μόλις τέλειωσα το "Η προσωπικότητα του Άρη Βελουχιώτη και η Εθνική Αντίσταση", ένα Επιστημονικό Συμπόσιο
διαφωτιστικό
Printable View
μόλις τέλειωσα το "Η προσωπικότητα του Άρη Βελουχιώτη και η Εθνική Αντίσταση", ένα Επιστημονικό Συμπόσιο
διαφωτιστικό
Συγκεντρωτικό:
Au Revoir και Η Μουσική Των Γεγονότων του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη, και τα δύο απίστευτα.
Το πρώτο τόμο απ'τις σημειώσεις ενος πορνόγερου μετά από μια ωραία πρωινή βολτίτσα. Μόλις παιδευτώ να βγάλω κάρτα βιβλιοθήκης θα διαβάσω και τον δεύτερο.
Ναου Ρηντινγκ Oscar Wilde - De Profundis και σε ένα πλατωνικό επίπεδο σημειώσεις αναλυτικής γεωμετρίας.
Τομπάγο.
tou kapote to en psuxrw.
The Birth of the Palestinian Refugee Problem Revisited. Αν και από Ισραηλινό, γαμάει. Δείχνει μια κάποια κατανόηση βρε αδερφέ. Δε σου λέει το κλασικό "άκουσαν οι Παλαιστίνιοι ότι ερχόμαστε και σηκώθηκαν κι έφυγαν".
τι παίζει με αυτόν; στα τελευταία Ε είχε ένα πολύ ωραίο άρθρο του για τον μπρεχτ και ένα συμπαθητικό για τον ελρόι, αλλά δεν μου θυμίζει κάτι το όνομα.Quote:
Originally Posted by Kalki
Ένα διήγημα (Η Μουσική Των Γεγονότων) και το ένα μυθιστόρημα (Au Revoir) που έχουν και τα δύο ως κονσεπτ το συσχετισμό των στόρις με μουσική. Η Μουσική των γεγονότων δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ιμο -αν και ευχάριστο ανάγνωσμα-, αλλά το Au Revoir βρίσκεται αρκετά παραπάνω απ'το εξαιρετικό. Στο δεύτερο ειδικά καταφέρνει αρκετά καλά να αποτυπώσει τα "παλιά" Εξάρχεια και το πνεύμα τους μέσα απ'το ημιαυτοβιογραφικό στόρυ.
Και αναφέρει και τους Birthday Party και τον Ερικ Satie στην ίδια προταση ! ("Σαν ένα κομμάτι του Satie απροσδόκητα εκτελεσμένο απ'τους Birthday Party")
έντιτ: Έπισης τα ξημερώματα ανακάλυψα ότι έχει γράψει τον πρόλογο του Trainspotting γιά τις εκδόσεις οξυ.
To ''High Fidelity'' tou Nick Hornby
kai
to ''Margrave of the Marshes'',tin autobiografia tou John Peel diladi
ο μπαμπασάκης έχει γράψει τον πρόλογο κάθε βιβλίου σχετικά με τους καταστασιακούς, τους μπιτ, το πανκ, το ποστ πανκ, τον μάη του '68, τον γκοντάρ, τον τόμας μπερνχαρντ και άλλους πολλούς.Quote:
Originally Posted by Kalki
ως και το κομουνιστικό μανιφέστο έχει μεταφράσει.
και παραμένει παπάρας.
ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΗ ΚΙΝΓΚΤΟΜ ΓΚΟΝ!
θα διαφωνήσω
Κι ύστερα εγώ, κι ύστερα εγώ.
Αρχαίοι Αθηναίοι: ηδονές, καταχρήσεις και πάθη (James Davidson)
μ'αρέσουν οι λαοί που παίρνουν τις απολαύσεις τόσο στα σοβαρα :D
Heinrich Mann - Ο Νομοταγής Πολίτης
Ενδιαφέρον και καλογραμμένο μυθιστόρημα που ουσιαστικά αναφέρεται στην γερμανική κουλτούρα της απόλυτης υποταγής στους ανώτερους,και τις σχετικές συνέπειες.
Το εκρεμμές του Φουκώ - Ουμπέρτο Έκο
Τρελό βιβλίο, από Ναϊτες μέχρι αλγόριθμους :shock:
Έκο :dfinger:
Επίσης, Ίρβιν Γιάλομ :dfinger: Διάβάζω το Δήμιο του Έρωτα, και έχω διαβάσει πρόσφατα και το Στο ντιβάνι (Lying on the couch - έχει λογοπαίγνιο, το πιάνετε; ).