^
Αυτό. Έχει παραγίνει.
Printable View
^
Αυτό. Έχει παραγίνει.
Εγώ μιλάω για τεράστια πεζοδρόμια, καλά δεν έχω απαίτηση να μου ανοίγουν δρόμο, απλά να μην έρχονται καταπάνω μου και στην φαση του ελιγμού να σκέφτομαι αν θα πάει ο πεζός δεξιά η αριστερά, η αν θα πάω εγώ. Και αυτοί που έχουν σταματήσει ξαφνιασμένοι περπάταγαν στη μέση του δρόμου,
Στους πεζόδρομους οκ, υπάρχει χώρος για όλους μας. Αλλά στα στενά πεζοδρόμια...
Και btw Impure, πολύ ωραίο το ποδήλατό σου. Με γεια!
Spoiler
ginetai kai xwris na ksefouskosei to lastixo.
sto video edw sto 00:36 http://bicycletutor.com/adjust-v-brakes/
to kaneis kai vgenei i roda kai fouskomeni.
εδώ θα σχολίαζα: "υπάρχουν τεράστια πεζοδρόμια στην Αθήνα;" αλλά δε θέλω να το κουράσω :Ρ
Εντάξει, σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έρχονται κατά πάνω σου ή που σε προσπερνάνε ξυστά χωρίς να υπολογίζουν ότι εσένα σου κόβεται η χολή κι ότι μισό εκατοστό να σου φύγει η ρόδα θα πέσεις πάνω τους και θα σκοτωθείς, οι πεζοί που πάνε όπου να'ναι είναι το λιγότερο νομίζω. Εγώ πάντως είμαι της άποψης πως δεν πρέπει να καβαλάμε πεζοδρόμιο, και όποτε το κάνω με τρων οι τύψεις (και πάω πιο αργά κι απ'τους πεζούς-ζόμπι), γιατί όταν είμαι πεζή δε θέλω να με ενοχλεί κανείς ούτε με το μηχανάκι του ούτε με το αμάξι του ούτε με το ποδήλατό του. Για τα ποδήλατα κάνω πάντα πέρα να περάσουν, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν καταλαβαίνω αυτούς που θα θυμώσουν μαζί μου όταν θα κάνω ελιγμούς δίπλα τους. Αυτά! Βάλτε μου άλλο ένα ταγκ να τριτώσω τώρα
+1 στη μορφιν. Σκεφτείτε ότι, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ειδικοί ποδηλατόδρομοι στα πεζοδρόμια, σαν αυτούς πχ στο Βερολίνο, είστε το ίδιο ενοχλητικοί για τους πεζούς, αν όχι περισσότερο, με τους οδηγούς αυτοκινήτων για εσάς.
Δεν γνωρίζω από κει πάνω. Αλλά και στο πασαλιμάνι, ας πούμε, που το πεζοδρόμιο θεωρείται αρκετά μεγάλο, τις ώρες που έχει βγει αρκετός κόσμος για βόλτα οι ποδηλάτες μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα εκνευριστικοί.
(btw να επισημάνω ότι δεν είμαι κατά του ποδηλάτου, καμία σχέση, μακάρι να ήταν ασφαλές/πρακτικό/μη_ενοχλητικό_για_τους_άλλους να μετακινείσαι με αυτό, να αγόραζα και εγώ ένα.)
Μαλακία το να καβαλάς πεζοδρόμια. Εγώ πάω από το δρόμο κανονικότατα με τα φανάρια και τα όλα του.
εννοείται πάντα έτσι. είναι κ πιο γρήγορα.
Yπερ-υπερθεματιζω.
Τα πεζοδρομια ειναι το ιδιο ακαταλληλα και εκνευριστικα και για τους πεζους.
Ακομη χειροτερα απο πεζοδρομους.
Και το χειριστο ολων, κατι θλιβερες ποδηλατοζωνες πανω σε ηδη στενο και ακαταλληλο πεζοδρομιο που εκαναν καλη ωρα στην τυροπρωτευουσα. Στη μεση δε παιζουν και λωριδες για τυφλους.
Στο πασαλιμανι με τιποτα. Παιρνω ποδηλατακι και απο το γραφειο το φτανω στο σταδιο. Ε, αμα σκασει καμια γιαγια με εγγονι σε καροτσακι, extra bonus:P
αν είχα ποδήλατο θα το χρησιμοποιούσα για βόλτα μιας και μένω κέντρο. Αλλά αφού δεν έχω είμαι στο ψάξιμο να πάρω. Μου έχει λείψει χρόνια :) και είναι ευκαιρία να κάψω λίγα πιτόγυρα.
επειδή μάλλον το άρχισα εγώ αυτό, πεζοδρόμια εννοώ συνήθως το τεράστιο του πεδίου του Άρεως, Αιόλου κ τέτοια. και όπως είπα το ίδιο με ενοχλούν όταν είμαι πεζός τα ζόμπια αυτά. είναι εντελώς πανηλίθιο 5 πχ άτομα να περπατάνε και να είναι σαν σε οριζόντια στοίχιση (να μην υπάρχει κενό ούτε για κάποιον που ίσως έρχεται αντίθετα) και απελπιστικά αργό ρυθμό. βγάζεις το ούζι και γαζώνεις.
άσχετο αλλά στη Θεσσαλονίκη, λίγο που κυκλοφορήσαμε-ψιλοχαθήκαμε (=p) είδα παααάρα πολλά dahonάκια κ όχι μόνο. μου είπαν ότι έγιναν κάποιοι ποδηλατόδρομοι, άντε και στα δικά μας.
ιν άδερ νιούζ πείτε για πέταλο =P
Σκέφτομαι να το αγοράσω γιατί το άλλο που έχω για downhill δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε άλλη χρήση μιάς και είναι πολύ βαρύ και άβολο. Με το ζόρι κρατιέμαι δηλαδή.
http://img689.imageshack.us/img689/9004/10ultra.jpg
Κοίτα δω τι κάναν οι άθρωποι!!! άπαιχτον!
πόσοι μαζευόμαστε να πάμε να το κάνουμε αυτό στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ; :Ρ
που θα βρώ ένα τέτοιο ρε μάγκες;
Spoiler
:dangry:
Η Peugeot έχει περιορίσει πολύ την κατασκευή και προώθηση των ποδηλάτων της. Νομίζω δεν έχει ανακοινώσει καν μοντέλα για το '10. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις ένα είναι στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της Peugeot μιάς και δεν τα προωθούν σε καταστήματα ποδηλάτων. Εγώ έχω ένα Peugeot mountain 15ετίας που πρόσφατα το έκανα ένα καλό service και το μετάλλαξα σε trekking για να το χρησιμοποιώ στην δουλειά.
Το link ίσως σε βοηθήσει.
Αν πάντως θέλεις να μου πεις για τι χρήση το προορίζεις και το πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις, μπορώ να σε βοηθήσω.
Δε θέλω καινούριο, θέλω ένα τέτοιο μεταχειρισμέ. Για προσωπική χρήση, μέχρι διακόσα έουρος.
Πως το μετάλλαξες σε trekking; Θέλω να πω, πως του έβαλες 28άρα ρόδα;
Μεταχειρισμένο θέλει ψάξιμο. Σχετικά με την χρήση, εννοώ αν το θέλεις αποκλειστικά για πόλη ή αν θα πατάει και καθόλου χώμα αλλά πιστεύω οτι ένα trekking θα σε βολέψει περισσότερο παρά ένα city bike.
Στα 260Ε υπάρχει αυτό που είναι και '10 μοντέλο και έχει 500φόρες καλύτερο σκελετό και ανταλλακτικά απο το Peugeot. Με το 5-10% που κάνουν τα μαγαζιά θα το πάρεις κοντά στα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις.
http://podilatorama.gr/photos/produc...TIC%202009.jpg
@Φοίβο
Οι μόνη ουσιαστική διαφορά μεταξύ ενός all-mountain και ενός trekking είναι το λάστιχο.
Βεβαίως υπάρχουν και άλλες διαφορές όπως λιγότερες ταχύτητες (με έμφαση σε πιό ψηλές), πιο άνετο setup στο σκελετό, πιο άνετες σέλες, πιο άνετα πηδάλια, μικρότερη διαδρομή στο πηρούνι (αν υπάρχει) κλπ. Γενικά αν έχεις ένα mountain και το κινείς καθημερινά πάνω σε άσφαλτο και πεζοδρόμια είναι χαζό να το έχεις με off-road λάστιχα γιατί και σε κουράζουν περισσότερο και μικρότερες ταχύτητες αναπτύσσεις. Με μία απλή αλλαγή ελαστικού πάνω στις ίδιες ζάντες που κοστίζει περίπου 15-25Ε (μαζί με τις σαμπρέλες) το ποδήλατο ουσιαστικά μεταμορφώνεται σε trekking.
εδιτ
με τη ίδια λογική αν κάποια στιγμή κάτσει μια φάση που θέλεις να το κάνεις για χώμα, βάζεις off-road λάστιχα και είσαι GG.
εδιτ2
και αυτό που βρήκα τώρα το οποίο βγαίνει αρχική στα 280Ε και πιστεύω έχει την καλύτερη σχέση value/price. Και πολύ καλή εταιρία.
http://podilatorama.gr/photos/produc...ACK%202010.jpg
http://rhs1969.com/Harley_Chopper_Bicycle.jpg
Εγώ θέλω αυτό εδώ!
bump :!:
Για πείτε ποια είναι τα πιο φτηνά ποδήλατα_που_διπλώνουν.
Για να καταλάβετε τη φάση μου, η αμέσως επόμενη επιλογή μου είναι ποδήλατο των 80 ευρώ από καρφούρ. Απλά θα προτιμούσα ποδήλατο_που_διπλώνει για να μπορώ να το βάζω στο αμάξι και να πάω σε κανα νορμάλ μέρος για βόλτα.
Δεν έχω σκοπό να γίνει το ποδήλατο τρόπος ζωής κτλ και κυρίως θέλω κάτι πολύ φτηνό για να μην έχω το άγχος ότι θα μου το κλέψουν. Οπότε η μόνη απαίτηση μου είναι να μη μου μείνει στα χέρια με την πρώτη βόλτα, τίποτα το φοβερό δηλαδή.
Άντε πείτε ντε.
Πάρε από το καρφούρ και πάρε και μια σχάρα για ποδήλατα από το καρφούρ. Σκατά στα σπαστά.
Γιατί σκατά στα σπαστά;
Σιγά μη βάλω σχάρα στο τουτού μου.
Τρου και στα ποδήλατα!
Γιατί είναι πεταμένα λεφτά. Υπάρχει τον τελευταίο καιρό αυτό το τρελό hype με τα σπαστά ποδήλατα και οι τιμές που κυμαίνονται είναι υψηλές εξαιτίας αυτού. Κυριολεκτικά αγοράζεις μια κουράδα σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις και όσο λιγότερα δίνεις τόσο μεγαλώνει σε μέγεθος η κουράδα. Με τα ίδια λεφτά που θα σπαταλήσεις για ένα σπαστό ποδήλατο(που το μόνο που σου προσφέρει είναι λολ οτι σπάει), αγοράζεις κλάσεις ανώτερο κανονικό ποδήλατο.
Για να σε βοηθήσω. Καμμία σοβαρή εταιρία ποδηλάτου δεν έχει βγάλει σπαστό ποδήλατο. Πες μέχρι τι ποσό θέλεις να φτάσεις.
edit : Η σχάρα είναι πιο πρακτική από οποιοδήποτε σπαστό ποδήλατο που βάζεις/βγάζεις στο πορτμπαγκάζ.
Το θέμα μου είναι ότι αν πάρω κανονικό ποδήλατο και δεδομένου ότι αποκλείεται να μπω στη διαδικασία να βαζωβγάζω σχάρα, θα είμαι υποχρεωμένος να το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο Αιγάλεω. Επίσης έχω το πρόβλημα ότι μένω στον τρίτο όροφο και χωρίς ασανσέρ και θα είναι πιο δύσκολο το ανεβοκατέβασμα, αλλά ακόμα και αυτό να παραβλέψω, δε θα έχω χώρο να ακουμπάω 2 ποδήλατα.
Λόγω αυτών καλοβλέπω τα σπαστά ποδήλατα γιατί λύνουν όλα τα παραπάνω προβλήματα. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ποσό στο μυαλό μου, αλλά αν βρω ένα πάμφθηνο θα το πάρω, γενικά δε θέλω να ξεφύγει το πράγμα. Αν μπορούσα να βρω κάποιο τόσο φτηνό που δε θα ήθελε κανείς να το κλέψει και που και να γινόταν δε θα πέθαινα κιόλας, θα ήταν το ιδανικό.
http://www.podilatorama.gr/index.php...emart&Itemid=2
Αυτό είναι το πιο φθηνό που μπορώ να βρω.
250ευρώ
Κάνε μεγένθυνση και φαντάσου τον εαυτό σου πάνω του.
http://www.podilatorama.gr/index.php...emart&Itemid=2
Αυτό ας πούμε που κάνει 500 ολάκερα ευρώ είναι και καλά το τοπ οφ δε λάην και τα εξαρτήματα που φοράει είναι για κλάματα πάντα σε σχέση με τα λεφτά που δίνεις.
Καλά αυτό το πράγμα θα σπάσει αν κάτσω πάνω του. Τόσο gay είναι γενικά τα σπαστά;
Άσε που τα 250 € (500 για 2 που θέλω) είναι μπόλικα.
http://www.sosivio.gr/userImages/000...cf1_aN_000.jpg
η αληθεια ειναι οτι οκ βολικα για καποια πραγματα αλλα ειναι λιγο αστεια ε
καλά αλλά παραμένουν τα μόνα που μπαίνουν στο μετρό.
E έτσι είναι ρε τύπε, φαίνονται ψιλοχαζα αλλά αμα παρατηρήσεις μόνο τη σέλα και το τιμόνι να κατεβάσεις τέρμα κάτω, μειώνεις το ύψος στο μισό. Το διπλώνεις κιόλας μετά και γίνεται το 1/4 του κανονικού, σαν να κουβαλας τη μια ρόδα ένα πράγμα. Δεν γίνεται αυτό με τα κανονικά σχήματα ποδηλάτων.
τα Dahon 20'' έχουν όριο τα 100 κιλά (τουλάχιστον έτσι έγραφε στο δικό μου), ίσα που μας αντέχουν =P
τώρα που ξαναείδα το site, τα χουν ακριβύνει οι μλκς. αλλά ακόμα κ το πιο φτηνό (eco2) φαίνεται οκέη.
Αμνήζιακ πόσα κιλά είσαι; Γενικώς φυσική κατάσταση, πως είσαι;
inb4 a/s/l?