κούγιας, κύριοι
Printable View
"""
Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για πράξεις οπλοχρησίας, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στον συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη.
"""
ισόβια στον κορκονέα, 10αρα στον σαραλιώτη
να δούμε στα πόσα θα βγουν.
Στα 5 + 1 ο ισοβιος
Στα 3 ο 10ρικος
Ναι, και; Εξυπηρετεί κάτι το να τους κρατήσουμε παραπάνω;
Να μη πάνε καθόλου μέσα, δε θα έχουμε χώρο για ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Έγραψα κάπου ότι δεν θα έπρεπε να τους κάνουμε τίποτα απολύτως ή κάτι τέτοιο και δε το ξέρω;
Αυτό που δεν έχει νόημα είναι να τους κρατάμε 20 χρόνια μέσα, παρά τον πρώτερο έντιμο βίο, για εκδίκηση ή οτιδήποτε αντίστοιχο. 20 χρόνια όπου θα έχεις ένα άχρηστο μέλος της κοινωνίας που δεν παράγει έργο και χαλάει τα λεφτά του το κράτος απλώς για να του χαλάσει την ζωή του στο όνομα κάποιας εκδίκησης ή κατί; Εάν έχει συμπεριφορά τέτοια που του επιτρέπει να επανενταχθεί στη κοινωνία και να συμμετέχει στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες ξανά, οπότε και υπάρχει όφελος στην κοινωνία, γιατί να τον κρατάμε επ' άπειρον μέσα;
Γιατι τοση ειναι η ποινη του!
Μην κανεις το εγκλημα αν δεν μπορεις να κανεις τον χρονο (funishment mode!)
Ενώ με τον φόβο των πέντε ετών φυλάκισης οι μπάτσοι θα λένε "Ε, μωρέ, μόνο 5 χρόνια θα κάνω και θα χάσω τη δουλειά μου, δε τρέχει τίποτε".
Το "γιατί τόση είναι η ποινή του" δε λέει τίποτε. Η μείωση της ποινής δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η εκτέλεση ποινών.
Ναι αλλά και γιατί να αποφυλακιστούν αμετανόητοι και ασώφρονες (σικ) για να επανενταχθούν σαν ανεπαρκείς (και επικίνδυνοι) δημόσιοι υπάλληλοι;
Να τους ψήσουν/τουφεκίσουν/κρεμάσουν για να είμαστε όλοι καθαροί. Που έχω λάθος.
Όποιος δεν έχει καταδικασθεί παλαιότερα για άλλο αδίκημα της ίδιας κλάσης σαφώς δικαιούται να μειωθεί η ποινή του, εάν έχει τεκμηριωθεί ότι είναι ικανός να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή. Σαφώς στην πράξη υπάρχει το πρόβλημα ότι οι φυλακές όπως είναι τώρα δεν έχουν σοφρωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυστηρότερο ποινικό σύστημα.
δύο πράγματα
ανοίγεις θέμα φυλακές (συμφωνώ με την άποψη σου αλλά όχι σε αυτό το thread γιατί είναι πολιτική δολοφονία (οπλοφορία με απολυτήριο λυκείου + μπατσοκρατία στην ελλάδα)
δεύτερον και γω αν μου τη βιδώσει και φάω έναν δελτά με το αμάξι ενώ το δίπλωμα μου και το μητρώο είναι καθαρό να βγω στα έξι.