θα θελες κεφαλα,το απολυτηριο μου ηταν ΑΣΠΡΟ
Printable View
θα θελες κεφαλα,το απολυτηριο μου ηταν ΑΣΠΡΟ
χαχαχααχχαχα ,βοηθησα κι εγω λιγο :malakia:
Toν περασμενο σεπτεμβριο.
μπαη δε γουεη το "2" μπροστα στο πενταψηφιο αριθμο των ποστ σου με τρομαζει.
ΤΟ Π.Ν. ειναι ενοπλες δυναμεις...Μην μας προσβαλεις την θητεια.
ε καλα αν εξαιρεσεις οτι δεν εχει σκοινακια πορειες βολες καθε μηνα στρατηγικες ταξιαρχικες προσοχες αναφορες φρουρες οτι δεν μπαινετε σε πλοια και οι υπηρεσιες πανε στην εμπλοκη 5 εξω μια μεσα ...ειναι στρατος!
α και το οτι η αδεια απολυσεως ειναι κανα τριμηνο... , ο κολητος μου απολυεται κιαυτος τωρα στις 14... εχει ληξει η αδεια του εδω και δυο βδομαδες και δεν τον εχει ψαξει κανεις...
Μας προσβαλεις. Ειπαμε ειναι ενοπλες δυναμεις. Δεν ειπαμε οτι εμεις ειμαστε οπλισμενοι.
Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι παραβλεπεις την συνεισφορα του Ναυτικου στην ανδρωση των νεων μας, με διαφορετικο τροπο ειναι αληθεια, απ οτι το Πεζικο κλπ που οκ εχουν αλλη φιλοσοφια.και δεν θα γινοταν διαφορετικα εφοσον το Ενδοξο Π.Ν. μας εχει και ενα επιπεδο ΝΑ με το συμπαθιο καθως και δεν καταφευγει σε αυτες τις βαρβαροτητες...αναφορες και τα τοιαυτα ποταπα που ειναι για τον λαουτζικο... Και φυσικά να μην ξεχνάμε τις προσωπικοτητες που εχουν υπηρετησει και τιμησει την φανελα με το 10....Γιοι ναυαρχεων, πολιτικων, εφοπλιστων, επιχειρηματιων, ναυτικων αλλα και ο απλος λαος με βυσμα νιωθει περηφανεια καθως ντυνοταν στα λευκα. Εχει αλλη αξια. Και μην ακουω υπερβολες του στυλ 5 εξω, 1 μεσα . αυτα ειναι για τα βυσματα(μην σου πω και 30 εξω 1 μεσα...ή ολες εξω....). Επίσης παραφιλολογιες του στυλ αδεια απολυσεως 3 μηνες...και δεν τον ψαχνουν...φυσικα και θα τον ψαξουν να του δωσουν το χαρτι απολυσεως. Α! ολα κι ολα! ειναι τυπικοι σε κατι τετοια.... Οποτε καταλαβαινεις οτι συμβαλλουμε στην αμυνα της χωρας γινομενοι εθελοντικα σε περιπτωση πολεμου στοχοι για τους απεναντι μιας και θα μας στειλουν στο μετωπο για να πεθανουμε ηρωικα και να αμυνθειτε εσεις μετα.οχι οτι δεν θα πεθανετε αλλα λεμε τωρα. Ενώ το σωστο πχ θ ηταν να δεξιωσουμε μετα την μαχη τους εναπομειναντες ηρωες...ή εστω να σφουγγαρισουμε τα αιματα. Ζορικες δουλειες αμφοτερα ειδικα αμα οι Τουρκοι θελουν φαγητα που ο μαγειρας μας δεν θα κατεχει.
υγ. Πες αυτου που πηρε 3 μηνες αδεια απο λυσεως οτι ειναι κωλοβυσμα....απο μενα πες του. 04Δ. (Εγω γιατι πηρα μονο 35 ρε πουστη μου...συν 5 που δεν πατησα 40.ουτε 2 μηνες...)
Αυτήν την περίοδο το ναυτικό είναι τίγκα στον κόσμο, γι'αυτό παίζουν τρελές άδειες. Φίλος, όχι βύσμα αλλά που πήγε εκεί από εμποροπλοιάρχων, κατέληξε σε καράβι μέσα(πρέπει να το βγάλαν βόλτα 1-2 φορές όλες κι όλες βέβαια), αλλά και πάλι οι άδειες άδειες. Είναι με απολύσεως από τον Μάρτη και περιμένει το χαρτί. Ζήτημα να έκλεισε 5 μήνες μέσα στο 12μηνο.
κάτι τέτοιο ισχύει και το πληρώνεις με την εκκαθάριση φόρου.
dld den pas strato gia 160e?
επίστρατος ρε
καλα με τους επιστρατους ειχαμε κλασει.. που σκαει ο αλλος..υπολοχαγος (απο δοκιμος) με ραστα και μουσια... ρισπεκτ!
Έχει κανείς ακούσει τπτ για τις συνθήκες που επικρατούν στο 487 ΤΔΒ (Τ/ΓΕΣ) και κυρίως στο ΚΕΠΙΚ του;
Τρελό δόντι;
(Τ/ΓΕΣ) τα πες ολα.
+20 μερες παραπανω
με 9 μηνο και χωρις βυσμα κανεις 7 μηνες σε κωλομοναδα παντως στο σ.ξ. ναυτικο κανεις παραμεθωριο αναλογα με το που μενεις :P μη συγκρινουμε τα ασχετα:P
Παρακαλείται ο χρήστης Μιτσμανν να μου στείλει πμ :!:
Simera (to proi nte) tha pao na kopso tin anavoli :-(, kai ta exo freska: thes taytotita, pistopoihtiko genisis, vevaiosi spoudon h ptyxio, kai to xarti pou sou eixan dosei apo tin stratologia otan eixes paei apo ekei sto lykeio. Kai nai, ontos gia noemvri mexri ta teli tou mina.
H το χαρτί της αναβολής που σου είχαν στείλει σπίτι μετά κάποιους μήνες που είχες πάει για να πάρεις αναβολή.
Πήγαινε μέχρι τέλη του μήνα(για να είσαι σίγουρος για Νοεμβρη) και θα σε ρωτήσουν πότε θες να μπείς.
Ανάλογα το βίσμα είναι το πότε θα τον πάρεις. Αν είναι για να πας σε κάποιο σώμα, προφανώς πριν. Αν είναι για να πάρεις κάποια καλή μετάθεση, φαντάζομαι είτε λίγο πριν μπείς, είτε όταν ορκιστείς και περιμένεις μετάθεση.Κοινώς πάρτον λίγες μέρες πριν παρουσιαστείς,για να ξέρεις που θα παρουσιαστείς και τι μπορεί να κάνει.
εντιτ: την κόβεις όποτε θες, δεν έχεις πρόβλημα. Πιστοποιητικό γέννησης, είτε από ΚΕΠ είτε από δήμο. Τσέκαρε καλού κακού τα ΚΕΠ και βλέπεις. Χμ, πάντως δεν θυμάμαι να είχα πάει πιστοποιητικό γέννησης.
Kai episima loipon, apo ton noemvrio pane ta malia, ta moysia kai ta genia...:?
ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΜΟΥ ΓΑΜΩ :moutza:
στον στρατο θα γινεις ΑΝΤΡΑΣ ρε :dick:
αν είσαι τυχερός θα σε κάνει ΑΝΤΡΑ ένας συστρατιώτης στα ντουζ.
Αεροπορδια θα πάω, οπότε μάλλον δεν θα γίνω ΑΝΤΡΑΣ ποτές
Αν θες να μπεις σε ένα καλό σώμα/όπλο, θα πρέπει να ψάξεις νωρίς, τουλ. κανά δυο μήνες πριν έρθει το χαρτί κατάταξης.
Καλά σώματα/όπλα για στρατό ξηράς είναι, σε σειρά προτίμησης, Έρευνας-Πληροφορικής (αλλά δύσκολα μένεις χωρίς γερό βύσμα), Διαβιβάσεις, Υγειονομικό, Υλικού Πολέμου.
Την αεροπορία βασικά ξέχνα την. Κόπηκε κι επισήμως.
Επίσης ΜΗΝ πας διαβιβάσεις (του Deggi μπορεί να του έκατσε καλά, εγώ ακούω όχι καλά πράγματα). Α, και μακριά απο πυροβολικό.
Χμ, κοίτα, οι διαβιβάσεις έχουν κάποια de facto θετικά, όπως λιγότερες ασκήσεις σε σχέση με πεζικό/πυροβολικό, μιας και το πρωί εργάζεσαι, είτε είσαι ΚΕΠΙΚάριος, είτε ασυρματιστής, είτε οτιδήποτε. Επίσης αν κάνεις υπηρεσίες ΚΕΠΙΚ είναι πολύ πιο χαλαρά, ιδίως στην παραμεθόριο, από το να κάνεις υπηρεσίες ασφαλείας στρατοπέδου (από την άλλη, οι υπηρεσίες αυτές είναι συνήθως 24ωρες). Επίσης τα περισσότερα στελέχη είναι πιο μορφωμένα και πολιτισμένα σε σχέση π.χ. με τους πεζικάριους.
Το αρνητικό είναι πως οι διαβιβάσεις έχουν μπόλικη δουλειά στα αστικά κέντρα. Ειδικά τα τάγματα διαβιβάσεων της Αθήνας είναι τρελό πήξιμο.
ΥΓ. Το πόσο καλά μου έκατσε στην παραμεθόριο δεν υπάρχει, ούτε στο ναυτικό δεν βγαίνουν τόσο συχνά όσο έβγαινα εγώ, και χωρίς βύσμα.
pou ekanes parame8orio deggial?
egw pantws an kai e-p den perasa kai polu kala. e3artatai apo to dioikhth ths monadas
Όπου και να είσαι, πάντα εξαρτάται από τον διοικητή.
Παραμεθόριο έκανα στην Χίο, 96 ΛΔΒΕΘ. Παλιά ήταν μαύρος λόχος (20-30 μέσα, 1 έξω) αλλά 305-306 έσκασε πολύς λαός και πήγαιναν οι σκοπιές 1 μέσα, 3 έξω.
Εγώ ήμουν ΥΕΣΑριος (Υπηρεσία Επείγουσας Στρατιωτικής Αλληλογραφίας), υπηρεσία με αρκετή δουλειά και πολύ ευθύνη, οπότε δεν την θέλανε πολλοί, αλλά ήταν και η μόνη που είχε υπηρεσιακό και μάλιστα τις ίδιες ώρες με την κανονική έξοδο (απλά ξυπνούσες 3.30 το πρωί να κάνεις την τελευταία βάρδια στο τηλεφωνικό).
Οπότε, από 7 Απρίλη έως 21 Μαΐου που έφυγα από την Χίο, μέσα είχα κάτσει μόλις 3 απογεύματα που έτυχε να έχω υπηρεσία τηλεφωνικό. Πριν έρθω Αθήνα, σκοπιά είχα να κάνω από τον Φλεβάρη στα σχοινάκια. :P
ισχύει. ένας κολλητός την έβγαλε έτσι επειδή είχε τη μάνα του σμηναγό ή κάτι τέτοιο
Πότε όμως?
Απ' όσο ξέρω, πρέπει ο γονιός που είναι στην αεροπορία λόγου χάρη, πρέπει να κάνει μια αίτηση οτι θέλει ο γιος του να υπηρετήσει στο ίδιο σωμα με αυτόν. Τώρα, αν δεν έχει γίνει τέτοια αίτηση, και σε έχει προλάβει κανένα χαρτί του στρατού που λέει οτι παρουσιάζεσαι κάπου, όσο και να χτυπιέσαι δεν αλλάζεις σώμα και πας στρατό ξηράς.
Man, μακάρι να μπεις αεροπορία, ναυτικό, όπου η ζωή είναι πιο άνετη, αν γίνεται να μην κάνεις θητεία καν ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος και να σπαταλήσει κοντά έναν χρόνο από τα καλύτερα της ζωής του.
Αυτό όμως που λες δε νομίζω ότι ισχύει. Ψάξου.
17 augoustou 8hba pyroboliko. :wave:
mes ta kalokairgia re diaole? na satanistw 8eloune?
poia h pi8anothta na isxyristw psyxologika gia na me paroune noembrh 3erw gw? de 8elw pio meta giati xanw xrono xwris logo, tis gamwzestes k tous gamwhlious 8elw na glytwsw giati den ta shkwnw egw auta, 8a trabaw lipo8ymies ka8e mera.
κλασικη μουρη γιωτομπαλου ο ΜΟΡΜΕΝΓΚΙΛ