όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί, όποιος ψηφίζει κι υπογράφει να προσέχει που έβαζε τη φωνή και την υπογραφή του. είναι απέναντι.
Printable View
όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί, όποιος ψηφίζει κι υπογράφει να προσέχει που έβαζε τη φωνή και την υπογραφή του. είναι απέναντι.
Απλα ηθελα να πω καπου σε καποιον αοριστα οτι θλιβομαι πραγματικα για την εικονα της ελληνικης κοινωνιας εν ετει 2011. Οταν πολλοι απο μας, αν οχι οι περισσοτεροι, ημασταν εφηβοι στα τελη 90'ς και σκεφτομασταν σε τι γαματη εποχη που ζουμε και πως εχουμε ολη μας τη ζωη μπροστα, ωστε να πραγματοποιησουμε τα ονειρα μας και να κανουμε ακομα μεγαλυτερα, τιποτα δε μπορουσε να μας προετοιμασει για τα επομενα 15 χρονια που ακολουθησαν, καθε χρονος χειροτερος απο τον προηγουμενο... και που ειμαστε ακομα, ποιος ξερει τι θα δουμε και τι θα ζησουμε απο δω και περα... συνεχιστε ελευθερα και συγγνωμη για την παρεμβαση.
α) είναι από τους ιδρυτές του πασόκ, end of story
αλλά έχω και άλλα
β) το 2004 (ή 2005, αλλά νομίζω 2004), για να μην υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ νεοεκλεχθείσας ΝΔ και πασοκάρας, ο Καραμανλής περικυκλώνει τον Γιωργάκη προτείνοντας τον Κάρολο Παπούλια -της α) ιδιότητος- για πρόεδρο της δημοκρατίας. Η κατάσταση ήταν ήδη τραγική μετά την δεύτερη τετραετία του κοντού, και ο Παπούλιας προτείνεται από την ΝΔ για πρόεδρος δημοκρατίας, και φυσικά ο Γιώργος συμφωνεί. Αντί να πει "αρνούμαι να με προτείνουν τέτοια λαμόγια", όπως θα έκανε κάποιος που δεν θα προσβαλλόταν από ματαιώσεις στρατιωτικών παρελάσεων, λέει "είναι τιμή μου να με προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Ξάφνου, ένας λακές κολλητός του Αντρέα μετατρέπεται σε Γκουρού Σοφίας και Γνώσης, όπως μόνο ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας εγγυάται σε όποιον πάρει τη θέση, για να έρθουμε, κάποια χρόνια μετά στο
γ) όπου ο Κάρολος Παπούλιας δηλώνει ικανοποιημένος που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, οπότε και ερχόμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα, πως ακριβώς όπως είναι και ο ίδιος μαλάκας κάποιος που κάνει παρέα μόνο με μαλάκες, έτσι_ακριβώς είναι και ο ίδιος προδότης κάποιος που δηλώνει ικανοποιημένος με την προδοσία
λοιπον, εμενα η λεξη "προδοτης" πολυ μου την βιδωνει, ε. τι προδοτης, αυτη ειναι η αστικη δημοκρατια, σιγα μην βρειτε καλυτερους.
στοιχημα οτι το μοναδικο πινκ στην ηλεκτρα ειναι ειτε κατα λαθος ή του Η.
Iceland & Krugman:
http://www.imf.org/external/np/semin.../isl/index.htm
Κατωριμε, ποσες φορες την ημερα τον παιζεις με Krugman?
νταξει η ηλεκτρα περναει μαθημα με 10 και το διαβαζει και στην επομενη εξεταστικη
Είμαι σίγουρος πως και ο Keynes θα τον έπαιζε μαζί σου.
http://news247.gr/ellada/eidiseis/o_...s.1429861.html
Τα παππούδια με τις μαγκούρες είναι κατευθείαν απο το αστεριξ στην κορσική.
μαυτα και μαυτα ο capitano Αποστολος θα πιασει ποσοστα πασοκ του 81..
Νικόλαος Κοντός
Παλιά όταν έλεγα ότι είμαι από τη Στυλίδα κανείς δεν την ήξερε, τώρα όμως;;;;;; Μπράβο Απόστολε!
Στηρίζουμε Αποστολάρα, στην επόμενη παρέλαση θα πέσουν οι servers του google maps.
Ειναι γνωστό οτι ο Κέυνς ήταν γνωστή τεκνατζού και τον σφύραγε στον Βιττγκενστάιν ε. Ναι Καλκι, σε σενα μιλάω, οταν ο αγαπημένος σου Λούντβιχ έδινε τις διαλέξεις στο Κεμπριτζ πάνω στις οποίες εκδώθηκε το Φιλοσοφικαλ Ινβεστιγκέισονς, περίμενε πως και πως για να περάσει η ώρα και να πάει σπίτι του για να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε πραγματικά, δηλαδή την ψωλή του μυστακιοφόρου οικονομολόγου.
ΟΡΛΥ;;;;;;
http://www.imdb.com/title/tt0108583/
ψαξου
Κατεβαίνει άμεσα.
ταινιαρα.
και γενικα αγαπαμε derek jarman.
Katwrimos, ο κέυνς προφανώς ήταν ο πούστης, και τον έπαιρνε, και ο βιτγκενσταιν ήταν ο άντρας της σχέσης φανερά, καθώς ήταν ο ιν δε κλόζετ.
Σκάσε πια ρε εμετέ.
Πρωτη φορα παντως μετα απο 15 χρονια αναπολησα να μουνα στο λυκειο και στην παρελαση. ΘΑ θελα να μουτζωσω και γω
Ξαφνικά μου 'ρθε και μένα μια αναπόληση και σου πάτησα μια.
μουφα ειναι η ταινια
μπαδεγουεη ειμαν επροχτες σε ενα παρτυ-κρεατος, εορταζε ενας φιλος, και ειχαμε εναν μεγαλοαγροτη
μας ελεγε λοιπον τις πουστιες που καναν οι βρωμολαρισαιοι (η ντροπη της επαρχιας)
στα σιλο με τα βαμβακια οι ελεεινοι ειχαν φκιασει υπογεια φρεατια...φορτωνε το φορτηγο κι αυτο (το βαμπακ')εφευγε και κατελληγε σε αλλο φορτηγο το οποιο το ξαναφορτωνε στο σιλο
γαμω τα καγιεν σας γιαλατζι βλαχοι
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_...10/2011_409598Quote:
Εργασία στο εξωτερικό αναζητούν οι Ελληνες
Πάνω από 12.500 βιογραφικά μόνο τον Σεπτέμβριο κατατέθηκαν στην ευρωπαϊκή πύλη Εuropass, ενώ ο συνολικός αριθμός για το 2011 ξεπερνά τα 67.500.
[...]
Σύμφωνα με την απάντηση του Europass, στον Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Παπανικολάου τον προηγούμενο μήνα συμπληρώθηκαν περισσότερα από 12.500 βιογραφικά σημειώματα -όταν ο μέσος όρος όλων των προηγούμενων μηνών δεν ξεπερνά τις 7.000. Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί πως στο σύνολο του 2010 είχαν συμπληρωθεί 46.399 βιογραφικά σημειώματα (αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ) ενώ μόνο στους εννέα μήνες του 2011 ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 67.633 σημειώματα.
Έτσι κάνουμε εμείς τα ταυράκια.
δεν εχει να κανει με τις περιοχες ρε κανιβλακα...με τα στρεματα εχει να κανει
τουτεστιν αλλο ο μπαρμπας με το καρο και το ΜΠΛΑΡΙ κι αλλο ο νεαρος με το 17χιλιαδεςκυβικατραχτερι και τα 600 χιλιαδες στρεματα βαμβαξ
τις μανουρες και τις πουστιες τις καναν οι μεγαλοι....με τους γεωπονουσ στα ΤΟΕΒ παραδιπλα
αυτα βλεπεται εσεις οι αστοκανιβαλοι και μας βγαλατε ολους καγιενακιδες...κι εμεις στραγγιζουμε τα σκατα μας...
αι σιχτηρ
εντιτ...
και ολο αυτο εγινε απο ΠΑΣΟΚοσκυλα...μουνια της λασπης κουτοπονηροι
τετοια αναλογα καμναν κι εδω...εδω ο αλλος απαλοτροιωσε παραδες απο υδρευτικα, εναμιση μυριο ευρα και απλα την εκανε απο τον δημμο
τον κυνηγουσαν λεει για φυλακες...παπαρια...μετα απο λιγο καιρο τον ειδα στον δημο
Ναι οκ, προφανώς η πουστιά πάει ανάλογα με τη γη, οσο πιο πολύ γη έχεις τοσο περισσότερες πιθανότητες να κάνεις πουστιά. Αλλα αντίστοιχα δεν είναι εντελώς αθώοι και οι μικροί αγρότες, τουλάχιστον προσωπικά μου έχουν πεί υπέροχες ιστορίες για επιδοτήσεις απο ΕΕ και μαλιστα ορισμένοι μου τις λέγανε και με καμάρι, σε στυλ κοιτα τι κανω εγώ το τσακάλι της παλαιοχωρας και τα τρώω απο τους Γαλλους.
τι με νοιαζει ρε το τυχαιο παραδειγμα σου?
εγω εχω εναν ολοκληρο νομο να ειναι στα ορια του εξεφτελισμου...οι παλαιοι λενε για σκηνικα κατοχης
και υποτιθεται οτι εμεις οι της επαρχιας θα ειμασταν στον αφρο σε σχεση με τα αστικα κεντρα....
στα παπαρια μου οι γνωσεις σου περι οικονομιας και στα παπαρια μου οι παπαριες περι επαναστασις...εδω υπαρχει θεμα σοβαρο
εγω εχω 150 ευρα για να βγαλω εναν μηνα...στον μηνα μεσα ειναι και τα ευρα μιας νοσοκομας (700) εμενα με λες πως την βγαζω?
τον τσουτσεκισμο ρε φιλε δεν τον μπορω...οκ οταν ειμαν μικρος ειχε πλακα...τωρα ΟΧΙ
Επιτέλους, οι μάσκες έπεσαν:
http://athens.indymedia.org/front.ph...cle_id=1348261
Για να μην πούμε ποιός ΠΡΟΔΟΤΗΣ από'δω μέσα κρατάει το δεξί δοκάρι του πανό.
Λοιπόν, εξαιρετικό κείμενο που τα λέει όλα από δύο τύπους της μη-ανταρσυακής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Είναι πολύ μεγάλο άλλα κάντε τον κόπο να το διαβάσετε.
http://avantgarde2009.wordpress.com/2011/10/27/μια-χαμένη-ευκαιρία-με-ένα-πικρό-τέλος/
Άρθρο στο μπλογκ της Liberation με τίτλο: Το ευρώ θάβεται, σε χάος η ΕΕ.
Ο στρατηγός Χαρίλαος Πάγκαλος παρατηρεί ικανοποιημένος την πλατεία Συντάγματος από ένα παράθυρο της Βουλής, το πρώην ελληνικό κοινοβούλιο που έγινε το στρατηγείο της χούντας της οποίας είναι επικεφαλής .
Δύο αμερικανικά άρματα Abrams φυλούν από την μια μεριά ως την άλλη το κτήριο .. Ακριβώς απέναντι οι μπουλντόζες κατεδαφίζουν το πρώην υπουργείο Οικονομικών το οποίο πυρπολήθηκε από τους διαδηλωτές κατά την διάρκεια των επεισοδίων του 2012 που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας.
Στη γωνία της πλατείας η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί και αυτή μια ανάμνηση… Στη θέση του, ένα οικόπεδο που περιμένει μια μέρα τους ιδιώτες επενδυτές να επιστρέψουν στη χώρα... Ο Πάγκαλος είναι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να συμβεί..
Παραταύτα η τάξη επανήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας : o εμφύλιος πόλεμος έχει περιοριστεί πλέον στα βουνά της Ηπείρου και οι τελευταίοι πολεμιστές του ΚΚΕ δεν θα αργήσουν να παραδώσουν τα όπλα .
Ο στρατηγός ξανασκέφτεται τα γεγονότα που τον οδήγησαν να πάρει την εξουσία...Όλα ξεκίνησαν τέλος του 2011 όταν η ζώνη του ευρώ αποφάσισε να επιβάλει μια απομείωση της τάξης του 60% στο ελληνικό χρέος που το κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.
Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε «bank run» όπως το λένε οι οικονομολόγοι... όλοι δηλαδή οι ιδιώτες αποσύρουν όλα τους τα χρήματα από τις τράπεζες που καταρρέουν η μία μετά την άλλη.
Το EFSF σπεύδει προς βοήθεια επανακεφαλαιοποιώντας τες όμως οι μικροί Έλληνες επενδυτές που είχαν την ατυχία να επενδύσουν εκεί όλες τους τις οικονομίες χάνουν τα πάντα...
Από την μια μέρα στην άλλη το Ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα περνά στα χέρια των Βρυξελλών. Παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν επενδύσει τα χρήματα τους σε Ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού: οι συντάξεις πρέπει να ακρωτηριαστούν κι άλλο. Ο δρόμος ξεσπά: οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν αυτή την Ευρωπαϊκή βοήθεια που τους γονατίζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός προσπάθησε να εξηγήσει ότι χωρίς την Ευρώπη η κατάσταση θα γίνονταν πιο καταστροφική όμως κανένας δεν τον ακουσε.
Τον Νοέμβριο του 2011, δέχεται να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς από την ΝΔ εκλέγεται όμως θα πρέπει να συνεργαστεί με τους λαϊκιστές της Δεξιάς το ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ σημειώνει και αυτό αξιοσημείωτη πρόοδο.
Ο Σαμαράς ένας πεισματάρης εθνικιστής (ή αργόστροφος ) αποφασίζει υπό την πίεση του δρόμου αλλά και από τα «μεγάλα τζάκια» που ελέγχουν την χώρα και που φοβούνται ότι θα τα χάσουν όλα εάν η λιτότητα διαρκέσει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ !
Για αυτόν ο τρόπος είναι προφανής : με ένα υποτιμημένο νόμισμα η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβρεί την ανταγωνιστικότητα της στις αγορές και θα εισρεύσουν χρήματα για να επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας. Όπως η συμμετοχή στο Ευρώ και στην ΕΕ συνδέονται η Ελλάδα εγκαταλείπει το σύνολο των συνθηκών .
Οι Έλληνες προαισθανόμενοι την κατάσταση απέσυραν όλες τους τις οικονομίες από τις τράπεζες και τις τοποθέτησαν στο εξωτερικό. Το κλείσιμο των Ελληνικών συνόρων ώστε να καταπολεμηθεί η διαφυγή κεφαλαίων γίνεται πολύ αργά… Η Ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις τράπεζες διακόπτεται και ο χρηματοοικονομικός τομέας της Ελλάδας φαλιρίζει. Η Ελλάδα που σφραγίζει με την λέξη δραχμή τα χαρτονομίσματα του Ευρώ μετατρέπει το χρέος της σε νέες δραχμές…
Η οργή των πολιτών κατά των πολιτικών τους εξακολουθεί να αυξάνεται. Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν το 2012 και η εξουσία καλεί τον στρατό για την διατήρηση της τάξης.
Το 2013 μια διαδήλωση στο Σύνταγμα μετατρέπεται σε δράμα. Ο στρατός ανοίγει πυρ και σκοτώνονται 90 άτομα. Άγνωστοι απαντούν μερικές μέρες αργότερα σκοτώνοντας καμιά 20αρια στρατιωτικούς. Πολεις ολόκληρες πέφτουν στα χέρια των ανταρτών. Τρομοκρατημένα τα μεγάλα τζάκια ζητούν από τον στρατό να πάρει την εξουσία Το 2014 παίρνει την εξουσία ο στρατηγός Πάγκαλος. Υποστηριζόμενος από τους Αμερικάνους προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη…
Η ΕΕ έχει άλλα πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με την Αθήνα. Η έξοδος της Αθήνας δημιούργησε κύμα πανικού στις αγορές που παίρνουν δρόμο από την ζώνη του Ευρώ: Αν η Ελλάδα το έκανε (να βγει από το ευρώ) θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Οι επενδύσεις σε ευρώ μετατρέπονται σε υψηλού κινδύνου.
Η Γαλλία η ίδια δεν καταφέρνει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Η Γερμανία γίνεται η χώρα καταφύγιο! Οι καταθέτες δημιουργούν ένα μεγάλο «bank run» μεταφέροντας τις οικονομίες τους προς τη Γερμανία, την Ελβετία τις ΗΠΑ.
Τέλος του 2012 δεν υπάρχει ευρωζώνη και οι χώρες επανέρχονται στα εθνικά τους νομίσματα με την ελπίδα να ξαναδώσουν ανάσα στις οικονομίες τους. Συμβαίνει το αντίθετο. Ολη η ζώνη χρεοκοπεί.
Το γεγονός δεν είναι σοβαρό για την Γερμανία που διαπραγματεύεται την εξόφληση του χρέους της με το ισχυρό μάρκο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για την Γαλλία και την Ιταλία.
Η Γερμανία βλέπει τις εξαγωγές της να κατεδαφίζονται. Τα προϊόντα της είναι πανάκριβα. Από την άλλη ο δανεισμός της αυξήθηκε πάρα πολύ γιατί έπρεπε να βοηθήσει τις τράπεζες της για να αντιμετωπίσουν τις χρεοκοπίες των άλλων χωρών και τις επιχειρήσεις της.
Από το 2013 και μέσα σε ένα χρόνο τίποτα δεν έχει απομείνει από την Ευρωπαϊκή αγορά. Όλες οι χώρες της πρώην ευρωζώνης βυθίζονται σε ύφεση με ισχυρές κοινωνικές πιέσεις.Οι εθνικιστές κερδίζουν τις εκλογές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι γεωπολιτικές πιέσεις ξαναεμφανίζονται στην γηραιά Ήπειρο. Το Βερολίνο κατηγορείται ως υπεύθυνο για την αποτυχία του Ευρώ και βλέπει με ανησυχία τους γείτονες του να συνάπτουν αμυντικές συμφωνίες . Το Παρίσι προσπαθεί να δημιουργήσει μια λατινική Ένωση για να πάρει τα ηνία της νεκρής ΕΕ. Η Γερμανία νοιώθει απομονωμένη και μισητή. Αυξάνει τον προϋπολογισμό της άμυνας της