Εγώ να σταθώ σ'αφτό ;;;Quote:
Originally Posted by Vic
Printable View
Εγώ να σταθώ σ'αφτό ;;;Quote:
Originally Posted by Vic
Αφού επι τσάρου τους τάιζε ο χριστούλης.
να πείτε, αλλά προσθεστε και τους νεοδημοκρατεςQuote:
Originally Posted by ikonoklast
νομίζω δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι οι πασόκοι είναι ένα υπερσύνολο που δεν περιλαμβάνει μόνο όσους στηρίζουν τυπικά μπατσόκ. η πίτα που παρέθεσε ο μαλάκας παραπάνω το διασαφηνίζει αρκετά.
Άντε γαμήσου ρε πασόκε.
γνωστος πολιτικαντης χρηστης του er κοιμοταν την ωρα της συνελευσης του συλλογου του και δεν παρευρεθησε σε αυτη.
ποιος ειναι?
Λοιπόν, να το συζητήσουμε, αλλά απενεργοποιήστε το account attila, έχει καταντήσει αηδία το πράγμα, πιο γραφικό και απτον γραφίτη.
Επίσης, όπως έχω ξανααναφέρει η έννοια πασόκος δεν έχει ουδεμία σχέση με πολιτική προτίμηση, αλλά με στοιχεία συμπεριφοράς και χαρακτήρα.
Και το χειρότερο απόλα, είναι πως υπάρχουν άπειροι πασόκοι εν αγνοία τους.
δηλαδη πασοκοι = απολιτικ?
απο τον τροτσκιQuote:
Originally Posted by carheart
τραγικο. μην το ξαναεπιχειρησεις.Quote:
Originally Posted by carheart
προσβαλει τη νοημοσυνη ολων εδω μεσα
κατάλαβες πουθενά από το ποστ μου πως έπρεπε να απαντήσεις, και μάλιστα εις τριπλούν;
Eipe tetoio pragma o deggial??Quote:
Anyway deggial, to survey politon mias xoras DEN apotelei apodekti istoriki methodo, aploustata giati o erevnitis mporei aneta na apomonosei koinonikes omades kai na parousiasei to deigma tou os antiprosopeftiko. Episis mporei meso ton erotiseon na parei tin apantisi pou thelei.Quote:
Politics, Work, and Daily Life in the USSR: A Survey of Former Soviet Citizens, James R. Millar, Cambridge University Press, 2004 - έχει μία αρκετά αναλυτική περιγραφή της νοοτροπίας που αναπτύχθηκε ανά διάφορες μετα-σταλινικές περιόδους της Σοβιετικής Ένωσης.
The Politics of Economic Stagnation in the Soviet Union: The Role of Local Political Organs in Economic Management, Peter Ruthland, Cambridge University Press, 1992 - μεταξύ άλλων, κάπου έχει μία στατιστική μελέτη για τον φόβο που ένιωθαν για τις δραστηριότητες της KGB μετά το 1953.
Early Cold War Spies: The Espionage Trials that Shaped American Politics, John Earl Haynes, Cambridge University Press, 2006 -
An thes na kaneis to point "o stalin evaze ta paidia na katadidoun tous goneis tous", prepei na to stirikseis se sovares istorikes piges (oxi surveys), alios to epixeirima sou exei tin idia varitita me ta epixeirimata yper tou intelligent design.
Ειλικρινής ερώτηση, χωρίς καμία ειρωνία. Ποιες είναι οι έγκυρες ιστορικές πηγές; Ο Σολζενίτσιν χρησιμοποίησε 227 τύπους που ήταν στα Γκούλαγκ + τον εαυτό του και μετέφερε τις εμπειρίες τους και απορρίφθηκε. Άρα;
πασόκος εἰμι ἐν γη αλλοτρία
καιρό ήθελα να το πω αυτό
εντιτ: άσχετο το παραπάνω με το ποστ του βικ, ο οποίος επιμένει στα γκουλάγκ την ύπαρξη των οποίων ουδείς αμφισβήτησε.
An anaferesai sto diko mou post, den sou eipa oti den exei egkires piges. Sou eipa oti den akolouthei tin istoriki methodologia, os ek toutou den mporeis na vgaleis istorika simperasmata apo ta mithistorimata tou.Quote:
Originally Posted by Vic
ναι αλλα μάλλον δε το ξέρει, η υπογράμμισης δική μου:Quote:
Originally Posted by katwrimos
Quote:
Originally Posted by Deggial
Σε άλλα νέα και εδώ που τα λέμε, ο σολζενίτσε απορρίφ8ηκε ως μαλάκας, όχι ως ιστορικά ανακριβής. Γενικά μη το γυρίσετε στο μαλακοδίλημμα μεταξύ αποδεικτικών ιστορικών πηγών και προπαγάνδας. Ζήτησα απο το ντέγκιαλ πηγές για το πολύ συγκεκριμένο ζήτημα του χαφιεδισμού γιατι ξέρω οτι λέει μαλακίες. Τα υπόλοιπα δε τα αρνή8ηκε κανείς και εδώ που τα λέμε μερικοί τα ξέρομε και καλύτερα γιατι έιμαστε πιο μάγκες, μιλάω για τις εκκα8αρίσεις, τις εξορίες, τα γκουλάγκ, τα ψυχιατρεία, την δράση της καγκεμπέ ή της τσέκα, την "πολιτιστική επανάσταση", την κροστάνδη, τους χμέρ και άπειρα άλλα ζητήματα που άπτονται των σοσιαλιστικών εγχειρημάτων του περασμένου αιώνα και που δεν αγγίζουν την μοναδική λεπτότητα των παραπάνω, συμπα8άτε με, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολα και σκληρά στην ανάλυση και στην κρίση ειδικά για κάποιον αριστερό. Όμως εξήγησα, νομίζω, τρείς ή δύο φορές ότι αποτελεί διακύβευμα το πως ακριβώς 8α προσεγγίσεις το οποιοδήποτε κομμάτι της ιστορίας (σαν ηλί8ιος δηλαδή ή όχι) και το κατα πόσο είναι ζητούμενο να είμαστε ηλί8ιοι γενικά.
Συγγνώμη κιόλας, αλλά έχεις καμία ιδέα, έστω και υποψία, τι σημαίνει μακαρθισμός; Πάντως, κοινονικοπολιτικό σύστημα δεν είναι. :)Quote:
Όχι, άλλα είναι περίοδος τσίφτη μου.
Ο μακαρθισμός οδήγησε στο εσωτερικό κλίμα φόβου απέναντι στον κομμουνισμό, ωστόσο δεν διαμόρφωνε την πολιτική των ΗΠΑ. Ακόμη και ο Άιζενχάουερ αντιπαθούσε τον Μακάρθι, παρότι απέφευγε να αναφέρεται σε αυτόν δημόσια, ώστε να μην χάσει την υποστήριξη της σημαντικής συντηρητικής μερίδας πολιτών που υποστήριζαν τον Μακάρθι, ενώ γινόταν κάθε δυνατή προσπάθεια να απομακρύνεται από το policy making process. Είχε, παραδείγματος χάριν, τοποθετηθεί στην Senate Committee on Government Operations, επειδή η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θεωρούσε πως σε αυτή την θέση θα έκανε την λιγότερη ζημιά (άσχετα με την πορεία που τελικώς ακολούθησε, λόγω του Subcomitee on Investigations).Quote:
mitse, i ameriki pou aneferes itan i pio aftarxiki ameriki ever. To na les "mou ti spaei i essd logo tis KGB" kai meta na les goustaro ameriki ton 50s - 70s, einai entelos akatanoito.
Diladi an i ameriki exei dikaioma na kanei opiadipote fasistiki malakia thelei (makarthi, epemvasi ston kolpo ton xoiron stin kouva, vietnam, diktatoria stin ellada, dikaioma psifou mono sta 2/3 ton politon tis klp) kai esy tin sigxoreis logo tis oikonomias tis (pou ekeini tin periodo anaptisotan ligotero se sxesi me tin ESSD for the record), tote giati na mi sigxoreseis kai ton stalin?? Ki aftos mia xara ta pige stin oikonomia!
To epixeirima "den goustaro komounismo giati exei paraviaseis anthropinon dikaiomaton" einai egkyro mono an to sigrineis me kapoio sistima pou epiferei ligoteres tetoies paraviaseis.
Ωχού... έγραψα πουθενά πόσο γαμάτη ήταν η ΗΠΑ τότε και πόσο τέλεια ήταν όλα; Η αναφορά στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν ως απάντηση στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης ερώτησης που φαίνεται στο quote.
Μαλάκα μου, στο quote φαίνεται όσο πιο καθαρά γίνεται πως ναι.
πως ναι τι?!
επίσης σε ποιό quote?!?!
αντε, ακόμα;Quote:
ε; μου βούτηξε το σκάνερ το κόμμα την ίδια μέρα για δουλειές.
8α το πάρω και μετά 8α σας σκίσω μουνάκια, χαφιέδες.
Δοσίλογοι.
ps.
Εντωμεταξύ άσχετο, αλλά βλέπουμε εδώ απόδειξη προφανή στα μάτια μας μπροστά εγώ δε λέω τίποτα μιλάει απο μόνο του, ότι ο ντέγκιαλ πέρα απο ρομπότ είναι και σχιζοειδής προσωπικότητα:
Ταυτόχρονα βλέπουμε εδώ στα μάτια μας μέσα ότι πέρα απο τρομπότ και σχιζοειδής προσωπικότητα είναι και νεοιστής:Quote:
Δηλαδή οκ, μπορούμε να χάψομε τα περι αυτάρκειας ακόμα και στην ιμπεργιαλιστική αμερική του 50-70 (άλλωστε δεν το έβαλα για αυτά τα μεγέ8η το ζητούμενο), αλλα ρε φίλος η αλη8ινή ναρκομανία είναι να λές οτι σε κείνηνα την αμερική δεν είχαμε τάξεις. Αταξική κοινωνία στη αμερική του μακάρ8ι και του κένεντι. Ναρκομανία ρε παιδί μου.Quote:
http://kadroni.blogspot.com/2007/05/blog-post_28.html
χαχχαχαχαχα ειμαι κατω
δεν ήξερα που να τη βάλω:
http://i.imgur.com/1nVcY.jpg
Μάλλον στην μεσαία.
Βούλγαρος είναι αυτός λεμε, πόσες φορές
'Commies' και Nazi, το ιδιο μαγαζι
Βίντνα εσύ που κοροιδεύεις, ο Μπρεχτ είχε πει πως: πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής, μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος, μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής μετά ήρθαν για μένα αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να διαμαρτυρηθεί!!!
βασικα ενας ολλανδος σατανιστης το ειπε αυτο...οχι ο μπρεχτ
γερμανος σατανιστης σορρυ
Ναι αυτο ειναι ενα αποσπασμα που κρουει τον κινδυνο του φασισμου.Βεβαια το πως αυτο αποτελει απαντηση στο ολοκληρωτικο και ιμπεριαλιστικο καθεστως της ΕΣΣΔ και τις κτηνωδιες του,μονο ενας κνιτης μπορει να ξερει. Και μην κρινουμε μονο απο το πως ηταν στη Ρωσσια (που και εκει,εχοντας μιλησει με ατομα που το εζησαν μεχρι το '91 και ειχαν αντικειμενικη αποψη - ειπαν εξισου τα θετικα και τα αρνητικα-, καταλαβαινεις οτι επροκειτο για ενα καθεστως με στρατιωτικου τυπου οργανωση και ιεραρχια και τρελες διωξεις σε οποιον υπηρχε υποψια οτι διαφωνουσε.
Στα θετικα ηταν η δωρεαν παιδεια και υγεια και οτι υπηρχε ενα ικανοποιητικο κατω οριο στη φτωχεια,αλλα και παλι αυτα ισχυαν κυριως για τη ρωσσια,και στην τελικη αυτο ειναι και επιχειρημα των υποστηριχτων και απολογητων οποιουδηποτε χουντικο καθεστωτος ("ναι υπηρχε λογοκρισια αλλα δεν πειναγε κανεις" κλπ). Οι αλλες χωρες που ηταν υπο την ΚΑΤΟΧΗ των ρωσσων (μιλα με εναν λιθουανο ή λετονο ας πουμε) ειχαν αρκετα χειροτερες συνθηκες.
Η ΕΣΣΔ κυνηγησε ακομα και κομμουνιστες και αναρχικους που κατεκριναν το καθεστως ή εξεφραζαν αποψη διαφορετικη απο την επισημη γραμμη. Οποιος ριξει μια ματια στα βιβλιο του γαλλορωσσου αναρχικου Σερζ(Σαρζ?) θα δει οτι μιλαμε για αστυνομοκρατουμενο καθεστως με αστυνομευση σκληροτερη ακομα και απο το τσαρικο καθεστως. Ο ιδιος καταφερε να γλιτωσει την εκτελεση επειδη ηξερε πως λειτουργει η αστυνομια,απο τσαρικης εποχης κιολας (εχει γραψει βιβλιο για την καταστολη τοσο επι τσαρου οσο και επι "κομμουνισμου") και ειχε καποιες ακρες στη γαλλια.
Αν ονειρευεστε τετοια καθεστωτα,Κνιτες (μεταλλαγμενοι ή μη) εχετε σκατα στο κεφαλι.
Μεχρι και ο Μαρξ οταν πηρε χαμπαρι τι γινοταν και τι θα γινοταν ξεχωριστε τη σταση του "Παιδια,εγω δεν ειμαι μαρξιστης" ειπε.
Το ρητο στην εποχη μας ειναι πιο καταλληλo υστερα απο αντικατασταση με τις λεξεις "μεταναστες,ομοφυλοφιλοι" και αλλες μειονοτητες κοινωνικα περιθωριοποιημενες ... Μαντεψε, πολλους απο τους ανθρωπους που θα ναι απο τους πρωτους που θα βιωσουν τον φασισμο τους κατακρινετε ως περιθωριακους,φρικια,λουμπεν και αλλα τετοια.. Μη σου θυμισω παλι τι εμετικα ξεφτιλισμενα εχεις πει για τους μεταναστες. . Μονη δικαιολογια για το συγκεκριμενο,η περιπτωση να τρολλαρεις.
Κατι σχετικο-ασχετο περι του γερμανου παστορα
Βρε τι μου θυμιζει το bold ....Quote:
Martin Niemöller was a German pastor and theologian born in Lippstadt, Germany, in 1892. Niemöller was an anti-communist and supported Hitler's rise to power at first. But when Hitler insisted on the supremacy of the state over religion, Niemöller became disillusioned. He became the leader of a group of German clergymen opposed to Hitler. Unlike Niemöller, the others gave in to the Nazis' threats. In 1937 he was arrested and eventually confined in Sachsenhausen and Dachau. His crime was “not being enthusiastic enough about the Nazi movement.”
Πήρε χαμπάρι τι γινόταν στην ΕΣΣΔ από τον τάφο του στο Λονδίνο;
Αυτό το είχε πει περίπου, για να χαρακτηρίσει τις πράξεις του Jules Guesde (Γάλλος σοσιαλιστής) και την στάση του τελευταίου για το εργατικό κίνημα. Δεν έχει να κάνει με την γενικότερη άποψη για τους σύγχρονους του.
Η ακριβής φράση είναι: "ce qu'il y a de certain c'est que moi, je ne suis pas Marxiste” (“what is certain is that [if they are Marxists], [then] I myself am not a Marxist”). Είναι προφανής η τρομακτική διαφορά από μια δήλωση του τύπου "δεν είμαι μαρξιστής".
Αυτο εννοουσα, δεν ειπα οτι το πε απο τον ταφο του,αλλα το ιδιο που ειπε για τον Jules ισχυει και για τους αλλους. Και στην παραθεση σου οι αγκυλες υπαρχουν για καποιο λογο.
Δες ξανα τι εγραψα
Quote:
Μεχρι και ο Μαρξ οταν πηρε χαμπαρι τι γινοταν και τι θα γινοταν ξεχωριστε τη σταση του "Παιδια,εγω δεν ειμαι μαρξιστης" ειπε.
Πωπω ενας Κομμουνισταρος τρεμουν οι καπιταλιστες
Για κανα 9gag το πολυ εισαι αφου
Δεν το είπε μόνο για τον Guesde εν τω μεταξύ, το είπε και για τον γαμπρό του Paul Lafargue, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν και καλά μεγα-επαναστάταρος που δεν έβρισκε κάποια αξία στους συνδικαλιστικούς αγώνες και τον οποίον σήμερα όλη η ελληναναρχία τον έχει θεό.
Όπως και να'χει, η ΕΣΣΔ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ήταν, πολύ μακριά από οποιαδήποτε αταξική κοινωνία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές που υπάρχουν είναι είτε σοσιαλισμός στα χέρια ενός κόμματος ή τα-σπάσω-όλα-τα-κάνω-βίδες.