φλώροι όσοι δεν τρώνε κρέας
Printable View
φλώροι όσοι δεν τρώνε κρέας
κ εμείς εκεί καταλήξαμε τις προάλλες..
ενι, δεν είναι από σειρά σε κουβέντα πάνω έκατσε (ή έστω δεν το άκουσα από σειρά εγώ)
σταματήστε πια αυτή την καθυστέρηση
Παραπεμπω τον κοσμο στο αλμπουμ του ραντικαλ λαρρυ στο φεισμπουκ με τα φαγητα, οσους γινεται δηλαδη.
Οι αλλοι καντε με φιλο να πεινασετε.
προς vegeterian και λοιπούς εναλλαχτικούς
Γιατί το κάνετε; Γιατί δε σας αρέσει το κρέας ή για ιδεολογικούς λόγους (τα καημένα τα ζωάκια κλπ)
Το δευτερο φυσικα, ξερω μολις ενα ατομο που δηλωνει οτι δεν της αρεσει το κρεας και πιστευω ειναι ανωμαλη και τρελη (ασχετα απο το κρεας δηλαδη)
http://www.motifake.com/image/demoti...1231849080.jpg
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...DxpX5RMWzL&t=1http://www.workplace-communication.c...-day-ideas.png
http://farm2.static.flickr.com/1054/...bf7b40.jpg?v=0http://a1128.g.akamai.net/7/1128/497...mboo09_2_FBC_l
http://farm1.static.flickr.com/204/4...6ae5ccaf_z.jpg
εντάξει φτάνει τώρα
γιατί δεν έχω όρεξη (πια) να τρώω ορμόνες και αντιβιωτικά. Όποιος έχει φάει κυνήγι και χωριάτικο κοτόπουλο και συγκρίνει, θα δει τη διαφορά. Και επειδή επίσης δεν έχω όρεξη να πληρώνω 18 ευρώ το κιλό το βιολογικό κοτόπουλο. Χοιρινό δε μου άρεσε ποτέ πολύ και το βοδινό μου τη σπάει που πολλές φορές είναι σκληρό και γεμάτο ίνες. Ελπίζω να σε κάλυψα
Σκατα ειναι το κυνηγι, δε το μασας ουτε για πλακα, χιλιες φορες ορμονες, μεταλλαγμενα ακομα καλυτερα.
το γούστο το καταλαβαίνω (αν και διαφωνώ). το ιδελογικό / διατροφικό πάλι όχι.
για πρωτεΐνες και λιποδιαλυτές βιταμίνες τι κάνεις; για τα φυτοφάρμακα και μολυσμένα τα νερά του γείτονα που ρέουν στις βιολογικές καλλιέργειες και χάνεται το νόημα; για τις αυξητικές ορμόνες στα φυτά; μονσαντο κτλ δηλαδής. αξίζει να κάνουμε φλέημ θρεντ κρεατοφάγοι VS φυτοφάγοι;
πήγαινε μία στο earthlings στο πολιτιξ και ανανέωσε το φλεημ.
Άμα δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με διατροφολογικά βαριέμαι να σου αναφέρω (και δεν έχει και νόημα μιας και δεν ψαχνεσαι) πηγές πρωτεινών. Οι βιταμίνες διαλύονται μια χαρά στο λάδι (ποιος χαζός είπε ότι οι λιποδιαλυτές διαλύονται σε ζωικό λίπος; )
Η όλη ιδέα της βιολογικής καλιέργειας είναι όσο το δυνατόν λιγότερα φυτοφάρμακα (βιοδυναμικές καλιέργειες και τέτοιες πουστιές), τα μολυσμένα νερά του γείτονα δε ρέουν στο μπαχτσέ μας (για προπαγανδιστής καλός είσαι), φρούτα/λαχανικά χωρίς ορμόνες και μεταλλαγμένα, άγριες ντομάτες και μήλα εποχής είμαστε.
α, ναι, επίσης όσοι δεν τρώνε κρέας γιατί λυπούνται τα κακόμοιρα τα ζωάκια, αλλά τρώνε αυγά από κότες που ζούνε σε κλουβιά και γαλακτοκομικά από αγελάδες τιγκα στις ορμόνες επίσης σε κλουβιά, είναι γελοίοι
να πας να γαμηθείς!
Εισαι Γερμανια ομως ε.
Στην Ελλάδα όλο αυτο με το vegan-ιλικι, με την αγορα που υπαρχει ειναι δυσκολο να επιτευχθει.
και μελι να καταναλωνεις δεν θεωρεισαι vegan, αλλα vegetarian.
Το vegan-ιλικι δεν εστιαζεται μονο σε διατροφη ομως. αλλα σε μια γενικοτερη ηθικη ετσι?
Ακομη και οι σκληροπυρηνικοι vegans παραδεχονται, οτι ακομη και σε φαινομενικα vegan προιοντα εμπεριεχονται χωρις να αναφερονται γαλακτοποιητες κ.α. full vegan διατροφη ειναι λιγο ουτοπια αν δεν τρως μονο λαχανικα και φρουτα.
οποτε τι νοημα εχει να τις βγαζουμε εξω να τις μετρησουμε?
Δεν υπαρχει μονο το "Earthlings" (που το τοσο "στρατευμενο" υφος, οσο να πεις προκαλει ατομα εκτος αυτου του lifestyle).
Σε γενικοτερο πλαισιο ας εχουμε υποψην τα "Food Inc.", "Our Daily Bread", "The world according to Monsanto", "Food Matters" κ.α.
μετάφερε τα ποστ αν γίνεται
ή σκάστε τελείως, ο καθένας κάνει τις επιλογές του σχετικά με το τι θα βάλει στο σώμα του και δεν πέφτει λόγος σε κανένα
και από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω με ευκολία ότι οι κρεατοφάγοι πρήζουν πολύ περισσότερο απ' ότι οι χορτοφάγοι, οι οποίοι θεωρητικά "ενοχλούν" με τις απόψεις τους. Τρανό παράδειγμα και το ΕΡ μεταξύ άλλων
σχολιάζετε (όχι εσύ, υποδελοιποί) με καθυστερημένο τρόπο όμως, με ηλίθιες αφίσες και κοροιδευτικό υφάκι. Θα επανέλθω να απαντήσω και του κασερίνου
@ενι
Σε ενόχησε το υφάκι; Έλα ER είναι πραγματικά απορώ που θιχτήκατε. Η απορία μου για τους veggies είναι ειλικρινής πάντως. Και όχι, δεν πιστεύω ότι όλοι σκέφτεστε το ίδιο, γι' αυτό και ρωτάω προσωπικά. Γι' αυτό και ξεκαθάρισα ότι η επιλογή από γούστο είναι κατανοητή.
Η άποψή μου είναι ότι ο homo sapiens sapiens είναι ένα είδος παμφάγον. Γι' αυτό και χρειαζόμαστε και τα δυο στη διατροφή μας, αλλιώς πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς για να εξισορροπήσουμε τη χασούρα. Το πεπτικό μας σύστημα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των αποκλειστικά φυτοφάγων ζώων. Κι αυτό με τα βιολογικά και τη μόλυνση δεν είναι βλακεία, αν σκεφτείς ότι λόγω μόλυνσης στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος, στη θάλασσα και στον υδροφόρο ορίζοντα βρίσκουμε τις πιο απίθανες βλαβερές ουσίες στα πιο απίθανα μέρη. Με τη λογική του "τρώω μόνο βιολογικά" γλιτώνεις μόνο ένα ποσοστό. Αν είναι να μην τρώμε μολυσμένα πράγματα ας το ράψουμε από τώρα κι ας πεθάνουμε της πείνας. Σίγουρα στηρίζω τις φυσικότερες λύσεις, αλλά η βιολογική καλλιέργεια και το vegan-ism παρουσιάζουν πολλές προβληματικές:
Γενικά όμως κάθε διατροφολογική συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να λαμβάνουμε υπ'όψιν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Αν το γυρίσουμε όλοι στα βιολογικά, απλά η παραγωγή δε θα φτάνει να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες μας και θα πεινάσουμε.
Εκτός αυτού, η μαζική γεωργία είναι υπεύθυνη για περισσότερους θανάτους ζώων από ό,τι η κτηνοτροφία. (ποντίκια, σκουλήκια, τυφλοπόντικες και λοιπά μικρά ζώα που φωλιάζουν μέσα στο έδαφος και γίνονται κιμάς από τα γεωργικά μηχανήματα). Οπότε το ηθικό επιχείρημα του "ας φάμε πράγματα σκοτώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο" έχει μεν βάση, αλλά δεν έχει εφαρμογή με το να γίνεις χορτοφάγος.
Εν τέλει πιο δίκιο απ' όλους έχει η morphine που λέει ότι ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει
ναι ρε μλκ αλλά τώρα εσύ χρησιμοποιείς επιχειρήματα του maddox σε σοβαρή κουβέντα, κρίμα δεν είναι;
εδώ κοτζαμάν κιθαρίστας earth crisis έχει πει σε συνέντευξη στο webzine του αγόρου (!) "I don't believe that humans were meant to eat meat.Humans are naturally herbivores.I feel that this is proven by the style of teeth we have and the length of our intestinal track.Carnivores animals have much more jagged and pointy teeth for tearing flesh.Also, meat takes longer to digest in the body then vegetation, therefore a larger intestinal track is needed.Humans intestinal track is no where as long as that of a carnivores.That is also some of the point of cooking meat, to break it down some for easier digestion.Sorry, but you asked."
δεν είπα κρεατοφάγος. είπα παμφάγος
τα μάτια μας έχουν διάταξη αρπακτικού (στο ίδιο επίπεδο σαν της γάτας, του σκύλου του αετού και του ποντικού) κι όχι φυτοφάγου (πλάγια στο κεφάλι σαν του ελαφιού και του πρόβατου). Μάλιστα η στερεοσκοπική όραση που αυτά προσφέρουν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει τα περισσότερα μη-φυτοφάγα ζώα)
Και σύγκρινε το μήκους του εντέρου. Είναι στη μέση μεταξύ σαρκοφάγου και φυτοφάγου.
έντιτ γιατί τώρα κατάλαβα ακριβώς τι λέει
AYTO EINAI ΛΑΘΟΣ. τα σαρκοβόρα έχουν πολύ μικρότερο πεπτικό σύστημα από τα φυτοφάγα. Το κρέας είναι πολύ πιο ευκολοχώνευτο από τα φυτά.Quote:
Also, meat takes longer to digest in the body then vegetation, therefore a larger intestinal track is needed.Humans intestinal track is no where as long as that of a carnivores
και όσον αφορά το μαγείρεμα και την τεράστια συμβολή του στην ανρθώπινη εξέλιξη
http://www.npr.org/templates/story/s...ryId=128849908
http://www.drmirkin.com/nutrition/1147.html
http://www.sciencedaily.com/releases...0810064914.htm
εγώ τρώω ενα κότσι (εκείνο το ΚΟΜΜΑΤΙ από ΖΩΟ) και μετά με πιάνουν οι τύψεις και τρώω μια σαλάτα -πολύ μετά εννοείται-. τυψεις για τα κιλά οχι για το ζωικό βασίλειο ε.
μου θυμίζω τον μαστόδοντα στην αγγλία να τρώει burger king ή mcdonalds κάτι υπερburgers 8 πατωμάτων και μετά να πηγαίνουμε σε ιταλικό ρεστοράν και να παίρνει να φάει ένα φυτό με ξύδι. όταν ειδικά φώναξε δυνατά στα ελληνικά 'ΤΙ ΤΡΩΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ' ήμουν έτοιμος να κλάψω από συγκίνηση:touched:
the fail is too much
απλά πάρε το θρεντ από την αρχή, στάνταρ τα έχω γράψει, μην τα ξαναλέω, κρίμας είναι. τα ζώα τρέφονται με φυτά, οπότε για να φτάσει ένα κομμάτι κρέας στο πιάτο σου έχουν πεθάνει ΚΑΙ τα ποντίκια κλπ που λες - επί πολύ περισσότερες φορές από όσες για ένα πιάτο χορτοφάγου.
όσο για το ότι με τα βιολογικά δε θα έφτανε το φαί για όλους, άμα κόβατε το κρέας θα έφτανε και θα παραέφτανε!
τέλος συνειδητοποιείστε ότι δεν υπάρχει χορτοφάγος εδώ μέσα που να σας πρήζει που τρώτε κρέας, αλλά εξακολουθείτε να κάνετε σαν αγανακτισμένοι κάτοικοι ταβέρνας, μπράβο, τρώτε κρέας και δε νιώθετε καθόλου τύψεις, είστε μοχθηροί μπλακμέταλερς, ουαργκ, το πιάσαμε, πάμε παρακάτω
Πίνκαρα αν και μόλις ρεύτηκα μπέικον.
μαζί σου, μόνο που σχολιάζετε χωρίς αφορμή, γενικά ό,τι είπε ο αποπάνω
όσο ήμουν χορτοφάγος το έκανα για μένα, όχι για να αλλάξω τον κόσμο, αλλά παρ' όλα αυτά αντιμετώπιζα σχεδόν καθημερινά αυτή την ηλίθια χλεύη από όλους τους καθυστερημένους γύρω μου, λες και τους άνοιγα το στόμα και τους έριχνα μέσα τόφου με σπανάκι με το ζόρι. Άμα έρθει κάποιος και με πρήξει με τις απόψεις του θα τον σχολιάσω κι εγώ, αλλά όσο δεν πρήζω απαιτώ και να μη με πρήζουν, ελπίζω να καταλαβαίνεις.
Ε, πρήζετε λίγο μπάλες φίλε. Όχι απαραίτητα εκούσια, αλλά πχ μαζεύεται η παρέα να βγει έξω και σου λέει ο άλλος `να πάμε κάπου που να χει και τίποτα εκτός από κρέας`. Να σου το πρόβλημα... Και που θα πάμε ρε φιλαράκι? Στον μπαρμπαστάθη?
Δημιουργείτε πρόβλημα επειδή δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε αν μη τι άλλο.
Κατά τ'άλλα διαφωνώ και με το ιδεολογικό της υπόθεσης αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα.
Κάντε μπαμπ και κυλιόμενες & τραγελαφικούς.
Παντού βρίσκεις κάτι εκτός από κρέας. Στα σουβλατζίδικα παίρνω πίτες χωρίς κρέας, στις πιτσαρίες πίτσες χωρίς αλλαντικά, στις ταβέρνες σαλάτα, πατάτες, τζατζίκι, φέτα ή σαγανάκι, τυρόπιτες/χορτόπιτες κλπ. Το ότι μπορεί κάποιοι να έχουν τις παραξενιές τους δε σημαίνει ότι θα το χρεωθούμε και θα τα ακούμε όλοι για να βγάλετε το άχτι σας. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην κουβέντα έχουν χορτοφάγο στην παρέα τους και τους πρήζει, αλλά ακόμα κι έτσι αν είναι, πείτε τα σ'αυτόν, έχει περισσότερο νόημα!
Εμένα η αδρεφή μου είναι vegan (δε τρώει ούτε ψάρι, γάλα), μπορώ να βρίζω όσο γουστάρω γιατί έχω όλες τις μαλακίες από σόγια σπίτι μου.
ντραγκον υπάρχουν και αυτοί πάντως
KAIΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ :
http://www.facebook.com/topic.php?ui...76&topic=10979