Απλά εγώ διαφωνώ πως δε θα έπρεπε να είναι. Το ότι βγήκε στην Αγγλία το 1980 δεν το βάζει αυτόματα στο NWOBHM, ειδικά όταν δεν είναι heavy metal.
Printable View
Απλά εγώ διαφωνώ πως δε θα έπρεπε να είναι. Το ότι βγήκε στην Αγγλία το 1980 δεν το βάζει αυτόματα στο NWOBHM, ειδικά όταν δεν είναι heavy metal.
Διαφωνώ Ruth.
Μια χαρα μέλη του ΝWOBHM ήταν και μιά χαρά heavy metal έπαιζαν, για την εποχή τους.
Krux, το "για την εποχή τους" είναι λάθος. Δες τί έπαιζαν οι Angelwitch πχ τότε και τί οι Ethel.
Λοιπόν για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους (αν και τα 'χουμε ξαναπεί αυτά), το nwobhm έτσι όπως το πλασάρουν έμποροι και συλλέκτες ορίζεται σαν "ότι πρωτοκυκλοφόρησε στο UK απο 1978 μέχρι 1984". Φορτώνουν σε ένα " heavy metal κίνημα" punk, rock, progressive, ακόμα και pop (σε σημείο που οι survivor να μοιάζουν Death Angel μπροστά τους - πχ General Wolf) μπάντες, μόνο και μόνο για να πουλάνε σε τραγικά υψηλές τιμές και να αυνανίζονται οι συλλέκτες με το ΧΨ απαράδεκτο μουσικά απόκτημά τους.
Μια πιο προσγειωμένη άποψη, περιορίζει το nwobhm σε αυτό που λέμε neat sound και περιγράφεται από τη γκάμα της μουσικής των πρώιμων Def Leppard μέχρι τους venom. Μιλάμε δηλαδή για ατόφιο heavy rock/metal. Όλα τα άλλα θα έπρεπε να περιγράφονται σαν "ροκ που βγηκε στο UΚ την περίοδο 78 - 84", χαρακτηρισμός εντελώς άχρηστος αφού δεν διαφέρει σε κάτι από τις προηγούμενες κυκλοφορίες.
Αυτά δεν είναι δικές μου σοφιστίες, τα λένε και ηγεμονικές μορφές του κινήματος όπως ο Brian Ross, ο Jess Cox κλπ.
Με ξέρεις χρόνια εσυ.
αυτό το lady of mars πάντως πάντα το έβρησκα αδιάφορο. Ακούστε δηλ set the stage alight από waepon για να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους με το 1980
Γκαζια, τσιριδες, σολος, ολο το πακετο:
http://www.youtube.com/watch?v=VILjKyXUnCQ
και τραγικο εξωφυλλο βεβαιως!!
1.Titan Force - Chase Your Dreams
2.Grim Reaper - See You In Hell
3.Manilla Road - Necropolis
:headbang2::headbang2::headbang2::headbang2:
Κομματάρες βέβαια, αλλά δεν τα λες κ τόσο underground αυτά :)
+1
Πίσω στα 80ς - αρχές 90ς όποιος είχε δίσκο Titan Force στην Ελλάδα ήταν θεός.
Προφανώς..ή Panzer ακόμα νωρίτερα :)
το asic ωραιο