Quote:
Originally Posted by Darkling
Χα, εγώ έχω σήμερα αλλά επειδή δεν είχαμε λικέρ πρόχειρο ο κορμός έγινε με johnnie walker black... χεβι :dfinger:
Printable View
Quote:
Originally Posted by Darkling
Χα, εγώ έχω σήμερα αλλά επειδή δεν είχαμε λικέρ πρόχειρο ο κορμός έγινε με johnnie walker black... χεβι :dfinger:
GKOUXQuote:
Originally Posted by Atheist
για όσους περνάνε μέρες μόνοι τους και βαριούνται:
Υλικά:
- μακαρόνια πέννες ή στριφτά. Ποσότητα συνήθως κάπου στα 500γρ.
- ντομάτες κανα δυο τρεις
- τυρί Gouda όσο θέλετε
- ζαμπόν (επίσης όσο θέλετε)
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λάδι
Βραζετε τα μακαρόνια και αφου τα στραγγίσετε τα ρίχνετε σε ένα μπωλ μαζί με λάδι (όχι πάρα πολύ, δεν είναι σαλάτα). Όσο βράζουν τα μακαρόνια, κόβετε τις ντομάτες, το ζαμπόν και το τυρί σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτετε στο μπωλ. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε. Τώρα υπάρχουν δύο εκδοχές. Όταν βαριέμαι και πεινάω πολύ, τρώω αυτό το μείγμα όπως είναι, κρύο, αλλιώς σε πυρέξ, κι άλλο τυρί από πάνω, λίγο βούτυρο στις άκρες για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να λιώσει το τυρί. Συνοδεύεται τέλεια με παγωμένο αναψυκτικό.
μπορώ να υποθέσω ότι εισαι λιγουλάκι ευτραφής; :DQuote:
Originally Posted by enitharmon
μπορείς να το πεις κι έτσι, αλλά δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο φαι ε
δεν είδα να κανες το ίδιο σχόλιο για τους πόστερς των γλυκών
O κορμός σοκολάτας ήταν τελικά μεγάλη επιτυχία.Για λικέρ έβαλα Tia Maria.Το πρόβλημα ήταν πως επειδή την άλλη μέρα έφευγα απο την Αθήνα το έφαγα σχεδόν όλο μόνος μου.
Κοίτα τα μούτρα σου ρε παπάρα.Quote:
Originally Posted by Candiru
Εάν το χθεσινοβραδυνό ήταν μακαρόνια με κιμά και σας περίσσεψε κιμάς.
Τσιγαρίστε τον με λίγο σκορδάκι η κρεμμυδάκι και λαδάκι και ψήστε στο grill μια-δυο μελιτζάνες. Αυτές θέλουν καλό πλύσιμο και καθάρισμα, τις ψήνετε κομμένες σε φέτες.
Μόλις γίνουν απλώνετε πάνω τον κιμά, ίσως και λίγη ψιλοκομμένη ντοματούλα τωρα που το σκέφτομαι, μπόλικο γιαουρτακι και πάπρικα-αλάτι-πιπέρι, μπόλικα κ αυτά. Λίγο φρέσκο λάδι απο πάνω κ είναι έτοιμο.
Με λευκό αρετσίνωτο κάνει το καλύτερο μεσημεριανό του κόσμου.
Καλώς μας ήρθες, Queen of the Hi-Ace.
Αντιγραφω απαντηση μου απο αλλο φορουμ με τοπικ για κρεπες
η μαγκια στην κρεπα δεν ειναι τα υλικα, αλλα το τηγανισμα...εκει φαινεται ο μαστορας, λολ
επισης λεει, γιατι τις βαζεις ψυγειο σε διαφανες φιλμ φαγητου και κρατανε μεχρι και εβδομαδα. Τις βγαζεις, τις γεμιζεις με ο,τι καλουδι θες και εχεις φαγητακι/γλυκακι στο πι και φι.
Ακου τωρα συνταγη:
Βγαζει περιπου 15 κρεπουλες μεσαιου μεγεθους/18 κρεπουλινια
1 1/2 κουπα γαλα
1 κουπα αλευρι
3 αυγα
2 κουταλιες βουτυρο λιωμενο
1 πρεζα [κουτσουλιτσα δοσης με την ακρη απο τα δαχτυλακια]αλατι
1 πρεζα ζαχαρη
χτυπας το μιγμα με μιξερ μεχρι να δεσει
το βαζεις στο ψυγειο για μιση ωριτσα να δεσει καλα
και μετα τηγανι [λιγο λιγο με ρεγουλα και γυρισμα αποφασιστικο και γρηγορο]
για τις αλμυρες, τις βαζεις μετα στο πυρεξακι στο φουρνο με οτι καλουδι θες μεσα, ριχνεις κρεμα γαλακτος και τυρι απο πανω
και περιμενεις μετα την ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗ
Φέηκ ακάουντ του Μαμαλάκη.Quote:
Originally Posted by Queen of the Hi-Ace
Απαιτώ Γαστρονομικό subforum ΤΩΡΑ.
de 8a tan kakh idea
κοίτα μόνο που ο διάβαζα ένοιωθα να ανεβαίνει η χοληστερίνη μου :lol:Quote:
Originally Posted by enitharmon
Καλησπέρα Μανώλη.Quote:
Originally Posted by carheart
Πρέπει να αποκτήσω προσωπικό στυλ τελικά.Quote:
Originally Posted by DarkOmeN