Έχεις δίκιο, το έκανα edit.
Δεν το θεωρώ σοβαρό να λέω "δεν την παλεύει", εκτός και αν μου ζητήσει ο ίδιος να σταματήσουμε.
Printable View
Έχεις δίκιο, το έκανα edit.
Δεν το θεωρώ σοβαρό να λέω "δεν την παλεύει", εκτός και αν μου ζητήσει ο ίδιος να σταματήσουμε.
Ok sorry gia tin ekfrasi. Den tin vriskei tote. :P
εστω, και μέχρι ένα σημείο συμβαίνει, ότι όσοι ασχολούνται με τον τομέα της υγείας έχουν αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, εναλακτικοίκαι μη. Εσύ σε μια χρόνια αρρώστεια που ως τώρα η κλασσική ιατρική την αντιμετωπίζει συμπτωματικά με φάρμακα όλο παρενέργειες και ενώ έχεις ακούσει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει επιτυχία η ομοιοπαθητική δεν θα έκανες μια προσπάθεια (κάτι ψίχουλα παραπάνω μπροστά σε αυτά που δίνεις για τα τοξικά φάρμακα και θα συνεχίσεις να τα δίνεις) και πού ξέρεις, μπορεί να απαλλασόσουν μια κι καλή από αυτήν την εξάρτηση.Quote:
Originally Posted by Deggial
Φοίβε, συγνώμμη, αλλά μόνο επιστημονικό δογματισμό διακρίνω στα γραπτά σου.
Gabriel, δοκίμασε fair trade οικολογικό καφέ από τους ζαπατίστας, στήριξε το μόνο "Γαλατικό" χωριό που αντιστέκεται ακόμα αποτελεσματικά στην αυτοκρατορία του νεοφιλελευθερισμού :nj: :nj: :nj:
http://www.ecocrete.gr/index.php?option ... ew&id=1186
Φοίβε
Με χοντροκομμένο τρόπο παρουσιάζεις το σκεπτικό της ομοιοπαθητικής, όπως και εγώ με χοντροκομμένο τρόπο το παρουσίασα, διότι, πρώτον δεν το γνωρίζω πλήρως και δεύτερον χάριν συντομίας. (τι τόθελα το τελευταίο, τα σεντόνια δεν τα απέφυγα, ούτε και την συζήτηση)
Ο νόμος της δράσης των ομοίων, ως προσπάθεια κινητοποίησης του οργανισμού ενάντια στην προσβολή, έχει εφαρμογές και στην κλασσική ιατρική, κυρίως στους εμβολιασμούς Σε προεπιστημονικές παραδοσιακές πρακτικές (της γιαγιάς που λένε :lol: ) στηρίζεται όλο το σκεπτικό των εμβολιασμών με εξασθενημένους ιούς, μκρόβια και δεν ξέρω γω τι. Κλασσικό τέτοιο παράδειγμα είναι το εμβόλιο της ευλογιάς. Ομως υπάρχουν κριτικές που αμφισβητούν και την αποτελεσματικότητα των περισσότερων εμβολίων, είτε των εκσυγχρονισμένων, είτε αυτών της γιαγιάς, διότι, οκάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα εμβόλια. Συνεπώς, υπάρχουν και περιπτώσεις που εμβολιασμένοι θα πάθουν την αρρώστεια, ακριβώς διότι κάναν το εμβόλιο και ο οργανισμός τους δεν αντέδρασε με αντισώματα όπως αναμενόταν.
Η αϋπνία από καφεϊνη δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σύμπτωμα με την έννοια ότι είναι μια δράση του οργανισμού να αποβάλλει την ουσία, ή είναι άμεση συνέπεια της βιοχημικής δράσης της. Επίσης είναι μια απαγορευτική ουσία για κάποιον που κάνει ομοιοπαθητική (όπως και η μέντα, το γαρύφαλλο, η κανέλλα, πολλές αντιβιώσεις, κλπ). Αν υπάρχει ομοιοπαθητικό με βάση την καφεϊνη, αυτό πιθανόν δεν θα έχει σχέση με την αϋπνία, θα έχει σχέση με το σύμπτωμα-αντίδραση του οργανισμού στην αποβολή της ουσίας (πιθανή αύξηση πίεσης, θερμοκρασίας, κλπ,). Υποθετικά μιλάω, δεν ξέρω ποιό μπορεί να είναι, αν υπάρχει βέβαια.
Αν απαντήσεις πάλι με τα γνωστά, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε τη συζήτηση, παράχτηκε ήδη αρκετό υλικό και από τις δυο πλευρές για κάθε ενδιαφερόμενο.
Se ti akrivws anaferesai me ton oro "sentoni" sta post sou?
Off topic: σεντόνι στην δικτυακή φορουμίστικη αργκό σημαίνει ποστ-μακρυνάρι και συνήθως τέτοια ποστ προκύπτουν όταν συγκρούονται δύο απόψεις που και οι δυο έχουν καλή θεμελίωση.
Είναι τρομερά υπερβολική και παραπλανητική αυτή η περιγραφή της κλασσικής ιατρικής. Ομοίως, όταν προηγούμενως αναφέρθηκες στη κατηγοριοποίηση των ασθενειών και γενικούς τρόπους αντιμετώπισης αντί για "ράψιμο" στα μέτρα του ασθενή.Quote:
Originally Posted by Candiru
Κατά τα άλλα, πάλι δε μου λες τίποτε ιδιαίτερο και κάνεις το ίδιο λάθος που περιέγραψα πριν, να σχετίζεις τα όποια λάθη ή αρνητικά της κλασσικής ιατρικής με την επιτυχία της ομοιοπαθητικής.
Εξάλλου η άρνηση μου δεν ήταν στην εξάσκηση της ομοιοπαθητικής (την οποία και υποστήριξα πριν), αλλά σε επιχειρήματα που δε στέκουν και ενδεχομένως σχηματίζουν μια σοβαρώς λανθασμένη άποψη για την κλασσική ιατρική.
Ποια είναι τα γνωστά; Ειρωνεύεσαι τον εαυτό σου μ'αυτή την πρόταση.Quote:
Λοιπόν, σου εξήγησα τους βασικούς νόμους της ομοιοπαθητικής. Απέναντι στον νόμο του Αvogadro που συνθλίπτει πραγματικά την διαδικασίας παρασκευής ομοιοπαθητικών φαρμάκων μου λες για τον "νόμο" των ομοίων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ. Στα εμβόλια κάνουμε κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το πως φτιάχνονται τα φάρμακα. Μέσα στα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν υπάρχουν ενεργά στοιχεία. Σε ένα εμβόλιο υπάρχει εξασθενημένος ιός με σκοπό να δημιουργήσει ο οργανισμός μας αντισώματα πρωτού παρουσιαστούν συπτώματα. Αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ, και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. Μπορούν να αποδείξουν ότι κάτι "παρόμοιο" (και εδώ είναι που το σκεπτικό να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα καταρρέει) για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα; ΟΧΙ. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ KΑΝΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Άμα μπορούν ας πάνε στον Randi να του πάρουν το μυριάκι. Απλό. Και ξέρεις τι έγινε; ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝΕ. Και τελικά τι απέδειξαν; Ότι σε effects ένα ομοιπαθητικό φάρμακο δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ απλό νερό.
:bang:Quote:
ορίστε η βιβλιογραφία, αφορά τα εμβόλια της ευλογιάς κατά κύριο λόγο. Το θέμα της αποτεεσματικότητας και της αναγκαιότητας των εμβολίων σε περιόδους που δεν υπάρχει επιδημία είναι τεράστιο. Η σχετική βιβλιογραφία επίσης, για παραπέρα ψάξε στο διαδίκτυοQuote:
Originally Posted by minus6
http://www.ikko.gr/rodofortherapeytiki.htm
ε, όχι και παραπλανητική, λες και σε όλες τις αρρώστιες έχει απάντηση η ιατρική! Αυτό που τονίζω είναι ότι μπορούν να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτή η πρόταση γίνεται κυρίως αό ομοιοπαθητικούς, αν δεν τα καταφερουν αυτοί σου προτείνουν κλασσική προσέγγιση, δεν υπάρχει όμως περίπτωση κλασσικός γιατρός να συστήσει ομοιοπαθητική εκεί που δεν τα καταφέρνει, αμφιβάλλω αν έχει υπόψη του τυχόν επιτυχίες της ομοιοπαθητικής σε αυτόν τον τομέα.Quote:
Originally Posted by Deggial
Φοίβε, είπαμε, ουδεμία σχέση με νόμους της χημείας. Παίζει κάτι άγνωστο μέχρι στιγμής. Δεν χρησιμοποιείς πχ νόμους της θερμοδυναμικής για να πιστοποιήσεις την ύπαρξη ή όχι της ραδιενέργειας στο παράδειγμα που ανέφερα.
Προφανώς και δε θα δώσω ούτε λεπτό τσακιστό για να αγοράσω βιβλίο ενάντια στον εμβολιασμό από ομοιοπαθητικούς, τη στιγμή που μπορώ να βρω τέτοιες πληροφορίες δωρεάν και από σοβαρούς επιστήμονες.
Το post μου ούτως η άλλως δεν πήγαινε υπέρ του εμβολιασμού αλλά στη βλακεία που είπες. Προφανώς και υπάρχουν κίνδυνοι με τον εμβολιασμό, όπως αλλεργικό σοκ και κυρίως την εξέλιξη των ιών, οι οποίοι αρχίζουν όπως φαίνεται και (εξελικτικά) μας έχουν πάρει φαλάγγι.
Αυτά έχουν διαπιστωθεί και οι κίνδυνοι από την άσκοπη χρήση φαρμάκων έχουν επισημανθεί εδώ και χρόνια από επιστήμονες, δεν περιμέναμε τους τσαρλατάνους γι' αυτό.
p.s. Δεν είναι όμορφο να δίνεις link για πληροφορίες σε site που τις πουλάει. Εγώ όλα αυτά που λες υπέρ της ομοιοπαθητικής τα αποδίδω σε άγνοια και σε μία παρεξηγημένη άποψη που έχεις σχετικά με την Ιατρική, ο κόσμος όμως πολλές φορές είναι καχύποπτος και μπορεί να υποθέσει... άλλα πράματα. Χωρίς παρεξήγηση.
τότε λέει βλακείες και το βιβλίο που στηρίχτηλκε σε αρχεία των προηγούμενων αιώνων σε μια ανασκόπηση για τα εμβόλια της ευλογιάς.
Το οποίο λέει τί; Ότι πέθαναν άνθρωποι απ' το εμβόλιο; Αν εννοείς τους αρχικούς θανάτους όταν η θεραπεία ήρθε απ' την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Ευρώπη σε πληροφορώ ότι αυτή δεν ήταν εμβολιασμός. Η αρχική θεραπεία λεγόταν inoculation (ελληνική λέξη κάποιος plz) και δεν ήταν η χορήγηση εξασθενημένου ιού αλλά του ίδιου του ιού σε μικρές ποσότητες. Προφανώς και κάποιοι πέθαναν απ' αυτό αλλά συνολικά τα ποσοστά θανάτου μειώθηκαν δραματικά.Quote:
αυτό που λες ήταν η πρακτική της γιαγιάς (βατσίνα;) όπου ελάχιστες ποσότητες από πύο ασθενούς εισέρχονταν στο δέρμα υγειούς. Αυτό σε πιό εξευγενισμένες μορφές (πρώτοι εμβολιασμοί) πάλι είχε αυτό το πρόβλημα, το ότι αρρώσταιναν και εμβολιασμένοι (είτε δεν έπιανε το εμβόλιο, είτε το ίδιο το εμβόλιο προκαλούσε την αρρώστεια).
γενικά τώρα για τα εμβόλια: Αν και βασίζονται σε μια παραλλαγή του νόμου των ομοίων, έχουν το ελάτωμα ότι εφαρμόζονται γενικά σε όλους ασχέτως ιδιοσυγκρασίας με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν. Σε περιπτώσεις επιδημιών και εγώ θα εμβολιαζόμουν και ο θεός βοηθός, όμως όταν δεν υπάρχει επιδημία, περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό.