Μορμενγκιλ, νομιζω οτι για να παρεις τριμηνη αναβολη (τριμηνη ομως) για οικογενειακους, σπουδαστικους, εξωγηινους, γουατεβερ λογους, δε χρειαζεται ουτε μεσο, στη δινουν ανετα.
τα 2 μου σεντς.
Printable View
Μορμενγκιλ, νομιζω οτι για να παρεις τριμηνη αναβολη (τριμηνη ομως) για οικογενειακους, σπουδαστικους, εξωγηινους, γουατεβερ λογους, δε χρειαζεται ουτε μεσο, στη δινουν ανετα.
τα 2 μου σεντς.
το μπουλο λοιπον.
sto mpaoulo :P
nah, mporw na thn parw thn anabolh mwre alla to 8ema einai oti de 8elw 6mhnh, 8elw apla na mpw me thn epomenh seira :P
Μορμενγιλ, το κλασσικό κόλπο είναι να πάρεις μια εξάμηνη εγκαίρως πριν τη σειρά που θες να αποφύγεις, την οποία, αφού εγκριθεί, θα κόψεις λίγο πριν μπει η σειρά που λέγαμε. Εύκολο?
Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν προλαβαίνεις να κάνεις τη μόντα αυτή, τη στιγμή που το ημερολόγιο σημαδεύει την 30η 7ου του 9.
Πάντως η καλύτερη ΕΣΣΟ είναι όντως η Δ (γλυκός Νοέμβρης), οπότε και με διάφορες άδειες που θα κρατήσεις θα μπορέσεις να χαρείς το καλοκαιράκι και αυτό το καλοκαίρι.
Πάντως, αν είναι να λιποθυμάς με το παραμικρό, αυτοκτόνα, δεν φταίνε οι υπόλοιποι που πήγαν να κάνουν μια αξιοπρεπή θητεία και να τελειώνουν με τη μαλακία, να λιώνουν στην υπηρεσία επειδή εσύ είσαι ΛΟΥΛΟΥ. Αναβολή επ'αόριστον. Everybody wins.
το καλυτερο σωμα νομιζω στον στρατο ειναι το υλικου πολεμου... εμας στην Λεσβο τους γαμαγανε και τους διαβιβαστες και το υγειονομικο... και ασκησεις και απο ολα... τεσπα τα παντα ειναι θεμα διοικητη.
Στην τελική στην Θήβα όλα τα άτομα που έχουν πάει και ξέρω (και είναι παααρα πολλοί) έχουν περάσει τόσο καλά που ούτε ζέστες ούτε κρύα τους είχανε απασχολήσει. Μια χαρά θα είσαι ως τα τέλη του Σεπτέμβρη. Από εκεί και μετά ετοιμάσου αν δεν έχεις βύσμα.
3/9 σκαραμαγκας λοιπον
3erei kaneis ti paizei me emas tous teleutaious dwdekamhnous (305) an paroume anavolh stous 9 mhnes? 8a epistrepsoume gia 3 mhnes argotera h 8a pai3ei apolush?
epidi exo ton kolito mou se aytin tin fournia, ayto pou ksero einai oti tous kopsane ena mina kai tha kanoun 11mino
Κολλητέ, ενημερώσου και ανασκεύασε.
Για 305 σειρά ακούγεται έντονα ότι θα ανακοινωθεί δωράκι έκπληξη από ΓΙΕΣ, μόλις ξεκουμπιστούν οι τριακόσοι τέσσεροι.
Δε προλαβαίνω, ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!!!111!1
Λοιπόν, επειδή είμαι τα πρωϊνά σε γραφείο στρατολογίας που ασχολείται με αυτά, σε ενημερώνω:
Ναι, ισχύει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ότι άμα πάρεις αναβολή, όταν ξαναμπείς θα έχεις 3 μήνες λιγότερους, ΑΛΛΑ:
Επειδή υπάρχει ο φόβος/κίνδυνος να πάρει πολύς κόσμος από 305 αναβολή, και να αδειάσουν πολλά στρατόπεδα με το που απολυθεί η 304, συζητιέται μήπως βγεί καμμιά εγκύκλιος η δεν ξέρω τι που να ακυρώνει το -3 μήνες μετά (δηλαδή να ισχύει ότι ίσχυε για τη σειρά σου) ή και να σας κόψουν 2 βδομάδες στο τέλος, δλδ να απολυθείτε οκτώβρη μπας και δελεάσουν κόσμο να μην πάρει αναβολή.
Όπως και να'χει, ζυγίζεις τα υπέρ, τα κατά (και το ρίσκο) και διαλέγεις.
Επειδή κι εγώ ένας εκ των τελευταίων τον μοικανών της 305 είμαι, κι επειδή σειρούλες μου πολλάκις το είχαν σκεφτεί αυτό με την αναβολή, απλά να πω ότι η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική. Το κανονικό υπόλοιπο δηλαδή με βάση την ΕΣΣΟ που μπήκαν θα όφειλαν, οπότε και δε μπήκε στον κόπο κανείς.
Και τότε γιατί όσοι μπήκαν 306 εξ αναβολής χάνουν ένα μήνα και απολύονται νωρίτερα; Γι'αυτούς γιατί δεν ισχύει ό,τι ίσχυε με τη σειρά τους και τους πιάνει το νέο μέτρο (δηλαδή τα δεδομένα της 306);
Μαλακίες είπαν στις σειρούλες σου για να μην πάρουν αναβολή.
Όπως είπα και παραπάνω, μέχρι στιγμής ισχύει.
Anyway, μου φαίνεται λογικό όπως το θέτεις, απλά θεωρώ ολίγον τι μαλακία να αφήσεις πίσω τη ζωή σου 6 μήνες που είναι η ελάχιστη αναβολή για να κερδίσεις 3. Στην τελική 3 μήνες μέσα δεν είναι και τίποτα ε..
τι λες ρε!!! 3 μηνες απαλεψιας λιγοτεροι... ασε που γλιτωνεις και τον τελευταιο μηνα της ΥΠΕΡ-ΑΠΑΛΕΨΙΑΣ.. αλλα εσυ εκανες 9μηνο .. που να καταλαβεις :razz:
9 μήνες I1 = 24 μήνες του Ι4 όμως.
στην μοναδα μου εκανα μαγειρια , υπηρεσια , αποθηκες καθε μερα με μεσο ορο εξοδου 1/7 ...και με πηγε και 1/17 μεσα... 8-) αγγαρειομαχος το μονο που δεν εκανα ειναι σκοπιες , μεχρι και βολες εκανα οποτε. α επισης εκανα και αοπλα περιπολα με το ρακαλ στην πλατη :P
Εχμ, πλην των εξόδων και των βολών όσοι άοπλοι γνώρισα κάναν όλα όσα λες. ΄Οοολα αυτά επί δύο δεν είναι αρκετά για να φθάσουν 9 μήνες όλα αυτά + σκοπετάκι και συνεχείς ασκήσεις πίστεψέ με. Οπότε άστο, δυστυχώς καταλάβαμε κι εμείς από στρατό. Και 3 μήνες παραπάνω, στο τέλος, με δεκανιλίκια αλλαγής για υπηρεσία ως επί το πλείστον δεν είναι τίποτα.
εγω δεν εκανα ποτε δ/α εκανα υπηρεσια μεχρι και 4 μερες πριν απολυθω :razz: επισης στην μοναδα πηγαινα και σολες τις ασκησεις :P μαλακιες λες , 3 μηνες ειναι 3 μηνες για ρωτα τι θα προτιμουσαν οι γιωταδες 3 μηνες λιγοτερους η το γιωτα τους :grin: τεσπα ο τελευταιος μηνας ειναι ο πιο απαλευτος τελος! εντομεταξυ εκανα και 11 μηνες παραμεθωριο
Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω για τον δεκανέα αλλαγής. Αναφέρομαι σε ένοπλο. Επίσης έκανα προχθές την τελευταία μου υπηρεσία + κωλυόμενο. Α, ήταν η ίδια μέρα που πήρα άδεια απολύσεως.
τεσπα δεν κανουμε αγωνα για το ποιος εκανε πιο πολυ στρατο , αλλα μαλακια η συγκριση που εκανες , εσας μπορει τα γιωτα να ηταν ζωη και κοτα , ολα εξαρτονται απο την μοναδα και δη απο τον διοικητη.
Συμφωνώ.
Επίσης συμφωνώ.
Το θαλαμοφυλίκι και τα μαγειρία/λάτζες/αποθήκες δε συγκρίνονται με το κρύο,τη ζέστη, το πρήξιμο και τη βαρεμάρα στη σκοπιά και τις ασκήσεις που κάνει ο ένοπλος.
Καλύτερα να με πήγαινε χειρότερα και να μην έκανα σκοπέτα, ειδικά εκεί που είμαι τώρα.
δλδ αμα ειχες να επιλεξεις 9 μηνο με σκοπετα η 12 μηνο με θαλαμοφυλικι και περιπολα τι θα επελεγες ρε ψηλε δλδ στα περιπολα δεν τρωγαμε βροχη και κρυο λολ στο θαλαμοφυλικι 15 ωρο την μερα προβλεπε με 1 μπουκαλακι νερο και χωρις να επιτρεπεται το καπνισμα και με αποστολη σε καθε εφοδο που ειχε ανα 5 λεπτα δεν βαριεσαι ? (ειχα μετρησει μια μερα 32 εφοδους χαχαχα)?
Έκανες περίπολο αν και άοπλος;
9μηνο ένοπολος ή 12 μηνο άοπλος θα το σκεφτόμουν, δεν ξέρω τι θα διάλεγα.
Όπως μου τα λες πάντως πρέπει να ήσουν σε μάυρο.
Εγώ μιλάω γενικά, στη πλειονότητα των μονάδων οι άοπλοι περνάνε πολύ καλύτερα και δεν νομίζω να διαφωνείς και αυτό.
εκανα αοπλο με το ρακαλ στην πλατη , και με κρανος (2 εσσο μετα την σειρα μου καταργηθηκε) ειναι καλυτερα μεν!! αλλα καλυτερα 9μηνο παρα +3 μηνες , εκει θελω να καταληξω , εμας ειχε και αοπλες σκοπιες πλακα πλακα στην τεραστια εμπλοκη με ξυφολογχη .. αμεεεεεεε .. σε λοχο 25 κρεβατιων ημασταν 4 ατομα , και στην νεα σειρα πηραν 8 ατομα αναβολη :)
Εσύ έκανες ημι-άοπλο. :P
Εγώ εννοούσα άοπλους σε φάση κάνω μόνο θαλαμοφύλακας και εστιάτορας ξερωγω και δεν το κουνάω και από το στρατόπεδο/θαλάμους.
Άοπλες σκοπιές με ξιφολόγχη....τι βρίσκουν οι πούστηδες για να σε κρατάνε μέσα...
εστιατορας ειναι αλλη υπηρεσια απο τον θαλαμοφυλακα? χαχαχα:headbang: ακου προγραμμα..
6:10 πρωινη φρουρα
7:10 αναφορα με κρανη εξαρτησεις κλπ
7:40 τελος αναφορας
8-12 υπηρεσια
12-3μαγειρια
3-6 υπηρεσια
6-6:45 φρουα κωλυομενων
6:45-10 μαγειρια (αναφορα ανα διμοιριες πριν το φαγητο)
10-12 χαλαρωση
12-2 υπηρεσια
4-6 υπηρεσια
με διαλειματα στον ορχο... στις αποθηκες και σε λοιπες αγγαρειες...
Φαντάνγκο, ναι, συγκριτικά με τους 9 πρώτους μήνες, οι 3 τελευταίοι είναι λάδι (νομίζω ότι έκανες δωδεκάμηνο και θα το ξέρεις αυτό καλύτερα κι από μένα).
Φρικ τα κράνη απόσο μου είπαν και 304 είχαν ήδη καταργηθεί γι' αυτούς. Αν είσαι 302 και βγάλε πάω πάσσο. Τώρα αν ήσουν σε μονάδα που προέβλεπε ΔΥΟ ΒΡΑΔΥΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ποτέ των ποτών δεν το επέτρεπαν αυτό όπου και να είδα) και δύο τρίωρα μαγειρία δεν χρεωνόταν ως υπηρεσία τότε οκ, πήγες σε άλλον στρατό από αυτό που ξέρω ψηλέ. Σκέψου όμως και πάλι σε όλα αυτά να έχεις κάθε πρωί 4 ώρες εκπαίδευση όρθιος με όπλοκρανοςεξαρτηση.. Δεν συγκρίνεται η ζωή του ένοπλου με τον άοπλο, μην το ψάχνεις.
Edit: επίσης το πρόγραμμα που ανέφερες πιστεύω το ξέρεις κι εσύ, δεν είναι ένα τυπικό πρόγραμμα που σου συνέβαινε πάνω από μια φορά το τόσο ε.
έκανα 12μηνο, και τους τελυταίους 6 μήνες ήμουν σε φυλάκιο όπου όλη μέρα παίζαμε Προ, πιγκ πογκ, και βλέπαμε τις pussycat dolls στο MTV, αλλά και πάλι ρε συ, το ότι είναι λάδι δεν σημαίνει ότι περνάνε και εύκολα.
μην κάνουμε σαν αυτούς που όταν απολύεσαι σου λένε "για πότε μπήκες και βγήκες, χαμπάρι δεν πήραμε". Ο τελευταίος μήνας ειδικά δεν περνάει με τίποτα.
Στο ερώτημα που τέθηκε πριν, 9μηνο ένοπλο ή 12μηνο άοπλο, θα πω άνετα 9μηνο. Ίσως γιατί ήμουν σε μονάδες όπου οι άοπλοι τον έπιναν κανονικά.
για άθεους στο στρατό τί γνωρίζουμε?
έκανα μαλακία που δήλωσα στο περιοδεύον?
Κανένα πρόβλημα. Για αρχή αυτά που δηλώνεις ως περιοδεύων είναι σα να μην τα δηλώνεις καν. Για την ακρίβεια απορώ γιατί περνάμε πλέον περιοδεύοντες, με μεγάλη υποψία ότι το κάνουν πλέον μόνο για να εισπράττουν το πρόστιμο των 90 ευρώ για όσους δεν περνάνε για κάποιον λόγο..
Κατά δεύτερον, ακόμα και να "φτάσει" το δηλωθέν ως την ημέρα κατάταξής σου, πλέον γίνεται ακόμα και διαφορετικός όρκος για τους άθεους στην ορκομωσία και γενικά, δε μπορώ να πω, τέτοιου είδους πιστεύω στον στρατό που είναι ως και προσωπικά δεδομένα γίνονται πλέον σεβαστά (μπορείς να μη συμμετάσχεις στις προσευχές και στις ΑΠΕΙΡΕΣ φορές που σε πάνε για εκκλησιασμό).
τα κρανη καταργηθηκαν πανω στο εξαμηνο , 302 σειρα . δεν καταλαβαινω αυτο που λες με τα νυχτερινα , ακομα και στον λοχο στρατηγειου που πηγα 2 νυχτερινα ειχε , ο εστιατορας δεν ηταν υπηρεσια ηταν αγγαρεια για τους αοπλους ... α και η μοναδα ηταν ΦΟΥΛ ΠΡΟΒΛΕΠΕ ουτε σλιπινγ μπαγκ ουτε τπτ... και καμπανες για το παραμικρο.
και με ενα σερτς που εκανα δεν πρεπει να χουν αλλαξει και πολλα πραγματα
:-(
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmer...20090621/9.jpg
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmer...20090628/2.jpg
κατω αριστερα στην γκρι
:headbang:
Εντάξει. Το συμπέρασμα είναι ότι εγώ υπηρέτησα σε άλλο στρατό, όχι τον ελληνικό, και απλά δεν πήρα χαμπάρι. Συγγνώμη.
Αμφιβάλλω αν θα το κοιτάξουν εκεί. Στην συνέντευξη όταν καταταχθείς θα σε ξαναρωτήσουν.
Τώρα, αν θα έχεις πρόβλημα εξαρτάται από το πού θα πέσεις. Συνήθως δεν έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι περίεργοι, όπως στην μονάδα που είμαι τώρα, ο διοικητής της οποίας έχει τοποθετήσει εικονοστάσι με την Παναγία και ο θαλαμοφύλακας είναι υποχρεωμένος να προσέχει το καντήλι να είναι πάντα αναμμένο, διαφορετικά 5Φ, λολ. Παρότι δεν έχω ακούσει να έχει κάνει καμία διάκριση ποτέ σε αλλόθρησκους, τέτοιες συμπεριφορές είναι λογικό να δημιουργούν επιφυλάξεις στην δήλωση του πραγματικού θρησκεύματος.