Δεν είναι ψύλλοι. Δυστυχώς όμως βρίσκω κάτι άδεια "κουκούλια" μέσα στις εργαλειοθήκες που'χα κάτω απ το κρεβάτι. Σα να άλλαξε κάτι το δέρμα του. Δε μοιάζουν με κοριούς όμως =\
Printable View
Δεν είναι ψύλλοι. Δυστυχώς όμως βρίσκω κάτι άδεια "κουκούλια" μέσα στις εργαλειοθήκες που'χα κάτω απ το κρεβάτι. Σα να άλλαξε κάτι το δέρμα του. Δε μοιάζουν με κοριούς όμως =\
μινι ανακοντα δηλαδη :thumbsup:
(μαλλον κοριοι ειναι, ακα bedbugs)
Αν είναι κοριοί είναι ΠΟΛΥ κακή φάση. Τηλέφωνο σε συνεργείο απολύμανσης, εκκένωση σπιτιού με διαπιστευμένα καθαρά ρούχα (ακα μόλις βγήκαν από το πλυντήριο) και φιλοξενία 2-3 μέρες σε άλλο σπίτι. Επίσης στο εσωτερικό πρέπει να παιχτεί μίνι μετακόμιση (έπιπλα κτλ.) για να γίνει σωστά η δουλειά.
Υπόψιν: γαζώνουν ακόμα και πρόσωπα.
Ότι κι αν είναι, περιορίζεται στο δωμάτιό μου. Η μάνα μου δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δε βλέπω τίποτα ζωντανό όμως ρε παιδιά για να δω πως θα κινηθώ =\
Μια απόφαση είναι όλα, σκέψου κάτι τέτοιο...
http://www.youtube.com/watch?v=thaP_5d8ZpQ
vroxi xaplwstra, bukowski, mpanio me stagones mhdenikos hlios, tsampoukalemeno shkwma mparas, fates warning. wraia mera
ο,τι ειπε ο ουμπου
ειχα μεχρι πριν κανα χρονο και οι καριοληδες δε φαινονται, αλλα ειναι σχεδον σιγουρα κοριοι. Οποτε κοιμόμουν πάνω στο futon με γέμιζαν (τα τσιμπηματα είναι ζεστά στην αφή, πήγα νοσοκομείο και μου δώσαν κορτιζονούχα κρεμα γιατι ειχα πρηστει), από τη μέρα που το έδωσα δεν έχω πια προβληματα. Αν επιμείνουν ίσως χρειαστεί να αλλάξεις στρωμα, πριν γεμίζουν το σπίτι (αν και τα bed bugs δεν ξερω αν ειναι ιδια με κοριους και περιοριζονται απλα στο στρωμα)
Ρε που στο στρώμα? Το χω τσεκάρει σπιθαμή σπιθαμή και δεν υπάρχει τίποτα..
Επίσης, ενώ έχω αδειάσει όλο το δωμάτιο απο κρεβάτια, στρώματα, επίπλα κτλ, μόλις είδα δυο κουνούπια -.-
Φμλ, έχω τρελαθεί, δεν ξέρω ποιος είναι ο εχθρός και τι να κάνω.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ
ξερεις τι πρεπει να κανεις.
tl;dr αν δεν ενδιαφέρεστε για κοριούς
Καταρχάς για να διαπιστώσεις ότι έχεις κοριούς....
δες αν βλέπεις κηλίδες αίμα στα σεντόνια, κυρίως στα πόδια (κοριοί που τους έχεις λιώσει αφού σου ρούφηξαν το αίμα).
δεύτερον σήκωσε το στρώμα και δες αν υπάρχουν πάνω στις σανίδες μαύρες κηλίδες στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας (περιττώματα). ψάξε κυρίως σε σχισμές που έχουν οι σανίδες, ή στις γωνίες εκεί που ακουμπάν οι σανίδες με το κρεβάτι. ανασήκωσε και τις σανίδες και δες το λίγο δεξοδικά.
Τρίτον στις ίδιες σχισμές μπορεί να βρεις τα αυγά τους (πάλι μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας) λευκά ή ημιδιαφανή. μπορεί να τους πετύχεις Live σε σημεία όπως οι ραφές του στρώματος, το λάστιχο του σεντονιού που δένει κάτω από το στρώμα κλπ. πχ:
Spoiler
περι βιολογίας κοριών:
κάθε φορά που καταναλώνουν αίμα περνάνε στάδια ανάπτυξης. κάθε "γεύμα" τους ανεβάζει level με ανώτερο το level 5. στα level 1 και 2, δεν είναι διακριτοί στο μάτι, είναι μικροσκοπικοί λευκοί διαφανείς, φαίνονται ίσως μόνο αν έχουν πιει αίμα γιατί είναι κόκκινοι. στο level 3 αρχίζουν και παίρνουν το καφέ τους χρώμα και στο level 5 είναι καφέ σιχαμεροί στο μέγεθος της φακής. στο level 3 είναι διακριτοί με λίγη εξάσκηση (αν ξέρεις τι ψάχνεις) στα 4-5 είναι καθαρά εμφανείς.
Γεννάνε σαν τους πούστηδες (δυο και τρεις φορές τη μέρα) και τα αυγά τους εκκολάπτονται σε 6-7 μέρες.
Βγαίνουν από την κρυψώνα τους κατα προτίμηση βράδυ και όπως έλεγε σε site τις πρώτες πρωινές ώρες (!!!!!) όταν χαράζει. Εμένα με γαμούσαν οποτεδήποτε πάντως. αντιλαμβάνονται την τροφή από τη ζέστη που βγάζει το σώμα. συνήθως δεν ανεβαίνουν λέει πάνω στο θύμα αλλά τσιμπάνε στα όρια επαφής του σώματος με το σεντόνι. Γι'αυτό και πολύ εύκολα τους πλακώνεις και φτιάχνεις κηλίδες στο σεντόνι.
όταν σε τσιμπάνε δεν τους καταλαβαίνεις, γιατί έχουν δύο κεραίες, η μία τροφοδοτεί με το σάλιο τους που περιέχει αναισθητικό και προκαλεί την αλεργία ή το πρήξιμο, η άλλη ρουφάει το αίμα.
οι level-5 μπορούν να ζήσουν και 8 μήνες χωρίς τροφή....
να ένας 5αρης:
Spoiler
περι εξόντωσης:
τα συμβατικά σπρέι για έρποντα, δεν κάνουν σχεδόν τίποτα, και αν κάνουν σκοτώνουν μόνο τα μικρά. και επαγγελματική απολύμανση να κάνεις τα χημικά δεν μπορούν να νεκρώσουν τα αυγά οπότε θα πρέπει να ξανακάνεις απολύμανση σε 6 μέρες. Σε εταιρεία απολυμάνσεων που είχα ρωτήσει μου είχαν πει ότι όταν αναλαμβάνουν κορεοκτονία κάνουν 3 απολυμάνσεις, μία κάθε 6 μέρες.
τί έκαμνα εγώ...
αφού απέτυχαν απολυμάνσεις, κόντρα απολυμάνσεις και γενικά μέσες λύσεις επί 2 βδομάδες, ξεφορτώθηκα το στρώμα και πήρα άλλο. πριν βάλω το καινούριο στρώμα, πήρα ατμοκαθαριστή και ψέκασα ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ κάθε χιλιοστό των σανίδων, του κρεβατιού, της βιβλιοθήκης που είχα δίπλα στο κρεβάτι και τις γωνίες του πατώματος κάτω από το κρεβάτι. αντ'αυτού μπορείς με ένα αναμένο κερί να κάψεις όλες τις εμφανείς σχισμές στις σανίδες και στο κρεβάτι. έπλυνα όλα τα ρούχα και τα σεντόνια στους 60 (νταξει αυτό παίζει να μην χρειάζεται αλλά είχα παρανοήσει πολύ άσχημα λέμε....)
Γενικά η θερμοκρασία σκοτώνει και τους κοριούς ΚΑΙ τα αυγά τους.
είχα περάσει τρεις βδομάδες πολεμώντας τους και στο τέλος δεν ήθελα να ξανα-φτιάξω το κρεβάτι και να βάλω το καινούριο στρώμα, από φόβο μήπως το καταλάβουν και αυτό (παράνοια λέμε)
από τότε όταν βλέπω κατσαρίδες, γελάω τρανταχτά στη μούρη τους και τις αφήνω να φύγουν.
όλες οι τύχες του κόσμου να μην έχεις κοριούς....
Λεπτομερέστατη ενημέρωση, δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλά το διάβασα με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι φωτό από τα δικά σου;
όχι, αν φτάσεις σε σημείο να έχεις τόσα πολλά σε τόσο εμφανές σημείο, μάλλον θα έχουν κυριεύσει το σπίτι... το μεγαλύτερο παρεάκι που είχα βρει ήταν τρεις μαζεμένοι σε obscure χαραμάδα του κρεβατιού. Αχ η καύλα όταν τους καις με αναπτήρα.......
α και γενικά, αν έχουν φτάσει σε σημείο να σε τσιμπάνε κάθε βράδυ, τότε η κοινωνία τους είναι ήδη αρκετά μεγάλη ώστε να θεωρείς ότι αν σκοτώσεις καμμιά δεκαριά ξεμπέρδεψες......
Πραγματικά σου εύχομαι να ΜΗΝ είναι κοριοί.
Γενικά ό,τι είπε ο αλαϊα για να τους αντιμετωπίσεις αν είναι.
Όντως πολύ κατατοπιστικό post για τους κοριούς, δεν είχα ασχοληθεί αν και ήμουν περιστασιακά παθών..
Είναι αρκούντως ενοχλητικό το θέμα και ειδικά αν δε το πάθεις σπίτι σου που μπορείς να κάνεις ότι νομίζεις και ας γίνεσαι παρανοικός, αλλά που αλλού παρά στον ένδοξο ΕΣ..
Π.χ. νησί παραμεθώριο μαύρο στρατόπεδο μέσα σε εμπλοκή, μετά απο πολλές μέρες ξόδεμα του υπηρεσιακού ίσα ίσα λίγες ώρες και 30-40ε ταξί πήγαινελα για τη πόλη ώστε να πασχίσεις να βρεις φαρμακείο εφημερεύον γιατί τα τζιμάνια μέσα δε πιστεύανε ότι είναι από κοριοί τσιμπήματα, και τελικά αφού αποδείχτηκε αυτό να χρησιμοποιείται η all time classic λύση βενζίνη και στουπί, ενώ στρώμα τίναγμα, μετά στον ήλιο - αέρα κτλ και άδειασμα πάνω ένα spray που αγοράστηκε για το παρανοικό της υπόθεσης που λέγαμε απλά επειδή έλεγε κάτι σκοτώνει το 99,999% των μικροβίων κτλ λολ)
Έκανα τον χειρότερο ύπνο έβερ μετά τα χτεσινά. Ένιωθα διαρκώς πλάσματα να έρπονται πάνω μου κατά δεκάδες και να μου ρουφάνε το αίμα. Νομίζω πως δεν έχω νέα τσιμπήματα παντως.
Τα "κουκούλια" που βρήκα μέσα στις εργαλειοθήκες μοιάζουν με αυτά έδω (άδεια)
http://www.critterzone.com/animal-pi...111409-01C.jpg
και σύμφωνα με τα νετς είναι προνύμφες όχι κοριών, αλλά των λεγόμενων carpet beetles.
Άδειασα χτες όλο το δωμάτιο, έπλυνα τις τάβλες του κρεβατιού με καυτο νερό, έπλυνα στους 60 ο,τι ύφασμα, ρούχο, κουρελού υπήρχε μέσα, σφουγκάρισα και ψέκασα με μια μαλακία που χρησιμοποιείται για απολυμάνσεις (K-othrine). Δεν είδα ίχνος κοριού ή αυγού ή λεκέδων ή περιττωμάτων, αλλά μετά το ψέκασμα εμφανίστηκαν κουνούπια και ήμουν ΓΟΥΑΤΑΦΑΚ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ Ε. Ελπίζω τελικά να την έχω γλιτώσει και να κάναν αυτά τη ζημιά. Αναμένουμε.
Ευχαριστώ για τις διαφωτιστικές απαντήσεις και τη στήριξη!