οταν λες τομες εννοεις τις 2 μικρες τρυπουλες? :D
μεχρι το επομενο ματς της εθνικης θα εισαι οκ, ετοιμοπολεμος
Printable View
οταν λες τομες εννοεις τις 2 μικρες τρυπουλες? :D
μεχρι το επομενο ματς της εθνικης θα εισαι οκ, ετοιμοπολεμος
Ναι τις τρυπουλες εννοω..την επεμβαση την εκανα 6 απριλιου , ξεκινησα να το παταω στις 19 και εκτοτε σταδιακα γυμναστηριο , τρεξιμο κλπ..σε καμια περιπτωση δεν με ενοχλει εκει που πονουσα πριν την επεμβαση αλλα η ενοχληση στις τομες συνεχιζει..
το βασικο ειναι ο πονος στο γονατο και αφου δεν σε ενοχλει και ξεκινησες και τη σταδιακη αποκατασταση (το πιο βασικο), εισαι οκ
στις τομες δεν θυμαμαι τετοια ενοχληση ισως γιατι ειχα κανει κι επεμβαση στο χιαστο ταυτοχρονα
οποτε και να υπηρχε κατι χανοταν στον γενικοτερο πονο του μετεγχειρητικου σταδιου και της πολυ μεγαλυτερης καθετης τομης στο γονατο
η οποια 15 χρονια μετα ειναι ακομα εδω ενω οι τρυπουλες οχι :D
μηπως καμια μολυνση εχει παιξει ή κατι?
οχι...anyway θενξ φιλος..αποτι μου ειχε πει ο γιατρος ειναι φυσιολογικο αλλα δεν ξερω για ποσο διαστημα μετα παραμενει φυσιολογικο..
ιρριλιτζιε μην το αφησεις, η μανα μου εγχειρηστηκε και στους δυο καρπους λογω συνδρομο καρπιαιου σωληνα
από τετάρτη πρωί έχω βγάλει στο εσωτερικό του αριστερού μου βλεφάρου κάτι σαν σπυράκι
δλδ φαίνεται κάτι σαν πυώδης μύτη που έχουν τα σπυριά
Spoiler
είχε πρηστεί αρκετά, τώρα είναι πιο χαλαρά
επίσης με πονούσε κάπως και δάκρυζα αρκετά και όταν ξύπνησα είχα μπόλικες τσίμπλες (λόγω δακρύων υποθέτω), τώρα μόνο με ενοχλάει λιγουλάκι
στρώνει δηλαδής το πράμα, απλά από απορία και μόνο ποστάρω μπας και ξέρει κανείς τι παίζει και στην τελική μην είναι τίποτα σοβαρό και κοιμάμαι όρθιος :p
γκαβλόσπυρα και στα ματιά λοιπόν
χρησιμοποιείς φακούς επαφής?
αφού πέρασε ήδη δε φαίνεται να είναι κάτι, μπορεί να έπαιξε μίνι μόλυνση. αν ήταν σοβαρό θα σε είχε σκίσει στον πόνο.
Πριν κανά δύο-τρεις βδομάδες άρχισα να έχω κάτι πόνους στη βάση της μέσης (και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης για περίπου 5-6 εκατοστά προς τα πάνω), που ενώ αρχικά δεν ήταν κάτι το φοβερό, στη συνέχεια άρχισαν να γίνουνται ανυπόφοροι. Κυρίως πονάω όταν κάθομαι και φυσικά σε οποιοδήποτε σκήψιμο. Επίσης, ενοχλήσεις έχω και στο απλό περπάτημα.
Στο παρελθόν είχα κάτι ανάλογους πόνους στην πλάτη, αλλά με τον καιρό πέρασαν, οπότε πίστεψα ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν και τώρα. Όσο όμως περνούν οι μέρες το πρόβλημα εντείνεται και πλέον πέρα από ενοχλητικό και κουραστικό απλά δεν παλεύεται. Μόνο ξαπλωμένος μπρούμυτα δεν ενοχλεί.
Σε γιατρό θα πάω από βδομάδα που γυρίζει, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή που μπορεί να κάτι την κατάσταση έστω και λίγο πιο υποφερτή, εδώ.
όσο φλώρικο και βαρετό ν' ακουστεί, θα πρότεινα για αρχή να κάνεις ασκήσεις για ραχιαίους (πρακτικά το ανάποδο των κοιλιακών).
αν είσαι πολλές ώρες την ημέρα όρθιος τότε δοκίμασε να είσαι ξάπλα λίγο παραπάνω. Δοκίμασε να κρεμαστείς από κανα μονόζυγο βοηθάει για να τεντώσει η πλάτη. Και βάλε να σου κάνουν κανα μασαζάκι περιποιημένο...
Πιθανότατα είναι θέμα αγυμνασίας, οπότε αν θες λονγκ-τερμ λύση θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις ανάλογα. Πιο άμεσα για τον πόνο, πάρε κανά αντιφλεγμονώδες, και δοκίμασε πράγματα που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, δηλ μασάζ, τριψίματα, ραχιαίοι που είπαν.
Οι πόνοι της μέσης είναι ανυπόφοροι, πράγματι. Το καταλληλότερο παυσίπονο είναι το Norgesic. Οι ενδεικνυμένες ασκήσεις (εκτός από βάρη και λοιπά γυμναστηρίου) είναι οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι. Όμως τους δεύτερους πρέπει να τους κάνεις με μεγάλη προσοχή και κυρίως με τον ορθό τρόπο, δηλαδή, βρισκόμενος σε στάση ηρεμίας μπρούμυτα με τα άκρα σε έκταση, θα σηκώνεις ψηλά (μην το παρακάνεις) το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι. Έπειτα το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι κ.ο.κ. Έχει μεγάλη σημασία αυτή η εναλλαγή των διαφορετικών άκρων. Συχνά γίνεται το λάθος της ταυτόχρονης ύψωσης και των τεσσάρων άκρων, κάτι που δεν βοηθάει.
Εδιτ: εννοείται ότι σε κρίση μέσης δεν θα κάτσεις να κάνεις ραχιαίους. Norgesic και ξεκούραση μόνον. Όταν συνέλθεις, ξεκινάς την άσκηση.
Norgesic η μεγαλύτερη απάτη για φάρμακο, αποτέλεσμα ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ διαφημιστικής καμπάνιας και το πρώτο στη λίστα φάρμακο το οποίο αντικαταστάθηκε από γενόσημο εδώ πέρα. Γυμναστική τσιμπούκλανε και βασικά ΚΙΝΗΣΗ όσο σου είναι δυνατό. Πεζοπορία όσο είναι δυνατόν με τη ζέστη.
Τις τελευταίες 2-3 μέρες έχει κάπως σταθεροποιηθεί η κατάσταση - ναι μεν πονάει, αλλά τουλάχιστον δεν γίνεται χειρότερα.
Από ασκήσεις τι προτείνετε;
Βασικά κοιλιακούς παντώς τύπου. Όχι μόνο ραχιαίους, μεγάλο λάθος. Εναλλάξ με κανονικά ροκανίσματα και πλαγίους. Μεγάλη σημασία δώσε και στη σωστή στάση του κορμιού καθισμένος. Συνειδητοποίησα πχ. ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχα αφόρητους πόνους οι οποίοι κόπηκαν μόλις σταμάτησα να απλώνω τις βρωμοποδάρες μου πάνω στο γραφείο σα μαχαραγιάς.
Μετέδωσα στην κοπέλα μου μολυσματικό κηρίοhttp://www.dermatology.svhm.org.au/M...20Impetigo.pdf χωρίς όμως να έχει εκδηλωθεί σε μένα. Υπήρχε λέει το μικρόβιο στα γένια μου και απο εκεί μεταφέρθηκε.Έχει τύχει σε κανέναν άλλον; Έχετε να προτείνετε κανα προϊόν καθαρισμού μούρης (εκτός από σαπούνι) για να αποφευθεί παρόμοια περίπτωση στο μέλλον; Για πείτε οι μουσάτοι του ΕΡ.
θέλω να πω το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό , αλλά σκάω γιατί εδώ τα λέμε σοβαρά.
Ωστόσο με ενδιαφέρει και εμένα κάτι που να καθαρίζει καλά τα μούσια!
καταρχήν, πρέπει να περιμένεις να υποχωρήσει τελείως ο πόνος και έπειτα να αρχίσεις τη γυμναστική. ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των ασκήσεων, που γυμνάζει όλο το πάνω μέρος του σώματος και κατ'επέκταση πλάτη, ραχιαίους και κοιλιακούς είναι οι έλξεις σε μονόζυγο, με όλες τις λαβές και όλους τους τρόπους. από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι τέτοιοι πόνοι σε μέση και πλάτη με έχουν εγκαταλείψει από τότε που κάνω καθημερινά μονόζυγο. έπειτα, εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις γέφυρες. είναι στατικές ασκήσεις κορμού οι οποίες ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού επειδή δεν κάνεις δυναμικές κινήσεις, ενώ θα δεις αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα από τα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ροκανίσματα και ραχιαίους.
κάποιες παραλλαγές γέφυρας είναι οι ακόλουθες:
http://www.plank-exercise.net/Files/plank-exercise.jpg
http://imagine123.com/fitness/wp-con...k-exercise.jpg
http://photos.mensfitness.co.uk/imag...ank_5800_7.jpg
ενώ υπάρχουν άπειρες παραλλαγές, με τεντωμένα χέρια, με αγκώνες στο ύψος των ματιών, των ώμων, με πόδια σε πάγκο ή - για πιο προχωρημένους - σε μπάλλα γυμναστικής ή για ακόμη πιο δύσκολα με χέρια σε μπάλλα γυμναστικής κτλ
μπορείς να ξεκινήσεις την απλή και τις πλάγιες, από 30'' την κάθε μία με ξεκούραση 45''-60'' ενδιάμεσα, από 4 σετάκια. όταν θα σου φαίνεται εύκολο, αυξάνεις το χρόνο και μειώνεις την ξεκούραση. σε ένα δίμηνο οι μεγάλες μυϊκές ομάδες του κορμού θα έχουν δυναμώσει όσο πρέπει.
αν και διατηρώ το μούσι στα 3-5 χιλιοστά - δεν είναι κ καμιά ποσόστητα δηλαδή - έχω να πω συχνό λούσιμο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
παω αυριο για κυστη κοκυγος. δε πρεπει ναναι μεγαλη. πειτε εμπειριες. ποσο καιρο δε θα καθομαι στην ντραμοκαρεκλα?
Περαστικά στον Μπέρνι της καρδιάς μας.
φχαριστω λατρεια
όταν θα είσαι ξάπλα έχε το νου σου στο γιατρό μη σου κάνει καμιά άλλη "ζημιά" ;-)
περαστικά θείο μπέρνι!
τελικα τι ειχε ο τσιμπουκλανο
να λετε κιολας οχι μονο μου ποναει τονα μου ποναει ταλλο αντε λιγο
γιατι δεν ποναω? ποσο ξρατα η το πικη αναισθησια?ξερουμε? μεσαια κυστη ηταν με συρριγγιο.ανοιχτη την εκαναν
Από τον τρόπο που γράφεις, μάλλον ακόμα είσαι μαστουρωμένος από το αναισθητικό.
Oh wait, είσαι ο Μπέρνης. :roll:
χαχαχα φχαριστω.
το βραδυ ματωσε αρκετα. πηγα για αλλαγη φοβουμενος μη με κρατησουν και μην εκανα μαλακια. τελικα δεν ηταν τιποτα ηταν αντανακλαστικα υγρα (how the fuck should i know what that is? dont ask)
υποτιθεται οτι οι πρωτες αλλαγες πονανε πολυ
ακουστε λοιπον
γιατρος" μα καλα δεν πονας?"
πορωτικος" δε καταλαβαινω τιποτα"
γιατρος" θα μας τρελανεις εσυ παιδακι μου. μου κανει εντυπωση"
πορωτικος " μα γιατρε, ειμαι νιντζα"
τελοσπαντων, δε ξερω τι και πως, αλλα δεν ποναω καθολου. τωρα οποσταρω καθισμενος σε καρεκλα...
αρχιζω να πιστευω οτι ο τσακ νορις βλεπει εφιαλτες στον υπνο του με μενα...τι σκατα? αυτο πηγαινει γενικα και στο μαι λαιφ ροκς
μπορει να εχεις θεμα με το νευρικο συστημα
στο νευρικο, στον εγκεφαλο και εγω δε ξερω που αλλου. παντου εχω μη μασας.
πηγα σημερα και μου εκνε αλλαγη (βασικα αποτι καταλαβα οι 2 προηγουμενες ηταν φλωρικες). τωρα ομως εβαζε γαζες στη πληγη, τηνετριβε εριχνε ορους μπεταντιν μαλακιες, τα παντα ολα. και μετα εβαλε μεσα ενα κορδονι. και δε καταλαβαινα χριστο. και μου πε η μανα μου που την ειδε οτι ηταν τεραστια τρυπα οχι τοσο μικρη οσο νομιζε.
μαλλον ειμαι πολυ κωλος τελικα
χωρις να ειναι ο κανονας και να θελω να σε αγχωσω αλλα φιλος εχει ανοιχτη την πληγη του για 3,5 χρονια.γενικα μεγαλη ταλαιπωρια.
αλλα οπως ειπα δεν ειναι ο κανονας αλλα ενα ενδεχομενο.
μαλιστα. σε συνδυασμο με το οτι βλεπω το νεο επεισοδιο γουολκινγκ ντεντ, μου γαμησες τα πρεκια λολ. τεσπα οτι ειναι να γινει θα γινει. απλα ελπιζω να αρχισω να βαραω τιςμποτες συντομα. σημερα οδηγησα κιολας. νταξ ηταν καπως, αλλα γενικα την παλευω.
Απο όσο γνωρίζω, εξαρτάται απο το χειρούργο. Δηλαδή αν είναι σοβαρός τέτοιος. Στη χειρότερη, δυστυχώς, ξανακάνεις την εγχείρηση. Τυπικά θέλει καναδυο μήνες. Αν κλείσουν έξι και έχεις ακόμα ανοικτή πληγή, ψάξου.