"σοβαρέψου" λέει και ακολουθεί αυτή καταπληκτική πρόταση.
Ξέρω όμως ότι δεν είσαι χαζή και κάνεις χαβαλέ οπότε το εξηγώ και σε σας παιδιά, η Βαρβάρα κάνει πλάκα!
Printable View
Λολ τον μλκ.
Γενικά δεν πιστεύω ότι πέρασε κάποιος καλά στον στρατό, έτσι όπως το λέει ο Krux δηλαδή. Απλά είναι 2-3 πράγματα που σου μένουν και τα αναπολείς και είσαι στην φάση "τι γέλιο είχε ρε πούστη".
Κατά τα άλλα μια χαρά όπλο έχουν οι μάγειρες και στη μονάδα μου βαρούσαν και πέτο κανονικά (ενώ δε μας πήγαινε και άσχημα, στο 3-1, μόνο από το 2-1 και κάτω ήταν απαλλαγμένοι).
Καλή θητεία 'C3rvant3s!
Έχω σκεφτεί άπειρα ηλίθια αστεία για θητεία carheart αλλά δεν θα επεκταθώ.
Πες πες! Θα με φωνάζει πορτοκαλί κεφτεδάκο ο επόπ μου; Θα είμαι ο κεφτεδάκος της μονάδας; Θα με πήζει ο ΚΓΧ και ο ΦΒΠ? Δεν θα πάρω το ΠΦΛ επειδή είμαι ΜΝΧ κάτω από τρία; Δεν θα είναι το πάρτυ της ζωής μου εμένα ο στρατός;
Πάντως έχω υπόψιν μου παλικάρι που δήλωσε οπλοφοβία και τον πήραν καψιμιτζή και τα ξυνε.
Σαφώς και υπήρχαν δύσκολες στιγμές και βεβαίως σε καμμία περίπτωση δεν έκανα σαν τρελός όταν πήρα την απόφαση να παρουσιαστώ. Είναι μια δύσκολη κατάσταση δεν αντιλέγω, για όλους είναι, απλά με το να προσπαθείς να σκαρφίζεσαι τρόπους που θεωρείς οτι θα σε βοηθήσουν να την περάσεις by, στην τελική γίνεται περισσότερο σκατά η όλη φάση. Γι' αυτό και σου είπα οτι γενικά μην το κουράζεις πολύ στο μυαλό σου. Αν το δεις με καλή διάθεση και με στυλάκι οτι πάω για μια εμπειρία και να τελειώνω για να συνεχίσω την ζωή μου, πιστεύω οτι θα περάσεις "καλά" σε γενικές γραμμές.
Και μηχανικό ρε κώλε, οχι θητεία, φυτεία θα κάνεις εκεί μέσα.
Θες να πάω εγώ στη θέση σου ?
Εννοείται ότι αν μπορείς να αποφύγεις το στρατό το κάνεις, αν και δε νομίζω να είναι και τόσο εύκολο και όντως θα σε τρέχουν καναδυό χρόνια μέχρι να πάρεις Ι5. Αποκεί και πέρα, αν τελικά πας, έχουν δίκιο όσοι λένε ότι δεν είναι κάτι που δεν αντέχεται, το πιθανότερο είναι πως όταν τελειώσεις θα σου μείνουν μόνο οι καλές στιγμές, αν και οι κακές και κυρίως οι πραγματικά ανούσιες θα είναι περισσότερες.
Οπότε η σωστή γραμμή είναι να κάνεις την προσπάθεια σου να τον γλιτώσεις αλλά αν δε σου κάτσει μη τρελαθείς κιόλας, 9 μήνες είναι και θα περάσουν χαλαρά και θάσαι και μια χαρά στο τέλος και θα παρακολουθείς και περισσότερη μπάλα (σε όλους συμβαίνει αυτό).
Γενικά το θέμα της θητείας είναι μια μαλακία και μισή. Αυτό το λέει ενας τύπος -όπως εγώ- που η μόνη πραγματική πούτσα που έχει φάει 5μιση μήνες τώρα, ήταν στην εκπαίδευση, που είναι στην αεροπορία, και που δεν πιάνει μία σε αγγαρεμα και πήξιμο μπροστά στο τι τραβάνε οι αντίστοιχοι στρατέοι στου διαόλου το κέρατο, ενώ αυτός κάθε 2-3 μέρες είναι στο σπίτι του. Η μαλακία αυτή, σου κόβει την ροή της (όποιας) ζωής έχεις τελοσπάντων, σε βάζει να κάνεις τον χαμάλη για μαλάκες που δεν ξέρουν να βάλουν 2 λέξεις στην σειρά (πόσο μάλλον 2 σκέψεις ) και ένα σωρο άλλες ανούσιες παπαριές που αν πριν ένιωθες μια φορά αντιπαραγωγικός, εκεί μέσα το νιώθεις 10. Το οτι "θυμάμαι καλές στιγμές" προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Ακόμη και στο πιο σκατά μέρος μπορεί να γίνει κάτι αξιομνημόνευτο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα ούτε για το μέρος ούτε για τι σε ανάγκασε να είσαι εκει. Τους 2-3 ανθρώπους που ενδέχεται να γνωρίσει κανείς εκεί και να τους κρατήσει σαν γνωστούς του και μετά τον στρατό, μπορείς κάλλιστα να τους γνωρίσεις με χιλιάδες άλλες αφορμές και έξω απο το χακί μαντρί. Προσωπικά ως τώρα δεν γνώρισα κανένα. Ούτε θυμάμαι τίποτα "τόσο γαμάτο" που να λέω "τουλάχιστον έζησα και θυμάμαι αυτό". Με 2 λόγια; ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.
δεν εχω ουδεμια αναμνηση απ την (οποια) θητεια μου και αυτο ειναι καλο. Δηλαδη εχω, αλλα ειναι συμπτυγμενα ολα, σαν να εκανα θητεια 3 μερες.
κατα τ αλλα Κρουξ λες παπαριες. "μερικες απ τις καλυτερες αναμνησεις σου"
Ρε συ μιτς όλα πάιζουν ρόλο και καθενός η θητεία είναι ολότελα διαφορετική απο του άλλου. Πίστεψε με έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της θητείας μου και δεν εννοώ, χώρισα με την γκόμενα μου και λοιπές πίπες. Αυτό που εγώ ονομάζω ωραίες αναμνήσεις δεν είναι οτι βγήκαμε ένα βράδυ και γίναμε ντίρλα και μετά δεν βρίσκαμε το δρόμο για το στρατόπεδο αλλά σκηνικά που κάναμε χοντρές μαλακίες και την γλυτώναμε απο στρατοδικεία και βάλε. Τότε έτρεχε κρύος ιδρώτας, τώρα τα θυμάμαι και γελάω.
Πάντως κάθε φορά που ανοίγει κουβέντα, με την παρέα μου και λοιπούς φίλους, περί στρατού παίζει να ξημερώσουμε άνετα. Τώρα αν συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό, οκ πάω πάσο.
Ρεεεεε το αν είναι "μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις μου" είναι καθαρά θέμα προσωπικό.. Για κάποιον μπορεί και να είναι.. Και εγώ γαμάτα πέρασα, έχω κάποιες πολύ καλές αναμνήσεις, 3 πολύ καλούς φίλους, αρκετά γελοία σκηνικά να θυμάμαι, αλλά δε θα έλεγα ποτέ, αχ και να ξαναπήγαινα, ή έλα ρε χέστη 12αστερε θα στην κάνω εγώ τη θητεία.. Φυσικά νιώθω ότι μου έκοψε τη ζωή στα 2, επί 1 χρόνο φυτοζωούσα, δεν έμαθα τίποτα απολύτως, απλά κέρδισα κάποιες αναμνήσεις και 3 φίλους.. Αααααα και διαπίστωσα πως γίνεται να σε διατάζουν καθυστερημένοι, που πιστεύουν ότι 1+1 κάνει 11.. (αμίμητη η ατάκα διοικητή-λοχαγού ετών 31, όταν του είπα ότι δεν έχω χώρο να αποθηκεύσω κάποια αρχεία τέσπα, και η απάντηση: "Μα καλά ρε συ Βασίλη μέσα στη βδομάδα δε σου πήρα καινούρια οθόνη, 17' ενώ η προηγούμενη ήταν 15' ; Δεν ξέρω τι θα κάνεις..").. Τώρα αν για όλα αυτά αξίζει να μην κοιμάσαι σπίτι σου, να μην κάνεις μπάνιο κάθε μέρα, να ξυρίζεσαι, να κουρευτείς, να τρως φαϊ όχι δικό σου/γκόμενας/μάνας επί 9 περίπου μήνες ξέρωγω;
Οπότε μην πολυαναλύουμε το αν θα πάρει γιωτόχαρτο ή όχι ο 12.. Δε θέλει να πάει, δε θέλει στολή, δεν ανέχεται κούρεμα, ΤΕΛΟΣ..
χαχα, είμαι σε αδεια και προχθες με πήραν τηλέφωνο για το πως φορτίζει η ψηφιακή μηχανή που έχουμε στο γραφείο και έχουν προηγηθεί τηλεφωνήματα με ερωτήσεις για το πως αλλάζει χρώμα μια γραμμή στο word, και "γιατί αφου κάνω 2πλο κλικ στο φάκελο που έχει μέσα τα έγγραφα, αυτά δεν ανοίγουν?" true story χωρις πλάκα.
300 ΣΚΑΤΟΛΕΛΕ και στον πουτσο μας ο βικ :!:
πααααααλι ετρωγες?
Αυτό το "δεν έμαθα - δεν μαθαίνεις τίποτα στον στρατό" νομίζω ότι είναι εντελώς λάθος πάντως. Και δεν εννοώ ότι μαθαίνεις κάτι ΠΡΑΚΤΙΚΟ που θα το χρησιμοποιήσεις κάπου στη ζωή σου. Δε νομίζω ότι είμαι μόνο εγώ που γνώρισα χαρακτήρες και συμπεριφορές που αν δεν πήγαινα στρατό δεν θα ήξερα καν πως υπάρχουν. Η νέους κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς και ζωής που, σίγουρα όχι με τον απολυταρχικό τρόπο του στρατού, αλλά εμμέσως τους συναντάμε και έξω (όποιος έχει μπλεχτεί με ηλίθιο αφεντικό η συναδέλφους π.χ. σίγουρα έχει παραλληλίσει μέσα του την φάση με κάποια αντίστοιχη του στρατού). Φυσικά και δεν θα ξαναπήγαινα αλλά όπως και να το κάνεις, καλή η άσχημη, χρήσιμη η παντελώς άχρηστη, είναι σαφώς μια εμπειρία που σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις ηλικίες που την ζούμε δεν έχουμε ξαναπετύχει πολλές, πάμπολλες παραμέτρους της. Πραγματικά δεν αξίζει ο κόπος και η ξεφτίλα να κάθεσαι να το παίζεις λέλος για να την αποφύγεις.
plas ouan sto telos omos les malakia.o allos den thelei na erthei antimetopos me tosous tonous kathisterisis gia 9-12 mines 24/7 gia to tpt.den tou xreiazetai afti i empeiria.de mporeis na ton katigoriseis giafto.den einai kseftila,aplos den tin thelei k de ti xreiazetai.tous stirizo
Βεβαίως και δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις αλλά απο την άλλη δεν ξέρει κιόλας πως είναι πραγματικά και γι' αυτό εμείς που το έχουμε περάσει σαν εμπειρία καταθέτουμε την άποψη μας.
Και εγώ μαζί του είμαι εφόσων είναι θέμα ιδεολογίας, απλά διατηρώ επιφυλάξεις και πιστεύω οτι θα το μετανιώσει !
Θα μετανιωσει που δε θα παει στρατο; Δουλευομαστε;
εδω να εκφρασω τα παραπονα μου στην πολεμικη αεροπορια
γιατι μπορει να φυλαγα τα συνορα στη λεωφορο βουλιαγμενης και οι υπηρεσιες μου να ηταν 1 με 3 οφ
αλλα το αρχιδι ο δικας δεν με αφησε να δω απο κοντα το διπλο της θρυλαρας στη βρεμη στο ch.league
με αποτελεσμα τη δημιουργια ψυχολογικου τραυματος
για αυτο και μονο
ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΣ
Να πας.
Ε χέλπαρε τότες το παιδί με ίνφοζ βρε άσπλαχνε !
μα θα τον βοηθησω. αδικα τον αγαπαω? :)
http://www.omhroi.gr/faq_22.htm
αυτο το διαβασες?
http://benchmarkreviews.com/images/r...5-750_chip.jpg
http://techtickerblog.com/wp-content...09/core-i5.jpg
http://www.yugatech.com/blog/wp-cont...09/core-i5.JPG
http://www.yugatech.com/pclabs/wp-co...ore-i5-750.JPG
http://www.pcstats.com/ArticleImages...-gayakuman.jpg
http://www.techspot.com/articles-inf.../Image_03b.jpg
http://www.techspot.com/articles-inf.../Gaming_01.pngQuote:
On September 8, 2009, Intel released the first Core i5 processor: The Core i5 750, which is a 2.66 GHz quad-core Lynnfield processor with Hyper-threading disabled. Lynnfield Core i5 processors have an 8 MB L3 cache, a DMI bus running at 2.5 GT/s and support for dual-channel DDR3-800/1066/1333 memory. The same processors with different sets of features (Hyper-Threading and other clock frequencies) enabled are sold as Core i7-8xx and Xeon 3400-series processors, which should not be confused with high-end Core i7-9xx and Xeon 3500-series processors based on Bloomfield.
The Core i5-5xx mobile processors are named Arrandale and based on the 32 nm Westmere shrink of the Nehalem microarchitecture. Arrandale processors have integrated graphics capability but only two processor cores. They were released in January 2010, together with Core i7-6xx and Core i3-3xx processors based on the same chip. The L3 cache in Core i5-5xx processors is reduced to 3 MB, while the Core i5-6xx will use the full cache and the Core i3-3xx will have no support for Turbo Boost. Clarkdale, the desktop version of Arrandale, is sold as Core i5-6xx, along with related Core i3 and Pentium brands. It has Hyper-Threading enabled and the full 4 MB L3 cache.
http://www.techspot.com/articles-inf.../Gaming_02.png
http://www.techspot.com/articles-inf...ication_01.png
http://www.techspot.com/articles-inf...ication_02.png
http://images.anandtech.com/graphs/c...5346/21146.png
http://images.anandtech.com/graphs/c...5346/21168.png
Ντάφυ, σε κανέναν μας ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ δεν χρειαζόταν αυτή η εμπειρία. Ούτε λέω ότι όποιος δεν πάει είναι λειψός η κάτι τέτοιο, προς θεού. Αλλά ναι ρε φίλε, αντικειμενικά είναι ξεφτίλα όταν είσαι ψυχολογικά και παθολογικά καλά και παρουσιάζεσαι 4-5 φορές και το παίζεις ψυχάκι. Όλοι μας αν είχαμε την επιλογή να μην πάμε δεν θα πηγαίναμε και πιστεύω το 80-90% είναι κατά της ιδεολογίας του στρατού εδώ μέσα. Οπότε δεν στηρίζω.
Μπιζάριε εσύ δε νομίζω ότι χρειάστηκε να προσποιηθείς για Ι5, το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό.
Εδίτ: και για να είμαι και ακόμα πιο δίκαιος, δικαιολογώ τέτοια πράγματα (λελοσυμπεριφορά για απαλλαγή) μόνο σε όσους έχουν έξω στημένη δουλειά που αν λείψουν θα καταρρεύσει ξέρω γω, ή είναι παντρεμένοι με παιδί.
ΠΧΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΚΑΠΟΣΤ ΜΟΥ; ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΝ
Ενώ, H., το να αναφέρεσαι ακόμη και για ένα χέσιμο σε χίλιους δυο μαλάκες που δεν θα έπρεπε να έχουν καμιά δικαιοδοσία πάνω σου, το να στέκεσαι μπροστά από αποθήκες και τσουβάλια με τις ώρες χωρίς λόγο, το να χαιρετάς και να ουρλιάζεις σε αμάξια με εθνόσημο, το να πετάς 300 τόνους φαί κάθε μέρα, να ανέχεσαι τις ιδιοτροπίες και τα ξεσπάσματα του κάθε ψυχαναγκαστικού, το να μη βλέπεις έξω για μισό μήνα ώστε να υπηρετείς 50 μαλάκες που πληρώνονται να κάνουν αυτά που κάνεις εσύ, το να ακούς 10 ώρες την ημέρα για γαμήσια, φέησμπουκ και μπάλα, το να ακούς 20 ώρες την ημέρα τη σιχαμερή αργκό που έχει επικρατήσει και το να προσποίησε εν τέλει -εννιά μήνες κι όχι 4-5 φορές- ότι όλη αυτή η άρρωστη ανουσιότητα σε ενδιαφέρει έστω και στο ελάχιστο είναι συμπεριφορά ανθρώπων που σέβονται τον εαυτό τους. Το 80-90% από εμάς είμαστε κατά, δεν μας αρέσει, δεν περάσαμε καλά αλλά πήγαμε. Και είναι λέλοι αυτοί που είχαν τα αρχίδια να μην. Μάλιστα.
http://www.youtube.com/watch?v=UFCAHVCAMZk
Εμαθα.
Πως να είμαι τεμπέλης.
γιο!
k treli efstoxia stis tourkikes
Φιλε Η. , και νομιζω μιλαω εκ μερους ολων μας, μετα απο 7 χρονια στο ΕR νομιζω καποιος μπορει να ισχυριστει δικαιοτατα και βασιμα οτι δε θα του προσφερει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ η εμπειρια του στρατου και η τριβη με την καθυστερηση εκτος απο την προσωποποιηση οσων μεχρι τωρα εβλεπε μονο γραμμενα σε μια οθονη ενος pc.
Ερώτηση κρίσεως με αφορμή αυτό που ειπώθηκε (μερικές σελίδες πίσω) "να μου δοθεί μια σοβαρή ευκαιρία σαν αντιρρησίας", γιατί έχει μια βάση σε αυτό που λέει (δεν υπάρχει εναλλακτική μορφή θητείας).
Αν υπήρχαν εναλλακτικές και έπαιζε επιλογή μεταξύ 9-12 μήνες στρατό ή 18 μήνες κοινωνική θητεία (γιατί μη γελιέστε, θα έβαζαν το αντικίνητρο για να μην αδειάσουν κι άλλο οι μονάδες, τον τελευταίο καιρό και λόγω 9μηνου έχει μονάδες με τόσο λίγο κόσμο που οι φαντάροι για να προλάβουν να κοιμηθούν παίρνουν 3ήμερη άδεια και μένουν μέσα), θα το θεωρούσατε δίκαιο;
Σε φαση απλήρωτος δημόσιος υπάλληλος, πας πρωί και φεύγεις μεσημέρι, με ρεπό (off) και άδειες σχεδόν σαν τον στρατό, αλλά χωρίς στολές, όπλα, κλπ, απλά σε στέλνουν βοηθητικό προσωπικό πχ σε κάποιο ίδρυμα, νοσοκομείο, μάγειρα σε συσσίτια μη κυβερνητικής οργάνωσης σε κανένα νησί για υποδοχή μεταναστών, ανάλογα και με τις σπουδές ή την δουλειά σου.
Εγώ ήμουν τυχερός-άτυχος γιατί πήγα αεροπορία μεν, με μικρό εώς ανύπαρκτο βύσμα δε, σε μονάδα που μας έπαιζε χειρότερα από μερικές του στρατού ξηράς και είχες και τον κάθε υπερβυσματία να κάνει σκάντζα τις υπηρεσίες και να σε φορτώνει έξτρα χωρίς να μπορείς να πεις τίποτα, γιατί ο διοικητής περίμενε να πάρει προαγωγή και δεν έλεγε όχι σε κανένα "τηλέφωνο". Επίσης, είχα ορθοπεδικό πρόβλημα που δεν το ήξερα, επειδή στο κέντρο όλοι οι ντεμέκ γιωτάδες με τον υπουργό στο τηλέφωνο κάνανε μαραθώνιες επαναληπτικές εξετάσεις και εμένα ο ορθοπεδικός με ρώτησε 2 πράγματα και με έστειλε χωρίς καν να με εξετάσει. Κοινώς, αν ήμουν ξηρά θα ήμουν I3 άοπλο λόγω του θέματος με τη μέση μου και τελικά στην αεροπορία έγινα χειριστής αντιαεροπορικού που ζυγίζει 2.5 τόνους και το σπρώχναμε με τα χέρια για να το στήσουμε.
Ακριβώς για αυτό τον λόγο και επειδή τα είδα πρώτο τραπέζι πίστα αυτά λέω ότι στην τελική κανείς δεν τρελάθηκε να πάει, απλά εμένα δεν μου πήγαινε να κλαίγομαι για να φορτώσω τα δικά μου ζόρια σε κάποιον άγνωστο όπως κάνανε μέσα μερικοί "συνάδελφοι" στους υπόλοιπούς μας. Το θεωρώ μέγιστη επίδειξη παρτακισμού και έλλειψης αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μου που είναι στο ίδιο λούκι κάτι τέτοιο, αν και εφόσον δεν παίζει κάποιο θέμα υγείας ή κάποια τόσο σοβαρή ιδεολογική αντίθεση που να δημιουργεί ψυχολογικά στον άλλο.
Από εκεί και πέρα για όποιον όντως υπάρχει θέμα υγείας (είτε σωματικής είτε ψυχολογικής) πάω πάσσο, γιατί ξέρω και πώς είναι να γυρνάς παγωμένος στις 7:30 το πρωί και να μη μπορείς να ανέβεις στο τζιπ επειδή έχεις ξεραθεί στον πόνο, αλλά και πόσο επικίνδυνος για τους άλλους μπορεί να είναι ο εκάστοτε άνθρωπος με ψυχολογικά όταν έχει πρόσβαση σε πυρομαχικά και όπλα.
Σε τελική ανάλυση, δεν πήγα από σεβασμό στο κράτος. Από σεβασμό στους συνανθρώπους μου που ξόδεψαν ένα χρόνο από τη ζωή τους πήγα και για να μην κάνει διπλές υπηρεσίες κάποιος άλλος στη θέση μου, ο οποίος ίσως να μη την πάλευε και τόσο.
Το θέμα είναι πως ίσως αυτός ο τυπάς που είναι ακατάλληλος για το στρατό ή αντίθετος ιδεολογικά να μπορεί να κάνει κάτι άλλο, όμως με το παρόν σύστημα δεν του παρέχεται η δυνατότητα.
Για αυτό ρωτάω αν αποδέχεστε μια αντίστοιχη μη-στρατιωτική θητεία για τους αντιρρησίες, ώστε να μπορεί ο αντιρρησίας να προσφέρει κάτι στο κοινωνικό σύνολο και να νιώθει και παραγωγικός κάνοντάς το. Ας αφήσει τους υπόλοιπους να προσφέρουν ο ένας στον άλλο μια όσο το δυνατον πιο συννενοήσιμη, ανώδυνη και με ισοκαταμερισμό φόρτου εργασίας θητεία στο στρατό, που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη φαίνεται ότι προσφέρει πολλά στην κοινωνία αλλά σε τελική ανάλυση αποτρέπει την βίαιη απορρόφηση του σκατένιου και οπισθοδρομικού μέρους που ζούμε από γειτονικά καθεστώτα που είναι ακόμα πιο πίσω (κοινώς, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση αν ζούσαμε όπως ζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα), και παρέχει τσάμπα εργατικά χέρια σε κάθε περίπτωση φυσικής καταστροφής (φωτιές, σεισμοί, κλπ).
Ο καθένας μπορεί και έχει δικαίωμα να μην αποδέχεται και να απορρίπτει τις υπάρχουσες δομές εξουσίας, διακυβέρνησης, οργάνωσης, κλπ και να ονειρεύεται και να παλεύει για κάτι πιο ωραίο και καλύτερο. Το θέμα είναι να μην προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν κιόλας, γιατί τότε καταλήγουμε να καθιστούμε τον συνάνθρωπό μας παράπλευρη απώλεια της δικής μας αντίθεσης. Μπορεί να μη γουστάρουμε το γρανάζι, αλλά αυτό υπάρχει και αν δεν μοιραστούμε το βάρος με τον διπλανό μας θα τον λιώσει, γιατί δεν μπορούν όλοι να αποτινάξουν αυτό το πράγμα από πάνω τους ταυτόχρονα, ακόμα κι αν το θέλουν. Κάποιους θα τους μασήσει.
Υπό αυτή την έννοια καθαρά και χωρίς να ανήκω κάπου συγκεκριμένα πολιτικά, έναν αντιρρησία που δεν πάει στρατό γιατί δεν έχει εναλλακτική τον θεωρώ λογικό ακόμα κι αν δεν συμφωνώ 100% με την ερμηνεία του. Έναν που έχει εναλλακτική αλλά δεν τη θέλει ούτε αυτή δεν μπορώ να τον θεωρήσω ούτε λογικό ούτε αντιρρησία, το μόνο που μπορώ να τον θεωρήσω είναι τσαμπατζή στις πλάτες των συνανθρώπων του. Το κακό είναι ότι επειδή δεν υπάρχει η εναλλακτική, δεν ξέρουμε πόσοι είναι ειλικρινείς στο θέμα αυτό και πόσοι απλά το παίζουν τρελίτσα για ίδιον όφελος.
TL;DR: Αν υπήρχε εναλλακτική μη-στρατιωτική θητεία με κοινωνικό προσανατολισμό θα πήγαινε ένα αξιόλογο ποσοστό του κόσμου που δε γουστάρει στρατό, ή θα την έβγαιναν τελείως παρτάκηδες οι περισσότεροι; Discuss
P.S. Και 3 ζήτω για τον Pinatero που πάει σε βυσματικό μέρος χωρίς να έχει μέσο. Να προσέχεις αυτούς που θα έχουν όμως :lol: