσι λέω εγώ, έχεις επιλογές απλά αυτές εξαρτώνται και απο τις συν8ήκες. Έτσι ένα αποτέλεσμα δεν είναι μόνο οι συν8ήκες που οδήγησαν σε αυτό, είναι και το ίδιο το αποτέλεσμα. Αλλέως πράγματι δεν υπάρχει λόγος να κατεβαίνει κάποιος στο δρόμο, αφου έτσι κι αλλιώς η δράση του είναι συστημικά προκα8ορισμένη. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο φίξερ έχει δίκιο αν κατάλαβα σωστά.
Βασικα κι εγω συμφωνω με ικονοκλαστ αλλα γουσταρω πολυ και την αποψη του Ubu γιατι την ειχα πιο παλια κι εγω και ξερω οτι θα τον οδηγησει σε τελμα.
βρίσκομαι ήδη σε τέλμα!
λοιπόν, πράγματι πιστεύω ότι επικράτει απόλυτη σχέση αίτιου-αιτιατού. τα οποία αίτια όμως είναι τέτοιου πλήθους και τόσων ειδών (κοινωνικά, βιολογικά, κλιματολογικά, οτιδήποτε) ώστε να είναι αδύνατο να γίνουν απολύτως αντιληπτά σε κάθε περίπτωση. ορισμένες φορές είναι προφανή, άλλες μπορούμε μόνο να υποθέσουμε τις αδρές τους γραμμές, άλλες δεν μπορούμε ούτε καν να υποθέσουμε. παρ' ολ' αυτά, πιστεύω ότι σε παντελώς υποθετικές, ιδανικές συνθήκες θα μπορούσαμε να αιτιολογήσουμε κάθε αποτέλεσμα. οπότε, ναι, το βλέπω κάπως ντετερμινιστικά.
τώρα, όσον αφορά την πολιτική δράση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό θα έπρεπε να κάνει κάποιον να μην "κατεβαίνει στο δρόμο", απλώς αναγνωρίζει ότι το ότι πιστεύει ότι έχει νόημα να κατεβαίνεις στο δρόμο έχει διαμορφωθεί από τις ως τότε συνθήκες στις οποίες έζησε και δεν έσκασε ουρανοκατέβατο.
βιάζομαι να πάω στο λιμάνι και επιφυλάσσομαι μην είπα/πω καμιά χοντρή μαλακία, θα ξαναποστάρω αύριο ελπίζω.
κάτσε κάτσε, αν όλα τα αίτια ήταν αντιληπτά, αυτό δν συνεπάγεται πλήρους πρόβλεψης των αποτελεσμάτων? και αν το πάμε ακόμα παραπέρα, αν κάθε αίτιο είναι με τη σειρά του και ένα αποτέλεσμα κοκ, θεωρείς πως είναι σε όποια κλίμακα εφικτό να ελέγξουμε το τι θα προκύψει μέσω αυτού;Quote:
όχι, είναι ανέφικτο, γι' αυτό μίλησα για παντελώς υποθετική - ιδανική περίπτωση.
ε ισχύει και ότι πολύπλοκα συστήματα σαν την ανθρώπινη κοινωνία δεν περιγράφονται με συναρτήσεις.επίσης όσο οι συνθήκες δημιουργούν τον άνθρωπο ως ολότητα σκέψης και πράξης,άλλο τόσο ο άνθρωπος τροποποιεί και τις ίδιες τις συνθήκες με τη σκέψη και την δραστηριότητα του,τα οποία δύο σύνολα αλληλεπιδρούν συνεχώς.
οπότε ουσιαστικά ενώ δέχεσαι πως τα πάντα έχουν τις ρίζες τους σε ένα ή περισσότερα συμβάντα πριν από αυτά, αυτά είναι τόσα πολλά ή τόσο "αόρατα" ή και τα δύο που είναι αδύνατον να προβλέψεις τα αποτελέσματά τους πριν συμβούν.Quote:
αυτό δεν σε κάνει ακριβώς ντετερμινιστή ε. δλδ οκ, είναι μια δική σου προσέγγιση στη θεωρία του house.