Δεν δυσχεραίνεις, άρα έμμεσα βοηθάς, την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Punkt.
Printable View
Το πιασα! νομίζω ότι ο dragonlord πιστεύει ότι είναι οι ψήφοι που δίνουν ή όχι αυτοδυναμία.. Ενώ είναι το ποσοστό επι των ψήφων.. που είναι μεταβλητό! Γι' αυτό δε πιάνει αυτό που λέω! Ε;
...το οποίο το 'γραψα μια σελίδα πριν αλλά στ' αρχίδιασας.
Άντε ρε πούστη, να το πάω άλλη μία (αν και μια χαρά σε ενδιαφέρει ποιος θα την πει σε ποιον, τα μισά σου ποστ είναι μια υπερπροσπάθεια να βγάλεις κόσμο ηλίθιο, γι'αυτό και στην είπα, καιρός είναι να προσγειωθείς λιγάκι). Το άρθρο είναι, κατά κάποιο τρόπο, λάθος. Λοιπόν, έστω ότι έχουμε μία συγκεκριμένη εικόνα του ποιος ψήφισε τι, και λείπει μία ψήφος για να συμπληρώσει το παζλ, η δική σου. Έστω επίσης ότι τα εξωκοινοβουλευτικά δεν έχουν πάρει καμία ψήφο και το πασόκ έχει πάρει 3.000.000 ψήφους, το οποίο είναι το 42,69% που θέλει για να πάρει αυτοδυναμία. Αυτό που κυκλοφορεί είναι ότι "η ψήφος στα εξωκοινοβουλευτικά βοηθάει το πασόκ να πάρει αυτοδυναμία". Τι γίνεται λοιπόν αν εσύ ψηφίσεις ανταρσυάρα; Δεν αλλάζει τίποτα. Ούτε δυσκολεύεις αλλά ούτε και βοηθάς το πασόκ να πάρει αυτοδυναμία. Οι 3.000.000 ψήφοι που έχει πάρει πλέον δεν είναι το 42,69% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων, αφού ψήφισες κι εσύ, οπότε έπεσε ένα τσακ. Αντίστοιχα έπεσε και το ποσοστό που χρειάζεται για αυτοδυναμία, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι χρειάζεται λιγότερες ψήφους. Είναι πλασματικό δηλαδή το "μικρότερο ποσοστό αυτοδυναμίας=πιο εύκολη αυτοδυναμία", αφού χρειάζεται τις ίδιες αριθμητικά ψήφους. Για να το σουμάρω, υπάρχουν τρεις στάσεις απέναντι στις εκλογές όσον αφορά την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος: α) ψηφίζεις το πρώτο κόμμα, οπότε το βοηθάς να πάρει αυτοδυναμία, β) ψηφίζεις κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, οπότε δυσκολεύεις το πρώτο κόμμα και γ) δεν πηγαίνεις, ρίχνεις λευκό, άκυρο ή ψηφίζεις εξωκοινοβουλευτικό, στην οποία περίπτωση ούτε βοηθάς ούτε εμποδίζεις την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Δηλαδή το "ψήφος στα εξωκοινοβουλευτικά ισοδυναμεί με ψήφο στο πασόκ" είναι μία παπαριά, εκτός αν προσθέσουμε το "στα εξωκοινοβουλευτικά αντί για τα μικρότερα κοινοβουλευτικά", το οποίο όμως είναι μία άλλη ιστορία. Για να αισθανθείς καλύτερα δηλαδή, ψηφίζοντας ανταρσύα ΔΕΝ βοήθησες να πάρει αυτοδυναμία ο γιωργάκης, απλώς δεν επηρέασες καθόλου αυτό το μέρος των εκλογών. Όμως επηρέασες αλλιώς, έπεσε το ποσοστό του πασόκ σε σχέση με το αν δεν είχες ψηφίσει καθόλου (ή αν είχες ρίξει άκυρο/λευκό), οπότε δε φαίνεται ένα 46-47% πχ (αν δεν είχε ψηφίσει κανείς εξωκοινοβουλευτικά και δεν είχε πάει) κι επίσης καταγράφεται η ψήφος, είναι μία ψήφος υπέρ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Είμαι ο δράγονλορδ και μόλις τελείωσα.
in b4 "e auta ta eixa katalavei to idio leme lol"
ρε λες βλακείες.
edit: βασικά δεν έχεις καταλάβει ότι ο ikonoklast όταν λέει βοηθάς εννοεί δεν δυσκολεύεις.
Άσε που δεν εννοεί αυτό, αφού έλεγε ότι "κατεβαίνει ο πήχυς, τι δεν καταλαβαίνεις", δε χρειάζεται να έχει πάντα δίκιο. Κανείς.
Εντάξει, αλλά όταν η πρόθεση ψήφου σου είναι αντιπασοκική και διαμαρτυρίας τότε δεν πετυχαίνεις το στόχο σου, δεν είναι ότι είσαι απλά indifferent.
ό,τι είπα και στο λόκι, μη γίνεσαι φάνμποη.
Έχεις φάει φρίκη ή κάτι τέτοιο, λες κι είχα εγώ καμία κάψα με τον ικόνοκλαστ... Γενικά το "βοηθάς" έτσι χρησιμοποιείται. Δεν είναι μυστικό αυτό που λέει παραπάνω (εξωκοινοβουλετικά => "βοηθάς τους πασώκη), κοινή γνώση είναι και αυτή η λέξη χρησιμοποιείται για τη συνεννόηση, τι να κάνουμε τώρα.
Καλά, διάβασε πιο πάνω τι ΦΡΙΚΗ είχε φάει ο ικόνοκλαστ με τις παπαριές που έλεγα. Δε χρειάζεται ούτε δικηγόρο, ούτε να δικαιολογήσεις αυτά που έλεγε, τα οποία προφανώς δεν έστεκαν, διάβασε εκεί που έλεγε ότι κατεβαίνει ο πήχυς της αυτοδυναμίας άρα διευκολύνεις το πρώτο κόμμα. Πουθενά δεν είπε αυτό που λες εσύ, ότι "απλά δεν το δυσκολεύεις". Άλλωστε κι εγώ το ίδιο έλεγα από την αρχή, δεν είπα κάπου ότι δυσκολεύεις την αυτοδυναμία με το να ψηφίσεις εξωκοινοβουλευτικά. Επιμένεις να τον βγάλεις σωστό ντε και καλά = φάνμποη, σόρι. Προβληματίσου!
καλά, δεν ξέρω, βρείτε τα μόνοι σας
http://fanisx.files.wordpress.com/20...andreou_01.jpg
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα τι γράφεις. Γενικά το παθαίνω αυτό με τα ποστς σου, όχι μόνο τώρα.Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Καταρχήν ξεκινάς απο μια υπόθεση που δεν είναι η καθολική ρε φίλε μου καλέ. Στην περίπτωση που έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 42.69% και είναι αυτοδύναμο έτσι κι αλλιώς, προφανώς και ισχύει ότι δεν παίζει ρόλο τι θα ψηφίσεις γενικά...Έστω όμως ότι με τα 3 μύρια ψήφους που παίρνει το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ συγκεντρώνει το 42.69% στο σύνολο των έγκυρων ψήφων, πίανει ας πούμε ένα 42% άρα ΔΕΝ είναι αυτοδύναμο απο την αρχή. Ίσως αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι με βάση τον ν. σκανδαλίδη ως βάση για τον καθορισμό των εδρών του κάθε κόμματος σε όλη την επικράτεια λαμβάνονται ΜΟΝΟ οι ψήφοι των κομμάτων που ξεπέρασαν το όριο του 3%. Άρα όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα, για να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή. Έτσι λοιπόν, αν για παράδειγμα εγώ κι εσύ και ο candiru κατεβάσουμε τρία διαφορετικά κόμματα που πιάσουν το καθε ένα απο αυτά 2.9% τότε το σύνολο των εξωκοινοβουλευτικών ψήφων φτάνει το 8.7%. Με βάση και το πινακάκι που εχω ποστάρει καναδυο φορές υπολογίζουμε εύκολα ότι ο πήχυς της αυτοδυναμίας πέφτει αμέσως περίπου στο 39%.
Για να τους δωθούν λοιπόν οι 151 έδρες που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει με τις 3 μύρια ψήφους του ένα 39%.
Με βάση την υπόθεση που έκανα έχει ήδη καβατζωμένο το 42. Κερδίζει δηλαδή μια άνετη πλειοψηφία εδρών. Πότε δεν θα την κέρδιζε; Αν τα τρία κόμματα μας δεν είχαν κατέβει στις εκλογές και δεν υπήρχαν οι εξωκοινοβουλευτικοί ψήφοι μας. Τι συνέβη σε αυτή την περίπτωση; Τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα χάρισαν την αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι όλο.