loipon to eixa grapsei gia to mag alla ap'oti katalava den einai oi ypoloipoi yper dimosiefsis arthrou gia to thema, opote to kanw paste edw.
"H εκδίκηση της γυφτιάς
H πανούκλα του διαδυκτιακού forum αντεπιτείθεται
Αφορμή για το άρθρο (ο Θεός να το κάνει) αυτό υπήρξε το κείμενο του Βασίλη Ζαχαρόπουλου στο site του metal hammer σχετικά με τα fora. Σύμφωνα με το κείμενο αυτό λοιπόν τα fora που ασχολούνται με τη μουσική στην ελλάδα είναι γεμάτα ανίδεους ξερόλες που, άκουσον άκουσον, έχουν δισκοθήκες απο downloaded albums, κομπλεξικούς και – αν είναι ποτέ δυνατόν, κύριε πρόεδρε- λένε το μακρύ τους και το κοντό τους! Εκτός αυτού έχουν και υφάκι, πετάνε τη χολή τους δεξιά και αριστερά απο κόμπλεξ, δεν ακολουθούν τους αυστηρότατους κανόνες που κανονικά έπρεπε να τους επιβάλλονται (να, σαν αυτόν για παράδειγμα που επέτρεψε στον Ζαχαρόπουλο να περιλάβει την λέξη «αρχιδια» στο κείμενο του) , και στο κάτω κάτω «ελευθερία λόγου» κατά την άποψη του δεν σημαίνει «ασυδοσία, διαπόμπευση ή σπίλωση».
Ε λοιπόν σας έχω νέα. Ελευθερία λόγου σημαίνει πως ο καθένας μας (ναι ναι, ΚΑΙ ο κομπλεξικός καθένας μας) μπορεί να πεί οτιδήποτε θέλει να πεί. Αν κάποιος θεωρεί πως αδικείται απο τα λεγόμενα του καθενός μπορεί απλούστατα να απαντήσει, ακριβώς όπως κάνω εγω αυτή τη στιγμή. Επίσης η επιλογή ύφους είναι δικό του θέμα. Όπως ακριβώς στην κανονική ζωή! Κάποιος σε κατηγορεί για κάτι, θίγεσαι, του απαντάς και άλλα τέτοια – ξέρετε, αυτό που λέμε «συζήτηση» εμείς οι ακροαριστεροί (και ποιός ξέρει τι άλλο).
Πραγματικά αυτό το κείμενο μου προκαλεί οργή. Ο «πικραμένος» Ζαχαρόπουλος, αφού έφαγε τη ζωή του στα fora που τον πρόδωσαν και τον πλήγωσαν, αποφάσισε να ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ την άποψη του, η οποία είναι λίγο πολύ κατά της ελεύθερης δημοσίευσης των υπολοίπων απόψεων!!! Ο Παπαδόπουλος θα ήταν περήφανος!! (οχι ο ηθοποιός).
Τι λέτε αγαπητέ, ποιά ακριβώς αρμόδια αρχή σας ενέκρινε ως «σχετικό» με τη μουσική ωστέ να κρίνετε τους υπόλοιπους ως ασχέτους; Απο πότε η ποσότητα δίσκων που ακούει κάποιος ανά μήνα είναι κριτήριο για την σχέση του με την μουσική, ορίζει το πώς τους ακούει και, φυσικά, τον καθιστά σχετικό ή άσχετο; Αυτή η αντιμετώπιση «εγώ στα νιάτα μου άκουγα τη μουσική σαν να ήταν κάτι μαγικό, η νεολαία σημερα ομως...» με αρρωσταίνει. Ζαχαρόπουλος Βασίλειος, ετών 92, μεταλομπαμπάς.
Είναι τόσο δύσκολα κατανοητός ο ρόλος ενός forum? Σ’ένα forum είναι εξ ορισμού θεμιτό το να βρεθούν όλα τα είδη ανθρώπων που μπορείς να συναντήσεις οπουδήποτε. Τι είδους κόμπλεξ είναι αυτό που θα κάνει εμένα ή τον οποιονδήποτε να κρίνει πως αυτά που γράφω είναι πιο άξια δημοσίευσης απο αυτά που γράφει κάποιος άλλος, όχι σε ένα περιοδικό αλλά σε έναν χώρο συζήτησης; Τελικά αυτή η κουβέντα είναι επιπέδου δημοτικού και η ανάγκη να την κάνουμε με τρελλαίνει. Πρέπει να αποδείξουμε δηλαδή απο την αρχή πως κανείς δεν είναι πιο «ίσος» απο τον άλλον. Επίσης, έχετε υπ’ όψιν, 2+2=4. Να το θυμάστε αυτό είναι σημαντικό.
Αυτό που με τρελλαίνει όμως πιο πολύ απ’όλα είναι το γεγονός οτι αυτή η ακροδεξιά, φασιστική άποψη δημοσιεύεται, υποστηρίζοντας φυσικά και το κλείδωμα του forum στον τόπο της δημοσίευσης! «ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ». Και αυτό απο κάποιον που θεωρεί τους χρήστες forum θρασύδειλους!!!
Ανέκδοτο, πραγματικά. Πόσο ψώνιο πρέπει να είσαι για να θεωρείς πως επειδή γράφεις κάπου και έχεις βήμα για να αναπτύξεις τις αρλούμπες σου με λεξιλόγιο ημι-καθαρεύουσας, έχεις και τη δυνατότητα να κρίνεις ποιός άλλος θα το κάνει; Τα καλάμια δεν είναι για χόρταση. Για’υτη τη δουλειά υπάρχει το φαγητό (μπουρπ).
Και εκτός αυτού ο μεγάλος και τρανός κριτής των πάντων Βασίλης Ζαχαρόπουλος αποφασίζει πως όλοι οι χρήστες είναι «έτσι», «αλλοιώς», «enter-random-stereotype» όπως ακριβώς ένας ρατσιστής θεωρεί τους μη λευκούς κατώτερους.
Είναι σαν να του διέφυγε κάθε εξέλιξη της ανθρώπινης - σκέψης των τελευταίων 3 αιώνων. Δε φταίμε εμείς ρε Βασίλη αν οι αγρότες με τις τσουγκράνες και τους δαυλούς σπάνε την πόρτα του πύργου σου.
GROW UP.
"
Gia opoion den to kserei akomi kai gia na min akousw ti gnwsti vlakwdi gkrinia, Dimitris Iwakeimoglou