http://www.metalchesh.com/uploads/po...b723c168fb.jpg
Printable View
συμφωνουμε οτι οι dead can dance εβγαλαν τον καλυτερο δισκο τους απ'την εποχη του aion; επισης χαιρομαι παρα πολυ που ξανανταρκγουεηβιζουν.
μα ακουστε εδω κομματι. τολμω να πω οτι εχει κατι απο το decades των joy division:
κοιτα να δεις, δεν τους το'χα με τιποτα.
Τζούφιος δίσκος κατα τη γνώμη μου, από τις συνθέσεις έως και το εξώφυλλο. Δε νοούνται Dead Can Dance, ιδιαίτερα μετά τα αριστουργήματα Into The Labyrinth και Spiritchaser (το αγαπημένο μου), με ρεφραίν-κουπλέ, προηχογραφημένα θέματα-λούπες (όπως το, όμορφο κατα τ'άλλα, Agape), drum-machine κλπ. Ίσως η άποψη "πισωγύρισμα στον παλιό ήχο" κλπ να ερμηνεύει καλύτερα αυτό που ακούω, αλλά στα αυτιά μου δεν παύει να είναι μία προχειράτζα από συγκεκριμένα άτομα που ξέρω καλά τι ψάρια μπορούν να πιάσουν.
προχειρατζα;;;;;; εισαι με τα καλα σου; ο δισκος ειναι καταπληκτικος και εξαιρετικα δουλεμενος.
spiritchaser λεει ο αλλος ειναι το αγαπημενο του. μου θυμιζει μια συζητηση που ειχα χθες με τον χρηστη ικονοκλαστ: εχει τεραστια διαφορα στο πως ακους κατι το να εχεις μεταλ ή νταρκ γουεηβ παρελθον. εμενα το spiritchaser και το into the labyrinth ειναι ανετα τα χειροτερα μου dcd. ομωνυμο, spleen and ideal, within the realm of a dying sun, aion και το καινουριο ειναι η σωστη γραμμη.
Εγω βρισκω ολα οσα εχω ακουσει απο Dead Can Dance βαρετα και απαλευτα
πλουσιο ισορροπημενο και πολυ εντιμο αλμπουμ για επιστροφη
αυτο που με αρεσει σ'αυτην την μπαντα (αν και δεν ειμαι και κανας φαν...) ειναι παρα το οτι παιζαν σε επικυνδινα νερα, καταφερναν να αποφυγουν την ρουφηχτρα του καταγαμημενου καταξεκωλιασμενου new age
βεβαια παρολαυτα, δυστυχως, γινηκαν το soundtrack καθε μπουζουκοκαγκουρα οταν τον μπιαναν οι ευαισθησιες του...νταξ αυτα συμβαινουν, τι φταιν αυτοι
ωραιο αλμπουμ
Μπουζουκοκαγκουριές δηλαδή το Yulunga και το Emmelia. Αν δεν ήταν οι Dead Can Dance ο μισός πλανήτης θα άκουγε ακόμα ροκεντρόλλ.
οκ...ξαναδιαβασε τωρα
''ακομα ροκεντρολ''? αυτο ειναι ισως απο τα πλεον fail post ever
Εννοώ πως πολύς κόσμος (πολύς όμως) έτυχε κι άκουσε σε μία σκοτεινή εποχή χωρίς ίντερνετς και με τις γνωστές δικατορίες του μουσικού τύπου 2-3 διαφορετικούς ήχους, χάρη σε αυτή τη μπάντα.
Από κει και πέρα, δε δέχομαι την επισήμανση για τους κάποιους μπουζουκοκάγκουρες κάπου εκεί έξω, γιατί έμμεσα κολλάει ένα σκεπτικισμό και σνομπαρία σε κάτι που απλά δε θες να κατανοήσεις. Αν εγώ έρθω και σου δώσω δίσκο με κλαρίνα και δεν ξέρωγωτι, κι εσύ πεις "καλό, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αρέσει σε σκυλάδες", σημαίνει ότι απλά δε σ'άρεσε ή δεν το κατανοείς. Δε θέλω να αποδείξω κάτι όπως και να χει, απλά θεωρώ ότι είναι άστοχη επισήμανση.
σταματη μαλλον δεν εζησες τις πρωτες ''μεγαλες'' συναυλιες τους εδω...τοτε που ΟΡΚειδων ανεβαινε τον λυκαβητο και το θεατρο δασους ολη η σκατοπλεμπα, τοτε ισως καταλαβαινες γιατι το σχολιο μου
το παραδειγμα με τα κλαρινακια ειναι αστοχο...το κλαρινακι ειναι βιωμα του ελληνα, το zither και το ιρλανδικο μαντολινο οχι, μιλαμε για διαφορετικες περιπτωσεις
φυσικα καταλαβαινεις οτι δεν ειμαι εναντια του να ακουγοντε τετοια πραματα, απλα στην περιπτωσις μας ειχαμε να κανουμε με αισχρη ακυρωση τους
και ξαναμανα φυσικα αυτο δεν μειωνει τα δυο αυτα αλμπουμ (btw εγω τα γουσταρω), τα οποια, κοιτα ναδεις, τυγχανουν να ειναι τα πιο ''rock'' τους
αυτο με το ροκεντρολ με πειραξε ομως να ξες...
Το ροκεντρολλ δεν το πα υπονοώντας κάτι, το ανέφερα επειδή αυτό (οκ σε μέσες άκρες) ακουγόταν τότε αποκλειστικά. Κι εγώ ροκεντρόλλ ακούω, και μάλιστα το πιο καγκούρικο.
Είμαι σίγουρος ότι οι DCD, όποως κάθε μπάντα που κάνει το μπαμ, τραβάει τους πάντες ανεξαιρέτως. Τώρα αν εννοούσες με αυτό τα μαντολίνα κλπ, πάσο. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι το επιχείρημα "το καταχράστηκαν οι πάντες, ξεφτιλίστηκε" είναι άστοχο, γιατί τότε θα πρεπε να το αναφέρουμε για το 99% της μουσικής.
απλα με αυτο το ''μπαμ'' οι aDCD καναν μεγαλο κακο (αθελα τους προφανως), μετα απο το Ιντο Δε Λαμπιρη ξαφνικα η φολκ ταυτιστικε με τις εθνικ-φιουσιον αρλουμπες τις καθε McKennit (ορειμαγδος μουτζων εδω απο ultras του ER...σταρχιδιαμ)...ως και την αθλια Ενυα ειχαν ξεθαψει τοτε
επισης διαχωρισε το ''καταχραζω'' απο το κλεβω απο γκαυλα...ειναι διαφορετικα
το ενα ειναι φτηνο...το αλλο ειναι τζαμπα
Συμφωνώ απόλυτα βασικά ως προς το τι επακολούθησε μουσικά, παρεπιπτόντως. Δε βαριέσαι, πάντα έτσι γίνεται.
awwwwwwwwww, τα βρηκανε.
σε αλλα νεα, εγω ξυπνησα και εβαλα το ΞΕΚΟΥΤ και πολυ γουσταρα. ΞΕΚΟΥΤ ΔΕ ΛΩ, ΤΑΗΜΣ ΣΟ ΣΟΡΤ, ΞΕΚΟΥΤ ΔΕ ΣΤΕΗΤ, ΞΕΚΟΥΤ ΔΕ ΘΙΝΓΚΣ ΓΙΟΥ ΧΕΗΤ~!