Κάρτα; Drivers;
Printable View
Κάρτα; Drivers;
Εννοείς έβαλες τους driver από το Restricted Drivers Manager, ή δε χρειάστηκε; Αν το πρώτο, δοκίμασε να παίξεις όχι από το System > Prefs > Display αλλά και από το εργαλειάκι της nVidia. Ειδεμή, καλό γκούγκλ, γιατί εγώ έχω ATI και δε ξέρω από αυτά.
αυτό με τα restricted drivers δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια, αλλά την ανάλυση γενικά από το εργαλείο της nvidia την πειράζω κάθε φορά και συμβαίνει αυτό που έγραψα. Από τα prefs>display αν πάω δεν εμφανίζει όλα τα refresh rates διαθέσιμα.
Θα το ψάξω πάντως... thanks
Για ελαφρύ Ubuntu δες και Xubuntu.
δεν έχεις permission μήπως; βρες πώς λέγεται το πρόγραμμα της nvidia και τρέχτο από γραμμή με sudo μπροστά, να σου ζητήσει password, νομίζω αυτό πάθαινα κι εγώ.
gksudo για γραφικό πρόγραμμα, ε;
α δε θυμάμαι, μπορεί. sudo nvidia-settings ή gksudo nvidia-settings λοιπόν.
ανοίγεις τέρμιναλ ή πατάς alt+F2 και γράφεις
δίνεις τον κωδικό σου, ανοίγει το πρόγραμμα, κάνεις τις αλλαγές και μετά πατάς το save to X configuration file.Code:gksudo nvidia-settings
όταν πήγαινα να σώσω τις αλλαγές στο nvidia-settings και αφού το έτρεχα με "gksudo" μου έβγαζε αυτό το error: "Failed to parse existing X config file '/etc/X11/xorg.conf'!"
Μετακίνηση το υπάρχον xorg.conf σε άλλο φάκελο κι έκανα ένα καινούριο με gedit. Έτσι δούλεψε και το save configuration τελικά... και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
τι διαφορά έχει αυτό (ubuntu windows installer) από το live cd? γιατί να το προτιμήσει κανείς;
αν λες αυτό το wubi είναι για να εγκαταστήσεις το ubuntu μέσω των windows, σαν να ήταν κανονικό πρόγραμμα. η ουσία είναι ότι φτιάχνει έναν εικονικό σκληρό δίσκο (image) αντί να κάνει κανονικό partition. μετά βέβαια για να μπεις κάνεις κανονικά restart και το διαλέγεις από boot menu. κυρίως χρησιμεύει σε περίπτωση που σκιάζεσαι να φτιάχνεις partitions ή θέλεις να έχεις την δυνατότητα να απεγκαταστήσεις το ubuntu άμεσα (πάλι μέσα από τα windows).
χμ, δηλαδη για μονιμο παρτισιον ενδεικνυται;
δηλαδη αμα καποιος θελει να εχει dual συστημα μπορει να το κανει ετσι (απλα); θα ειναι σταθερο αυτο το πραμα;
α δεν ξέρω, γενικά υποτίθεται δουλεύει κανονικότατα, αλλά δεν το έχω δουλέψει για καιρό, ας πει κανας άλλος. το μόνο που θυμάμαι να έχω διαβάσει κάπου είναι ότι είναι σχετικά πιο αργό, αλλά εγώ δεν μπορώ να συγκρίνω.
αλλά αν πρόκειται για μόνιμο partition γιατί να μην κάνεις κανονική εγκατάσταση, με το wubi αφενός δεν κερδίζεις τίποτα και αφετέρου φαντάζομαι οτι αν παίξει κανα πρόβλημα μετά πιο εύκολα βρίσκεις λύση αν έχεις κανονικό install.
(edit, δεν κατάλαβα ακριβώς την αρχική ερώτηση πάντως, αν εννοείς αν το wubi είναι προτιμότερο από το να βάζεις το live cd κάθε φορά που θέλεις να τρέξεις ubuntu τότε προφανώς ναι)