Απελπισία, φέρτε τον καντιρού να εξηγήσει.
Printable View
Απελπισία, φέρτε τον καντιρού να εξηγήσει.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛ. ΑΜΕΣΑ.
Πολλ εναντίον κοινής λογικής. Ρώτα τον οντονιάν στην τελική να σου πει, να μη γίνεσαι κι άλλο ρόμπα, κρίμα είναι.
Μαζεύω όλο το κουράγιο μου και ξαναλέω: ο πήχυς καημένε ικόνοκλαστ είναι στις 3.000.000 ψήφους. Αυτόν δεν τον κατεβάζεις αν ψηφίσεις ανταρσύα, απλώς αλλάζεις τον αριθμό του ποσοστού επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Είτε λέγεται αυτός ο πήχυς 42% είτε λέγεται 38%, είναι ο ίδιος πήχυς, 3.000.000 ψήφοι. Δε χρειάζεται ούτε μία ψήφο λιγότερη για να πάρει αυτοδυναμία.
Τράβα κορόιδεψε τώρα τον καντιρού επειδή είναι OMFG-ΤΟΣΟ-ΗΛΙΘΙΟΣ.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει όλα αυτά τα αριστερά κόμματα να βρουν μια κοινή γραμμή. Το κοσμάκι δεν το ενδιαφέρει τι ώρα πήγε τουαλέτα ο Τρότσκη ή τι είδους τσεκούρι έσχισε του ίδιου το σχετικά αδιάφορο κρανίο, το ενδιαφέρουν τρία απλά πράγματα που μπορεί να καταλάβει (τι θα σπουδάσουν τα παιδιά του, πότε θα βγει στη σύνταξη, αν υποχωρεί κιόλας το λίφτινγκ της Τρέμη). Άρα τα αριστερά κόμματα πρέπει να αφήσουν τις θεωρίες και τα διαβάσματα και, εστιάζοντας στο κοσμάκι, να προτείνουν μια δυνατή και ρεαλιστική λύση και να την εκφράσουν με απλές λέξεις, να την καταλαβαίνουν όλοι! Κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...10/2009_331962
Μου είναι πραγματικά αδύνατο να σε παρακολουθήσω. Διάβασε το άρθρο αν θες.
Μπετόν αρμέ.
Το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία είναι μεταβλητό και εξαρτάται από το αν θα του επιτρέπει (του κόμματος) το ποσοστό αυτό να έχει 151+ έδρες. Έχουμε τα εξής 3 ενδεχόμενα:
1) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει το πρώτο κόμμα. Συνεπώς και αναντίρρητα βοηθάει το πρώτο κόμμα να έχει αυτοδυναμία.
2) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει ένα άλλο κόμμα >3%. Συνεπώς αυξάνει το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα και μειώνει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας του.
3) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑρα. Συνεπώς πιο εύκολην την αυτοδυναμίαν του πρώτου συγκριτικά με το αν είχε επιλέξει να κάνει το 2) λόγω επειδή είναι ευνόητο γιατί.
4) Άσκηση για το σπίτι: Αν η μαμά του Αμνήζιακ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά του Αμνήζιακ ΝΔ και υποθέτοντας ότι το σόι του δεν έχει άλλα θηλυκά μέλη τότε συνολικά η θηλυκή πτέρυγα που ανήκει στο σόι του Αμνήζιακ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΟΧΙ;
...αυτό δε συζητάτε;
ΕΔΙΤ:
Δε ξέρω ρε φίλε, δε σου επιτίθομαι ή κατι, μπορεί να μην καταλαβαίνω τι σκατά λες, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά να μη μπορείς να το γράψεις με λόγια, μπορεί εγώ να μην ξέρω κάτι για τον εκλογικό νόμο ή να είμαι χαζός. Εγώ σου λέω απλά αυτό που λέει ο κακομοίρης ο συντάκτης στο 1 και στο 3.
Τόσο απλά. Ας το λήξουμε, κόλλα το!Quote:
Τι κρίνει την αυτοδυναμία; Με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία, καθώς το πρώτο κόμμα (ακόμη και με μία ψήφο διαφορά) πριμοδοτείται με 40 έδρες εις βάρος του δεύτερου. Το αν θα κερδίσει ωστόσο το πρώτο κόμμα την αυτοδυναμία εξαρτάται από μία και μόνον προϋπόθεση: να υπερβεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό (που μάλλον θα κυμανθεί ανάμεσα στο 40-42%) και το οποίο εξαρτάται αποκλειστικώς από το αντίστοιχο που θα συγκεντρώσουν τα μικρότερα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής. Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα εξασφαλίσουν οι μικροί (Παπαθεμελής, Ενωση Κεντρώων, ΜΛ-ΚΚΕ κ.λπ.) τόσο υποχωρεί το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Ποιον ευνοεί η ψήφος στα μικρότερα κόμματα; Η ψήφος στα μικρότερα κόμματα –λόγω του εκλογικού συστήματος που είναι το αναλογικότερο που είχαμε ποτέ– επηρεάζει καταλυτικά τις έδρες των μεγαλυτέρων και κυρίως του πρώτου κόμματος. Αν μάλιστα το «μικρό» κόμμα που τυχόν επιλέξουμε δεν μπει στη Βουλή τούτο θα διευκολύνει αποκλειστικώς την επιζητούμενη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί προσδίδουν πολύ μεγάλη σημασία αν για παράδειγμα στις σημερινές εκλογές οι Οικολόγοι μείνουν οριακά εκτός Βουλής. Σε μια τέτοια περίπτωση ο πήχυς της αυτοδυναμίας μπορεί άνετα να υποχωρήσει ακόμη και στο 40%. Ενώ αν πετύχουν την είσοδό τους (ακόμη και με 3,1%) ο πήχυς πιθανόν θα ανέβει ακόμη και στο 42%, δυσκολεύοντας έτσι την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
Μπα, στον πούτσο μου, λολ, ώρες ώρες είσαι σιχαμένος, ρίχνεις όλη την ειρωνία του κόσμου κι όταν καταλαβαίνεις ότι μάλλον έγινες όντως ρόμπα αναδιπλώνεσαι, ας σου γίνει μάθημα καημένε ικόνοκλαστ, την επόμενη φορά που θα ειρωνευτείς κάποιον θυμήσου ότι δεν μπορούσες να καταλάβεις μαθηματικά λυκείου (τα οποία έχω εξηγήσει όσο πιο αναλυτικά γίνεται, εκεί είναι τα ποστ, κάτσε διάβασε), κόλλα το στον κώλο σου λοιπόν!
Ντράγκον, τι 3 εκατομμύρια ψήφους λες;
όντως, είναι ακραίος.
Ρε μαλάκα δραγκον, στο 1 και στο 3 στο παραπάνω άρθρο, λέει αυτό που λέω.
Όχι αυτό που λες εσύ, εσύ λες πίπες. Γιατί είσαι τρελός, γιατί κάνεις ντρόγκες, δε ξέρω γιατί.
Δεν με ενδιαφέρει να τις μετρήσουμε, δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνω ρόμπα, δεν με ενδιαφέρει να στην πω, δεν με ενδιαφέρει αν θα μου την πεις. Με ενδιαφέρει ότι αυτό που λες είναι λάθος, σοβαρά, μα το θεούλη που πιστεύεις. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΟΥ να είναι λάθος, γιατί κατεβαίνω με εξωκοινοβουλευτικό σχηματισμό, καλώ τον κόσμο να μας ψηφίσει να πούμε, πρέπει να του λέω την αλήθεια για τον εκλογικό νόμο. Μην ξανακάνεις μαλακισμένο ποστ, θα σε αρχίζω μόνο στις χριστοπαναγίες.
Πείτε του και ένας ακόμα ότι έχει κολλήσει γιατί νομίζει ότι φταίει ο ουρακοτάγκος ή κάποιος άλλος φανταστικός εχθρός του.
Τυχαίο νούμερο είναι, έστω ότι χρειάζεται 3.000.000 ψήφους για να πάρει αυτοδυναμία (με συγκεκριμένα δεδομένα έγκυρων ψηφοδελτίων σε κόμματα που μπαίνουν προφανώς), εξετάζω τι γίνεται αν ψηφίσεις κάποιο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.