http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_CodecQuote:
Originally Posted by phthoggon
Printable View
http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_CodecQuote:
Xo, τπτ δεν είναι πραγματικά lossless, αλλά άντε παραδέχομαι ότι δεν τα χω πολυτσεκάρει τα φλακ :(
Quote:
νταξ, δεν κσερω απο συμπιέσεις και ηχογραφήσεις και τέτοια για να βάλω και το χέρι μου στη φωτιά αλλά.Quote:
For example, a digital recording (such as a CD) encoded to FLAC can be decompressed into an identical copy of the audio data.
Να ανεβάζετε τότε και τίποτα σε flac λοιπόν να δούμε πραγματικά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, όχι μόνο στη θεωρία.
μιλαμε για 50 mb το track ε
λολ!!! 50mb είναι ένα κομμάτι 5 λεπτών σε WAVE. Οποτε τι να το κάνουμε το lossless, καλύτερα να ανταλάσσουμε το αυθεντικό wave που λέγαμε πριν.
πσ. πιο λίγο πρεπει να ναι ρε.
ας πουμε 30-40 ,εχω καιρο να κατεβασω
Η γενια του ΦΛΑΚ λοιπον
λεπον τελευταιο ποστ στο τοπικ. στο ε ρ υπαρχει γενικα νοοτροπια "την λεω στον νεο" και γιαυτο εχουν φυγει τοσοι και τοσοι απο το φορουμ σας. γιαυτο δηλαδη και δε περιμενω σοβαρη αντιμετωπιση.
δεν κατηγορησα ουτε μια φορα το mp3 ως και καλα οργανο του σατανα η τιποτα σχετικο. συμφωνω απολυτα οτι ανοιξε μουσικους οριζοντες. αλλα αν δειτε το αρχικο μου ποστ, καθως και ολα τα αλλα δεν ηταν αυτο το θεμα. αυτο στο οποιο αναφερθηκα ηταν οτι οπως και να το κανεις με το που διαδοθηκε σε μεγαλο ποσοστο ο κοσμος την ψωνισε.
αν μιτσμαν καταλαβες οτι δε γουσταρω το μπ3 ή οτι ηθελα να πεταξω τη μλκια μου, τοτε κριμα. οι κλισσαρισμενες ατακες που ειπε ενας πριν το ανεφερα οτι το ειπα σε φαση χαβαλε.
και αφου λετε οτι ο κοσμος αγαπα και γουσταρει, και πλερωνει και τα σχετικα, για να δουμε τα επομενα λαιβ πλην μεγαλων γκρουπ ποσο κοσμο θα χουν. ειμαι περιεργος.
ρε συ phthoggon lossless αλγόριθμοι πχ FLAC, LA, Monkey's κτλ προσφέρουν συμπίεση χωρίς την απώλεια πληροφορίας, όπως δηλαδή κάνει το mp3 (που είναι lossy ..)Quote:
To FLAC δουλεύει όπως πχ το rar , όταν κάνεις decompress έχεις ακριβώς το ίδιο αρχείο που είχες στην αρχή.
Και γι'αυτό με το FLAC έχεις συνήθως 25% compression size ενώ με το mp3 έχεις 75+ % ... δεν μπορείς να τα έχεις όλα :)
@Angmar ..Τι τσιμπάς ρε, ένα forum είναι που απλώς θα διαβάσεις και πράγματα που δεν θα σου αρέσουν ...
http://img65.imageshack.us/img65/9688/mp3dq5.jpg
νε, ωραία, αλλά εγώ λέω τότε ότι το φλακ είναι μια μάπα και μισή πρακτικά και προτιμάται σίγουρα το μπ3 στα 320 kbps όσον αφορά τη σχέση μεγέθους/απόδοσης. Nothing new οπότε για την ώρα, απλά θα επικρατήσει λογικά όταν γίνουν ακόμα πιο γρήγορες οι συνδέσεις και δε θα χει και καμιά σπουδαία διαφορά απο να κατεβάζουμε audio φόρματ κατευθείαν, όπως ξανάααπαμε.Quote:
Originally Posted by wom
Θεωρητικά τα flac δεν μπορούν να φτάσουν την πραγματική ανάλυση του cd. Όμως, συμφέρει πολλούς downloaders, αποτελώντας ουσιαστικά μια *μέση λύση* μεταξύ του αυθεντικού ήχου και του κατά πολύ πιο συμπιεσμένου mp3 τύπου. Για να καταλάβετε, το audio cd (stereo) έχει bitrate 1.411 kbps τη στιγμή που τα flac, τουλάχιστον αυτά που έχω κατεβάσει (και κατεβάζω συχνά) βρίσκονται μεταξύ 500-1000 kbps. Επίσης, τα flac έχουν βολέψει σε πολλές περιπτώσεις εταιρίες/groups που απ'τη μια θέλουν να πωλούν μουσικά αρχεία (υποκριτικό με βάση τη λογική τους, όμως συμβαίνει κυρίως imo γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν την όλη ιστορία με τη δωρεάν ανταλλαγή) και από την άλλη πλασάρουν τα flac για να κάνουν πιο ελκυστικό το *προϊόν* που πωλούν.
Να γίνει σπλιτ!!!! (Πάντοτε ήθελα να το πω αυτό)
ρε μην γράφετε έτσι χύμα ότι να είναι.
Και θεωρητικά και πρακτικά το FLAC είναι το ότι και το cd με τον ίδιο τρόπο που αν έχεις ένα αρχείο και το zip-αρεις το συμπιέζεις και μικραίνει σε μέγεθος αλλά όταν το αποσυμπιέζεις παίρνεις ότι είχες στην αρχή ΑΚΡΙΒΩΣ.
phthoggon αν υποθέσουμε ότι τα 80 λεπτά μουσικής που είναι η χωρητικότητα ενός cd είναι 800mb, το FLAC δίνει 25% - 30% compression. Δεν είναι μάπα δλδ με τίποτα
το παραδείγμα με το zip/rar που έγραψα τα καλύπτει όλα ..
edit: (Geek note) όλα αυτά περί compression δεν είναι marketing βασίζονται σε μαθηματικά και θεωρία κάποιου κ. Huffman ο οποίος την δεκαετία του '50 έγραψε διάφορα papers τα οποία σήμερα μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο όταν κάνουμε διακριτά μαθηματικά ή αλγόριθμους (binary trees κτλ ..)
Είναι μάπα όσον αφορά το καθημερινό κατέβασμα μουσικής για το οποίο βαριέσαι να περιμένεις μια ώρα να κατεβεί και δε θες να σου πιάσει και το το μισό σκληρό είκοσι δίσκοι. Είναι πολύ καλό για την περίπτωση με τις εταιρείες που ανέφερε ο psycho, αγοράζεις τα φλακ σου τα αποσυμπιέζεις τα καις σε cd και είσαι κομπλέ.