Στο ότι το σύστημα φτιάχνει τη σάπια νοοτροπία κι όχι το αντίστροφο.
Printable View
Στο ότι το σύστημα φτιάχνει τη σάπια νοοτροπία κι όχι το αντίστροφο.
Τι σημαίνει σάπια νοοτροπία; Δεν έχω κάποιο σοβαρό επαναστατικό πρόγραμα στο τσεπάκι, αλήθεια! Πάντως καλό θα ήταν αν "αλλάξει" αυτη η νοοτροπία που λες (όποια κι αν λες!) να γίνει μια και καλή δηλαδή να έχει απομακρυνθεί η πηγή της. Αν αλλάξουμε νοοτροπία και όχι σύστημα (είμαι πολύ περίεργος να δω πως γίνεται αυτό) το σύστημα δεν θα μας επαναφέρει στην παλιά;
Ντάξει, σ'αυτό διαφωνώ. Τα πάντα αλλάζουν. Και το να βγεις στο δρόμο για κάτι που θεωρείς δίκαιο είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, γιατί αν δε βγεις όταν σκοτώσουν ένα 15χρονο, τον άλλο μήνα θα σκοτώσουν ένα 12χρονο.Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Φίλος το σύστημα δεν είναι κάτι που έπεσε από τον ουρανό.Quote:
Originally Posted by Phantom Duck
δεν αντιλέγω ότι μπορεί να χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων, αλλά από δω που στέκομαι είναι πιο επιτακτικό το να σταματήσει να κοιτάει ο καθενας το πώς θα βολευτεί και να είναι ηθικολόγος θεωρητικά αλλά στην πράξη "έεελα μωρέ θα τη σβήσω τώρα την κλήση και τι έγινε, όλοι το κάνουνε, σάμπως εγώ θα σώσω τον κόσμο;" γιατί για κάποιο λόγο, μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό από την αταξική κοινωνία όπου η βία θα σταματήσει μόλις επιβληθεί το σωστό!Quote:
Originally Posted by Ace
Ε το ξανάπα. Πρώτα γίνομαι εγώ καλύτερος και μετά προσπαθώ να κάνω και τους υπόλοιπους καλύτερους. Είναι προφανές αυτό. Και δε θεωρώ εξορισμού καλό και αγαθό τον ταλαίπωρο αγρότη ή την υπάλληλο του Hondos.Quote:
Originally Posted by Ace
Σχετικά με την παιδεία, από τη στιγμή που εσύ έγινες κομμούνι και ο άλλος αναρχικός και όλοι μαζί αμφισβητείτε το γαμημένο το σύστημα χωρίς το γαμημένο το σύστημα να θέλει κάτι τέτοιο προφανώς, ε η σημερινή παιδεία μπορεί να κοινωνικοποιήσει ένα άτομο. Όταν μιλάω για παιδεία δεν εννοώ το εκπαιδευτικό σύστημα προφανώς. Διάβασε και λίγο Λιακόπουλο!
Όχι, το έφεραν οι πλατιές μάζες.Quote:
Originally Posted by Dragonlord
H βία δε θα σταματήσει, έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον, οι ιδέες είναι σημαδούρες, δε σημαίνει ντε και καλά οτι αύριο μεθαύριο θα ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων.
Ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος με τη φιλοτιμία και την ευγένεια και την οικολογία. Μπορεί να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη και να μετριάζουν τις τύψεις που έχεις (αν έχεις!) αλλά τώρα τι λέμε; Δεν αποθεώνω το "σύστημα", αλλά εδώ έχεις να κάνεις με πύργους σημασιών, στρατούς που υπηρετούν το διεθνές κεφάλαιο και διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης. Η άμυνα είναι να γίνεις πιο τίμιος και πορωτικός;
Καλά αυτό για το δρόμο περισσότερο για πλάκα το έγραψα.Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Αν οι ίδιοι άνθρωποι παραμείνουν στα πόστα τους ή αν φύγουν αυτοί λόγω των αντιδράσεων και μπούνε ίδιοι, είτε βγεις στο δρόμο είτε όχι πάλι θα σκοτωθεί ο 12χρονος. Αν η νοοτροπία αυτών που δίνει το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να κάνει ό,τι κάνει (βλ. λαός) δεν αλλάξει, ποιο θα είναι το πρακτικό αποτέλεσμα του να βγεις στους δρόμους;
Σχετικά με τον 15χρονο θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους (και που ήθελα να κάνω και εγώ στην αρχή αλλά δε το έκανα για πολλούς λόγους) το έκανε γιατί το είδε σαν αφορμή για όλα τα κακώς κείμενα και όχι σαν την ουσία του προβλήματος. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο το θεωρώ μέγιστη υποκρισία.
ναι κατά βάση αυτό πιστεύω, γιατί μια οποιαδήποτε άλλη άμυνα θα καταλήξει στο να μεταφερθεί απλά η εξουσία σε άλλους διεφθαρμένους, μη-συνειδητοποιημένους ανθρώπους από το συρφετό αυτών που έχουν λάθος νοοτροπία. Και αυτό γιατί πάντα η εξουσία θα διαφθείρει όποιον δεν έχει το μυαλό να τη διαχειριστεί σωστά.Quote:
Originally Posted by Ace
εδώ έχει διαφθείρει και πολλούς που έιχαν το μυαλό.
over and out.
Και ως γνωστόν όλοι οι δημοσιογράφοι και αυτοί που δουλεύουν σε πολυεθνικές, όπως επίσης οι αστυνομικοί (πρέπει να είναι η πρώτη φορά που γράφεται αυτή η λέξη εδώ μέσα) και οι στρατιωτικοί δεν προέρχονται από τον αγνό ανόθευτο λαό αλλά είναι μασόνοι ή εξωγήινοι.Quote:
Originally Posted by Ace
Υπάρχουν, κι έχουν υπάρξει και στο παρελθόν δομές αμεσοδημοκρατικές που εξασφαλίζουν οτι η εξουσία δε θα καταληφθεί από ένα άτομο η μια ομάδα ατόμων. Η αρχαία αθήνα, η γαλλική κομμούνα, τα σοβιέτ, η ισπανική επανάσταση.. Όλα αυτά χωρίς να αλλάξει η "νοοτροπία", χωρίς να γίνουμε οικολόγοι και χαμογελαστοί τίμιοι φορολογούμενοι! Cheers!
Amnesiac, δεν αντιλαμβάνομαι το σύστημα σαν μια ομάδα ΕΒΡΑΙΩΝ που κάθονται σε ένα τραπέζι στην Ουασινγκτον και παίρνουν αποφάσεις. Αν ήταν ευγενικοί και χτυπούσανε το εισητήριο τους στο λεοφωρείο λες να κυβερνούσανε καλύτερα;
Α. Αυτό είπα.
ΔΕΝ ΣΥΝΝΕΝΟΟΥΜΕΘΑ.
Ε να πιούμε ένα ΜΠΥΡΟΝΙ και να τα ξεχάσουμε όλα!!
Πάω για ύπνο, έχω μικροαστικό βάψιμο σπιτιού αύριο.