:mouse:
Printable View
:mouse:
Ναι μεν, αλλά αναφέρσου λίγο πιο αναλυτικά στο δεύτερο σημείο σου.
Κατώριμε, καταρχήν πρέπει να διευκρινήσεις για τι Γερμανό τουρίστα πρόκειται. Αν είναι από αυτούς με τις παρέες των 10+ ατόμων που θέλουν να πληρώσουν ο καθένας ξεχωριστά, θα του ετρωγα τα 500 και θα πουλούσα το παιδί του για μοσχεύματα.
Ξέρεις όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι χρησιμοποιείς επιχειρήματα τα οποία οι άνθρωποι που έχεις απέναντι σου, τα χέζουν.
Αν δηλαδή πιστεύεις ότι το νόημα είναι να γίνεται το χατήρι των hedge funds και ο υπόλοιπος κόσμος να είναι είτε τα σκυλιά τους είτε οι ζήτουλες. Γιατί αυτό διαμορφώνεται. Στο μυαλό σου, πώς δικαιολογείς την απληστία όλων αυτών που ζουν στην απόλυτη χλιδή, "επενδύοντας" σε χώρες που υποφέρουν (δε μιλάω για την Ελλάδα);
Και πάλι, μιλώντας με τους δικούς σου όρους, ο Έλληνας φορολογούμενος δεν επιβαρύνεται από συμφωνίες τύπου Siemens; το ξέρεις ότι υπάρχουν κάμποσοι σταθμοί μετρό οι οποίοι δεν μπορούν να τεθούν σε λειτουργεία λόγω του παγώματος της υπόθεσης;
Μπορούμε να φανταστούμε πόσες ακόμα τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Ποιος θα αποζημιώσει τους πολίτες; Δεν έχω καταλάβει την άποψη σου για τον έλεγχο του ελληνικού χρέους. Σου φαίνεται γραφικό; Όλα έχουν γίνει νομότυπα;
Ενω κατανοώ ότι μια εισηγμένη είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, δεν μπορώ να συλλάβω την παρουσία μιας ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο.
Αν είναι μια φορά καθυστερημένοι όσοι οραματίζονται μια νέα Σοβιετία, τότε αυτοί που εξακολουθούν να βλέπουν ως λύση την οικονομία που βασίζεται στην αγοραπωλησία άχρηστων χαρτιών και χρέους τι είναι; Αλλά ας είναι καλά ο άχρηστος γιωργάκης που έσωσε τις ΗΠΑ.
Ο Κοιλιοσαμπρέλας εστίασε στο ότι ξοδεύονται 150εκ για τη διαφήμιση και κάνουν απολύσεις για λιγότερο από 2, που στην ουσία θα αποφέρει ακόμα λιγότερο με βάση το χρύσωμα χαπιού που είπε κάποιος. Ξέρω πως θα πεις ότι τα 150εκ εχουν βασιστεί σε μελέτες, ότι είναι το απαιτούμενο ποσό για να επιτευχθούν συγκεκριμένες πωλήσεις, αλλά κατά βάθος ξέρεις πόσο αυθαίρετα είναι αυτά.
ναύαρχος Γελεβουρδέζος
ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ
Ξέρεις τι δουλειά έκαναν αυτοί που θα φύγουν? ή απλά φαντάζεσαι?
Ξέρεις τι μισθό παίρνουν αυτοί που φεύγουν ? ή απλά φαντάζεσαι ?
Με ποια κριτήρια τους διώχνουν έχεις ιδέα?
Απολύοντας από την πιο κερδοφόρα εταιρία κινητής τηλεφωνίας κόσμο αυτήν την περίοδο δημιουργείς τάση στην αγορά και στον χώρο.
Μετά από ώριμη σκέψη αφαίρεσε χαρακτηρισμούς γιατί δεν είμαι τέτοιος τύπος σου αφιερώνω όμως το από κάτω, και καλό είναι να το ακολουθείς σε περιπτώσεις που δεν έχεις ιδέα.
Spoiler
ΟΚ, χωρίζω αυτούς που διαφωνούν μαζί μου σε δυο κατηγορίες - αυτούς που παρεξήγησαν την άποψη μου και τους αηδιαστικούς κομπιναδόρους. Απαντάω χωριστα
Α. Παρεξηγήσαντες
Λοιπόν. Κατ αρχήν δεν μιλάμε για χετζ φαντς, μιλάμε για το δημόσιο και κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή τους οργανισμούς που επενδύουν τα λεφτά των μελοντικών συνταξιούχων και απο τα κέρδη των επενδύσεων - είτε είναι σε ελληνικά ομόλογα είτε σε εταιρίες όπως ο ΟΤΕ - πληρώνουν συντάξεις. Αυτοί το κάνουν με τη συμφωνία οτι οι εταιρίες αυτές θα έχουν στο μυαλό τους την κερδοφορία και όχι την αποκατάσταση των ανέργων. Αν ως χώρα έχουμε πρόβλημα με τις αρνητικές συνέπειες των απολύσεων, το σωστό είναι να το λύσουμε με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά. Η εναλακτικά, φορολογώντας πχ ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις - αυτό το δέχεται ο νορβηγός γιατι αποτελεί κομάτι του επιχειρηματικού ρίσκου που αναλαμβάνει. Το να πληρώνεις εναν υπάλληλο 1000 ευρώ για δουλειά που κάνει άλλος με 500 ΔΕΝ αποτελει κομάτι του επιχειρηματικού ρίσκου, αποτελεί φόρτωμα της κοινωνικής πολιτικής που θα έπρεπε να πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ σε ΞΕΝΟΥΣ. Δηλαδή ρε πούστη μου είναι βλάκες οι φιλανδοί που δεχονται η νοκια να απολύει αβερτα και να αυξάνουν τους δικους τους φορους ωστε και να αποκατασταθούν οι άνεργοι και να μην παίξουν πουστιά στους μη φιλανδούς επενδυτές?
Και οκ, μποσμε, μπορεί να γράφετε σταρχίδια σας τα επιχειρήματά μου, αλλα δεν είναι μονο τα επιχειρήματά μου. Είναι και οι όροι με βάση τους οποίους οι νορβηγοί μας δώσαν τα λεφτά τους για να αγοράσουν ενα ποσοστό του ΟΤΕ. Οπότε αν γράφετε σταρχίδια σας τα επιχειρήματά μου καταλαβαίνετε οτι αυτομάτως γράφετε σταρχίδια σας τους όρους με τους οποίους ο νορβηγός σας έδωσε λεφτά - δηλαδή στην ουσία του λέτε "θενκς για τα φράγκα, παρε το μπούλο τωρα". Κάνω λάθος?
Β. Τσουτσέκια απατεώνες.
ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΙΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ.
εξακολουθείς να παπαρολογείς σε παροξυσμό, μάλλον δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου
Δε πειράζει καλή πουτσα θα φαει και το σοι του μαζί μας. Και αυτοί στην (κωλο)ελλάδα μένουν. ΓΑΜΗΣΑ
κατωριμε νομιζω οτι το βλεπεις απο λαθος οπτικη το θεμα και μαλλον αγνοεις τις ιδιαιτερες συνθηκες, περα απ οτι του ειπε ο κοιλιας, αλλα δεν καταλαβαινω την εμμονη σου με τους επενδυτες. Μιλαμε για τις απολυσεις.
κατώριμε εξακολουθώ να νομίζω ότι
Spoiler
Ποιός μίλησε για επενδυτές? Εγώ ξεκάθαρα αναφέρθηκα στην ηθική και μόνο διάσταση του θέματος, οτι δηλαδή δεν μπορείς έτσι απλά να πας σε καποιον που επένδυσε τη σύνταξή σου επάνω του και κανείς απο αυτούς που μιλάνε για τις κακές εταιρίες που απολύουν δεν μπήκε στον κόπο να μου εξηγήσει για ποιό λόγο πιστεύει οτι έχω άδικο και οτι μπορεί καποιος να υποστηρίζει οτι οι απολύσεις ήταν λάθος και παράλληλα να μην είναι ανήθικος. Προσωπικά μου φαίνεται οτι παντού και πάντοτε, το να σπας ενα συμβόλαιο με κάποιον που σου εμπιστεύτηκε τη σύνταξή του είναι ανήθικο και δικαιολογείται μονο αν δεν έχεις άλλη λύση (έχεις - βάλε φόρους σε όλες τις επιχειρήσεις όπως έγραψα στο παραπάνω ποστ). Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχω άδικο, το οτι "τα βλέπεις απο λάθος οπτική" δεν είναι απάντηση, πρεπει να μου εξηγήσεις και ΓΙΑΤΙ η δική μου οπτική είναι λάθος και όχι η δική σας.
Γιατι η δική μου οπτική λέει οτι υπάρχει ο γερμανοβορβηγός συνταξιούχος και οτι είναι ανήθικο να του φας τα λεφτα. Η δική σας οπτική λέει οτι ο γερμανονορβηγός συνταξιούχος δεν υπάρχει η οτι και να υπάρχει δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζι του και πρέπει να κοιτάμε μόνο τους δικούς μας που χάνουν τη δουλειά τους λες και ο γερμανονορβηγός συνταξιούχος ζει σε άλλο σύμπαν. Εξηγήστε μου λοιπόν γιατί η δική μου οπτική είναι λάθος.
ήρθε και μου πε ο νορβηγός "nekrobutcher πάρε τη σύνταξή μου??" εγώ ξέρω ότι ο πατέρας μου πχ θα μείνει χωρίς δουλειά...και στο κάτω κάτω γιατί να την πληρώσω εγώ? είπα στον κρυόκωλο το νορβηγό έλα βάλε τα λεφτά σου στον οτε?? δεν ήξερε τις συνθήκες πριν κάνει την επένδυση? για να έχει αυτός σύνταξη θα πρέπει να μην πάρω εγώ τη ΄δική μου? ναι βρεθώ χωρίς δουλειά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία?? αυτό γιατί ακούγεται παράλογο?
ρε φίλε, δεν είναι μόνο ο νορβηγός, αυτός πες είναι κρυόκωλος -οι γκομενες τους πάντως μια χαρα κώλο εχουνε- ο γερμανος γαματον κιαυτόν πες γιατι μας τα παίρνει απο τη ζιμενς και μας χρωστάει αποζημιώσεις, οκ. Ο έλληνας συνταξιούχος όμως, ιδίως αν ανοίκει σε κατηγορία σαν της γιαγιάς μου - που ζει με σύνταξη του ικα + κατι ψιλά απο τη σύνταξη του παππού μου και δεν γουστάρει να τη στηρίζουν τα παιδιά της - γιατί να πάρει λιγότερη σύνταξη? Δηλαδή δεν κατάλαβα, με ποιά λογική είναι ηθικό να μείνει ο άλλος στη δουλειά του σε βάρος τέτοιων κατηγοριών?
Νομίζω -για να παραφράσω τον παναγούλη- οι κατηγορίες για τους τύπους που σκέφτονται σαν εσένα είναι τρεις:
A. Οι απατεώνες - αυτοί που θεωρούν οτι δεν τρέχει και τίποτα να φανε τα λεφτά του άλλου γιατι "ποιός σου είπε να βάλεις τα λεφτά σου εδώ, δεν ξέρεις οτι εδώ ειναι ελλάδα και θα στα φάμε?". Κλασικό παράδειγμα εκπροσώπου της κατηγορίας - εσυ!
Β. Οι αδερφές - αυτοί που όντως είναι θύματα κλοπής επειδή δεν τολμάνε να ζητήσουν τα λεφτά απο αυτούς που τα φάγανε, πάνε να φάνε τα λευτά του άλλου. Κλασικό παράδειγμα της κατηγορίας - ο ντραγκονλορντ!
Γ. Οι αρνητές της παγματικότητας - που ΟΚ, κατανοούν την ανηθικότητα της ιστορίας του να φας λεφτά απο ένα συνταξιούχο αλλα το προσπερνάνε προσποιούμενοι οτι ο συνταξιούχος ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ξερογώ. Τυπικό παράδειγμα ο ατομ σμάσερ.
Τα παραπάνω ισχύουν για τους απλούς πολίτες. Αυτοί μπορούν να διαλέξουν σε ποιά απο τις τρεις κατηγορίες ανοίκουν. Οι πολιτικοί ανοίκουν και στις τρείς.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΡΓΚ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ