Αχα.Τοσο απλο...
Printable View
Αχα.Τοσο απλο...
εμ πως
αυτό. αρχίστε με τα xp.Quote:
Originally Posted by Kveldssanger
Αυτά τα' χουμε ορίτζιναλ ντε!
ε τότε np!
Quote:
Originally Posted by ikonoklast
:lol:
Αν είναι να πάρετε ένα και μοναδικό αυθεντικό λογισμικό, αυτό θα έπρεπε να είναι το λειτουργικό σύστημα. Το πλεονέκτημα των έγκαιρων updates και, γενικώς, της επίσημης τεχνικής υποστήριξης είναι τρομερά σημαντικό.
Για να το μιλήσουμε σοβαρά, δε βρίσκεις τώρα που φόρεσες ουμπούντου οτι η κοινοτική υποστήριξη και το σύστημα updates είναι αιώνες μπροστά εν συγκρίσει με τωνε γουίντος;
ειδικά η κοινοτική υποστήριξη. Βέβαια μην ξεχνάμε οτι οταν θα στήσει κάποιος ενα καινουργιο πισι με ουμπούντου δεν υπάρχει περιπτωση να δουλεύουν ολα σωστα οταν με τα γουιν συμβαίνει το αντίθετοQuote:
κοίτα νταξ. λίνουξ κλπ είναι πολύ πιο μπροστά από γουιν, αλλά μέχρι να χουν την υποστήριξη που χουν τα γουίντους δε παίζει να ναι "καλύτερα" . ως default λειτουργικό σύστημα ε. μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά τί να κάνουμε. Και ναι, εξάρτάται από το τί θές, αλλά μιλάω για το μέσο χρήστη(εξαιρείται η κατηγορία "δενέχωιδέατιμουγίνεταιαπλάπήραένανγκομπούτερ".) -και για μένα προσωπικά-.
Αυτό δε μειώνει την χρησιμότητα του Windows Update για άμεση διόρθωση τυχόν προβλημάτων ασφαλείας.Quote:
Τhe built in XP defragmenter (dfrg.msc). It's the
only one that properly optimizes your system - οχι απο microsoft site
καπου πηρε το ματι μου για perfectdisk = καλυτερο
για πειτε
Μη λέω και μαλακίες γιατι δεν είχα ποτέ την τύχη (χεχ) να έχω αυ8εντικό λογισμικό της MS, αλλα νομίζω και αυτό κάνει απο μόνο του ποιοτική διαφορά. (Το γεγονός δηλαδή οτι ένα ελεύ8ερο και δωρεάν προϊόν πετυχαίνει καλύτερη διαδικτυακή υποστήριξη)Quote:
Originally Posted by Deggial
Απο κει και πέρα έτυχε την τελευταία βδομάδα να περάσω την ubuntu 6.10 σε τρία διαφορετικά μηχανάκια φίλων (με μικρές διαφοροποιήσεις στα props του τύπου ati-nvidia και amd64-i386) + ένα παλιότερο δικό μου. Στο ένα μάλιστα η εγκατάσταση έγινε απο ντιβιντιά με πάγκατζις λογω απουσίας νετ. E, ο χρόνος που χρειαστήκαμε και οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν εντυπωσιακά λιγότερες σε σχέση με την ίδια διαδικασία με xp-sp2. Με εξαίρεση 1-2 κλασσικά προβλήματα που αν δεν τα έχεις ξαναδεί δεν την παλεύεις. Βάζω μέσα σ' αυτό και την όλη διαδικασία με τους drivers του κά8ε υλικού που εν πολλοίς απουσιάζει απο το λίνουξ. Επίσης απουσιάζουν τα παρανοϊκά "δε ξέρουμε γιατι στο μπούτσο δε δουλέβι - αστο ετσι") χωρίς να λέω οτι όλα είναι μέλι-γάλα. Νομίζω ειδικά για τα ουμπούντου μπορούμε να μιλάμε για ένα λειτουργικό που μπορεί να στήσει ο "μέσος χρήστης" - αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
ps. μπούλετ εξαιρετικό είν το perfectdisk, δοκίμασε το. Επίσης καλό ήταν το defragmentation tool των norton utilities παλιά, τώρα δε ξέρω τι παίζει.
Βασικά με εξαίρεση την ελλειπή υποστήριξη στο θέμα drivers από διάφορες εταιρείες(usb dsl modems, ati vga etc), πλέον με τα διάφορα packages είναι σαφώς καλύτερα σε linux παρά σε windows. ΟΚ, και έλλειψη πολλών commercial games.
Από την άλλη χτες έφαγα ένα απόγευμα και 2 installs windows για να καταφέρα να δουλέψει μια περίεργη κάρτα ήχου ενός φίλου.
Και στις 2 περιπτώσεις κατέβηκαν καντήλια, παρ'όλα αυτά όταν τα κατάφερα στο ουμπούντου ήμουν χαρούμενος πως κατάφερα κάτι. Όταν το έκανα χτες στα windows συνέχισα να κατεβάζω καντήλια και δεν ένιωσα καν το αίσθημα ότι κατάφερα κάτι.
Στο γενικό θέμα updates ή γενικά κατεβάσματος τα linux είναι πολύ μπροστά - μόνο και μόνο που μπορείς άμεσα μέσα από πολλούς τρόπους να βρεις ότι θες(http, ftp, torrents etc).