Μετά από την υπόδειξη του Δων και ελέω ελεύθερου χρόνου, να ένα ξουράφι που βρήκα:
thomann.de/gr/jackson_slsmgwh_wcase
Διαβάστε specs να γονατίσετε ;)
http://images6.thomann.de/pics/prod/230526.jpg
Printable View
Μετά από την υπόδειξη του Δων και ελέω ελεύθερου χρόνου, να ένα ξουράφι που βρήκα:
thomann.de/gr/jackson_slsmgwh_wcase
Διαβάστε specs να γονατίσετε ;)
http://images6.thomann.de/pics/prod/230526.jpg
http://a1.images1.thomann.de/pics/prod/122008.jpg
sg standard series
999 euro γαμαει η κιθαρα
http://a2.images1.thomann.de/pics/prod/104271.jpg
1125 e
oπως και η flying v εχει 999 e
χωρια τι μπορει να βρεις σε μεταχειρισμενη με 1000ευρο ...
μηπως εχει κατσει κανεις και εχει βγαλει καμια παρτιτουρα για ντραμς για το φιαρ οφ δε ντρκ? λεω να το βγαλω σιγα σιγα και επειδη εχω κιαλλα πραγματα να μελετησω δε θελω να χασω και ολο το χρονο μου στο τρανσκριπσιον...μη μου πειτε για το 9ταμπ, εχει εντελως ηλιθια γραφη και συνηθως ψιλοπαπαρια τρανσκριψιονς
kati pou skeftomoun shmera. osoi exet kanei lve. fantazomai sas exei tuxei na kanete live kai ta monitor na einai apo aisxos ews gia to mpoutso athoruba. poso epirreazei to paiksimo ths mpantas auto? akoma ka ixwris monitor akoute tipota, i einai asta vrasta h fash kai as valei o theos to xeri tou?
Aξίζει θρεντ δικό του αυτό. Παίξαμε με Sepultura και το soundcheck τους είχε παρατραβήσει σε σημείο να μας μείνουν μόνο 5 λεπτά για linecheck πριν ανοίξουν οι πόρτες. Πιστός στο ραντεβού του ο θεός της γκαντεμιάς, βάζω πάνω την κιθάρα και δεν δουλεύει. Ψάξε ένα ένα τα καλώδια, πετάλια κλπ, στο τέλος ανακαλύπτω πως το πρόβλημα ήταν το ασύρματο που αποφάσισε να σταματήσει να δουλεύει. Βάζω καλώδιο απ'ευθείας, κάνω μια τις χορδές, όλα δουλεύουν, και ανοίγουν οι πόρτες. Αποτέλεσμα: βγήκαμε χωρίς τσεκ, και τα καλώδια μου μετά από όλο τον ντόρο είχαν γίνει τόσο μακαρόνια που έβγαλα όλο το σετ ΜΠΡΟΣΤΑ από τον ενισχυτή, δίπλα από τα ντραμς, μακριά από οποιοδήποτε μόνιτορ, χωρίς να μπορώ να κάνω ένα βήμα. Ένας ενισχυτής 4χ12 "ανοίγει" κάποια μέτρα μακριά, και άμα σταθείς αμέσως μπροστά του δεν ακούς τίποτα, ειδικά όταν είναι στο πάτωμα. Πέρασα όλη τη συναυλία άγαλμα να ακούω ένα βουητό και το μόνο που να μπορώ να ξεχωρίσω για να συγχρονιστώ να είναι το hihat...ούτε φωνές, ούτε kick/snare, ούτε καν την ίδια μου τη κιθάρα. Παίξαμε όμως μια χαρά επειδή ήμασταν προβαρισμένοι.
Γενικά ο κανόνας του λαιβ είναι πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο πάνω στη σκηνή. Αλλά αν η μπάντα είναι σωστά προβαρισμένη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τελευταία πρόβα πριν μια συναυλία το τί κάνουμε είναι να σβήνουμε τα φώτα να μην βλέπουμε τίποτα, να χαμηλώνουμε τους ενισχυτές σε σημείο να ακούεται σχεδόν μόνο η ντραμς, και παίζουμε όλο το σετ με τη μια για είμαστε σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι :)
Αυτό με τον ήχο επι σκηνής σημείωσε δεν συμβαίνει μόνο σε μας τους κοινούς πουθενάδες, αλλά και σε τέρατα. Στο big four στη Σόφια, οι Metallica με τα χιλιάδες μόνιτορς και in-ears και τους 20 stagehands και του κόσμου την προετοιμασία λόγω DVD δεν άκουγαν Χριστό. Γενικά ακούστηκε πως η συναυλία ήταν σκατά όσο αφορά τον ήχο στη σκηνή...εξού και οι manowars στο heaven and hell η κιθάρα και το μπάσο να έχουν ένα ολόκληρο τόνο διαφορά και ο Adams να είναι κάπου μεταξύ τους, και να παίζουν όλο το κομάτι χωρίς να το καταλάβουν.
ok estw oti eimaste provarismenoi etsi?
egw thewrw oti den exw idiaitero thema me to metronomo, exw galouxithei me auton, kai mporw na mh kounithw, i na kouniemai elaxista. epeidh omws den einai mono drums i mpanta, polles fores opoios psilokounietai ton vazw pali mesa me elafrious dikous mou eligmous.
otan omws den akouw ti kanoun oi alloi re pousth mou fovamai oti mporei na vgei gamhse ta. de xerw, to skeftomoun xtes kai einai agxos h malakia.giauto kai exw dwsei entolh na grapsei o tragoudisths mas tous stixous na tous parw, na tous tragoudaw kai mesa mou na xerw akrivws ti ginetai kai pou kai na katalavainw kai auton akrivws, gia namai etoimos se tetoia endexomena...
ps. evgala to fear of the dark. tomono pou menei einai na valw ta dika mou break
Το να αναγκάζεσαι εσύ να αλλάξεις το τεμπο ή οτιδήποτε για να βάλεις τον άλλον μέσα δεν είναι καλό, το κοινό θα το καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και ακούγεται άσχημα.
Τα ντραμς πρέπει να είναι το 1ο πράγμα που είναι σταθερό, και όποιος άλλος κουνηθεί να ξαναβρίσκει πάτημα από μόνος ανάλογα με αυτά.
Είναι και το μόνο όργανο που κατά 90% θα το ακούνε όλοι ανεξαρτήτως μονιτορ, οπότε πες στους υπολοιπους να "προβαριστούν" λίγο παραπάνω αν νιώθετε ανασφάλεια.
thanx gia th sumvouli. genika paizoun treles proves kai de paizei na dexthw egw na ginei live, an de paizoume ta tragoudia apexw kai anakatwta. otan lew na tous mazeuw de milaw gia megala pragmata, apla kamia fora re paidi mou vlepeis oti px mporei kapoios na to xasei apeiroelaxista milame na petaxtei exw sa na leme ena 32o kai na zorizei, e ekei mporei na ton voithisw liiiiigo toso wste na mhn akoustei topota malakia kai na erthei pali monos tou panw mou. de milaw gia kraxta pragmata. polles fores de sou exei tuxei na deis oti kapoios dikos sou psilokounietai, kai an eisai metronomos vraxos tha paei allou gia allou? tespa auta einai leptes suzhthseis, to bottomline einai oti einai allo pragma na tous akous kai na xereis ti ginetai (den exei na kanei me to poso statheros eimai, to mualo mou kanei sunexeia takataka mesa tou de kouniemai) kai allo pragma na les ok de tous akouw egw paizw stathera ta dika mou kai o theos vohthos.
as mhn afhnoume ta pragmata ston aera. auto lew.
vasika egw to mpaso ama akouw eima ieuxaristhmenos. autos me noiazei. oi alloi exoun kai mia eleutheria parapanw. egw me to mpasista exoume allh sxesh
Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω και στα άλλα ποστ είναι ότι για κάποιον που θα σας ακούει στο λαιβ, θα χτυπήσει πολύ πιο άσχημα να κάνεις εσύ μια καθυστέρηση/επιτάχυνση παρά να φύγει λίγο παραπάνω μια νότα πχ στην κιθάρα.
Παίζε εσύ σταθερά και σωστά και θα συνηθίσουν και οι άλλοι, κακό τους κάνεις άμα τους "βοηθάς" έτσι.
ok dekto milaei h empeiria twra. thanx man nasai kala. exei na ginei xamos stis epomenes proves!!!!
ΚΛΑΙΩ!!! :touched: :touched: :touched:
2 ερωτησεις εχω.
η πρωτη ουσιαστικα ειναι απορια.
συνηθιζεται στο διπεταλο αντι να παιζουμε δεκαταεκτα, να παιζουμε τριηχα δεκατων εκτων? ή να περναμε απο αλλαγες δεκατων εκτων σε τριηχα? το χει δοκιμασει κανεις? ακουγεται? ειναι σκατα? κουναει ολο το συμπαν γιατι οι αλλοι στη μπαντα μπερδευονται?
δευτερο και σπουδαιοτερο
θελω να προσθεσω στο ηλεκτρονικω μου σετ 3 πινελιες για να το εχω τελειο.
θελω 2 σπλασακια (οποιοδηποτε 10αρι cymbal pad προφανως κανει) και αλλο ενα 12 ή 14 για τσαινα. το θεμα ειναι το ιπχ αν παω να παρω 2 roland cy-5 kai ena roland cy-8 ξερω γω, θελω 200 ευρα. δεν παιζει. προφανως ομως για αυτα δεν εχω και μεγαλες απαιτησεις. γιατι απλα single zone τα θελω. ουτε choke ουτε τιποτα. (οκ ισως στο china καλο θα ητανβ να ειχε αλλα στα σπλασακιαειναι αχρειαστο).
σκεφτομαι 2 λυσεις. η μια ειναι μεταχειρισμενα cymbal pads ανεξαρτητου μαρκας. αλλα ρε γαμωτο δε βρισκω πουθενα κατι φθηνο...ξερετε κανα καλο σαιτ ή κατι τετοιο? ebay και noiz εψαξα αλλα δεν
η αλλη λυση ηταν να παρω απλα πλαστικα παντς και να τους βαλω εγω τον ηλεκτρονικο εξοπλισμο. ενα πιεζοηλεκτρικο κρυσταλο θελουν (κανα διευρο να κανει το πολυ, και ενα τζακ για μεγαλο καρφι. βασικα δειτε ενα λινκ που εχει πανω του 2ή 3 πιεζοηλεκτρικους κρυσταλους. απλα σκεφτειτε οτι εγω μονο τον εναν θελω
http://www.toontrack.com/forum/tm.aspx?m=46574
ποσο ευκολο και υλοποιησιμο ειναι κατι τετοιο? (δεν εχω πιασει ποτε μου κολλητηρι). εχω ενα φιλο στη πατρα που μπορει να το φτιαξει αλλα μεχρι να παω κατω... εδω υπαρχει κανεις που φτιαχνει τετοια? εχει κανει κανενας σας κατι τετοιο?
ξερετε φτηνα πιατινια πλαστικα που μπορω να βρω? για να βαλω πανω τους το μαραφετι αυτο?
αυτα τα ολιγα. καλα οπως το εχω φανταστει, με ενα σπλασακι μπροστα μου, ενα σπλασακι πανω απο το αριστερο κρας με τη βοηθεια ενος στακερ και ενα τσαινα πανω απο το βαθυ, θα χυνω καθε μερα 17 φορες!!!!! δε μπορω να το βγαλω απο το κεφαλι μου