Πόσο διαφέρουμε από Τσεχία/Σλοβακία/Ουγγαρία από κάθε πιθανή άποψη, ω μέγα γνώστη H.;
Printable View
Πόσο διαφέρουμε από Τσεχία/Σλοβακία/Ουγγαρία από κάθε πιθανή άποψη, ω μέγα γνώστη H.;
πλεον ο βασικος μισθος στην τσεχια ειναι μεγαλυτερος απο τον αντιστοιχο ελληνικο
απ εκεί βρήκα αυτό ...
και είναι Σεπ2010... που να μπουν τα φρέσκα
Λοιπόν, σήμερα δημοσιεύτηκε τελικά και ισχύει ο νέος νόμος. Από φίλο φίλου που το έκανε ήδη: απλά ζητάς απόδειξη με πίστωση, συμπληρώνεις στοιχεία (αν χρειαστεί, αλλιώς δίνεις μόνο πινακίδες) και γράφεις πριν την υπογραφή «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Αλλιώς, αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μπάτσοι, ό,τι κάναμε και πριν.
Βέβαια, αν θέλετε να έχετε την αξιοπρέπειά σας όπως ο Η., μπορείτε να πληρώσετε κανονικά. Μη γίνουμε και ρόμπα βρε αδερφέ!
Α, και όποιος περάσει από Κόρινθο προς Πάτρα αύριο 3-5 ή από Κόρινθο προς Αθήνα τις ίδιες ώρες τη Δευτέρα να πατάει κόρνα και να κάνει κερατάκια, θα εκτιμηθεί.
egw tha fygw kata tis 12 ektos kai an arghsw
korintho diodia dhladh tha perasw kata tis miamish me duomish analoga ti wra tha xekinhsw. keratakia tha ginoun. heavy metal
h diadikasia epi pistwsh posh wra pairnei?
Δεν έχω ιδέα, πρέπει να το κάνω μόνος μου για να σου πω. Αν σε καθυστερούν βέβαια και έχει μπάτσους, τους λες ότι σε καθυστερούν χωρίς λόγο και να επέμβουν για να πας στη δουλειά σου. Αν δεν έχει μπάτσους σπρώχνεις μπάρα και φεύγεις. Τον φίλο φίλου πάντως δεν τον καθυστέρησαν από όσο ξέρω.
ok se eyxaristw
σαγαπώ. Αν δεν το έχεις υπόψη σου τσέκαρε το www.gapminder.com . Καλό κάψιμο
862 ευρω.γελαει ο κοσμος.
επισης απο ποτε εχουμε υψηλοτερο μισθο απο ισπανια/πορτογαλια?
ποσο αξιοπιστα ειναι τα ρουφιανοσαητ της γοογλε?
μικτά λέει νομίζω, άρα 850κάτι ήταν για την Ελλάδα ναι, βέβαια χωρίς τις πατέντες που θα πήγαινε πολύ κάτω ο δείκτης.
H. τα επιχειρήματα σου με βούλωσαν.
Μιας που έχουμε ξεφύγει απ'τα διόδια, ας πούμε για μετρό:
Βερολίνο 1,40 το νορμάλ εισιτήριο. Μόνο που το δίκτυο αποτελείται από 15 γραμμές τραίνου και 10 γραμμές μετρό και μαζί με τραμ και λεωφορεία δε χρειάζεσαι απλά αυτοκίνητο. Με 3ε πηγαίνεις στο αεροδρόμιο.
Πράγα: Δίκτυο παρόμοιο με της Αθήνας, 3 γραμμές με 57 σταθμούς, 0,70ε εισιτήριο.
200 είναι, και από ό,τι κατάλαβα αν πάρεις απόδειξη με πίστωση τότε όχι (φάση δεν έχω πάνω μου πχ). Είναι σα να τους λες ότι οκ δεν έχω τώρα αλλά τα βρίσκουμε, μόνο που άμα φύγεις μετά άμα τα θέλει ας σε πάει δικαστικά (που δε θα σε πάει, όπως δεν έχουν πάει κανέναν μέχρι τώρα επειδή δεν πλήρωσε).
sto pistwtiko pou pairnoume, prpei na grapsoume onomatepwnumo h apla grafoume thn pinakida mas kai petame mia tzifra? ti akrivws ginetai?
Ένα που είδα σήμερα είχε πλήρη στοιχεία. Βλέποντας και κάνοντας μάλλον, αν μπορείς να αποφύγεις να δώσεις στοιχεία τότε κάν'το...
Ωραία. Σκέψου τώρα πόσο πληρώνεται ο Έλληνας οδηγός τραμ/μετρό μαζί με επιδώματα κλπ και πόσα ο τσέχος. Και καταλαβαίνεις οτι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οταν πληρώνεις τους υπαλλήλους σου παραπάνω απο όσο σε παίρνει, ο μονος τροπος για να βγεις οικονομικά -τη στιγμή που κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει φόρους- είναι να αυξήσεις τα εισιτήρια. Οπότε αυτό που προτείνεις ξέρωγώ είναι να απολύσουμε τους οδηγούς και να πάρουμε τσέχους?
Spoiler
Να ρωτήσω κάτι αφελές. Η πιστωτική απόδειξη δεν σημαίνει αδυναμία πληρωμής εκείνη την στιγμή (aka δεν έχω λεφτά πάνω μου); Δλδ στο στέλνουν στο σπίτι να το πληρώσεις;
Κατ' τα άλλα συνεχίστε να μιλάτε με τον καθυστερημένο κατώριμο που επειδή πήγε στην Σουηδία και νομίζει ότι είναι think tank του καπιταλισμού και golden boy κρατάει τον Πάπα από τ'αρχίδια, τα κεφάλια τέτοιων τύπων θα στολίσουν το σύνταγμα κάποτε να 'χουν να παίζουν μπάλα τα παιδάκια.
inb4 φορολογική δήλωση και Ε9 κατώριμου να μας δείξει πόσα βγάζει
Ναι αλλά και πριν σε όσους έστελναν στο σπίτι απλά τα πέταγαν.
Οπως βλέπεις στο παραπάνω λινκ, οι πραγματικοί μισθοί (δηλαδή υπολογίζοντας το κόστος ζωής) στην ελλάδα είναι κατα 50% υψηλότεροι χοντρικά. Οπότε λογικά και τα εισητίρια έχουν ανάλογη απόκλιση. Το πιό γαμάτο είναι οτι οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν για να πάρουν το μετρό είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τα μισθολογικά δικαιώματα των οδηγών!!
γιατί οι οδηγοί είναι το πρόβλημα και δημιουργούν τα ελλείματα. όχι οι μανατζαρέοι.
αλλά ασχέτως απ'όλα αυτά, στα παπάργια μας και τα προβλήματα της κάθε εταιρίας και ο πληθωρισμός. είμαι ο πελάτης και απαιτώ να πληρώνω κάτι αντίστοιχο των υπηρεσιών που μου παρέχονται. και όταν μιλάμε για κάτι που μπορείς να το χαρακτηρίσεις "δημόσιο αγαθό" και δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να στραφώ αλλού (και ούτε χρειάζεται), απαιτείς.
edit: πρέπει να πληρώνεις 2,80 την ημέρα για να πας στη δουλειά σου με ένα μεροκάματο 28 ευρώ (ως πριν λίγο καιρό, τώρα είναι λιγότερα). 10%. ποιος πληθωρισμός και τι μαλακίες ακούμε.
πληθωρισμος-αεπ και οικονομολικες παπαριες,απλα για να μην σου πουν σε κλεβω υπαρχουν ενα σωρο οικονομιστικοι οροι για να στα αρπαξουν με μια αοριστη επειχηρηματολογια οτι φταιει καποιος οικονομικος δεικτης.
δεν πληρωνω εισητηρια και δεν υποστηριζω τους απεργους που νομιζουν οτι τα τρενα ειναι δωρα που τους χαρισαμε και μπορουν να παιζουν με αυτα
χεσε μας ρε κατωριμε εγω που εμεινα 1 μηνα στην πραγα και χρειαστηκε να παω σουπερ-μαρκετ εδωσα τα αντιστοιχα 40 ευρω και γεμισα ολο το καροτσι με τις ροδες μεχρι πανω.δλδ ειχα φαι για δυο βδομαδες.
πηγαινε στην ελλαδα σε σουπερ μαρκετ με 40 ευρω.θα παρεις τ'αρχιδια σου.
οι τιμες στο κεντρο μπορει να ειναι υψηλες και σχεδον αντιστοιχες με τις ελληνικες αλλα ειναι ετσι για να δαγκωνουν τους τουριστες.
ΟΚ, πείτε ποιοι πέρασαν κατά τις 4 από ισθμό με ποδήλατα στο πίσω μέρος του τουτού κι έκαναν κερατάκια.
Γαμώ σήμερα, τρελό πουτσόκρυο, αλλά η καλύτερη ανταπόκριση κόσμου μέχρι σήμερα, μάλλον τη σπάει σε πολύ κόσμο ο ρέππας
Παιδιά, δεν υπάρχει κάποιος Κακός Καπιταλιστικός Εγκέφαλος ο οποίος συγχρονίζει Επιθέσεις Κατά Του Λαού. Όλα αυτά δεν είναι απλώς λεξούλες με τις οποίες δεν αξίζει να ασχοληθείτε γιατί είναι εκεί για να σας αποπροσανατολίσουν, είναι υπαρκτά δεδομένα τα οποία λαμβάνονται υπόψη από διάφορες συνιστώσες, η αντίθεση των οποίων συνθέτει το όλο σκηνικό, το οποίο και οδηγεί και σε όλα αυτά που σας (μας) τη σπάνε. Γενικά μόνο αν ασχοληθείς με όλα αυτά από μέσα είσαι ικανός να στήσεις και μια ουσιώδη κριτική, αλλιώς είσαι attila και Shadowking ξέρω 'γω.
Α, για τον παραπάνω λόγο τα ποστς του χρήστη katwrimos είναι τρομερά χρήσιμα.
Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πλήρωσα στα Μάλγαρα και σ'ένα διόδιο πριν από αυτά επειδή δεν έγραφε ονομα εταιρείας και φοβήθηκα μήπως είναι τα κρατικά (δεν ήξερα)
Θεσσαλονίκη - Αθήνα, στα Μάλγαρα και στα τελευταία που συνάντησα επειδή ήταν περιπολικό τροχαίας από πίσω μου.
2 φορές άνοιξα μπάρα αναγκαστικά, τις περισσότερες απλά κόλλαγα στον μπροστινό τσάτσικα κι έφευγα. 2 φορές μας άνοιξε μπάρα ο μπροστινός και μία φορά στα δεξιά του δρόμου είχε μία μπάρα αντί για δύο (ωστε να κλείσει όλο το πλάτος του δρόμου), και έκανα απλά λίγο δεξιά και πέρασα χωρίς να κάνω κάτι.
Γενικά δεν άλλαξε κάτι, όσο λείπει η τροχαία, ίσα ίσα που πλέον έχουν μάθει κι οι ταμίες και δεν πρήζουν πούτσες
Γενικά πάντως καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι αν θελήσει η εταιρεία να διεκδικήσει τα χρήματα από τα διόδια, μπορεί να το κάνει κι ας αποφασίσει μετά ο καθένας αν θέλει να πληρώσει ή όχι.
Εννοώ ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο το οποίο σου εξασφαλίζει ότι δε θα πληρώσεις, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι το έχουν καταλάβει όλοι.
Το άχρηστο σχόλιο της ημέρας.
Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να σου εξασφαλίζει ότι δε θα πληρώσεις. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο απλά θα ήταν άκυρες οι συμβάσεις και θα είχε τελειώσει ο αγώνας.
Καλά δεν κατηγόρησα κάποιον από δω μέσα (ή γενικότερα) ότι προσπαθεί να παραπληροφορήσει ή κάτι τέτοιο, απλά πολλοί το έχουν πάρει (και πάλι δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα) σε φάση "δεν πληρώνω τίποτα ποθτάνα όλα" και μπορεί να τους έρθει καμιά δυσάρεστη έκπληξη, κοινώς ότι δεν είναι τόσο προφανές για όλους, αλλά τώρα πάλι φαίνομαι ότι λέω "παιδιά πληρώστε :!:" αλλά στην πραγματικότητα δε το λέω, γιαυτό δε λέω τίποτα.
.
loipon. plhrwsa se ola gia 2 logous.eidika sto phgaine logo ouras(eixa to e-pass) kai viazomoun, kai giati den htan safes to olo pragma (ti stoixeia dineis , an ta dineis ola ktl ktl). telika sto site tou oxi diodia anevhke to olo kolpo. apla tousdineis mono thn pinakida kai sou grafoun mia apodeixh apo upologisth pou apla grafei to noumero ths pinakidas, tipota allo. deite to site. de xanaplhrwnw pleon pote, twra po uapo safhnisthke. stous manowar pou tha paw panw tha sas deixw kai videaki