τους μπητνικς γενικα δεν τους κατηγορουσαν για φασιστες;
ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΓΚΙΝΣΜΠΕΡΓΚ ΕΠΙΣΚΕΨΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ ΤΟΝ ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ Ε? ΚΟΥΦΑΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΡΟΥΝΤΙ ΤΡΕΧΑ ΛΑΓΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
Printable View
τους μπητνικς γενικα δεν τους κατηγορουσαν για φασιστες;
ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΓΚΙΝΣΜΠΕΡΓΚ ΕΠΙΣΚΕΨΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟ ΤΟΝ ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ Ε? ΚΟΥΦΑΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΡΟΥΝΤΙ ΤΡΕΧΑ ΛΑΓΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
Α, δηλαδή οι Reagan Youth ήταν γραφικοί; Οι MDC; Οι Dicks;
Φασίστες οι Μπήτνικς; Φέρε μια τζούρα κι από δω ρε.
οι reagan youth δεν ξερω αν ηταν γραφικοι αλλα εγραφαν ωραια μουσικη-σε αντιθεση με τους dicks που ειναι for the dicks
να κανουμε και τοπικ να κραξουμε τους suicidal tendecies
γιατι ωθουσαν τον κοσμακη στη βια και δεν διαβαζαν μπακουνιν
Δεν θα τους κράξω βρε πουλάκι μου, μου αρέσουν τα δύο πρώτα τους, όπως μου αρέσουν και οι agnostic, cro mags, gang green, κλπ. Ίσα ίσα που έκανα διαχωρισμό. Αλλά ο τοπικισμός, η ματσίλα, κλπ, είναι κακά πράγματα. Το ίδιο θα σου πει πιστεύω και ο Reject, δες για παράδειγμα ένα review για urban waste που είχε στο blog του. Δεν είναι κακό να κάνουμε την (αυτο)κριτική μας που και που, ειδικά σε αυτά που μας αρέσουν. Αυτά είχα να πω, πούλους.
Μόνο εγώ γουστάρω να σκέφτομαι τους φασίστες ως κομψούς υπεργαμιάδες τύπους (πχ Αλεν Ντελόν) και όχι ως πεταμένα αποκαΐδια σαν του American History X; Θέλω πίσω το φασισμό μου.
Καταρχάς, οι Dicks ήταν γαμάτοι GG.
Κατά δεύτερο λόγο, άλλο η mach-ίλα και το gang mentality (που είχαν οι Suicidal και τους καταχώρησαν στην κατηγορία "κορυφαία μπάντα αλλά μεγάλοι μαλάκες") σε σχέση με την νοοτροπία των Cro Mags και Αgnostic Front (οι οποίοι έβγαιναν δηλωμένα μαζί και με τους Bad Brains και έκαναν queer bashing για να περνάει η ώρα τους, αλλά και στιχουργικά είχαν κομμάτια τουλάχιστον ύποπτα όπως Cro Mags-World peace και Agnostic Front-Public assistance).
Τους Suicidal, Cro Mags, AF, Warzone δεν τους κράζει κανείς όμως, και ας έχουν δώσει τέτοια δικαιώματα, πολλά κιόλας. Κράζουν τους Combat 84 (που είναι συντηρητικοί μεν-βλέπε κομμάτια όπως το Rapist- αλλά δεν είχαν προβεί σε ανάλογες πράξεις με τους από πάνω, ήταν τυπικά Λονδρέζικα χουλιγκάνια της Τσέλσι), τους Close Shave (που ποτέ, σε κανένα κομμάτι τους δεν είχαν αναφορές φασιστικές/ρατσιστικές) και τους Condemned 84 (επειδή λέει τους γουστάρουν και οι φασίστες, λολ, οι φασίστες γουστάρουν και Infa Riot/Angelic Upstarts/The Business, μία βόλτα από το Punk and Disorderly θα σας πείσει). Τους Last Resort όμως που είναι τίγκα εθνίκια, ή τους 4 Skins που και κρυφές αναφορές έχουν, αλλά και ένα μέλος μοιραζόντουσαν με τους Skrewdriver, ή ακόμα ακόμα και τους Madness, των οποίων ο τραγουδιστής ήταν συγκάτοικος του Ian Stuart, και κάναν αλλαξοκωλιές στα λαιβ-παίζαν οι Skrewdriver, πορτιερηδες οι Μadness, παίζαν οι Madness, πορτιέρηδες οι Skrewdriver- δεν είδα ποτέ να τους κράζει κανείς.
Τέσπα, επειδή το έχω ψάξει σε φάση Λονδίνο με σκινάδες του τότε και του τώρα, είναι καθαρά ζήτημα νοοτροπίας. Οι Άγγλοι, έχουν τέτοια νοοτροπία (Red, white and blue και αρχιδιές) αλλά είναι καραγραφικοί. Βεβαίως, ο ρατσισμός τους γενικά σαν λαός έχει ξεφύγει από το επίπεδο χρώματος/φυλής, και έχει πάει σε κοινωνικά κριτήρια, οπότε τι να λέμε...
υπάρχει άνθρωπος που ακουει Punk και δεν γουστάρει dicks; γαμάτη μπάντα φυσικά.
ωραία τα λέτε, συμφωνώ με πανκη αλλά και με rudie σε καποια πράγματα αν και οι πολιτικές ιδεολογίες αυτών των συγκροτημάτων δεν με πολυενδιαφέρουν (μιλάμε για τα μεσα πρωτοκυματικά πράγματα οχι για τα peaks) γιατί είτε δήλωναν ναζί, είτε αναρχικοί, στην πραγματικότητα ήταν αφελείς τύποι που στην καλυτερη θέλανε απλώς να τα σπασουν. ε σπάζοντας λοιπόν, εσπαγαν και μερικά κεφαλια στην πορεία, τι να πεις.
πειτε και για αμερικανους skin-αδες ομως οποιος κατέχει. iron cross, effigies (τι ωραία μπάντα) και τέτοια. οχι πολιτικά, καμμια (obscure) μπάντα να προτείνετε λεω. α και μιλάμε για πράγματα που ηχογράφήθηκαν βαρια βαρια μέχρι το 85 και δεν προερχονται απ'την νεα Υόρκη.
Οι Αμερικάνοι, πριν το 1985, είχαν ελάχιστες skin μπάντες. Αυτό που έκανε η ανατολική ακτή, ήταν να πάρει τον ήχο του oi! (και κυρίως Blitz και 4 skins) και να τον επιταχύνει-όπως έκαναν οι Νegative Approach, Agnostic Front, U.S Chaos, The Press, Warzone- όλα αυτά είναι πιο κοντά στο hardcore βεβαίως. Οι μόνοι που ήταν από την Δυτική ακτή, και δη το portland, ήταν οι Lockjaw (και γαμώ τις απαράδεκτες μπάντες).
Γενικά οι αμερικάνικες oi! μπάντες της εποχής δεν έλεγαν πολλά, με εξαίρεση τους Anti Heros (που ήταν η μόνη αμερικάνικη ξεκάθαρη oi! μπάντα εποχής προ-1985).
Οι Iron Cross θεωρούνται ιστορική μπάντα, αλλά μουσικά δεν, και οι Effigies είχαν μεν το skin image, αλλά η μουσική τους ήταν μία μίξη του Καναδικού punk και των Uk Subs (στην αρχή) και πιο κοντά στους killing Joke μετά.
τελειο κομματακι αυτο το anti heros. μου εφερε λίγο σε doa. θα τους ψάξω
θα σου αρέσουν, αρκετά aggro και παρτάλια :)
Περί the Dicks που αναφέρθηκαν, ο μόνος δίσκος που δεν μου άρεσε ήταν το these people. Παρόλα αυτά, δεν ειναι και Η κλασσική μπάντα για να γουστάρει κάποιος που ακούει punk, είναι πολύ πειραματικοί για την εποχή τους.
Πάντως αν θέλεις μια εισαγωγική σε αυτόν τον ήχο (του oi! δηλαδή), μερικοί (αγγλικοί) δίσκοι για να ασχοληθείς είναι οι παρακάτω:
4 Skins-The wonderful world of the 4 skins
Cockney Rejects- Greatest hits vol 2 (η πιο punk μπάντα του κινήματος)
Cock Sparrer- Running riot in 84 (έβαλα επίτηδες αυτό και όχι το πρώτο τους, γιατί θα σου αρέσει πιο πολύ, πολλά power pop και pub rock μελωδικά στοιχεία)
Condemned 84- Battle Scarred (Πραγματικά ΣΚΛΗΡΗ μπάντα, και σε αυτόν τον πρώτο δίσκο ήταν πέρα από τις δεξιόστροφες πολιτικές που ακολούθησαν μετά)
The Blood-False Gestures For A Devious Public (αυτοί θα σου αρέσουν. Συμμετέχει και ο τραγουδιάρης από Warfare)
Major Accident- Massacred melodies
The Business-Singalongabusiness (πιο pub rock, θα γουστάρεις)
Toy Dolls- Dig that groove baby (πρέπει να τους ακούσεις.ΠΡΕΠΕΙ.)
Δεν αναφέρω καν τα κλασσικά, Sham 69, Menace, Angelic Upstarts.
Γενικά, είναι καθαρά αγγλική μουσική. Δεν θα μπορούσαν οι Αμερικάνοι της εποχής να παίξουν τέτοια πράγματα σε καμία περίπτωση, άλλα βιώματα.
καντε ενα σπλιτ μωρε να τα πουμε σαν ανθρωποι.
επισης:
http://geistarbeiter.wordpress.com/2...5%cf%83%ce%b7/Quote:
Ένα απο τα πράγματα που κάνουν το πανκ να ξεχωρίζει απο τις άλλες μουσικές είναι η κοινότική του προσέγγιση. Κάθε σχήμα, όταν επιλέγει να παίξει πανκ, δεν έχει να κάνει μόνο με τις νότες που θα πετάξει και το πώς θα τις δώσει. Είναι επιτακτικό να έχει θέση για την διαδικασία παραγωγής στίχων και μουσικής, για την διαδικασία της συναυλίας και το αντίτιμό της, για την βία εντός κι εκτός των συναυλιών του, για την ετερότητα, για την κοινότητα, για την σημασία αυτού που κάνει, γι’ αυτό που “πρεσβεύει” κ.α.. Και για όλα αυτά, του χρειάζεται απλά το ενδιαφέρον γι’ αυτά που στον κόσμο του πανκ είναι κοινά. Τα οποιαδήποτε επιστημονικά εργαλεία για την διαμόρφωση της άποψης είναι προαιρετικά. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αυτό δείχνει ότι δεν αποδέχονται ούτε τις αξίες τις οποίες θα θέσπιζε ένας εξωτερικός σ’ αυτούς κώδικας, ούτε φυσικά ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένας τέτοιος κώδικας που να υψώνεται πάνω απο τις δράσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων που απαρτίζουν την κοινότητα. Αυτό τελικά δεν είναι το επιθυμητό γενικότερα; Μια πανκ αντιπολίτευση.
πανκη, ψιλο-ασχετο: τι λεμε γι'αυτη την δισκαρα;
http://crassahistory.files.wordpress...eg?w=300&h=298
Καλκι για τη σχεση μπιτνικς με φασισμο χρωστας εξηγηση.
Στο θεμα μας
Προτεινετε καμμια μπαντα με παρομοιο ηχο με Scratch Acid
http://www.youtube.com/watch?v=DNdRbblPm0c
Αν υπήρχε έστω και ένα αστείο που έχει πιάσει ο χρήστης VidnaObmana θα ανησυχούσα.
τωρα ο αλλος θελει να ψαξω ολη μου την βιβλιοθηκη και ολα τα δανεικα βιβλια που εχω διαβασει στην ζωη μου να δω που το διαβασα.
σορρυ βιδρα.
αν και εχω την εντυπωση - χωρις να ειμαι σιγουρος - οτι ηταν στην Διαλεκτικη Φαντασια του Martin Jay που μου το ειχαν δανεισει.