Εγώ πάλι, είμαι σίγουρος ότι δε μπορείς -ή μάλλον δεν θέλεις- να καταλάβεις ότι πολλοί νόμοι είναι αντισυνταγματικοί. Μέσα σ' αυτούς και η υποχρεωτική στράτευση.
Printable View
Εγώ πάλι, είμαι σίγουρος ότι δε μπορείς -ή μάλλον δεν θέλεις- να καταλάβεις ότι πολλοί νόμοι είναι αντισυνταγματικοί. Μέσα σ' αυτούς και η υποχρεωτική στράτευση.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ γιατί ειναι αντισυνταγματικός νόμος;
Γιατί δε νομίζω να μην το έχει πάρει κανείς χαμπάρι αυτό 30 χρόνια τώρα και να μην έχει διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα;
γιατί -μεταξύ άλλων- καταπατούνται οι αρχές, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω και άλλα τέτοια γραφικά πολλών πολιτών. Προφανώς και το έχουν πάρει χαμπάρι, κοινό μυστικό είναι άλλωστε. Μάντεψε όμως που καταλήγουν όσοι τολμούν να διαμαρτυρηθούν. Και βεβαίως – βεβαίως, σε αυτό συντελεί και η ύπαρξη ατόμων με τις δικές σου απόψεις.
Ποιες αρχές, ποια πιστεύω και ποιες πεποιθήσεις καταπατούνται;
Η εναντίωση στα όπλα; Υπάρχει εναλλακτική άοπλη θητεία.
Τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός σε ορκωμοσίες; Ορκίζεσαι σε ότι θεό πιστεύεις, ή δίνεις υπόσχεση λόγου τιμής αν είσαι άθεος.
Ειλικρινά, θα ήθελα να μου δώσεις παραδείγματα καταπάτησης του συντάγματος.
χρονικά η άοπλη θητεία είναι ίδια με την ένοπλη; η κοινωνική υπηρεσία;
Πρέπει να είναι ίδια; Τότε όλοι θα δηλώναν να πάνε σε άοπλη θητεία προφανώς.
Μια φορά δε βλέπω εδώ να καταπατείται κανένα συνταγματικό δικαίωμα κανενός.
...
Κοίτα, ακολουθώντας τη λογική ... μπορείς κάλλιστα να μην πας στρατό και να κυρηχτείς ανυπότακτος.
Απλά μετά θα χάσεις κάτι "ψιλοδικαιώματά" σου ως πολίτης.
Μα το παραπάνω σοβαρά τώρα ήταν επιχείρημα; :shock:
......
Το παραπάνω ήταν διπλό επιχείρημα
Οποιος καταφερει να μεινει ανυποτακτος ως τα 32-33 παντως μετα εξαγοραζει τη θητεια (οχι πανω απο 4-6 χιλιαρικα ευρω) και παει μονο προπαιδευση.
αυτα.
Για τους 35 και άνω ισχύει αυτό και, ναι, εξαγοράζεις τη θητεία με ένα τέτοιο ποσό αφού υπηρετήσεις για 45 μέρες.Quote:
Originally Posted by Mitsmann
@Lost, είσαι λάθος στο θέμα αυτό, άμα είναι να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν τι είναι νόμιμο και τι όχι...
γιατί κατά το δοκούν;
Είναι ή δεν είναι διάκριση η μεγαλύτερη χρονικά θητεία σε όσους επιλέξουν άοπλη ή κοινωνική υπηρεσία; Και υποψιάζομαι (μια που δεν έχω ζήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο) ότι η κοινωνική εργασία είναι και πολύ πιο δύσκολη από την ένοπλη στράτευση. Αν φοβούνται ότι οι πάντες θα δηλώσουν άοπλη θητεία, αν αυτή γίνει ίση χρονικά με την ένοπλη, να τον κάνουν μισθοφορικό. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ περισσότερο βιώσιμος από αυτό που ισχύει σήμερα και δεν θα υπάρχει και καταπάτηση πεποιθήσεων.
Γιατί είσαι σίγουρος ότι όλοι (ή έστω η πλειοψηφία) έχουν την ίδια γνώμη με αυτό που πιστεύεις;Quote:
Originally Posted by Lost_In_Cooperland
Για το αν είναι η διάκριση; Αν το πάμε με την ακριβή έννοια της λέξης είναι. Αλλά θα ήταν δίκαιο για όσους επέλεγαν να κάνουν το προβλεπόμενο (και οι οποίοι, πίστεψέ με, δεν χρειάζεται να είναι εθνίκια ή στρατόκαυλοι), να υπηρετήσουν το ίδιο με τους αντιρρησίες (γιατί είναι αντιρρησίες); Μην θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Για να τελειώνουμε, ο Raven Lord καλά τα είπε (και ειδικά στο θέμα των αξιωματικών, μου έκανε πραγματικά εντύπωση ότι γνώρισα πάρα πολλούς που έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους - και όχι μόνο νέους), μην μιζεριάζετε, παλεύεται η ιστορία.
χωρίς να εξετάζω τη συνταγματικότητα της θητείας, για 'μένα προσωπικά, το πιο δύσκολο που αντιμετώπισα στο στρατό είναι ότι έπρεπε να το παίζω "κάπως" και δεν ήμουν ο εαυτός μου.Quote:
@11th: δεν είπα ότι οι περισσότεροι ασπάζονται την άποψή μου, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. το ότι όσοι πιστεύουν αυτά που πιστεύω εγώ είναι μειοψηφία, δεν είναι λόγος για να αγνοηθούν (κι εδώ να θυμίσω ότι μιλάμε για ζητήματα πεποιθήσεων).
Ναι, θα ήταν δίκαιο (ειδικά με τις σημερινές συνθήκες του ΕΣ). Οι απόψεις τους συνεπάγονται την στρατιωτική εκπαίδευση, οι δικές μου πάλι, όχι. Το πρόβλημα είναι δικό τους. Και η λύση δόθηκε εδώ και περίπου 10 σελίδες. Μισθοφορικός στρατός.
Σαφώς και συμφωνώ ότι ένας καλά οργανωμένος μισθοφορικός στρατός θα ήταν πιο αποτελεσματικός και θα είχε μεγαλύτερη ωφέλεια για το κράτος.
Αλλά δεν πιστεύω ότι εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρεωτική θητεία για τους κληρωτούς, επειδή το κράτος θέλει να τους καταπατήσει τα "πιστεύω" και τις πεποιθήσεις ή να τους στερήσει ένα χρόνο από τη ζωή τους. Ούτε οι κρατούντες πρέπει να πιστεύουν ότι με κακά εκπαιδευμένους πολίτες θα μπορούν να έχουν αποτελεσματικότερο στράτευμα. Άρα; Μήπως δεν είναι εφικτή από οικονομικής πλευράς η συγκρότηση καθαρά επαγγελματικού στρατού; Θα μου πεις, γιατί να την πληρώνουμε εμείς; Είναι ένα θέμα αυτό, αλλά δεν είναι τόσο δυσβάσταχτο να έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις προς το κράτος.
Για το άλλο που λες, εγώ (και προφανώς όχι μόνο εγώ, αλλά για τον εαυτό μου μόνο μπορώ να μιλήσω) δεν δέχθηκα να υπηρετήσω κανονική θητεία επειδή γούσταρα να ακολουθήσω τη στρατιωτική εκπαίδευση, κάθε άλλο, απλώς το αποδέχθηκα ως μια υποχρέωση. Και δεν νομίζω ότι είναι κακό ούτε υποδηλώνει ότι είμαι άβουλο ον που αποδέχεται όσα του επιβάλλουν χωρίς να εξετάζει αν είναι νόμιμα κ.λπ.
τι να σου πω, εγώ πιστεύω ότι είναι εφικτή η σύσταση επαγγελματικού στρατού.
Ναι ρε παιδί μου, εσύ το αποδέχθηκες αλλά δεν είχες ιδεολογικά "κολλήματα". Εγώ που τα έχω, γιατί πρέπει να εξαναγκάζομαι να τα καταπιώ ή σε περίπτωση που δεν θέλω να το κάνω, να χάσω ακόμη περισσότερο χρόνο απ' τη ζωή μου;
Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
AXAXAXAXAXAXXAXAXAAXXAXAXAAXXAXAAXXAAXXAXA
XAAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAAAXAAXXAXAXAXAXAXAXAXAAXXA
XAXAXAXAXAXAAXXAXAXAXAXAXAXAAXXAXAXA
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAAXAXXAXAXAXA MA FYSIKA KAI STO GIPEDO MPOREIS NA PAS ME KASKOL TOU PANATHINAIKOU STI THYRA EFTA ALLA DEN TO KANEIS RE KATHYSTERIMENE. TO KANEIS???
genika XAXAAXAXAXAXAXAXXAAXAXAXAXAXAXAXXAAXAXAXAX
Επειδή έχουν γίνει συζητήσεις για το θέμα του επαγγελματικού και παλιότερα σε τηλεοράσεις κ.λπ. και θεωρώ αδύνατο να μην έχουν φτάσει στα αυτιά των κρατούντων, δεν νομίζω να μην έχει υπάρξει σκέψη συγκρότησης του και κατά πόσο είναι εφικτή. Για να μην έχει γίνει εδώ και τόσα χρόνια, προφανώς κάτι θα φταίει. Εδώ για τους ΕΠΟΠ, που είναι ελάχιστοι σε σχέση ακόμα και με τους κληρωτούς, είχε ακουστεί ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων.Quote:
Όσο για τα ιδεολογικά "κολλήματα" που λες, το λες και μόνος σου ότι είναι "κόλλήματα", άρα ξεφεύγουν από την κοινή λογική. Άρα δεν είναι δυνατόν να ζητάς ίση αντιμετώπιση με όσους δεν έχουν "κολλήματα".
O stratos den exei kamia xrisimotita kai prepei na katargi8ei.
Episis i Ellada einai i moni xwra ths EE stin opia oi arnountes th thiteia ypokeintai se kyrwseis.Malista onomazontai apaksiwtika kai antirrisies syneidhshs les kai otan paei kapios strato kai einai adidrastikos einai eyseinhdhtos.
Anthipoloxagos se fadaro "pes mas esy tin stratiwtikh proseyxi"
Fadaros "kirie ypoloxage eimai kommounistiwkn peipi8isewn kai o pateroulis mou 8a stenoxwrh8ei poly an mathei oti apiggeila fasistika asmata" :rofl: :rofl: :rofl:
γι' αυτό έβαλα το κολλήματα σε " ". Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό (και όχι κόλλημα με την αρνητική σημασία της λέξης) να μη θέλω να διδαχθώ τη χρήση οπλικών συστημάτων και, λόγω του ότι δεν ανήκω σε κάποια οργανωμένη ομάδα (πχ. ιεχωβάδες), έχω τέτοια αντιμετώπιση από το κράτος και τους συμπολίτες μου, το θεωρώ υποκριτικό, ποταπό κλπ κλπ.
Κι εγώ δεν ήθελα να πιάσω όπλο και δεν είμαι βέβαιος ότι θυμάμαι πώς χρησιμοποιείται το G3 (πιθανότατα δεν θα μου χρησιμεύσει κιόλας στην υπόλοιπη ζωή μου). Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλη υποχώρηση το να υπηρετήσω κανονικά, ακόμα κι αν κατά τη διάρκεια της θητείας κάνω κάποια πράγματα που δεν με εκφράζουν.
Τέλος πάντων, ξεφύγαμε, τέτοιες κουβέντες δεν μπορούν να γίνουν μέσω φόρουμ κιόλας.
ΑυτόQuote:
Originally Posted by Mitsmann
Πες μου ποιά....πεθαίνω :rofl:Quote:
Originally Posted by Raven Lord
δυστυχώς δεν ήταν μόνο μία
Το ξέρω αγόραρε!!!!
Έπαθα σοκ τώρα που είδα ότι ο joey allen έχει επιστρέψει εδώ και 5 μέρες και δεν το πήρα πρέφα.
Απο δω και μπρος θα παρακολουθώ μέχρι και το πιο τελειωμένο ροζ τόπικ.
Ζω για την επιστροφή του wotan και του ethir
ο εθιρ είναι φαντάρος και νομίζω απολύεται σε 2-3 βδομάδες
ΕΣ
Quote:
Originally Posted by pitchfork
Teleiwmena pits-fitili einai ta dika sou post ekei sta podosfaira opws kai ekeino to gamato post pou xes kanei kapote "shot to the heart" wraiio tragoudi apo Bonfire.Kaneis poly kosmo na gelaei me tis vlakeies sou.Rgw mphka gia na postarw sovara ayth th froa oso kairo ka8hsw kai makari na epestrefan Ethir,Retaliator,Wotan,Trampakoulas,Thor the Powerhead,Statler,Rockavlon na apoktouse to ER ligh poiothta kai panw apo ola atoma me gnwseis.
Pits-Fitili koita na parakolou8eis ta post mou kai eidika ta album pou postarw mpas kai ma8eis tipota ektos apo ayta ta Mayhem pou akous.Oloi nomizw eixane pa8ei sok me to na parakolou8oun esena a th les ston Stathi Panagiotopoulo epeidi eipe tous Mayehm vlakes.Eprepe na pei kai esena gia na einai pio akrivis.
Ws edw me ton Pits-Fitili as mh flame allo...E MA TO MALAKA TO XEI GAMHSEI 5500 post na kathgorei kai na flame-arei kapios prepei na tou thn pei.
Ahahahhahah dwste info parakalwQuote:
Originally Posted by Joey_Allen
Χεαχ ήταν ζήτημα χρόνου.
Έντιτ: @Not_Saved.
294 LELE :DQuote:
Originally Posted by Raven Lord
επιτέλους φίλος :D
294 είναι η τωρινή άτυπη σειρά που απολύεται;
Καλός πολίτης φίλος :DQuote:
Originally Posted by Magellan
Quote:
Originally Posted by Phantom Duck
Γελάω εδώ και μισή ώρα τώρα.
Την έχω πει σε τόσους καθυστερημένους εδώ μέσα που πραγματικά μου είναι αδύνατο να θυμηθώ τους διαλόγους ή ακόμα και τους ίδιους μετά από 2 χρόνια.
Πάντως βλέπω ότι σε κάποια θέματα οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει παρά τα χρόνια και τις χιλιάδες των ποστς που πέρασαν.
joey allen με συγχωρείς ρε φιλαράκι που είχα θίξει τον πνευματικό σου πατέρα. Ας πρόσεχε.
Ειλικρινά σαν χρήστη δεν τον θυμόμουν καν, δεν είχα δώσει βάση. Πρόσεχα περισσότερο χρήστες τύπου meyaleleth lawless κλπ. σαφώς περισσότερο ενδιαφέροντες....
Καμπούρης ασίστ σε Χριστοδούλου και τέτοια!Quote:
Originally Posted by psychotron
ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
Ερώτηση: γιατί ενώ τα μαλλιά τα κόβεις για λόγους υγιεινής οι γυναίκες αξιωματικοί έχουν μακρυά μαλλιά???
Εχώ αφάνα!
Gia logous complex ta koveis.